Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#551 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
Sinoc sam na grbavici vidjela cistokrvnu rusku plavu... Ili je plaho debela ili je skotna, ne znam sta je od to dvoje, nisam bas strucnjak za mace. Znam da uvijek ima onih koji zele tu macu, pa je mogu potraziti
-
Pravnica 001
#552 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... bc188a9907
Tu možete pogledati album sa mačićima koje sam našla na Alipašinom polju
Tu možete pogledati album sa mačićima koje sam našla na Alipašinom polju
-
GreenCat
#553 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
Pronasla sam malog macica starog oko mjesec dana muzijak je, zna da ide u zemlju vec. Kod mene je vec 2 dana ali kako mi je rodica alergicna ne mogu ga nazalost zadrzat a rado bih. Razigran je , voli da se mazi i jede sve vec. MOLIM VAS da ga neko udomi jer ja nemam srca da ga ostavim negdje, a moji su rekli da mora iz kuce. Molim Vas da se javite na telefon 061/507-685. Sliku mozete pogledat
HVALLLAAA
- Skyfox
#554 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
Kod mene u haustoru se macka omacila, prije neke 2-3 sedmice (bar mislim) ali izgleda da je napustila macice, jer mile po cijelom haustoru neko od komsija ce ih ozljediti ili jos gore... Ima li neko da ih preuzme i spasi?
Pisao sam av mau ali jos cekam odgovor.
hvala unaprijed

Pisao sam av mau ali jos cekam odgovor.
hvala unaprijed

- VenomousV
#555 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

random maca usetala neki dan u nasu bastu =)
curica je, rekla bih da ima neka 2,5-3 mjeseca
jako umiljata i preslatka (ljepsa je i simpaticnija uzivo jer je nekako bucmasta, zdepasta i djeluje smotano kad hoda
u pozadini je moj mali debil bubi sa kojim se vrlo rado igra
- Averus
#556 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
Da li bi neko htio udomiti ovog mališana i time ga spasiti od sigurne smrti?

Obećavam zabavu bez granica

Obećavam zabavu bez granica
- VenomousV
- Averus
#558 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
VenomousV wrote:nenji opet ti na macama postavljas![]()
http://www.klix.ba/forum/poklanjanje-ud ... 3#p7806903

- VenomousV
#559 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
to si i prosli put rekao pa sam te opet poklopila s tim da postoji POSEBNA tema samo za pse
ovo je za mace, ptice, kornjace, hrcke a jedna je tema za pse
u deal with the fact da si opet fulio
ovo je za mace, ptice, kornjace, hrcke a jedna je tema za pse
- Averus
#560 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
veoma sam poklopljen

- VenomousV
#561 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
ja ti to za tvoje dobro i dobro ziska (da, cuko se zove zisko
)
-
globosa
#562 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
A ja sam za to da mala maca ostane sa mačkom Bubijem!
Tu joj je najljepše kod provjerenih mačkoljubaca!
- VenomousV
#563 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
globosa wrote:A ja sam za to da mala maca ostane sa mačkom Bubijem!
nisi ni svjesna koliko bih ja to voljela
ali ima bubi i njegov brat pliško (sivi macak kojeg sam stavljala tamo na slike kucnih ljubimaca kad su jos bili mali), ima cici (od 3 godine), ima ona mama maca sto je omacila 3 maceta (nekoliko postova iznad ali sam ih ostavila da im ne bi onaj komsija sta uradio) + silne mace koje dolaze da jedu kod nas
al ona je tako flafi i preslatka
-
pakica_
#564 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
hajde, ne poklapajVenomousV wrote:to si i prosli put rekao pa sam te opet poklopila s tim da postoji POSEBNA tema samo za pse![]()
ovo je za mace, ptice, kornjace, hrcke a jedna je tema za pse![]()
- VenomousV
#565 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
ja to nisam rekla ni iz kakve zle namjere vec zato sto smatram da bi prije nasao dom da je postavljen na pravoj temi koju otvaraju ljudi koji eventualno zele udomiti psa a ovu temu ljudi koji su zainteresovani za mace
fino sam mu rekla a on je morao biti bezobrazan i tvrdoglav (inace mi je nenji momak
)
drago mi je da je odmah udomljen jer je fin i umiljat pas a njegove prijatelje su preksinoc poubijali (bukvalno - pistoljem)
fino sam mu rekla a on je morao biti bezobrazan i tvrdoglav (inace mi je nenji momak
drago mi je da je odmah udomljen jer je fin i umiljat pas a njegove prijatelje su preksinoc poubijali (bukvalno - pistoljem)
-
pakica_
#566 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
molim?? sta?? kako??VenomousV wrote:ja to nisam rekla ni iz kakve zle namjere vec zato sto smatram da bi prije nasao dom da je postavljen na pravoj temi koju otvaraju ljudi koji eventualno zele udomiti psa a ovu temu ljudi koji su zainteresovani za mace
fino sam mu rekla a on je morao biti bezobrazan i tvrdoglav (inace mi je nenji momak)
a momku ne daj da te ljubi narednu heftu jer je bio bezobrazan i tvrdoglav pred rajom!
- VenomousV
#567 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
za detalje pitaj nenjia
primitivno mjesto, primitivni ljudi kojima zivotinje smetaju jer ih podsjecaju na rodni kraj (no offense to anyone)
a nenji i ja lako izgladimo stvari, pogotovo kad su ovakve gluposti u pitanju so don't worry

primitivno mjesto, primitivni ljudi kojima zivotinje smetaju jer ih podsjecaju na rodni kraj (no offense to anyone)
a nenji i ja lako izgladimo stvari, pogotovo kad su ovakve gluposti u pitanju so don't worry
- Dr.Cuddy
#568 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
http://m.facebook.com/macici.zaudomljav ... 85910&_rdr
2 prelijepa mačića za udomiti. Preko 50 slika
2 prelijepa mačića za udomiti. Preko 50 slika
- DoradO
#569 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
imam(o) problem... prije dva dana su mi djeca sugerisala da u garai do moje ima macka koja mjauce citav dan i ja sam mislio da su je vec izvukli al evo sad kad sam ostavio auto cujem je kako mjauce... znaci najmanje 3 noci je zarobljena u garazi... vlasnik garaze nije tu jer sam ga i zvao i vonio pola sata...
smijem li zovnuti nekoga da obije katanac ja bi platio novi.... ja zivim u zgradi ispod a nije mi jasno kako stanari mogu slusati i praviti se ludi

smijem li zovnuti nekoga da obije katanac ja bi platio novi.... ja zivim u zgradi ispod a nije mi jasno kako stanari mogu slusati i praviti se ludi
- ŽIKA_Antić
#570 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
Smiješ apsolutno, i po zakonu o zastiti životinja i po zakonu o krivičnom odgovaranju, ipak radi se o živom biću, ja bih te posavjetovao da to sto prije ucinis jer ako je tu vec tri noći tu bojim se da nece dugo dogurati, kontaktiraj i udruzenje AV - Mau neka dodju po nju, evo ti i njihovi brojevi 61360285; 062150828; i 061600210, Sretno !!DoradO wrote:imam(o) problem... prije dva dana su mi djeca sugerisala da u garai do moje ima macka koja mjauce citav dan i ja sam mislio da su je vec izvukli al evo sad kad sam ostavio auto cujem je kako mjauce... znaci najmanje 3 noci je zarobljena u garazi... vlasnik garaze nije tu jer sam ga i zvao i vonio pola sata...
smijem li zovnuti nekoga da obije katanac ja bi platio novi.... ja zivim u zgradi ispod a nije mi jasno kako stanari mogu slusati i praviti se ludi![]()
-
pakica_
#571 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
prvo, ne smije.. sjetite se drame u pruscakovoj ulici.. momak koji je upao na privatni posjed onoj ludjakinji je morao platiti kaznu od 200KM.. druga stvar, ne zovi av-mau, ako Boga znas.. bolje ti je da je ti pustis na ulicu i hranis je po mahali, nego da njih zoves.. j*be se njima za zivotinjama..ŽIKA_Antić wrote:Smiješ apsolutno, i po zakonu o zastiti životinja i po zakonu o krivičnom odgovaranju, ipak radi se o živom biću, ja bih te posavjetovao da to sto prije ucinis jer ako je tu vec tri noći tu bojim se da nece dugo dogurati, kontaktiraj i udruzenje AV - Mau neka dodju po nju, evo ti i njihovi brojevi 61360285; 062150828; i 061600210, Sretno !!DoradO wrote:imam(o) problem... prije dva dana su mi djeca sugerisala da u garai do moje ima macka koja mjauce citav dan i ja sam mislio da su je vec izvukli al evo sad kad sam ostavio auto cujem je kako mjauce... znaci najmanje 3 noci je zarobljena u garazi... vlasnik garaze nije tu jer sam ga i zvao i vonio pola sata...
smijem li zovnuti nekoga da obije katanac ja bi platio novi.... ja zivim u zgradi ispod a nije mi jasno kako stanari mogu slusati i praviti se ludi![]()
- DoradO
#572 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
odoh sam probati nesto da uradim jer jos niko nije dosao... zadnja ce mi onda biti ova opcija sa av-mau
-
pakica_
#573 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
ako zovnes aldina papka, prvo sto ces morati cekati jos jedno dan, dok on skupi svu potrebnu ekipu za slikanje i sl. naj ti je bolje razbataliti taj katanac dok te niko ne vidi, zamijeniti novim koji je isti, nakaciti komsiji novi kljuc i izvinjenje u koverti i praviti se k'o da nista nije bilo, a maca ce ionako vjerovatno izletiti iz te garaze k'o ofurena, tako da..DoradO wrote:odoh sam probati nesto da uradim jer jos niko nije dosao... zadnja ce mi onda biti ova opcija sa av-mau
- VenomousV
#574 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
podrzavam pakicinu ideju, av-mau ni pod razno ne zovi
- Cholina_Lokica
#575 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj
Treba naletiti na kakvog finog drota, koji ce razvaliti, ima njih podosta koji hoce to uraditi a imaju pravo ako se radi o tome da je zivotinji ugrozen zivot... Sa nekoliko stanova su to radili, nalog im odmah stigne da provale. Ali treba naletit na nagodnog drota