Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
sones

#476 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by sones »

globosa wrote:
sones wrote:ovako kad ih čovjek vidi, odmah se spusti visok pritisak i nirvana...

Sjetim se Toma i Jerryja u jednom crtanom kad se Tom prepao konkurencije:
mačka + kuća = raj
mačka + mačka + kuća = pakao... :razz: :razz:
P.S (imam tri mačke u kući)
Hoćemo slike tri mačke u kući zajedno!

Brzo!
Image
amiria

#477 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by amiria »

globosa wrote:Teško ćeš je udomiti - ogroman je broj maca, prekrasnih, umiljatih, a niko ih neće.
Pogotovo ako nije malo mače.

Ja sam također imal predrasude oko života dvije mace u stanu, ali desilo se da sam našla poluživu mačku (vidi moje ranije postove).

Prvih dana mačak ju je tukao, puhao na nju, bježao, a vidi sad.
Stoga, ako joj zaista želiš pomoći i prirasla ti je za srce, pruži joj topao dom.
Image

Uploaded with ImageShack.us
Ja trenutno imam pet macki u kuci. Prije nego sto je ova zima pocela imala sam Mishku i Staru, i onda preko Av-Mau udomim Gigy. Prije 7 dana, pred kucom mi se pojavi macak, sa gromnom ranom na vratu, samo sto nije umro. Uzmem i njega,jos je bolestan, rana jos nije zacjelila ali se borimo. Prije dvije noci pojavi se jos jedan macak, promrzo, mrsav, svaka kost mu sve vidi i osjeti.
Uglavnom, Todor (ranjeni macak), Casper (mrsavko) i Gigy su kod mene u sobi. Stara spava u sobi koju ne koristimo, a po danu je vani (tako je navikla)i Miska spava u dnevnom boravku.
Kad dodjem veceras kuci slikam ih sve da vam pokazem moje, tj. njihovo macije carstvo :D
globosa

#478 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Čekamo slike PET maca u kući!
hurmasica

#479 zelim mačka

Post by hurmasica »

Primam mače na poklon, može i odraslog mačka ali da je umiljat i nije puno star, po mogučnosti da je neke neobične boje na primjer bijele i sl. I naravno i da je zdrava zivotinja.

HITNO HITNO
globosa

#480 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Image[/quote]

Jaoo kakve divne mace!

Izgleda da je tigar momak, o one sa repovima cure?

Ali mi bi htjeli sada da saznamo kako žive, izlaze li vani, kako se slažu?
;-)
sones

#481 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by sones »

Ha ha! Tigar jeste momak, zove se Čakonja (dugo nismo znali kako da mu damo ime, pa ga zvali mačak, i on se počeo odazivati na sve što završava sa čak - točak, čičak... pa smo ga nazvali Čakonja). Ima skoro 13 godina. Debela maca sa crtom na nosu je ženka, zove se Maca Paca, ima isto 13 godina. Debela je jer smo je sterilisali nakon što je imala mačiće... (tada Bože moj nije bilo googla da se pročita...). Crni angorac je slučajno završio kod nas, ima oko 9 godina, zove se Gabrijel Omar (po Batistuti).

Mace izlaze vani (doduše, Maca Paca ne izlazi otkad smo nabavili novog cuku vani - neće srkleta. Njen je radijus kretanja krevet-kuhinja-wc prava minderpuza). Dobro se slaže sa Čakonjom, ali ne baš tako dobro sa Gabrijelom. Gabi je malo aktivniji od njih, i hoće da se igra... Tada je znao i povrijediti Pacu, pa je bilo belaja, zagnoje se ogrebotine pa je vodi vetu...

Inače su uglavnom svaka u svojoj sobi. Rijetko se vide na istih par kvadrata, osim kad je doba hranjenja. Onda se najviše vole.
Kako će se mačke slagati zavisi od individue. Znam neke vrlo neobične primjere. Mačak od moje tetke je nosio hranu maci skitnici i njenim mačićima...
globosa

#482 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Bila je uživancija sve ovo pročitati.

Ja imam 2 mace tek 2 sedmice, pa još nemam iskustava, ali jadni moj i dragi Micko sve više dobiva batine po njušci od nove mace.
luna09

#483 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by luna09 »

Ja u stanu imam samo svoju damicu Chupu .Ipak ona nije sama ,od kako je kod nas u "goste joj dolaze" Ženkica i Debeli .Oni žive kod komšinice i počesto ih donese na druženje jer Chupa ne izlalzi uopće van a i oni su smanjili šetnju zbog cuka.I priča teče ovako.Oni ulaze u stan i pravac na njenu zdjelicu i pojedu joj svu hranu :lol: :lol: Ma šta mi radili oni će zdjelicu očistit i onda kreće šetnja Chupine igračke, grebalica.....dok ona za to vrijeme sjedi na vrh kauča i bijesni :x :x sve je tako dok ne uđu u njenu kućicu i tad nastaje makljaža koja traje kratko jer se tu svak svakog boji :-) :-) Poslije svih procedura počinje njuškanje hodanje u dvoje u troje igra ......i vrijeme da gosti oduuu. I opet drugi dan sve izpočetka
amiria

#484 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by amiria »

Image

Todor i Casper

Image

Stara

Image

Gigy

Image

MIshka

Apsolutno je nemoguce iskupiti sve na jednom mjestu i slikati ih :D
globosa

#485 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Jaoj i ove su predivne!

Hvala na divnim slikama!
P.S. Jel' ovo sve u Sarajevu?
Lady Saray

#486 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Lady Saray »

ima li sad gdje kakvih malih macica, ko da bi se moglo jedno usvojiti :D
venera123

#487 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by venera123 »

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 105&type=1

Sve ove mrvice se poklanjaju i zaista im je dom potreban.
Istinskim ljubiteljima zivotinja...
Pikaboo

#488 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Pikaboo »

globosa wrote:Čekamo slike PET maca u kući!
Ma vidjet ce te mojih 6 u kuci i jos 4 pred vratima.Samo nemogu zajedno da ih uganjam i uslikam!
globosa

#489 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Pikaboo wrote:
globosa wrote:Čekamo slike PET maca u kući!
Ma vidjet ce te mojih 6 u kuci i jos 4 pred vratima.Samo nemogu zajedno da ih uganjam i uslikam!
Još uvijek čekamo slike ŠEST maca u kući!
cule64

#490 Re: zelim mačka

Post by cule64 »

.
Last edited by cule64 on 11/03/2012 17:25, edited 1 time in total.
eques

#491 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by eques »

Evo da i ja napišem što imam od životinjskog blaga.
Kako živim na selu, nije problem za prostor.
Tu je na prvom mjestu Alfa (šarplaninka). Ona je glavni mezimac i ne mogu otići na posao i doći s posla da je barem ne pomilujem. Živi u boksu i mrzi sve mačke osim mojih maca.
Trenutno imam dvije mačke. Ovo trenutno je promjenljivo iz dana u dan.
Starija mačka je neki SOM (seoska obična mačka) u tri boje. Crna, žuta i bijela. Dobra je lovica i svaki dan ulovi barem jednog miša (čak i preko zime). Obavezno ga donese da ga vidimo i onda pobjegne i uživa u obroku. Mlađi mačak je kako prijatelj kaže ruska plava mačka, ali niti priča ruski niti je plav. Potpuno je crn i on je nakon Alfe slijedeći veliki mezimac. Kao što vidite nemaju imena, nego iz zovemo Veliki mačak (iako je mačka u pitanju) i Crni mali mačak. Susjeda ima 3 mačke i svih njih pet se hrani i kod nas i kod susjede. Najdraže im se igrati sa patkom kojem opet brzo dosade pa se počne derati i onda na scenu stupa gusak koji rastjera družinu. Čini mi se da će kod Velikog mačka ubrzo biti prinove. Prošle godine smo imali četvoro malih ljepotana i dva su otišla mojoj tetki, a dva su ostala kod mene. Nažalost, obojica su poginuli jer je cesta blizu. I ovaj put očekujem jedno četvoro petoro mačića pa ću staviti slike i ako neko bude htio, rado ću ih pokloniti.
minjonja

#492 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by minjonja »

jedna djevojka koja zivi u studentskom domu treba pomoc! naime macka se okotila kod doma a ona je njih uzela da se ne smrznu na ovoj hladnoci, ali ne moze dugo da ih drzi jer je apsolutno zabranjeno drzati zivotinje u domu. ima li iko ko bi ih uzeo privremeno samo da se ne izbace na ulicu? njima treba samo jedna kartonska kutija i cosak sobe, balkona, supe... posto je mama maca tu, nemate nikakvih obaveza spram macica, mama sve radi. uzimala sam ja okote i mogu vam iz iskustva reci da to stvarno nije nikakav posao, samo mami treba hrane i pijeska.
venera123

#493 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by venera123 »

Doni je muzijak star oko 1,5 godina.
Imao je svoje vlasnike odkako je dosao na ovaj svijet, koji nakon godinu i pol pored njega nabavili jos jednog psa. Kako im je bilo previse brinuti se za oba, jednog su se "rijesili" tako sto su ga jednostavno pustili na ulicu.
Doni je lutao gradom, ulazio u gradski saobracaj, prodavnice, butike i sl. zeleci pronaci svoj dom u koji je isao nakon sto bi se prosetao :(
Doni je trenutno u pansionu za pse i intenzivno trazi svoj novi dom.
Image

U Mangu
Image

U tramvaju
Image
venera123

#494 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by venera123 »

Molim sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju o stencima koji se nalaze kod akademije da mi jave. Naime, jedna divna gospodja i ja smo dogovorile da te stence vakcinisemo, medjutim prije dva dana su pocele kruziti price da je kod ovih stenaca dolazila neka zena sa veterinarom i da ih je vakcinisala. Ako je to istina, onda su nama ruke vezane i sada ih ne mozemo vakcinisati :(

Svaka informacija je dobro dosla.
Naravno maleni su na udomljavanju. Sve su zenkice. Stari oko 2-3mjeseca.
Svaki udomitelj dobija besplatnu veterinarsku obradu psa, sa 8 mjeseci od nas je i sterilizacija gratis ;)

Dakle ko bude zelio neku od ovih mrvica imat ce kompletnu besplatnu veterinarsku obradu, u tu obradu ulazi i cipovanje psa, kao i sterilizacija kada pas napuni 8mjeseci.

Image

Image

Image

Image

Image
MrsJ

#495 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by MrsJ »

Poklanjam macku staru godinu i pol, sterilisana, vakcinisana i od rodjenja zivi u stanu. Razlog je nemogucnost staranja o njoj. Ako je neko zainteresovan neka se javi na pp da posaljem slicicu.
globosa

#496 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

MrsJ wrote:Poklanjam macku staru godinu i pol, sterilisana, vakcinisana i od rodjenja zivi u stanu. Razlog je nemogucnost staranja o njoj. Ako je neko zainteresovan neka se javi na pp da posaljem slicicu.
Postavite sličicu i tekst i na PIK.ba
segi

#497 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by segi »

Imam stene Skotskog ovcara (zenka),ako je neko zainteresovan nek mi se javi u pp
maxuz_svratila

#498 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by maxuz_svratila »

Voljela bih udomiti neko stene kojem je potreban dom mjesanca , ali zbog prostora bi mi odgovarao neki patuljasti mali,pa pisite slobodno ako znate za neko :)
BlackCaviar

#499 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by BlackCaviar »

Mače je UDOMLJENO.

Ostala je još ova slatka maca :)
Pozdrav!

Poklanjam kućnu macu staru 7 mjeseci zbog nedostatka vremena ali i problema sa alergijom. Maca je sterilisana i vakcinisana. Uz nju poklanjam i toalet, posude za hranu i njen krevetić.

Broj telefona: 061/687-008

SLIKE:

Image
Last edited by BlackCaviar on 24/06/2012 23:10, edited 1 time in total.
kinshasa

#500 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by kinshasa »

Hitno tražimo udomitelja za prekrasnu macu-ženkicu staru 1g. i 2mj., nevjerovatno umiljatog karaktera.Prije 20 dana zli ljudi su joj slomili vilicu i teško je povrijedili, ali je maca uspješno operisana i potpuno se oporavila, još je samo ostalo da joj za 20ak dana izvadimo fiksator.U međuvremenu je sterilisana,potpuno zaštićena i čeka nekoga dobrog da je udomi, kako je ne bismo morali vratiti tamo gdje bi je opet mogli povrijediti!
Kontakt: 061/275-968
Post Reply