Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
bmx

#151 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by bmx »

Ako neko zeli dva predivna sarena macica, stara oko 2 mjeseca, molim da se javi. Macici trenutno zive u avliji kod moje prijateljice, ali ona nije u mogucnosti da ih udomi, pa ako neko ima, bilo bi super...Vrlo su pitomi, razigrani i simaticni :)

Image

Image

Image
cancer

#152 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by cancer »

Image

ostala su jos ova dva; i nalaze se ispred ulaza; nezasticeni od vrana; pasa ; djece
una_bo

#153 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by una_bo »

poklanja se maca stara par sedmica, naučena na pijesak, očišćena od parazita, isključivo za držanje u stanu jer je svašta proživjela vani.
Maca se dobro uklopila u društvo sa dva psa, vesela je i razigrana.

email: [email protected]
tel: 062 105 444

Image

Image
Karabaja

#154 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Karabaja »

Ovaj mačak je i dalje na poklon :)
Karabaja wrote:Poklanjam mačića mješanca perzijske i obične mačke starosti 9 mjeseci sa full opremom: zatvoreni wc, grebalica, furminator, posude za hranu i ostale sitnice. Mačak je zdrav, kastiran i izuzetno disciplinovan, nažalost zbog premalo vremena koje provodim kući moram mu tražiti novog gazdu. Nema uzeti opremu, a baciti macu :D

ImageImage

ImageImage

ImageImage

Kontakt 061/815-749
Mblack

#155 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Mblack »

Image
Poklanjam macica,muskog spola hitno!!
mericak

#156 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by mericak »

Primam na poklon crno mace, javite se na PP!
zionbih

#157 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by zionbih »

Pozdrav ljudi !
Hitno poklanjam dva mala mačića! Nalazim se u Sarajevu

Image

Image

Kontakt
061/240-377
mericak

#158 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by mericak »

Maca pronadena :razz:
cule64

#159 Re: macici za udomljavanje

Post by cule64 »

I dalje traže topli dom !
cule64 wrote:Poklanjam dva macka. Zuti je star 2 godine a tigrasti 1 godinu. Izuzetno umiljati, nauceni na pjesak, kastrirani, vakcinisani. Po mogucnosti ljubiteljima koji imaju iskustva sa mackama, i uz obavezan uslov da ce ih drzati u stanu. Ako se predomislite mozete ih meni vratiti. 061 803029

Image

Image
Daphna

#160 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Daphna »

Poklanjam ženku sirijskog hrčka, stara 6 mjeseci... Sa kavezom, pojilicom, točkom.

Image
MontBlanc

#161 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by MontBlanc »

Karabaja wrote:Ovaj mačak je i dalje na poklon :)
Karabaja wrote:Poklanjam mačića mješanca perzijske i obične mačke starosti 9 mjeseci sa full opremom: zatvoreni wc, grebalica, furminator, posude za hranu i ostale sitnice. Mačak je zdrav, kastiran i izuzetno disciplinovan, nažalost zbog premalo vremena koje provodim kući moram mu tražiti novog gazdu. Nema uzeti opremu, a baciti macu :D

ImageImage

ImageImage

ImageImage

Kontakt 061/815-749
Ja sam razmisljala da si nabavim macu, a ovaj macan mi se jako svidja. Kako uskoro idem na odmor, ne bih ga imala kome ostaviti, javim se poslije odmora ako bude jos uvijek slobodan pa ga vjerovatno i uzmem :)
Falbala

#162 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Falbala »

Ovdje sam se učlanila samo da bih prenijela potresnu priču koju mi je sestra ispričala...i zatražila pomoć sviju vas dobrih ljudi. Naime prekjučer, kod stare zgrade Hayata (preko puta Vijećnice), moja sestra se upoznala sa jednom dobrom gospođom po imenu Marija koja hrani dvije mace ispred njene zgrade. Sve ne bi bilo ništa specijalno da jedno od dvoje mačića nije bilo napola slijepo (po svemu sudeći oko iskopano, bojim se i misliti kako, drugo strašno infektirano). Nije moglo pravo vidjeti ni zdjelicu s mlijekom koju je ta divna gospođa iznijela, nekako je ravnajući se po onoj drugoj maci uspjelo doći do nje. Ostanak napolju za njega bi značio sigurnu smrt...sestra mi je pozvala poznanika (jednog od članova ovog foruma, nick ne znam, zove se Aldin). Odnijeli su mačence na veterinu, g-đa Marija je platila ono prvo što se moralo uraditi...nadali su se da će bar to drugo oko spasiti. Međutim, presuda je bila da i ono mora biti uklonjeno...infekcija je preveć uzela maha. Mačence je odneseno u prihvatilište,koje ne znamo, tamo navodno ima još jedno slijepo mače koje već 2 mjeseca čeka udomitelja.

Molim ovim putem Aldina da se javi, da postavi koju sliku ako ju ima i da pokušamo nešto učiniti za tog malog, nevinog anđela. Do kad će moći ostati u tom prihvatilištu uopšte, šta poslije s njim...život na ulici je opasan i za posve zdrave mačke a za njega siročića je u potpunosti isključen...čudo je da je toliko dugo preživio i dosad.

Toliko zasad od mene. Čekamo nove informacije. :cry: .
SenSen

#163 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by SenSen »

@Falbala: Ja pretpostavljam da znam koga trazis, da nije mozda administrator sa ove grupe: http://www.facebook.com/group.php?gid=4 ... 534&v=info Nadam se da je to on, pa ga mozes kontaktirati..

Sretno vam sa macom :)
polumasni

#164 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by polumasni »

Poklanjam dvije zenske mace stare 3 godine, sterilizirane, potpuno zdrave naviknute samo na kucnu atmosferu (nisu izlazile vani nikad). Pitanja i ostalo na PP.
cule64

#165 Re: macici za udomljavanje

Post by cule64 »

.
cule64 wrote:I dalje traže topli dom !
cule64 wrote:Poklanjam dva macka. Zuti je star 2 godine a tigrasti 1 godinu. Izuzetno umiljati, nauceni na pjesak, kastrirani, vakcinisani. Po mogucnosti ljubiteljima koji imaju iskustva sa mackama, i uz obavezan uslov da ce ih drzati u stanu. Ako se predomislite mozete ih meni vratiti. 061 803029

Image

Image
Last edited by cule64 on 22/12/2013 11:16, edited 1 time in total.
Toffee karamela

#166 Re: macici za udomljavanje

Post by Toffee karamela »

cule64 wrote:Opet ja. Ova dva divna mačića nikako ne mogu zadržati. Bilo bi poželjno da se ne razdvajaju jer su izuztno privrženi jedan drugom (vjerovali ili ne). U svakom slučaju ja sam spreman da udomitelju plaćam svaki mjesec, dok god su živi, hranu za obojicu (recimo u rangu Whiskas-a), a uz mačiće dajem i wc, grebalicu, korpu za transport i sl. Pored svega udomitelj stiče pravo na jedno besplatno zastupanje u parničnom postupku ili odbranu u krivičnom postupku. Zadržavam pravo da ih vidim, npr. jednom u 2 mjeseca na pola sata. Mačići su zdravi, pametni, lijepi, vakcinisani, kastrirani, redovno čišćeni od parazita i vanredno dobre naravi (zato sam ih i pokupio sa ulice, šarenog prošle godine, a žutog pretprošle). U svakom slučaju možete ih uzeti pod rezervom "probe" pa ako Vam se ne dopadnu vratite ih meni. tel. 061 803029

Odavno nisam pročitala nešto ovako ganutljivo, ja bih ih uzela samo zbog ove stavke da ikako mogu.... :D
minjonja

#167 Re: macici za udomljavanje

Post by minjonja »

Toffee karamela wrote:
cule64 wrote:Opet ja. Ova dva divna mačića nikako ne mogu zadržati. Bilo bi poželjno da se ne razdvajaju jer su izuztno privrženi jedan drugom (vjerovali ili ne). U svakom slučaju ja sam spreman da udomitelju plaćam svaki mjesec, dok god su živi, hranu za obojicu (recimo u rangu Whiskas-a), a uz mačiće dajem i wc, grebalicu, korpu za transport i sl. Pored svega udomitelj stiče pravo na jedno besplatno zastupanje u parničnom postupku ili odbranu u krivičnom postupku. Zadržavam pravo da ih vidim, npr. jednom u 2 mjeseca na pola sata. Mačići su zdravi, pametni, lijepi, vakcinisani, kastrirani, redovno čišćeni od parazita i vanredno dobre naravi (zato sam ih i pokupio sa ulice, šarenog prošle godine, a žutog pretprošle). U svakom slučaju možete ih uzeti pod rezervom "probe" pa ako Vam se ne dopadnu vratite ih meni. tel. 061 803029

Odavno nisam pročitala nešto ovako ganutljivo, ja bih ih uzela samo zbog ove stavke da ikako mogu.... :D

:lol: :lol:
i meni bi trebalo ovo :D

da imam mjesta, uzela bih ih zbog svog macka da se ne osjeca odbacenim. on sam na tri macke :roll: :D

cule, sretno ti :thumbup:
tanjaminja

#168 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by tanjaminja »

Ovaj mali zvrk je pronadjen prije nekoliko dana sam na ulici. Nisam mu uspjela pronaci mamu pa sam ga ponijela kuci. Ne postoji ni mala sansa da ga zadrzim pa hitno trazim nekog ko bi udomio ovog mačića. Curica je i očišćena je od parazita, stara oko 6 sedmica (pregledao je veterinar). Evo i mali video ovog neumornog zvrka :)

http://www.youtube.com/watch?v=6Z3zQqDkdBM

Javite mi se na mob. 062/139 588 - Minja ili na e-mail: [email protected]
tanjaminja

#169 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by tanjaminja »

Evo i nekoliko slikica

Image
Image
Image
Falbala

#171 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Falbala »

SenSen wrote:@Falbala: Ja pretpostavljam da znam koga trazis, da nije mozda administrator sa ove grupe: http://www.facebook.com/group.php?gid=4 ... 534&v=info Nadam se da je to on, pa ga mozes kontaktirati..

Sretno vam sa macom :)
Sretne vijesti danas...Slijepo mačence je preživjelo operaciju drugog oka, a najvažnija vijest je da je na sigurnom. Aldin ga je zbrinuo kod sebe, naviklo se već na ostale mace. Postoji i solucija da ga usvoje neki ljudi iz Austrije koji su već imali iskustva sa invalidnim životinjama.

Bravo za Aldina :thumbup: :-D
blackberry

#172 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Mili moji, hitno mi je potrebna pomoć. Naime, u haustoru se prije otprilike 2,5 mjeseca okotila maca (u podrumu) i na ovaj svijet donijela 6 mačića. Jedno je nestalo prije mjesec dana (vrata od haustora je neko zaboravio da zatvori i ono je odlutalo), a 4 mačića su sretno udomljena. Ostalo je jedno crno-bijelo mače sa jako zanimljivim šarama (kao da ima brkove). Problem je sljedeći: mama-maca ga je prije tri dana odlučila ignorisati te je stoga maleni jako jako tužan i ne želi čak ni da jede. Obzirom da on nikada ne izlazi van podruma, a mama neće da mu više dolazi i druži se s njim, hitno mu je potreban privremeni udomitelj (do udomljenja prelijepog mačića) ili stalni udomitelj. Veterinarski pregled je obezbjeđen. Napominjem još jednom da je maleni jako jako lijep i da je veeeeelika pričalica. Molim Vas pomozite ovom malom biću. Još jednom napominjem da je hitno da mu nađem barem privremeni dom jer me strah da od nedostatka društva (od tuge) ne ugine od gladi (hranu mu ostavljam po 6 puta na dan, ali on ništa ne jede). Za sve info me pls kontaktirajte na 061/182-966 (Berina) ili na pp.
nevenka

#173 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by nevenka »

Zdravo svima,

Mi smo na poklon :-D

Image

Dvije seke i dva brata. Imamo malo više od mjesec dana i već se sa mamom guramo za čvrstu hranu. Zdravi smo, razigrani i umiljati. Poslušni smo, ali je vrijeme da se mama malo odmori od nas i da i mi krenemo svojim putem i usrećimo buduće gazde :-)

Image

Muškić 1 - isti mama
Image

Muškić 2
Image

Curica 1
Image

Curica 2
Image

Za kraj :-D četvorka kada su bili minijature

Image

KONTAKT BR:

061 337 858

Lokacija Sarajevo, ali po dogovoru može i na druge lokacije :-D
The alchemist

#174 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by The alchemist »

Poklanjam 4 preslatka macica sivo bijele i crno bijele boje stara 5 sedmica...veoma su razigrani,umiljati,puni pozitivne energije i cekaju da ih njihove nove gazde udome :)Trenutno borave u mom stanu...ali ih ne mogu zadrzati jer vec imam tri macke...
Svi zainteresovani mogu se javiti na broj mobitela:061 990 734 ili na e-mail [email protected]
Lokacija Sarajevo...

Unaprijed hvala!
blackberry

#175 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by blackberry »

Poklanjaju se mačići. Imaju 2 mjeseca. Jako njegovani i zdravi. Pitomi. Znaju kako se koristi pijesak. Male slatke pufnice. Nikada nisu bili vani, tako da se traži udomitelj koji bi mačiće čuvao u kući (bez puštanja van), jer se maleni ne snalaze u vanjskom svijetu. Kontakt: 061/182-966 (Berina).

ImageImageImageImage
Post Reply