Pas BEAGLE! (Bigl)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
scuba_blue

#1 Pas BEAGLE! (Bigl)

Post by scuba_blue »

Pozdrav,

Ovako, već duže vrijeme sam u potrazi za ovom rasom pasa (beagle),

Image

ali ne mogu doći do informacija o uzgajateljima u Bosni i Hercegovini. A koliko sam upoznat ne mogu se kupiti u sarajevskim pet shopovima. Pa vas molim ukoliko znate informaciju o uzgajateljima, svakako bi dobro dosla! U sarajevu sam vidio max. 2 psa ove rase.

Ili ukoliko neko već posjeduje bigla, neka podjeli neke savjete sa obozavateljima :)

Image
to sam ja

#2 Re: Pas BEAGLE! (Bigl)

Post by to sam ja »

Preslatki su...ali sta mislis o jednom malom, slatkom, pametnom... iz domaceg uzgoja :wink:

http://www.animalsosa.ba/index.php?opti ... &Itemid=37
Cober

#3 Re: Pas BEAGLE! (Bigl)

Post by Cober »

Pozdrav scuba_blue,

pod predpostavkom da psa želiš zbog ljubavi, prijateljstva i radosti koju ćete godinam zajedno dijeliti, molim te razmisli prije kupovine. Zašto daješ stotine maraka trgovcima koji njima trguju kao stvarima, a prolaziš pored stotine sličnih, drugačijih ili istih beagleova, koji na ulici pate, skapavaju od gladi, zime, i najviše od okrutnosti ljudi. Pogledaj ih u oči, pored straha i nevjerice u njima vidječeš i ogromnu želju i nadu da će možda baš sa tobom podijeti sve to...

Molim te pogledaj oko sebe po ulici ili u SOS, možda te tamo pogleda i nađe neki beagle, svi su vakcinisani, očišćeni i potpuno medicinski tretirani, nećeš davati stotine maraka i tako podržavati tu trgovinu, uz to dobičeš besplatno ogrlicu, povodac, hranu i zdjelice od Armana i njegovog ZOO Centra koji ovo svesrdno podržava, a kao najvažnije spasičeš jedan život. Ti imaš priliku i možeš spasiti patnje nekoga od njih,i tako učiniti ovaj svijet boljim.

Pozdrav, Cober
Baby

#4 Re: Pas BEAGLE! (Bigl)

Post by Baby »

hmm...biglovi su užasno slatki psići,ali narav...eh sa tim ćeš se boriti cjelog života..Oni su jako tvrdoglavi i uvijek žele biti alfa....Nemam ništa protiv toga da ti kupiš tog psa,ali kad su ulice pune pasa,štenaca koji se smrzavaju na ovoj zimi...preporučujem ti da to neradiš....jedino ako želiš,možemo ti pomoći da udomiš jednog psića koji sliči biglu...
MOLIM TE SPASI JEDAN ŽIVOT<3
scuba_blue

#5 Re: Pas BEAGLE! (Bigl)

Post by scuba_blue »

hm.... hvala vam na savjetima, ali nadam se da shvatate kada kažem da želim baš ovog psa, i skreman sam platiti za njega. I iskreno, užasno mi je žao svih lutalica, i evo ovim putem poručujem da ću udomiti prvog beagle-a kojeg sretnem na ulici ukoliko je lutalica, ali svi znamo da je to gotovo nemoguće, jer su ti psi relativno skupi, i ne kreću se slobodno ulicama... :roll:
dakle ako SOS za životinje u sarajevu ima beagle, neka mi slobodno jave!

samo sam tražio savjete vezano za pribavljanje ove pasmine :roll:
Post Reply