Qwerty1234 wrote: ↑18/06/2024 23:09
Update
Malesni Zoro nije izdrzao i otisao je na bolje mjesto u nedelju
Dozvao se bio, jeo ko veliki, izlazio iz kutije, puzao po kuci…
Dobio 50% na svoju kilazu za 5-6 dana, obavljao nuzde redovno…
U subotu veterinar dadnr zadnju dozu antibiotika i kaze nema potrebe vise, 6 terapcija.
Tu vece je dobio i glukozu i vitamine.
Od nedelje ujutro prestaje sa jelom, na silu bi mu ugurao par kapi…poceo se tresti, ja dok sam otisso ugrijati vodu za termofor…10 minuta ga ostavim u kutijici…vratim se do njega a on…
Pamticu te druze dok sam ziv!
https://ibb.co/m5FC012
Ostatak klape je dobro. Oci dobre, napreduju super.
Zao mi je svake macke koja ne uspije, ali sta ces. Barem si dao sve od sebe.
Nego da te pitam, imam slican problem sa macicima i ocima. Imamo leglo ispred zgrade, evo vec treci okot i ovi svi macici imaju problem sa ocima. Krmelje, zatvaranje ociju na dnevnoj bazi. Veterinar na stupu rekao "infekcija" uzmi kapi. Nije rekao koja infekcija. Koristio kapi, prodje, vrati se. Pa mi rekao acid borci, pa isto nista. Sad koristim kremu koja je fakat efikasna, medjutim vraca se. I sve ovo traje barem mjesec dana. Izmori covjeka vise. Kolega sa posla na skroz drugom dijelu grada ima isti problem sa svojim macicima njemu privatni veterinar rekao da je Herpes u pitanju. A herpes se, kako sam citao, ne moze izlijeciti, on se samo primiri
Sta je ciniti? Odakle herpes?!
Drugi kolega isto iz Sarajeva nosio veterinaru macica sa istim simptomima, vadili mu krv i rekli da ima maciju sidu. Opet neizljecivo, prenosivo
Sta da se radi?! Sta nam je ciniti? Ja se nikada sa ovim nisam susreo a oko 15-ak godina sam sa mackama i oko macaka. Isto da je "nesto odjednom naletilo" i postaje masovno