Ja takodjer mogu da kazem da sam ponosan vlasnik mace
Sto se tice spavnja slozio bih se sa ostalima da mace imaju svoj bio ritam a umnogome zavisi i od starosti. moja maca jos nema godinu ali je vec prosla prvo tjeranje i isto tako nocu nije bilo spavnja, mada sada da kucnem u drvo spava i igra se danju, a nocu se zavuce izmedju mene i djevojke i nemrda se komirana bude skroz.
sto se tice ishrane mace su primarno mesozderi, znaci meso i samo meso, krekeri su super probaj one whiskasove punjene, ja mojoj maci uzmem friskis konzerve 12 komda ima non stop u merkuru ona akcija 2+1 gratis(najbolje jede one sa lososom u zeleu)i vreicu od 1,5 kg krekera whiskas i to joj bude mjesec dana. pjesak u onom agrokomercu kod merkatora na socijalnom 10 kg 6,80km sve u svemu za 25 km mjesecno i jede i ima da kaki,

vakcinisao sam je i sada jos treba da uradim sterilizaciju i da joj ugradim cip.
ste se generalno tice maca ishrane i poansanja i govora tijela sta one to nama govore uposte ima super clank na wikipediji.
e da se i ja pohvalim
moja maca je prava doktroica sama otvara vrata, kad je nosimo kod prijateljice koja isto ima ljubimce sama nadje gdje je pjesak, vodu koja joj je staajla vise od pola sata nece da pije ide i pije sa cesme u kupatilu gdje non stop kaplje voda, hranu isto tako ako joj previse stavimo ono sto ne pojede prvi put poslije nece vise, ma prava doktroica
nema niti jedne musice i bube u stanu sve ona to tamani.
kada se mi kupamo stane na ivcicu kade i gleda i nesmeta joj da je voda poprska, medjutim kada nju kupamo onda je haos.
eto nadam se da sam i ja malo bio od pomoci