mace

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
chuups

#1 mace

Post by chuups »

eh ovako ja imam 2 mace zenku i muzijaka, ova zenka je okotila ovog muzijaka :D:D sad me zanima posto moji roditelji zele da se "rijese" muzijaka zato sto obavlja nuzdu po cijelom stanu pa i po krevetima, mene zanima sta da radim dogovorili smo se da ga necemo izbacivati do ljeta posto je 5 mjeseci star pa josh je mali a i previse je hladno vani... sad neznam kako i sta da uradim kada dodje ljeto... ima li neko neku ideju ili neki savjet??? pls pomozite :D:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: mace

Post by mIRCerka »

chuups wrote:eh ovako ja imam 2 mace zenku i muzijaka, ova zenka je okotila ovog muzijaka :D:D sad me zanima posto moji roditelji zele da se "rijese" muzijaka zato sto obavlja nuzdu po cijelom stanu pa i po krevetima, mene zanima sta da radim dogovorili smo se da ga necemo izbacivati do ljeta posto je 5 mjeseci star pa josh je mali a i previse je hladno vani... sad neznam kako i sta da uradim kada dodje ljeto... ima li neko neku ideju ili neki savjet??? pls pomozite :D:D
Nazovi Amara, kastriraj ga i pobogusisestro zar ga nisi naucila na pijesak?
To kako si napisala cu shvatiti kao gresku u pisanju, i kao tvoj poziv da neko uzme tvog macka...
slikaj ga, okaci slike i mozda ga udomimo...i next time ne pisi ET MI BI NJEGA IZBACILI VANI na ovom forumu...malo smo preosjetljivi na to...
chuups

#3 Re: mace

Post by chuups »

Nije da ga ja hocu izbaciti ili bilo sta... moji roditelji su u pitanju ja se s njima nemogu boriti, a u pijesak jednostavno nece sve smo pokusavali neznam koji je razlog sto nece.... ja ne trazim da ga neko udomi ili uzme samo trazim neki savjet ili nesto... :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Phia

#4 Re: mace

Post by Phia »

chuups wrote:Nije da ga ja hocu izbaciti ili bilo sta... moji roditelji su u pitanju ja se s njima nemogu boriti, a u pijesak jednostavno nece sve smo pokusavali neznam koji je razlog sto nece.... ja ne trazim da ga neko udomi ili uzme samo trazim neki savjet ili nesto... :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Mačak markira teren, nije da neće u pijesak.Kastriraj ga i biće ok.
chuups

#5 Re: mace

Post by chuups »

znam za to ali nije mi jasno sto vrsi i veliku nuzdu... nije problem sto on piski nego ono drugo ali po citavoj kuci :sad: :sad:
mIRCerka

#6 Re: mace

Post by mIRCerka »

Ovako, sigurno si ga uzela kao malog u kucu...moras sa njim vjezbati...jede, pa ga odneses do pijeska...
ako se ukaki mimo pijeska, odvedes ga tamo, primaknes mu njusku govnetu, opalis mu koju klempu, ne boli ali upamti te dobro...onda ga opet odneses u pijesak i stavis ga u pijesak ...i tako do iznemoglosti...to je ipak samo macka, neces valjda dozvoliti da TI NJEMU POPUSTAS :D
chuups

#7 Re: mace

Post by chuups »

On se je rodio u kuci :D a to s njuskom radim vec od kako je poceo da kaki i piski :D uglavnom ja cu i dalje pokusavati, hvala na savjetima.... :D
Phia

#8 Re: mace

Post by Phia »

chuups wrote:On se je rodio u kuci :D a to s njuskom radim vec od kako je poceo da kaki i piski :D uglavnom ja cu i dalje pokusavati, hvala na savjetima.... :D
Sigurno mu nešto smeta.Mora imati uvijek pristup wc-u.Ako je onaj zatvoreni sa vratancima može mu i to smetati.Neka bude otvoren i uvijek dostupan.
mIRCerka

#9 Re: mace

Post by mIRCerka »

chuups wrote:On se je rodio u kuci :D a to s njuskom radim vec od kako je poceo da kaki i piski :D uglavnom ja cu i dalje pokusavati, hvala na savjetima.... :D
imas u Svijetu kucnih ljubimaca kupiti sprej kojim nasprejas namjestaj ili dijelove stana gdje ne zelis da macka ide...ako je zatvoreni WC sa vratancima, sa njim bi trebala doci i bocica etericnog ulja koje macku privlaci da tamo ide u wc...ili je jednostavno pegla koja uvijek mora imati cist pijesak a ta druga maca prva stigne i zagadi ga ;)
chuups

#10 Re: mace

Post by chuups »

Ovu drugu veliku sam dobila prije 2 godine i tada je imal samo 1 mjesec. Cim je malo narasla odmah je pocela izlaziti napolje u wc tako da s njom nemam problema nikakvih
mIRCerka

#11 Re: mace

Post by mIRCerka »

chuups wrote:Ovu drugu veliku sam dobila prije 2 godine i tada je imal samo 1 mjesec. Cim je malo narasla odmah je pocela izlaziti napolje u wc tako da s njom nemam problema nikakvih
Iskreno, maca koja je rodjena u kuci i ima pijesak na izvolte, ili je bezobrazna ili je jadna bolesna...
Zovni Amara veterinara, poslacu ti broj na pp , da ti pregleda macka. Bolje sprijeciti nego lijeciti.
Baby

#12 Re: mace

Post by Baby »

kastriraj ga,a mnogi ljudi neće da katriraju jer im je žao love...a zašto su pare nego da se troššee :D
slavkoimamodilera

#13 Re: mace

Post by slavkoimamodilera »

Baby wrote:kastriraj ga... :D
Image

:mrgreen:
mIRCerka

#14 Re: mace

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:
Baby wrote:kastriraj ga... :D
Image

:mrgreen:
Kastracija djecaka se radi tako jednostavno, da im par dana nakon operacije jajca vizuelno budu tu :D tj moshnje ostaju ;)
PeLka

#15 Re: mace

Post by PeLka »

mIRCerka wrote:
chuups wrote:eh ovako ja imam 2 mace zenku i muzijaka, ova zenka je okotila ovog muzijaka :D:D sad me zanima posto moji roditelji zele da se "rijese" muzijaka zato sto obavlja nuzdu po cijelom stanu pa i po krevetima, mene zanima sta da radim dogovorili smo se da ga necemo izbacivati do ljeta posto je 5 mjeseci star pa josh je mali a i previse je hladno vani... sad neznam kako i sta da uradim kada dodje ljeto... ima li neko neku ideju ili neki savjet??? pls pomozite :D:D
Nazovi Amara, kastriraj ga i pobogusisestro zar ga nisi naucila na pijesak?
To kako si napisala cu shvatiti kao gresku u pisanju, i kao tvoj poziv da neko uzme tvog macka...
slikaj ga, okaci slike i mozda ga udomimo...i next time ne pisi ET MI BI NJEGA IZBACILI VANI na ovom forumu...malo smo preosjetljivi na to...
I ja bi preporucila veterinara Amara, jer je stvarno dobar! Ako je potrebno dolazi i na kucnu adresu! :thumbup:
Post Reply