Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovako
Maca u basti omacila 2 macica...nisu skroz mali..cuvala ih je skrivene a sad kad vec sami hodaju dovela
Jedan ima problema sa ocima...kao da ima konjuktivitis
Jel ima neki lijek koji bi ja mogla da mu dam ili nesto da mu namazem oke?
Jedno oko mu se skroz zatvorilo
I jos nesto ..gdje se u Starom gradu nalazi Veterinarska stanica?
Znam da je bila jedna kod mosta..Latinske cuprije..jel jos uvijek radi?
Hvala
Compos_Sui wrote:ovako
Maca u basti omacila 2 macica...nisu skroz mali..cuvala ih je skrivene a sad kad vec sami hodaju dovela
Hvala
Ima kod Latinske cuprije i jos radi. Za macu samo ti mogu predloziti da ako je vec veterinar ne moze pregledati, stavis malo tople vode ili kamilice (neposecerene) na vatu i sama joj ocistis.
Hvala
A zašto mu to sama ne skineš
Imala sam 20 mačića i sve sam im sama skidala krmelje.
Znači da tvoji mačići nisu mnogo stari.
Hvala
yovens amara, dodje ti na noge.
Ili ocistis sama TOPLOM vodom i vatom, ne mora cak ni kamilica biti, i kupis mast za oci od 3KM (majka mu stara niikad da upamtim ime masti, ynam da je do 3 KM i ima yute ciye na kutiji)...
mIRCerka wrote:mlaka voda, ocisti i namazi s onom mascobom za oci, 2-3 dana 2-3 puta dnevno i bice ko nov boga mi...
danas poslije slikanja bilo ciscenje
tesko ih je uhvatit al jos su mali , naivni i spori pa uspjevam
mama im se ne buni kad ih uhvatimo tako da je
ono sto me raduje je da nisu istraumatizirani...tacno se vidi da nisu bili u kontaktu sa djecom
ja sam juce imala slobodan dan pa sam macice u basti traumatizirala
kupila sam cesalj za Fatanje buHa i trijebila im buhe...jos su mali, pa necu da koristim frontline ni bilo sta drugo, jer ih mame jos kupaju....
ovom jednom se isto inficralo oko, cistili smo ga juce i danas...
mIRCerka wrote:
kupila sam cesalj za Fatanje buHa i trijebila im buhe...jos su mali, pa necu da koristim frontline ni bilo sta drugo, jer ih mame jos kupaju....
i ovi imaju buhe
znam da ih ne smijem posipati nicim..mama ih cisti svakodnevno a ne bih htjela da se na bilo koi nacin otruje
mada se pitam ima li ih smisla cistiti jer su mace "bastenske"..ne znam ni gdje ih mama vodi navece da spavaju
mIRCerka wrote:
i ovi imaju buhe
znam da ih ne smijem posipati nicim..mama ih cisti svakodnevno a ne bih htjela da se na bilo koi nacin otruje
mada se pitam ima li ih smisla cistiti jer su mace "bastenske"..ne znam ni gdje ih mama vodi navece da spavaju
imas na pijaci kupiti plasticni cesalj za vashke i buhe, kosta 1KM. Time ih cesljaj, na cesalj ces izvuci puno buha, koje ukidas ko bubuljice, noktima
Kupis fino ogrlice protiv buha, imas u hose marketu za 3KM, od jedne velike napravis 3 male za macice, tako sto isjeces na 3 komada, na jednom ti ostane kopca a druge dvije heftaricom i obicnom gumom za gace spojis i stavis im.
Ima smisla itekako
sto se tice ciscenja ociju...uzmes vatu, namocis je acidiborici tekucinom (ima ju kupiti u apoteci, a njom i ljudi ciste oci kada imaju problema) i obrises okice. moze i vodom...samo nemoj suhom da ih ne boli daj im cmokic od mene! preslatki su