Gabela, Pleho, Džanko, Peštek, Gušo x 2, Džihanić, Prutina, Topuz, vrlo vjerovatno i Tabaković i Omerović.
Ovaj jedan je studirao medicinu a vidim piše mu SSS. Tipično, kad ne uspiješ u studijama i pravoj struci, fataj se politike da se đe uhljebiš.
A zašto ti Boga ti treba karikiranje i poturanja polutačnih tvrdnji: tip je rekao da NVO treba ukinuti na način da ih ne treba finansirati, i sasvim opravdano naveo pokret DOSTA (trebamo li sad brdo njihovih aferima navoditi). A ti od toga praviš dramu i pozivaš se na slobodu, ljudska prava i ostalo.Chmoljo wrote:da, pitao sam TEBE, jer TVOJE mišljenje. TI želiš zabraniti građanima da se udružuju. naravno da nećeš i ne možeš, ali forum je mjesto gdje se iznose lični stavovi. i meni su presmiješni lični stavovi SDA-ovog glasača koji bi primijenio metode onih koje ti simpatizeri smatraju krivcima za sve i svašta. između ostalog i krivcima za uskraćivanja sloboda koje bi isti uskraćivali.
Dobro, ne može se ljudima zabraniti udruživanje, ali zakonski bi trebalo kažnjavati neprovođenje programa NVO-a koji su finansirani. Kao i onih koji su potrošeni u druge svrhe.Chmoljo wrote:ne, rekao je da ih treba zakonom zabraniti. nije karikiranje što je najtužnije.
ne razumijem šta se čudiš..ovo su vijećnici općine Novi grad..sva ova naselja od Sokolja, Briješća, Buljakov potok, Buća potok, Švrakino, Mojmilo i brojna druga su i nastala doseljavanjem ljudi iz istočne Bosne..nisu nastala ukrštanjem Vratnika i Bistrikajulisiz es grant wrote:Vidi istočnobosanskih prezimena među vijećnicima![]()
Gabela, Pleho, Džanko, Peštek, Gušo x 2, Džihanić, Prutina, Topuz, vrlo vjerovatno i Tabaković i Omerović.
Ovaj jedan je studirao medicinu a vidim piše mu SSS. Tipično, kad ne uspiješ u studijama i pravoj struci, fataj se politike da se đe uhljebiš.
Kad već offtopičimo, onda da se složim sa tobom - da, IZ ne treba finansirati država. Samo neka joj država vrati vakufe.Chmoljo wrote: u suštini, ja bih dokinuo finansiranje svih ovih parazita. vjerske organizacije mogu finansirati vjernici, boračke... može država, ali tek kada se objedine u jednu. pa barem na nivou kantona.
valjda je sarkazam bio toliko očigledan da ga nije bilo potrebe naglašavati... ali odosmo od teme...udrch wrote:IZ nikad nije ni bila investitor, ali je bilo ljudi koji jesu, a među njima i onih koji su svoj dio imovine uvakufili..
ovo je neistina..iako je off topic nije u redu da se ovakvo što provlači..neki wrote:Problem je sto IZ trazi da joj pripadnu i objekti koji su izgradjeni na vakufskoj zemlji i nakon sto je ona nacionalizovana.
Ma kad je riječ o NVO-ima ne treba izmišljati toplu vodu,u svijetu postoji nešto što se zove projektni pristup, on omogućava da finansiraš one koji zaista nešto rade. Imaš projekat koji treba zajednici, spreman sam da te finansiram.zvrk wrote:pa ok je ukinuti ngo-e ili im ukinuti budzetiranje, ako se ispostavi da nisu ok
ali to se treba ispostaviti, ne
a svi znamo da vrana vrani oko ne vadi,
ali nije ok ukinuti svima mogucnost da nesto pozitivno urade
DELIĆ SANELA, viši referentzvrk wrote:@innovation, imal savjetnika igdje pliz?
Pa dobro ako je neistina, kakvo onda rjesenje IZ predlaze za bivsi jat-ov neboder ili parohija za zgradu ekonomskog fakulteta?udrch wrote:ovo je neistina..iako je off topic nije u redu da se ovakvo što provlači..neki wrote:Problem je sto IZ trazi da joj pripadnu i objekti koji su izgradjeni na vakufskoj zemlji i nakon sto je ona nacionalizovana.
Pa moja poenta i jeste što urbani tipa nosare tvrde da su ove opštine naseljene prije rata tako što su se stare Sarajlije (koje su valjda dotada živjele na marsu) samo preselile iz Starog grada na Alipašinoudrch wrote:ne razumijem šta se čudiš..ovo su vijećnici općine Novi grad..sva ova naselja od Sokolja, Briješća, Buljakov potok, Buća potok, Švrakino, Mojmilo i brojna druga su i nastala doseljavanjem ljudi iz istočne Bosne..nisu nastala ukrštanjem Vratnika i Bistrikajulisiz es grant wrote:Vidi istočnobosanskih prezimena među vijećnicima![]()
Ovaj jedan je studirao medicinu a vidim piše mu SSS. Tipično, kad ne uspiješ u studijama i pravoj struci, fataj se politike da se đe uhljebiš...slično su nastala i Alipašino i Dobrinja..razlika u broju stanovnika Sarajeva u periodu od 1961. do 1991. je ogromna i taj omjer se nije mogao napraviti nikakvim natalitetom, već doseljavanjem..
općine Novo Sarajevo i Novi Grad prema popisu 1971. kada su činile jednu opštinu su imale ukupno 111.811 stanovnika..30 godina kasnije, 1991. godine su imale zajedno 231.705..danas je taj broj dodatno povećan, a udjel stanovnika istočne Bosne značajniji, jer su Bošnjaci protjerani iz Gornjeg Podrinja uglavnom naselili ove opštine..
evo pogledao sam par prezimena i ljudima piše da su rođeni u Sarajevu i to prije rata..prema univerzalnom pravu primjetnom uglavnom u gradu Sarajevu, pravi istinski Sarajlija je svako onaj ko je rođen prije rata u Sarajevu, a koji uspješno eskivira odgovor odakle su mu roditelji![]()
zanimljivo da nisi primjetio i određeni broj sandžačkih prezimena..
helem, gledam ove vijećnike..bolja budućnost (SBB) i nova socijaldemokratija (SDU) koje su nam obećavale bolji život za razliku od dominatnih stranaka njihovog miljea SDA-SDP za vijećnike su u ovoj opštini predložile uglavnom srednjoškolce..od 5 vijećnika SBB-a, tri su srednjoškolci, a iako imaju i dva vijećnika sa VSS čak je i presjednik kluba srednjoškolac i to onaj što je za svoju kampanju krao tuđe slogane..od tri vjećnika SDU svi su srednjoškolci, a između ostalog su i po godinama najstariji..
u rad pravoslavne crkve nisam upućen..neki wrote:Pa dobro ako je neistina, kakvo onda rjesenje IZ predlaze za bivsi jat-ov neboder ili parohija za zgradu ekonomskog fakulteta?udrch wrote:ovo je neistina..iako je off topic nije u redu da se ovakvo što provlači..neki wrote:Problem je sto IZ trazi da joj pripadnu i objekti koji su izgradjeni na vakufskoj zemlji i nakon sto je ona nacionalizovana.
Pa po shvatanju IZ zajednicki dogovor bi bio da cijeli objekat pripadne IZ-u a da stanovi koji su u medjuvremenu otkupljeni budu novcano nadoknadjeni IZ-u... izmedju ostalog to je i razlog sto jos nema trajnog rjesenja ovog problema. Opstina je pokusala da trajno rijesi ovaj slucaj i prepustila IZ-u cijelo prizemlje objekta jos prije vise od 15 godina ali im to izgleda nije dovoljnoudrch wrote:u rad pravoslavne crkve nisam upućen..neki wrote: Pa dobro ako je neistina, kakvo onda rjesenje IZ predlaze za bivsi jat-ov neboder ili parohija za zgradu ekonomskog fakulteta?
IZ u vezi jatovog nebodera predlaže da se zajednički nađe dogovor..ali neće niko da razgovara, smao prebacuju jedni na druge..sve dok se zakonski ne uredi pitanje restitucije neće biti rješenja, jer svi se mogu pozivati na nenadležnost..
a moj prijedlog bi bio da se ono ruglo sruši i da ostane samo objekat koji je postojao..
pa odvedi Nosaru u Sokolje..nekad početkom 1997. godine je u mene buraz htio da kupi kuću u Sokolju..ima dobrog prijatelja i kolegu u tom naselju..naravno ja sam ga odgovorio, jer tad to nije bilo zanimljivo, a i samo Sokolje je neatraktivno..julisiz es grant wrote:Pa moja poenta i jeste što urbani tipa nosare tvrde da su ove opštine naseljene prije rata tako što su se stare Sarajlije (koje su valjda dotada živjele na marsu) samo preselile iz Starog grada na Alipašino....po starim Sarajlijama niko iz istočne Bosne nije došao u Sa prije 1992.
nema teorije da ovoliko povećanje bude generirano iz samog grada..općine Novo Sarajevo i Novi Grad prema popisu 1971. kada su činile jednu opštinu su imale ukupno 111.811 stanovnika..30 godina kasnije, 1991. godine su imale zajedno 231.705..
nemoj da ovdje o tome raspravljamo..nije tema, a i nije tako jednostavno..neki wrote:Pa po shvatanju IZ zajednicki dogovor bi bio da cijeli objekat pripadne IZ-u a da stanovi koji su u medjuvremenu otkupljeni budu novcano nadoknadjeni IZ-u... izmedju ostalog to je i razlog sto jos nema trajnog rjesenja ovog problema. Opstina je pokusala da trajno rijesi ovaj slucaj i prepustila IZ-u cijelo prizemlje objekta jos prije vise od 15 godina ali im to izgleda nije dovoljnoudrch wrote:u rad pravoslavne crkve nisam upućen..neki wrote: Pa dobro ako je neistina, kakvo onda rjesenje IZ predlaze za bivsi jat-ov neboder ili parohija za zgradu ekonomskog fakulteta?
IZ u vezi jatovog nebodera predlaže da se zajednički nađe dogovor..ali neće niko da razgovara, smao prebacuju jedni na druge..sve dok se zakonski ne uredi pitanje restitucije neće biti rješenja, jer svi se mogu pozivati na nenadležnost..
a moj prijedlog bi bio da se ono ruglo sruši i da ostane samo objekat koji je postojao..
eno nasla sam ja jos dva pored edineInnovation wrote:http://www.novigradsarajevo.ba/index.ph ... &Itemid=10#
Od svih ovih sluzbi, nadjoh samo jednog savjetnika.