Krst na Zlatištu!?

Locked
Mister Yes

#526 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Mister Yes »

jon_jovi wrote:Jel im Alija ostavio Zlatište? Jeste.
Prvo, nije Alija crtao linije već Haris. A drugo, Haris i Slobodan su crtali flomasterom pa je ta linija debela bar 100 metara kad se spusti na teren u real life. Negdje je to precizirano naknadno (Dobrinja) ali mislim da taj dio kod Zlatišta nikad nije detaljno određen. :?
O'zone
Globalni moderator

#527 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by O'zone »

L u c i f e r wrote:
Ma.Le.Na wrote:Odakle se vidi ovo i da li se uopće vidi iz grada?
Bogme ja gledah i ne vidjeh nista. :)
Sa glavne autobuske stanice se vidi lijepo čak sam ga i slikao ali se na slici baš i ne vidi dok golim okom da

Image
avetinja

#528 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by avetinja »

I tek onda shvatiš koliko su ti neptrijatelji blizu.
L u c i f e r

#529 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by L u c i f e r »

hAZNADAR wrote:
L u c i f e r wrote:Ma sta se primate ljudi ba sta vam je... :)

Sam krst je tako ocita i providna provokacija da je to smijesno.
Jos je smjesnije o kakvoj se monumentalnoj gradjevini radi.
A najsmjesniji ovi trolcici po temi sa kompleksima kontra mrskih sarajlija.

Za kraj, hajmo malo realno sagledati stvar.
Imamo pun grad krstova. Imamo statuu pape u sred grada. Nismo ubijani samo sa zlatista vec nema odakle nismo. Komad betona i zeljeza je samo komad betona i zeljeza. Nit kad zagledamo gore nit bi nam sta bilo da je veliki ko trebevic. Imamo hejbet pravih i precih problema.

Savaki put pred izbore slicna prica.
Raspirivanje nacionalnih tenzija kako bi svaki tor glasao za svog cobana.
Bace vam kost da se glozite dok oni vladaju i hapaju.

Jebo to.
Hopusteno. :nargila:
Kojim kompleksima,.... je stvarno mislis da je Sarajlija nesto kao bolji a neko iz manjeg grada poput Banjaluke, Tuzle, Bihaca,.. nesto kao iskompleksiran zbog radi manje carsije? :D Upravo mozes samo dokazati svoje malogradjanske komplekse jer moze si umisljati da je nesto kao bolji, urbaniji, kultivisaniji,... samo onaj ko ima potrebu za tim.

Imamo gradove pune krstova dakako - ali znamo kako su, kada i zasto postavljeni, nismo vampiri pa da se grozimo krsta samo po sebi. Krst koji se postavlja u slavu ubijanja tvog grada nije bas tek obican krst i nije tek komad betona - to simbolizuje nesto sto tebi izgleda nije bas jasno buduci da se ovdje samo oglasavas protiv papaka, dijaspore, patriota, nacionalista,...

Naravno da je provokacija, predizborna,.. dobro jutro Kolumbo,... pitanje je samo do koje mjere te mogu predizborno provocirati a ti hopusteno, uz rahat patnju,...

Naravno da sam protiv krsta na Zlatistu,... ali kada vidim tu vasu sarajevsku umisljenost da ste kao neka veca gospoda - mozda je i dobro da ovo privremeno rjesenje od par greda preraste u nesto vece i vidljivije,.. dok ste tako shaa baaa hopusteni. Pa da vidite sa kakvim problemima mi iz drugih gradova u BiH godinama zivimo, gdje nam sve nisu jos uvalili krst ili crkvu i da RS nije tamo negdje daleko. Pa kada vas bude svaki pogled na taj krst podsjetio na ovu nepravdu i nepobijedjen fasizam - da to ne bude samo problem tamo negdje u provincijama.

A takodjer nebi bilo lose da svaki pogled na taj krst podsjeti nase biracko tijelo sa kime je SDA pravila koalicije, i sa kime je SDP pravio talove u Laktasima zarad sopstvene fotelje. Bosnjacka politicka scena je previse zabavljena pusenjem nargila na sarajevskim minderima i ko ce najvise jamiti u sarajevskoj kotlini. Onako hopusteno.
Đesi haznadare moj dobri i prepošteni i po "pametnim" postovima poznati... :)

Pitaš zašto spominjem komplekse vs sarajlija?
Pa zato što ovde ima par glupana/trolova koji nemaju ništa pametnije reći do "sarajlijce vaki, sarajlijice naki...".

Da imaš pojma o mom hopusu i da ne laprdaš napamet kao i obično, znao bi koliko sam kritičan prema trenutnom stanju u svom gradu, te ti ne bi padalo na pamet da meni prišivaš navodnu velikogradsku ufuranost.
Na više mjesta sam pisao kako volim brojna naša manja mjesta i kako su mi simpatični ljudi iz istih...

Ne pada mi na pamet da sam bolji od bilo koga, a ponajmanje zato što sam Sarajlija, no nabijem na svoju pozamašnu kurčinu sve one koji imaju nešto protiv "sarajlijica", kao i svakog onog ko koristi taj izraz u pežorativnom smislu.

Meni pogled na krst ne smeta ni sekunde. Jebe mi sa za takve gluposti. Kome smeta nek do dođe i ruši bujrum.

Ja nejmam kadena.
Imam preča posla.
Radim i guzim.
:nargila:
Last edited by L u c i f e r on 21/09/2014 19:00, edited 1 time in total.
Nomo

#530 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Nomo »

krst se krizom izbija :-D
zateznistub

#531 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zateznistub »

VCorp wrote: I dobro je i rekao, bAliji je bilo Sarajevo i okruzenje dosta, sreća je vaša da mi u Krajini toliko volimo Bosnu pa da hocemo uopće da koegzistiramo s vama jer realno ne zasluzujete. Malo se aktivirajte oko toga, doci cemo i mi na proteste u Sarajevo protiv fasizma, mozda naucite da brinuti se o Bosni ne znaci zderati burek i ostale pite.
Koji to "mi"? Abdicevci ili ona druga polovica?

I sta ste to vi uradili? Da nije bilo HV Ne bi vas bilo ni za tariguza.
stari grad Visegrad

#532 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by stari grad Visegrad »

Zanima me koliko je metara od pisljivog krsta do tkz granice FBiH?
zavrzlama

#533 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zavrzlama »

Jedna od milion provokacija,jer se tesko podnosi moralni,vojni i strateski poraz velikosprske ideologije...

scenario je sledeci.....sklepas jeftin krst ,poslije negodovanja druge strane,izcekujes da doticni krst neko obori,a ako niko sa nesrpske strane ga ne obori,obore ga sami srbi optuzujuci bosnjake za rusenje srpskih spomenika ,pogorsa se ionako lose medjunacionalno stanje,srpski politicari zapjene,a srpski narod horski odobri izgradnju veceg ,skupljeg krsta na pomenutoj lokaciji....i tako do naredne provokacije...sve planski smisljeno,a ovaca za sisanje na pretek..
L u c i f e r

#534 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by L u c i f e r »

djedje wrote:Usput dijasporci su ubjedljivo najaktivniji kad su u pitanju ove teme, pametovanje sta raditi i kako raditi, pozivanje na oruzje i sl, haman se pakuju da dodju ovamo pa da skinu banderu.

Tesko u sveckoj jebga :D
Najopasniji su internet ratnici... :D
muha_sa

#535 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by muha_sa »

Camber wrote:
O'zone wrote:Nick Kamber na zasluženom odmoru i evo dostojna zamjena Perfidni je tu.

Popravili su dan što jes' jes.

BTW sad sunce obasjava one dvije štangle mislim da svijetli do Ilidže :mrgreen:
Ma kakav zasluzeni odmor, cak naprotiv, neodlozna obaveza. Ja sa Perfidnim nemam nista. Nemoj biti paranoidan i pisati gluposti. Ja sam patriot i sve ono sto pisem, pisem za dobro Bosnjaka bez ikakve sebicne namjere, iskljucivo me zanima boljitak bosnjackog kolektiviteta. I tu je tvoj i problem, da pisem za dobro Srblja ili Hrvata ne bi za takve kao ti bilo problema?

Kad se vide ove slike krstine, moze se samo jedno zakljuciti, Alija je bas skrabao po Bosni u Daytonu. Stvarno, pa da nam je Milosevic bio samprozvani vodja delegacije u Daytonu, kao sto je Alije, imali bi slican "deal".
ti si kurton --i to obicni kurton-nabijem te na kurac i tebe i tvoju brigu za Bosnu i Bošnjake.
aldinjo

#536 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by aldinjo »

dustaban wrote:Treba u paketu srusiti taj krst i onu dzamiju na stupskoj petlji. Pa onda onu katolicku skalameriju povis Mostara...

Ama pune ruke posla, 'bem ti religiju i ko je izmisli.
Sreća po Muslimane u Sarajevu pa se takvi islamomrzci ne pitaju puno u Sarajevu.Ti bi malo rušio džamije i još usput ti religija smeta!? :-) :( :roll:
O'zone
Globalni moderator

#537 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by O'zone »

muha_sa wrote:
Camber wrote:
O'zone wrote:Nick Kamber na zasluženom odmoru i evo dostojna zamjena Perfidni je tu.

Popravili su dan što jes' jes.

BTW sad sunce obasjava one dvije štangle mislim da svijetli do Ilidže :mrgreen:
Ma kakav zasluzeni odmor, cak naprotiv, neodlozna obaveza. Ja sa Perfidnim nemam nista. Nemoj biti paranoidan i pisati gluposti. Ja sam patriot i sve ono sto pisem, pisem za dobro Bosnjaka bez ikakve sebicne namjere, iskljucivo me zanima boljitak bosnjackog kolektiviteta. I tu je tvoj i problem, da pisem za dobro Srblja ili Hrvata ne bi za takve kao ti bilo problema?

Kad se vide ove slike krstine, moze se samo jedno zakljuciti, Alija je bas skrabao po Bosni u Daytonu. Stvarno, pa da nam je Milosevic bio samprozvani vodja delegacije u Daytonu, kao sto je Alije, imali bi slican "deal".
ti si kurton --i to obicni kurton-nabijem te na kurac i tebe i tvoju brigu za Bosnu i Bošnjake.
De, de Muha! Nemoj tako po stare dane :mrgreen: I nemoj skrnaviti kurton ko što su ovi skrnavili krst jer da je neko imao kurton u kriznom momentu ovaj Kamber ne bi nikad nastao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aldinjo

#538 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by aldinjo »

L u c i f e r wrote:
hAZNADAR wrote:

Imamo pun grad krstova. Imamo statuu pape u sred grada. Nismo ubijani samo sa zlatista vec nema odakle nismo. Komad betona i zeljeza je samo komad betona i zeljeza. Nit kad zagledamo gore nit bi nam sta bilo da je veliki ko trebevic. Imamo hejbet pravih i precih problema.

Jebo to.
Kojim kompleksima,.... je stvarno mislis da je Sarajlija nesto kao bolji a neko iz manjeg grada poput Banjaluke, Tuzle, Bihaca,.. nesto kao iskompleksiran zbog radi manje carsije? :D Upravo mozes samo dokazati svoje malogradjanske komplekse jer moze si umisljati da je nesto kao bolji, urbaniji, kultivisaniji,... samo onaj ko ima potrebu za tim.

Imamo gradove pune krstova dakako - ali znamo kako su, kada i zasto postavljeni, nismo vampiri pa da se grozimo krsta samo po sebi. Krst koji se postavlja u slavu ubijanja tvog grada nije bas tek obican krst i nije tek komad betona - to simbolizuje nesto sto tebi izgleda nije bas jasno buduci da se ovdje samo oglasavas protiv papaka, dijaspore, patriota, nacionalista,...

Naravno da je provokacija, predizborna,.. dobro jutro Kolumbo,... pitanje je samo do koje mjere te mogu predizborno provocirati a ti hopusteno, uz rahat patnju,...

Naravno da sam protiv krsta na Zlatistu,... ali kada vidim tu vasu sarajevsku umisljenost da ste kao neka veca gospoda - mozda je i dobro da ovo privremeno rjesenje od par greda preraste u nesto vece i vidljivije,.. dok ste tako shaa baaa hopusteni. Pa da vidite sa kakvim problemima mi iz drugih gradova u BiH godinama zivimo, gdje nam sve nisu jos uvalili krst ili crkvu i da RS nije tamo negdje daleko. Pa kada vas bude svaki pogled na taj krst podsjetio na ovu nepravdu i nepobijedjen fasizam - da to ne bude samo problem tamo negdje u provincijama.

A takodjer nebi bilo lose da svaki pogled na taj krst podsjeti nase biracko tijelo sa kime je SDA pravila koalicije, i sa kime je SDP pravio talove u Laktasima zarad sopstvene fotelje. Bosnjacka politicka scena je previse zabavljena pusenjem nargila na sarajevskim minderima i ko ce najvise jamiti u sarajevskoj kotlini. Onako hopusteno.

Pa zato što ovde ima par glupana/trolova koji nemaju ništa pametnije reći do "sarajlijce vaki, sarajlijice naki...".

Da imaš pojma o mom hopusu i da ne laprdaš napamet kao i obično, znao bi koliko sam kritičan prema trenutnom stanju u svom gradu, te ti ne bi padalo na pamet da meni prišivaš navodnu velikogradsku ufuranost.
Na više mjesta sam pisao kako volim brojna naša manja mjesta i kako su mi simpatični ljudi iz istih...

Ne pada mi na pamet da sam bolji od bilo koga, a ponajmanje zato što sam Sarajlija, no nabijem na svoju pozamašnu kurčinu sve one koji imaju nešto protiv "sarajlijica", kao i svakog onog ko koristi taj izraz u pežorativnom smislu.

Meni pogled na krst ne smeta ni sekunde. Jebe mi sa za takve gluposti. Kome smeta nek do dođe i ruši bujrum.

Ja nejmam kadena.
Imam preča posla.
Radim i guzim.
:lol: :lol: :lol:
muha_sa

#539 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by muha_sa »

jebem li te u ta usta žvaljava, nabijem te na kurac kretenu seljacki.
internet ratnik, naremse ti se u stau.
djedje

#540 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by djedje »

Camber wrote:
Mister Yes wrote:
jon_jovi wrote:Jel im Alija ostavio Zlatište? Jeste.
Prvo, nije Alija crtao linije već Haris. A drugo, Haris i Slobodan su crtali flomasterom pa je ta linija debela bar 100 metara kad se spusti na teren u real life. Negdje je to precizirano naknadno (Dobrinja) ali mislim da taj dio kod Zlatišta nikad nije detaljno određen. :?
Ma kakav Silajdzic, Silajdzic kad prvi put nije slusao, bio je bijen i to mu je poruka od Alije. Alija je crtao granice, pa zna se iz one jedne emisije da je imao u svojoj sobi kartu na kojoj je pisalo 51% FBIH, 49 genocidna tvorevina i da su oni ispregovarali vise za FBIH, pa je Milosevic dosao kod zeme Alije da ga selami i samo je virilo iza kreveta do 51% - 49% i to je Milosevic kod Alije vidio, pa su onda "morali" opet ici na novo crtanje da se postigne taj vec unaprijed zacrtan postotak 51-49 ili frtalj za 60% bosanske populacije, a ostatak populaciji od 40%.

Da, postotak 51-49 ili frtalj Bosnjacima, ostalo Hrvatima i Srbima je Alija pristao i prije nego je dosao u Dayton. To su bili zadani postotci.

Pa patriota ti svoju historiju ne znas, sta je rec? I bolan nije bilo 51-49 :lol: pa ako su nakon 51-49 opet crtali kako su isto nacrtali? Bilo je vise % za federaciju pa je onda Haris predlozio da se vrati teritorija Sipova. A ta ona jedna emisija ti je BBC dokumentarac "Smrt Jugosavije"
Pa nista, slabo ti to moj patriJoto. Ne ide iz svecke reko sam ti :lol:

I naravno Haris je taj koji je crtao granice.
Last edited by djedje on 21/09/2014 19:14, edited 1 time in total.
muha_sa

#541 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by muha_sa »

šupcici dodju na forum da na tastaturi pokažu svoju hrabrost.
Država

#542 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Država »

Kvalitet krsta na Zlatištu najbolje govori o ekonomskom stanju u RS-u. Levati presjekli banderu i napravili krst... :-)

Manite sa ba krsta, Mile hoće na svaki mogući način da predizbornu priču skrene sa ekonomskih tema...

:sax:
joint union

#543 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by joint union »

L u c i f e r wrote:
hAZNADAR wrote:

Jebo to.

Ja nejmam kadena.
Imam preča posla.
Radim i guzim.
Aferim :thumbup:
I samo da se pridruzim ovom nabijanju...
zateznistub

#544 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by zateznistub »

Kad je muhu uspio isprovocirat lik je za detaljne medicinske analize...i to strucnjaka svih medicinskih nauka, ukljucujuci i onoga za rektalne preglede...
Chisum

#545 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Chisum »

zateznistub wrote:
VCorp wrote: I dobro je i rekao, bAliji je bilo Sarajevo i okruzenje dosta, sreća je vaša da mi u Krajini toliko volimo Bosnu pa da hocemo uopće da koegzistiramo s vama jer realno ne zasluzujete. Malo se aktivirajte oko toga, doci cemo i mi na proteste u Sarajevo protiv fasizma, mozda naucite da brinuti se o Bosni ne znaci zderati burek i ostale pite.
Koji to "mi"? Abdicevci ili ona druga polovica?

I sta ste to vi uradili? Da nije bilo HV Ne bi vas bilo ni za tariguza.
Pusti dijasporske debile... Kakva Krajina, korpusi, ratovanje, picke materine...

Nego, interesantne su mi ove teme... kao po pravilu uleti par ovih skutorcadi sa Poskoka, ili par demobilisanih kmetova iz RS-a, popur Cambera i jos par debila na temi, koji, sto iz seljacke sujete, sto radi zavjeta musavog mu pradede kmeta, moraju s vremena na vrijeme da se Bosnjama "nagovore" ovoga i onoga, pa usput i po Sarajevu da opletu koju... a u stopu ih prati poneko ucviljeno minderce koje se primi, pa pocne da baca predizborne poruke, sto mu idol nacije, Bakir, interfonom javlja direktno iz podruma... kao nekad.

Elem, tema dusu dala za trolove, a ovaj se majmuncic Camber vec klonirao u 2-3 primjerka.
Last edited by Chisum on 21/09/2014 19:18, edited 1 time in total.
lijek-za-sve

#546 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by lijek-za-sve »

muha_sa wrote:jebem li te u ta usta žvaljava, nabijem te na kurac kretenu seljacki.
internet ratnik, naremse ti se u stau.
:thumbup: :izet:
joint union

#547 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by joint union »

zateznistub wrote:Kad je muhu uspio isprovocirat lik je za detaljne medicinske analize...i to strucnjaka svih medicinskih nauka, ukljucujuci i onoga za rektalne preglede...
Ja citam i ne mogu da vjerujem, ovako ni najzagrizeniji cetnici (a nije da ih nije bilo na forumu) nisu pisali. Treba samo na ignore.
Nego zatezni, jel ono zatezni ili nosivi :D ?
vade_mecum

#548 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by vade_mecum »

Jel se ova bandera uopste vidi sa npr. Skenderije?
Ma.Le.Na

#549 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Ma.Le.Na »

Ja ne kontam sta je konkretno problem...sto većina Sarajlija neće da ide rušiti ovu smijuriju i sto je smatramo smijurijom ili sta?!

Dobro reče lik...ovo je pokazatelj ekonomskog stanja u RS...jadno da jadnije ne može :D
cindrlimindrli

#550 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by cindrlimindrli »

Chisum wrote:Pusti dijasporske debile...
:D

Sto sam ja mislio da ti zivis vani?
Locked