Krst na Zlatištu!?

Locked
BHCluster

#501 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by BHCluster »

Image
Privremeni je postavljen...
Ma.Le.Na

#502 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Ma.Le.Na »

Odakle se vidi ovo i da li se uopće vidi iz grada?
BHCluster

#503 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by BHCluster »

Ma.Le.Na wrote:Odakle se vidi ovo i da li se uopće vidi iz grada?
Znaci izgovori su krenuli nista se ne moze uraditi da se skine pa onda vljamo supljake. Neko ispituje kako ce proci.
L u c i f e r

#504 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by L u c i f e r »

Bogme ja gledah i ne vidjeh nista. :)
L u c i f e r

#505 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r wrote:
Al stvarno ovo je veca sprdacina sa njihovim svetinjama nego s nama.
Dobro kaze covjek: dva svezana kolca...:D
karanana

#506 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by karanana »

Ja mislim da sam ga vidio sa chengic vile. Otprilike sa onog trotoara kod velana nebodera
TheWatcher

#507 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by TheWatcher »

L u c i f e r wrote:
L u c i f e r wrote:
Al stvarno ovo je veca sprdacina sa njihovim svetinjama nego s nama.
Dobro kaze covjek: dva svezana kolca...:D
mozda zato sto ovo vise lici na kriz a ne na krst :D razlika ipak postoji zar ne :oops:
L u c i f e r

#508 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by L u c i f e r »

karanana wrote:Ja mislim da sam ga vidio sa chengic vile. Otprilike sa onog trotoara kod velana nebodera
Mozel ga iko slikati iz grada odakle se vidi pa da vidimo i to cudo... :)
Ma.Le.Na

#509 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Ma.Le.Na »

Konstrukcija je toliko prEsmesna :D da bi mene stid bilo ovo proglasiti za antenu kamoli simbol nekog stradanja ili vjere
Ne da me ne provocira nego cak osjetim dozu sažaljenja prema postavljacima :D
Ono u Mostaru je objekat, The f* monument za ovo :D
Da mene neko predstavlja ovakvim, žicom povezanim profilima, ja bih sama išla da ga pokrijem kakvim boscalukom i sakrijem sramotu :lol:
L u c i f e r

#510 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by L u c i f e r »

Ma.Le.Na wrote:Konstrukcija je toliko prEsmesna :D da bi mene stid bilo ovo proglasiti za antenu kamoli simbol nekog stradanja ili vjere
Ne da me ne provocira nego cak osjetim dozu sažaljenja prema postavljacima :D
Ono u Mostaru je objekat, The f* monument za ovo :D
Da mene neko predstavlja ovakvim, žicom povezanim profilima, ja bih sama išla da ga pokrijem kakvim boscalukom i sakrijem sramotu :lol:
+1
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#511 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by pici »

šprdnja po šHumski naČin :mrgreen:
BHCluster

#512 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:
karanana wrote:Ja mislim da sam ga vidio sa chengic vile. Otprilike sa onog trotoara kod velana nebodera

Nemam teleskopsku lecu na fotoaparatu.
Alfons Kauders

#513 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Alfons Kauders »

Opiturali parmak... Privezali na banderu... Samo im John Cleese fali...koji nobelovci jbt, u specijalnoj skoli bi isli na dopunsku...koja sramota ........ali.... Sad kad kontam, mozda je ovo odradio neki nas s Bistrika, pa sad sjedi s rajom i umire od smijeha
BHCluster

#514 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by BHCluster »

Jbg nisu ni Srbi kao sto su nekada bili, izgleda pare se potrosile na aerodrom u Trebinju.
Seoskivaralica

#515 Re: Odg: Krst na Zlatištu!?

Post by Seoskivaralica »

BHCluster wrote:
L u c i f e r wrote:

Nemam teleskopsku lecu na fotoaparatu.
Ma ne bi ni hablova pomogla....hi hi hi...
Reko' Hubble-ova....
djedje

#516 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by djedje »

Ne vjerujem da jedna bandera moze napraviti ovoliko frke? Pa sta ocekujete vi onda sutra kad vas na ovako jeftine folove dizu.
dalje

#517 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by dalje »

Pogled iz grada

Image

Image

Image

Image
hAZNADAR

#518 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by hAZNADAR »

L u c i f e r wrote:Ma sta se primate ljudi ba sta vam je... :)

Sam krst je tako ocita i providna provokacija da je to smijesno.
Jos je smjesnije o kakvoj se monumentalnoj gradjevini radi.
A najsmjesniji ovi trolcici po temi sa kompleksima kontra mrskih sarajlija.

Za kraj, hajmo malo realno sagledati stvar.
Imamo pun grad krstova. Imamo statuu pape u sred grada. Nismo ubijani samo sa zlatista vec nema odakle nismo. Komad betona i zeljeza je samo komad betona i zeljeza. Nit kad zagledamo gore nit bi nam sta bilo da je veliki ko trebevic. Imamo hejbet pravih i precih problema.

Savaki put pred izbore slicna prica.
Raspirivanje nacionalnih tenzija kako bi svaki tor glasao za svog cobana.
Bace vam kost da se glozite dok oni vladaju i hapaju.

Jebo to.
Hopusteno. :nargila:
Kojim kompleksima,.... je stvarno mislis da je Sarajlija nesto kao bolji a neko iz manjeg grada poput Banjaluke, Tuzle, Bihaca,.. nesto kao iskompleksiran zbog radi manje carsije? :D Upravo mozes samo dokazati svoje malogradjanske komplekse jer moze si umisljati da je nesto kao bolji, urbaniji, kultivisaniji,... samo onaj ko ima potrebu za tim.

Imamo gradove pune krstova dakako - ali znamo kako su, kada i zasto postavljeni, nismo vampiri pa da se grozimo krsta samo po sebi. Krst koji se postavlja u slavu ubijanja tvog grada nije bas tek obican krst i nije tek komad betona - to simbolizuje nesto sto tebi izgleda nije bas jasno buduci da se ovdje samo oglasavas protiv papaka, dijaspore, patriota, nacionalista,...

Naravno da je provokacija, predizborna,.. dobro jutro Kolumbo,... pitanje je samo do koje mjere te mogu predizborno provocirati a ti hopusteno, uz rahat patnju,...

Naravno da sam protiv krsta na Zlatistu,... ali kada vidim tu vasu sarajevsku umisljenost da ste kao neka veca gospoda - mozda je i dobro da ovo privremeno rjesenje od par greda preraste u nesto vece i vidljivije,.. dok ste tako shaa baaa hopusteni. Pa da vidite sa kakvim problemima mi iz drugih gradova u BiH godinama zivimo, gdje nam sve nisu jos uvalili krst ili crkvu i da RS nije tamo negdje daleko. Pa kada vas bude svaki pogled na taj krst podsjetio na ovu nepravdu i nepobijedjen fasizam - da to ne bude samo problem tamo negdje u provincijama.

A takodjer nebi bilo lose da svaki pogled na taj krst podsjeti nase biracko tijelo sa kime je SDA pravila koalicije, i sa kime je SDP pravio talove u Laktasima zarad sopstvene fotelje. Bosnjacka politicka scena je previse zabavljena pusenjem nargila na sarajevskim minderima i ko ce najvise jamiti u sarajevskoj kotlini. Onako hopusteno.
djedje

#519 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by djedje »

Usput dijasporci su ubjedljivo najaktivniji kad su u pitanju ove teme, pametovanje sta raditi i kako raditi, pozivanje na oruzje i sl, haman se pakuju da dodju ovamo pa da skinu banderu.

Tesko u sveckoj jebga :D
VCorp

#520 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by VCorp »

Chisum wrote:
Camber wrote:
zateznistub wrote: NJima je on i slicni jebali mater onda kad je to trebalo, znas onaj period '92-'95 ono, kad je trebalo. Znas, tada jebi ga, nije bilo tastatura i picki iz dijaspore da nas sokole
Znam, jesu, jesu, na taj nacin sto su se peti i sedmi nakon Daytona povukli sa onog sto su zauzeli, za frtalj Sarajeva i gas u paketu naravno. Sve zestoki momci? Centimetra nisu oslobodili, 500 000 ljudi pod opsadom tri godine, dozvolili da ih opkole sa hiljadama komada artiljerijskog oruzja i prstom mrdnuli nisu da to sprijece, cak naprotiv, dok su u Bjeljini klali, po Bascarsiji se ispijale kahve, kad je na Ilidzi puknulo, bilo je, "nece to u centar".

Pa da je bilo 500 000 krajisnika, do Sofije bi dosli. Golim rukama bi ih pojeli. Sinove bosansko-krajiske ukrstati sa kscerima bosnjackim Sarajlicama, mozda se i dobiju pravi ljudi. Toplo preporucam Buzimce, ako hocete vec fajtere koji ce za svoju kozu razvaliti prije toga deset neprijateljskih. "Mehki" ste Sarajlice, "mehki".
Jebale ti Sarajlijice sve zivo i mrtvo.

"Toplo preporucam Buzimce" :lol:

A "Krajine" nisi vidio ni nacrtane, majmune s Poskoka.

Ne treba omalozavati borce Armije BiH iz Sarajeva ali on je u pravu za mnoge stvari. Da je stup Bosne u Sarajevu ovo se ne bi radilo sto oni radi ali vi imate mentalitet pičaka. Kad se treba krasti, pucati i otimati obicnim ljudima onda vas nema jacih u drzavi a slavite kriminalce poput Ćele kao heroje i dizete ih u nebesa.

Jebem ga ja, hocete li prestati glumiti vise multikulturalnost ? Ko je kod kuce odgajan da ne mrzi Bosnjake i da mu je Bosna drzava on ce biti takav i bez vasih zetoniranja u supak. Fino nemojte biti picke jednom pa izadjite na proteste kako treba i recite ne. Ovakvu Bosnu imamo zato sto je prodana u Sarajevu, sad je na vama da je vratite.

I dobro je i rekao, bAliji je bilo Sarajevo i okruzenje dosta, sreća je vaša da mi u Krajini toliko volimo Bosnu pa da hocemo uopće da koegzistiramo s vama jer realno ne zasluzujete. Malo se aktivirajte oko toga, doci cemo i mi na proteste u Sarajevo protiv fasizma, mozda naucite da brinuti se o Bosni ne znaci zderati burek i ostale pite.

I samo da se razumijemo. Ja protiv Sarajeva nemam nista, to je moj glavni grad i ja ga volim i obiđem ga par puta godišnje a vaše borce koji su ginuli za isti naš cilj postujem kao i svoje suborce. Ali ne volim vaš ulizivački postratni mentalitet, zbog vas i slabe podrske u bilo cemu ova bagra fasisticka laje i radi po Bosni sta hoce. Trgnite se malo kruh vam jebem, budite kičma Bosne i Hercegovine.
Mister Yes

#521 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Mister Yes »

dustaban wrote:Treba u paketu srusiti taj krst i onu dzamiju na stupskoj petlji. Pa onda onu katolicku skalameriju povis Mostara...

Ama pune ruke posla, 'bem ti religiju i ko je izmisli.
Da se ja pitam srušio bih sve religijske objekte sagrađene nakon 1900-te. Ovo što bi ostalo bi bilo sasvim dovoljno s obzirom koliko ima istinskih vjernika u BiH.
Updated

#522 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Updated »

Prijedlog: Pored spomenika Djeci Sarajeva dodati natpis da je mjesto sa kojeg su djeca ubijana oznaceno krstom na lokaciji Zlatista.
aldinjo

#523 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by aldinjo »

Mister Yes wrote:
dustaban wrote:Treba u paketu srusiti taj krst i onu dzamiju na stupskoj petlji. Pa onda onu katolicku skalameriju povis Mostara...

Ama pune ruke posla, 'bem ti religiju i ko je izmisli.
Da se ja pitam srušio bih sve religijske objekte sagrađene nakon 1900-te. Ovo što bi ostalo bi bilo sasvim dovoljno s obzirom koliko ima istinskih vjernika u BiH.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run: :-)
djedje

#524 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by djedje »

Podjebava vas covjek sa 4 razlicita profila. Usput to vam je onaj october sto ga mozete na portalu s vijestim sresti. :D jos usputinije covjek zivi van BiH :run:
Ma.Le.Na

#525 Re: Krst na Zlatištu!?

Post by Ma.Le.Na »

Ma dajte, ne treba se paliti na ovo
Kako bi i mogli?! :D
Ja kad vidim ovaj jad od instalacije pomislim na neku šaku jadnih sirocica koji nemaju ni za hljeba :D nešto poput djevojčice sa šibicama :D
Gdje ćeš ba biti isprovociran time?! :D
Ja fkt ne mogu :D
Još jednom kažem, da je neko ovo postavio u moje ime bilo bi me ono pravo i jako stid :D :lol:
Locked