Krst na Zlatistu

Post Reply
x_lecter

#251 Re: Krst na Zlatistu

Post by x_lecter »

3 glavna problema kojima se godinama narod najvise zanima:
1.pascad
2. sejdic-finc
3. krst

i onda se zalimo na vlast. Vlast je zlatna kakav je narod :izet:
Hadzi Lojo

#252 Re: Krst na Zlatistu

Post by Hadzi Lojo »

Krst na Zlatistu ti je isto kao kad bi neonacisti odlucili podici svoju svastiku iznad- pored Ausvica u znak sjecanja na poginule njemacke vojnike koje su Rusi pokokali!
Ja mislim da mu ni temelji nece docekati dana!
exliberal-ex

#253 Re: Krst na Zlatistu

Post by exliberal-ex »

"Najjeftiniji oblik ponosa je nacionalni ponos. On otkriva pomanjkanje individualnih kvaliteta pojedinca, kojima bi se dotični mogao ponositi, jer inače ne bi trebao pribeći onima koje deli s milionima drugih. Onaj koji poseduje lične vrline će najbolje prepoznati greške svoje vlastite nacije, jer mu je ona stalno pred očima. Ali svaki jadnik, koji ništa drugo na svetu ne poseduje, na šta bi mogao biti ponosan, koristi ovo zadnje sredstvo, naciju kojoj pripada, da bi barem na nešto mogao biti ponosan. Kroz to se oseca jačim i spreman je s puno zahvalnosti braniti rukama i nogama svaku njenu grešku i glupost." ~ Arthur Schopenhauer
sreten75

#254 Re: Krst na Zlatistu

Post by sreten75 »

exliberal-ex wrote:"Najjeftiniji oblik ponosa je nacionalni ponos. On otkriva pomanjkanje individualnih kvaliteta pojedinca, kojima bi se dotični mogao ponositi, jer inače ne bi trebao pribeći onima koje deli s milionima drugih. Onaj koji poseduje lične vrline će najbolje prepoznati greške svoje vlastite nacije, jer mu je ona stalno pred očima. Ali svaki jadnik, koji ništa drugo na svetu ne poseduje, na šta bi mogao biti ponosan, koristi ovo zadnje sredstvo, naciju kojoj pripada, da bi barem na nešto mogao biti ponosan. Kroz to se oseca jačim i spreman je s puno zahvalnosti braniti rukama i nogama svaku njenu grešku i glupost." ~ Arthur Schopenhauer
a jesi se opisao,svaka ti cast :mrgreen:
sreten75

#255 Re: Krst na Zlatistu

Post by sreten75 »

ma glupo je o ovome i raspravljati,ako bi se taj krst nalazio na teritoriji rs,ne vidim na koji bi nacin mogli sprijeciti to ovi iz federacije,o tome odlucuju vlasti rs,
Bosanac sa dna kace

#256 Re: Krst na Zlatistu

Post by Bosanac sa dna kace »

tu45848 wrote:gluposti balije ne odlučuju o ničemu, nesmiju prstom mrdnut dok amerikanci ne odobre, ali nakon što mensur omerbašić dođe za kralja bosne mogu se nadat boljem :lol: :lol: :lol:
:roll: :roll: :roll:
Bosanac sa dna kace

#257 Re: Krst na Zlatistu

Post by Bosanac sa dna kace »

bas super da nam napravite jos jedan podsjetnik agresije i genocida :oops:
Stjui

#258 Re: Krst na Zlatistu

Post by Stjui »

sreten75 wrote:ma glupo je o ovome i raspravljati,ako bi se taj krst nalazio na teritoriji rs,ne vidim na koji bi nacin mogli sprijeciti to ovi iz federacije,o tome odlucuju vlasti rs,
slažem se gospodine sretene . mora se čekati pad šumskog rajha .

Image
megaman4

#259 Re: Krst na Zlatistu

Post by megaman4 »

tu45848 wrote:gluposti balije ne odlučuju o ničemu, nesmiju prstom mrdnut dok amerikanci ne odobre, ali nakon što mensur omerbašić dođe za kralja bosne mogu se nadat boljem :lol: :lol: :lol:
mamlaze ubij se, bit će svima lakše, koji kreten majko mila... :roll: :-x

a gdje je onaj chmoljo? što ne sankcionišeš ovog debila? :evil:
Logovan

#260 Re: Krst na Zlatistu

Post by Logovan »

x_lecter wrote:3 glavna problema kojima se godinama narod najvise zanima:
1.pascad
2. sejdic-finc
3. krst

Sta zelis da sa ovim kazes? Moguce postavljanje krsta treba zanemariti?

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Red Wolf

#261 Re: Krst na Zlatistu

Post by Red Wolf »

Aspekt wrote:
Red Wolf wrote:
exliberal-ex wrote:Re: Red Wolf

Eno ti krst iznad Mostara gleda isto tako na sehidska groblja...sto se neorganizujes pa srusis taj....nesikiraj se nece niko nista pravit...bacaju predizborne bombe I jedni I drugi
Zato sto to nije moj problem nego gradjana koji zive u Mostaru,ako njima ne smeta ne smeta ni meni,srusise im i spomenik a oni ni mukajet,e vidis po tvojoj logici trebao bi se verati po alpama i rusiti krstove po onim vrhovima,nidje veze,klasicna zamjena teza,
meni je bitno sta se desava u i oko Sarajeva
,cuvaj se propuha,pozz
Zato nam i jeste ovako jer neki misle da je Sarajevo drzava . Tako je i u ratu bilo .Daj Srbima BL , ostavi Mostar Hrvatima to nije nase . Jadni smo ti mi sa Sarajevom i ovim sarajlicama . Njemu je isto ha Alpe ha brdo iznad Mostara . :-) :-) :roll:
ni gram istine u svemu ovom,ko je rekao bilo sta sto si naveo,meni jeste Sarajevo "drzava" iz prostog razloga jer je to grad u kojem sam rodjen i necu dozvoliti da se jedan mis dukic izivljava i tjera inat,to mu nece proci,za tvoju info zivim na al,polju 100m od crkve(doduse katolicke) na kojoj je krst od dva-tri metra na vrhu,i neka je, kome smeta,nek se zavrsi i nek je ljudi koriste,al prosipati inat nece moci,tako da su ove tvoje tvrdnje blago receno smjesne
Dozer

#262 Re: Krst na Zlatistu

Post by Dozer »

Ma sto se nervirate...?
Hoce ljudi da obiljeze stradanje svojih sunarodnjaka u preko 500 logora za Srbe u Sarajevu (za koje nikada nisu dali ni jedan jedini dokaz, niti postoji i jedna presuda za te "zlocine"), u kojima je pobijeno oko 5000 Srba (za sta, takodjer, nikada nisu dali ni jedan jedini dokaz, pa valjda radi toga nema ni optuznica i presuda), i da tako ovjekovjece hiljadugodisnje stradanje Srba na vjekovnoj srpskoj sarajevskoj zemlji (za sta, naravno, opet nemaju ni jedan jedini valjan dokaz)...
Sta je problem?
sreten75

#263 Re: Krst na Zlatistu

Post by sreten75 »

mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.
Dozer

#264 Re: Krst na Zlatistu

Post by Dozer »

A sta je poenta tog krsta sretene75?
Bodkin

#265 Re: Krst na Zlatistu

Post by Bodkin »

poenta je da se zapali narod pred izbore. nista drugo. jedni ce ga dizati u zrak eksplozivom dok ce ga drugi opet sagraditi veceg i ljepseg. zar ti treba nesto vise?
sumirprimus

#266 Re: Krst na Zlatistu

Post by sumirprimus »

POENTA je osim provociranja,da uvijek podsjeti ove druge s kim imaju posla...
sto bas i nije pametan potez za ove prve...
a vrijeme tece...
animals

#267 Re: Krst na Zlatistu

Post by animals »

Mislim da treba se u BIH napraviti tri monumentalne gradjevine..jedan krst, jedan kriz i jednu dzamiju..ali da budu po mogucnosti sve tri iste velicine, i da budu malo vise od one zgrade u Dubaiu, da se vide bar sa mjeseca ako vec ne moze sa Marsa..znaci da budu najmanje 1000 m visoke..nek se vidi da nas ima..o BiH, zemljo, kakve sinove uzgajas :-) :-)
Dozer

#268 Re: Krst na Zlatistu

Post by Dozer »

Pitao sam sretena75...
x_lecter

#269 Re: Krst na Zlatistu

Post by x_lecter »

Logovan wrote:
x_lecter wrote:3 glavna problema kojima se godinama narod najvise zanima:
1.pascad
2. sejdic-finc
3. krst

Sta zelis da sa ovim kazes? Moguce postavljanje krsta treba zanemariti?

Ima puno bitnijih stvari. Da se razumijemo, krst se nikad nece izgraditi, znaju to i najzadrtiji cetalji, ta prica sluzi samo da je ovce pasu. Isti razlog su i pascad, kojih se jos zadogu necemo kutarisati. Sejdic finci - to ce se povlaciti do njihovih pra pra unuka,
sreten75

#270 Re: Krst na Zlatistu

Post by sreten75 »

Dozer wrote:A sta je poenta tog krsta sretene75?
nemam pijma,to je pitanje za one koji to grade,znaci boracku organizaciju rs,meni ni treba taj kriz na tom brdu niti mi smeta,svedno mi je skroz.
Logovan

#271 Re: Krst na Zlatistu

Post by Logovan »

x_lecter wrote: Ima puno bitnijih stvari. Da se razumijemo, krst se nikad nece izgraditi, znaju to i najzadrtiji cetalji, ta prica sluzi samo da je ovce pasu. Isti razlog su i pascad, kojih se jos zadogu necemo kutarisati. Sejdic finci - to ce se povlaciti do njihovih pra pra unuka,
Ovo je bitna stvar i ne trebamo biti naivni pa da mislimo da oni krst nece izgraditi. Treba biti na oprezu, oni bi guze dali samo da postave krst da nas provociraju.

sreten75

#272 Re: Krst na Zlatistu

Post by sreten75 »

Ima puno bitnijih stvari. Da se razumijemo, krst se nikad nece izgraditi, znaju to i najzadrtiji cetalji, ta prica sluzi samo da je ovce pasu. Isti razlog su i pascad, kojih se jos zadogu necemo kutarisati. Sejdic finci - to ce se povlaciti do njihovih pra pra unuka,

rekoh sad da da taj kriz 9o posto ljudi u rs nije bitan,,ali ono sto mi smeta konkretno kod tebe je to
sto napises,DA SE RAZUMIJEMO TAJ KRST SE NECE NIKAD IZGRADITI TO ZNAJU I NAJZADRTILJ CETALJI

i onda ce ti cetalji takvima kao ti napraviti ga u inat,,jel to je brdo u rs,i niko iz federacije pravno to ne moze sprijeciti,,niko,,jedino sto moze jeste naci se neki pojedinac otici gore i porusiti taj kriz,ako uspije naravno,,i sta onda taj pojedinac ide u zatvor a kriz ce se napraviti ponovo

u bih mnogo rade u inat jedni drugima,to je najveci problem.
Država

#273 Re: Krst na Zlatistu

Post by Država »

sreten75 wrote:mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.
Križ ili krst?
sreten75

#274 Re: Krst na Zlatistu

Post by sreten75 »

Država wrote:
sreten75 wrote:mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.
Križ ili krst?
a u cemu je razlika izmedju kriza i krsta?
Dozer

#275 Re: Krst na Zlatistu

Post by Dozer »

U valovima koji se talasaju, odnosno - kriz je kod katolika, tj. Hrvata , a krst kod pravoslavaca, tj. Srba. Ovo su, valjda, neke defaultne "vrijednosti". :D
A ima i razlike medju njima, nije da nema. :)
A meni licno znace tacno onliko koliko i neki Cipol koji pliva u Egejskom moru, dakle - ne znace mi nista ni jedan, cak sta vise - totalni su mi visak u zivotu jer nemaju ama bas nikakve svrhe, isto kao ni ono trece obiljezje, polumjesec i zvijezda.
Post Reply