1.pascad
2. sejdic-finc
3. krst
i onda se zalimo na vlast. Vlast je zlatna kakav je narod
a jesi se opisao,svaka ti castexliberal-ex wrote:"Najjeftiniji oblik ponosa je nacionalni ponos. On otkriva pomanjkanje individualnih kvaliteta pojedinca, kojima bi se dotični mogao ponositi, jer inače ne bi trebao pribeći onima koje deli s milionima drugih. Onaj koji poseduje lične vrline će najbolje prepoznati greške svoje vlastite nacije, jer mu je ona stalno pred očima. Ali svaki jadnik, koji ništa drugo na svetu ne poseduje, na šta bi mogao biti ponosan, koristi ovo zadnje sredstvo, naciju kojoj pripada, da bi barem na nešto mogao biti ponosan. Kroz to se oseca jačim i spreman je s puno zahvalnosti braniti rukama i nogama svaku njenu grešku i glupost." ~ Arthur Schopenhauer
tu45848 wrote:gluposti balije ne odlučuju o ničemu, nesmiju prstom mrdnut dok amerikanci ne odobre, ali nakon što mensur omerbašić dođe za kralja bosne mogu se nadat boljem![]()
![]()
slažem se gospodine sretene . mora se čekati pad šumskog rajha .sreten75 wrote:ma glupo je o ovome i raspravljati,ako bi se taj krst nalazio na teritoriji rs,ne vidim na koji bi nacin mogli sprijeciti to ovi iz federacije,o tome odlucuju vlasti rs,

mamlaze ubij se, bit će svima lakše, koji kreten majko mila...tu45848 wrote:gluposti balije ne odlučuju o ničemu, nesmiju prstom mrdnut dok amerikanci ne odobre, ali nakon što mensur omerbašić dođe za kralja bosne mogu se nadat boljem![]()
![]()
Sta zelis da sa ovim kazes? Moguce postavljanje krsta treba zanemariti?x_lecter wrote:3 glavna problema kojima se godinama narod najvise zanima:
1.pascad
2. sejdic-finc
3. krst
ni gram istine u svemu ovom,ko je rekao bilo sta sto si naveo,meni jeste Sarajevo "drzava" iz prostog razloga jer je to grad u kojem sam rodjen i necu dozvoliti da se jedan mis dukic izivljava i tjera inat,to mu nece proci,za tvoju info zivim na al,polju 100m od crkve(doduse katolicke) na kojoj je krst od dva-tri metra na vrhu,i neka je, kome smeta,nek se zavrsi i nek je ljudi koriste,al prosipati inat nece moci,tako da su ove tvoje tvrdnje blago receno smjesneAspekt wrote:Zato nam i jeste ovako jer neki misle da je Sarajevo drzava . Tako je i u ratu bilo .Daj Srbima BL , ostavi Mostar Hrvatima to nije nase . Jadni smo ti mi sa Sarajevom i ovim sarajlicama . Njemu je isto ha Alpe ha brdo iznad Mostara .Red Wolf wrote:Zato sto to nije moj problem nego gradjana koji zive u Mostaru,ako njima ne smeta ne smeta ni meni,srusise im i spomenik a oni ni mukajet,e vidis po tvojoj logici trebao bi se verati po alpama i rusiti krstove po onim vrhovima,nidje veze,klasicna zamjena teza,exliberal-ex wrote:Re: Red Wolf
Eno ti krst iznad Mostara gleda isto tako na sehidska groblja...sto se neorganizujes pa srusis taj....nesikiraj se nece niko nista pravit...bacaju predizborne bombe I jedni I drugi,cuvaj se propuha,pozzmeni je bitno sta se desava u i oko Sarajeva![]()
![]()
Ima puno bitnijih stvari. Da se razumijemo, krst se nikad nece izgraditi, znaju to i najzadrtiji cetalji, ta prica sluzi samo da je ovce pasu. Isti razlog su i pascad, kojih se jos zadogu necemo kutarisati. Sejdic finci - to ce se povlaciti do njihovih pra pra unuka,Logovan wrote:Sta zelis da sa ovim kazes? Moguce postavljanje krsta treba zanemariti?x_lecter wrote:3 glavna problema kojima se godinama narod najvise zanima:
1.pascad
2. sejdic-finc
3. krst
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
nemam pijma,to je pitanje za one koji to grade,znaci boracku organizaciju rs,meni ni treba taj kriz na tom brdu niti mi smeta,svedno mi je skroz.Dozer wrote:A sta je poenta tog krsta sretene75?
Ovo je bitna stvar i ne trebamo biti naivni pa da mislimo da oni krst nece izgraditi. Treba biti na oprezu, oni bi guze dali samo da postave krst da nas provociraju.x_lecter wrote: Ima puno bitnijih stvari. Da se razumijemo, krst se nikad nece izgraditi, znaju to i najzadrtiji cetalji, ta prica sluzi samo da je ovce pasu. Isti razlog su i pascad, kojih se jos zadogu necemo kutarisati. Sejdic finci - to ce se povlaciti do njihovih pra pra unuka,
Križ ili krst?sreten75 wrote:mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.
a u cemu je razlika izmedju kriza i krsta?Država wrote:Križ ili krst?sreten75 wrote:mene bas zanima ako rs stvarno odluci da na svojoj teritoriji gradi taj kriz,kako vi to mislite sprijeciti,,srusit ga,,ok ajd na robiju a kriz se brzo napravi drugi.