krkani se zanijeli
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sta mislis da predlozimo zabranu otvaranja tema o politicarima do recimo 5. januara iduce godine?amrino wrote:naprotiv! Naj mi je drazi bio...sve same petice...mIRCerka wrote:mora da si i sh jezik u skoli najNevolilaamrino wrote:Prvi put u zivotu cujem...
ubise ove teme vise... jos ova bijela [podloga, evo placem ko kisna godina...patim...
-
amrino
Ja bih to uvela kao pravilo..mIRCerka wrote:sta mislis da predlozimo zabranu otvaranja tema o politicarima do recimo 5. januara iduce godine?amrino wrote:naprotiv! Naj mi je drazi bio...sve same petice...mIRCerka wrote: mora da si i sh jezik u skoli najNevolila
ubise ove teme vise... jos ova bijela [podloga, evo placem ko kisna godina...patim...
npr. teme tito, alija, rat, dodik- mogu da se pokrenu samo jenom mjesecno...
a podloga- katastrofa-
ko da nam forum ima neku je*enu bolescuru...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
treba prokuhat zahrdjalih eksera, palo nam je zeljezo...amrino wrote:Ja bih to uvela kao pravilo..mIRCerka wrote:sta mislis da predlozimo zabranu otvaranja tema o politicarima do recimo 5. januara iduce godine?amrino wrote: naprotiv! Naj mi je drazi bio...sve same petice...
npr. teme tito, alija, rat, dodik- mogu da se pokrenu samo jenom mjesecno...
a podloga- katastrofa-
ko da nam forum ima neku je*enu bolescuru...
Hajmo napravit listu tabu tema
- alija
- tito
- zlatko
- haris
- dodik
- komsic
- rat
- srbi i ugrozenost
- hrvati i ugrozenost
- bosnjaci i ugrozenost
eto dodaj i ti nesto
-
Grom iz vedra neba
Mene ne zanima sta si ti po nacionalnosti (pretpostavljam da si Hrvat), niti je to tema. Ako nekog zanima sta sam ja, to nikad nisam krio. Ja sam Bosnjak, i ne trebam se kao mis skrivati iza floskula. To sto sam pretpostavio da ti nisi Bosnjak, sam stavio u zagradu da se ne bi uvrijedio, kada sam pomenuo "nas" kojima je bio namijenjen nestanak primarno. A to ko si i sta si, meni je davno jasno. Najgrlatiji su nebosnjaci na temama o IZBiH, vehabijama, Bosnjacima, BiH, Izetbegovicu itd. Slazes li se s tim? Jos kada dodamo 30% forumasa koji se zalazu za podjelu BiH, onda je svakom jasno otkuda u svakoj temi Izetbegovic ili vehabije.Vodenjak wrote:To sta sam ja po nacionalnosti je najmanje tvoj problem a jos manje razlog da na moje stavove kroz to gledas!Grom iz vedra neba wrote:
To nije samo Sefer govorio, sjecam se skupstine 14.10.1991. godine kada su nam cetnici prijetili (mislim nama Bosnjacima muslimanima, pretpostavljam da ti nisi Bosnjak) i reakcija tadasnjih SDP-ovaca. Opet ona ista amorfna neprecizna jalova "politicki korektna" prema zlocincima, reakcija. Ja kazem ne daj Boze da je SDP tada pobijedio. Bili bismo pregazeni za 24h.
Ali, nisam te to pitao i nisam te pitao ko je kad rekao sta je SDP mislio. Ono sto SVI znamo je sta je zvanicna vlast mislila i to smo, i bez posrednika, svi toliko puta culi iz usta najodgovornijeg covjeka u tadasnjoj vlasti!
I drago mi je da si sretan sto SDP nije pobijedio i sto, zahvaljujuci tome, imamo jedinstvenu i pravnu drzavu, prosperitetnu i naprednu, dakle sve ono za sta smo se opredijelili jos davne 1992 na referendumu.
I opet ponavljam, odluke donose oni koji imaju vlast i samo se njihove rijeci pikaju! Pomiri se s tim!
Sto se tice zvanicne vlasti, kakva god da je, BiH je postala nezavisna. Sa SDP-om bi nestala, zajedno s "nama" (kad kazem nama znas na koga mislim, da opet ne bi svoju nacionalnost pogresno tumacio).
Zasto je Silajdzic dobio 300.000 glasova, a Lagumdzija 15.000?
Zato sto SDP ima veze sa patriotizmom, ko George Bush s demokratijom. 91. su prosipali pricu o tome kako su prijetnje Karadzica samo nastavak predizbornih prepucavanja, odbili su da ucestvuju u odbrani BiH, nakon rata SDP je potpisao rezoluciju s Micinom strankom, Milosevicevim socijalistima i Zubakom koji je u Herceg-Bosni zelio vidjeti samo travu da je zelena i nista vise. Nakon toga nam Faruk Sijaric kaze kako je misljenje 1620 ubijene djece opkoljenog Sarajeva manje vazno od njegovog jer je on profesor?! i da na spomeniku ne treba da stoji ko je ubijao djecu i da je Sarajevo bilo opkoljeno. Eto zato je Silajdzic dobio toliko glasova, a ja nisam za njega glasao, jer mi je zlatni ljiljan drazi od njega, iako SDP smatram promasajem.
-
amrino
Hajmo napravit listu tabu tema
- alija
- tito
- zlatko
- haris
- dodik
- komsic
- rat
- srbi i ugrozenost
- hrvati i ugrozenost
- bosnjaci i ugrozenost
eto dodaj i ti nesto
Ti si vec sve napisala, nemam sta dodati..- uglavnom treba ukinuti Politiku- da je uopste nema...(valjda ne bi svi pobjegli s foruma?)
-
zilha
naprotiv - svi se trebamo baviti politikom
trebamo naučiti da se bavimo politikom
a posebno da politički djelujemo
iz vrlo jednostavnog razloga - jer sve je poltika i to ne samo u BiH, svuda na svijetu...
jesmo malo histerični, dezorijentirani ali i to će se promijeniti, "uhodat" ćemo se mi...
prva lekcija iz predmeta "kako riješiti neki problem"
glasi - ne bježati od problema
i jedna napomena, pokažimo malo kućnog odgoja i rahmetli predsjednika pominjimo na odgovarajući način
kao ljudi koji cijene svoje velikane, koji cijene prvake u svom narodu, čak i kad sve ne razumiju, a pogotovo kad sve ne znaju...
iz vrlo jednostavnog razloga - jer sve je poltika i to ne samo u BiH, svuda na svijetu...
jesmo malo histerični, dezorijentirani ali i to će se promijeniti, "uhodat" ćemo se mi...
i jedna napomena, pokažimo malo kućnog odgoja i rahmetli predsjednika pominjimo na odgovarajući način
kao ljudi koji cijene svoje velikane, koji cijene prvake u svom narodu, čak i kad sve ne razumiju, a pogotovo kad sve ne znaju...
-
amrino
Prezvakavanje jedne te iste teme po sto puta s tendencijom da se svi medjusobno izvrijedjaju nije "bavljenje politikom"zilha wrote:naprotiv - svi se trebamo baviti politikom
sto se ostalog tice u pravu si
-
pijem_i_derem
vidim se se vrti oko toga ko je bolji sdp ili sda za bosnjake...mislim da 10 godina poslije dejtona sdp bolja, ali ne puno bolja, ali ipak bolja opcija od sda...vi koji govorite kako bi nas cetonje pobili da je tad sdp bio na vlasti ili niste bili ovdje u ratu ili vam je tata u ratu bio u sda pa sad ima dva skladista ilegalno kupljena preko certifikata pa branite svoju imovinu, jer dok je sda na vlasti nece biti pokrenuto pitanje ratnih ilegalnih profitera koji su najvecim dijelom iz sda jer je tad ona bila vladajuca stranka...iskreno, mislim da je alija izetbegovic bio i ostao heroj i kao takvog ga trebamo pamtiti i postovati...medjutim, za sobom je povukao gomilu prijeratnih sibicara i propalica pa dosta ljudi danas i nemaju tako lijepo misljenje o njemu...alija i sda u ratu su se zalagali za bosnjake, ali djaba bi to bilo da narod sam goloruk nije krenuo u odbranu, prvo svojih porodica, a onda i domovine...jer konkretne organizacije od strane sda u prvim mjesecima rata i nije bilo i tad su odbrani najvise doprinijeli paravojne organizacije...zato je glupost spominjati kako bi da je sdp bio na vlasti 92-ge da bi nas nestalo, jer narod je samo organizovano krenuo u odbranu...i sad 10 godina poslije neki od vas zasluge za odbranu bosnjaka pripisuju sda pa zbog toga oni i danas trebaju biti na vlasti kako bi branili bosnjake...oni to vjesto iskoristavaju i guze nas tom pricom vec 10 godina...zato vi koji imate najgore misljenje od sdp-u i lagumdziji reci cu vam da je u ratu bio zaustavljen konvoj od strane cetonja, ja mislim u nedzaricima, u kojem su bili alija i zlatko rame uz rame i jedva se izvukli...znaci lagumdzija nije bio na palama i druzio se sa karadzicem, niti je bio u njemackoj u toku rata, on se nalazio na nasoj strani i njega je mogla ubiti granata u sarajevu...tako da su, ponavljam, umobolne i debilne, (a ja prije svega mislim vodjene interesom) tvrdnje da bi nas zaltko i sdp izdao u ratu da su bili na vlasti.
-
Grom iz vedra neba
Ti pojma nemas. Blage veze. Lupas u 16. Odbrana BiH je pocela septembra 1991. razvojem strategije i organizacije buduce Armije koju je Alija naredio. Prema zakonu, TO je bila prva vojna formacija iz koje je nastala Armija BiH koja je opstom mobilizacijom digla narod na odbranu.pijem_i_derem wrote:vidim se se vrti oko toga ko je bolji sdp ili sda za bosnjake...mislim da 10 godina poslije dejtona sdp bolja, ali ne puno bolja, ali ipak bolja opcija od sda...vi koji govorite kako bi nas cetonje pobili da je tad sdp bio na vlasti ili niste bili ovdje u ratu ili vam je tata u ratu bio u sda pa sad ima dva skladista ilegalno kupljena preko certifikata pa branite svoju imovinu, jer dok je sda na vlasti nece biti pokrenuto pitanje ratnih ilegalnih profitera koji su najvecim dijelom iz sda jer je tad ona bila vladajuca stranka...iskreno, mislim da je alija izetbegovic bio i ostao heroj i kao takvog ga trebamo pamtiti i postovati...medjutim, za sobom je povukao gomilu prijeratnih sibicara i propalica pa dosta ljudi danas i nemaju tako lijepo misljenje o njemu...alija i sda u ratu su se zalagali za bosnjake, ali djaba bi to bilo da narod sam goloruk nije krenuo u odbranu, prvo svojih porodica, a onda i domovine...jer konkretne organizacije od strane sda u prvim mjesecima rata i nije bilo i tad su odbrani najvise doprinijeli paravojne organizacije...zato je glupost spominjati kako bi da je sdp bio na vlasti 92-ge da bi nas nestalo, jer narod je samo organizovano krenuo u odbranu...i sad 10 godina poslije neki od vas zasluge za odbranu bosnjaka pripisuju sda pa zbog toga oni i danas trebaju biti na vlasti kako bi branili bosnjake...oni to vjesto iskoristavaju i guze nas tom pricom vec 10 godina...zato vi koji imate najgore misljenje od sdp-u i lagumdziji reci cu vam da je u ratu bio zaustavljen konvoj od strane cetonja, ja mislim u nedzaricima, u kojem su bili alija i zlatko rame uz rame i jedva se izvukli...znaci lagumdzija nije bio na palama i druzio se sa karadzicem, niti je bio u njemackoj u toku rata, on se nalazio na nasoj strani i njega je mogla ubiti granata u sarajevu...tako da su, ponavljam, umobolne i debilne, (a ja prije svega mislim vodjene interesom) tvrdnje da bi nas zaltko i sdp izdao u ratu da su bili na vlasti.
Zlatko je bio minorna figura 1991. godine, ja govorim o tadasnjem SDP-u i skupstinskim poslanicima (toliko o tvom poznavanju stanja), a ja sa SDA nemam nikakve veze, SDP ima za razliku od mene. Inace prije rata sam podrzavao SDP, zestoko, ali sam promjenio totalno misljenje vremenom. SDP nije htio da ucestvuje u gore pomenutoj strategiji odbrane, Sefer ih je pozvao da ucestvuju u tome, oni su odbili, tvrdili su da ce se oni suprotstaviti pjesmom Druze Tito mi ti se kunemo, i gradjanskim protestima.
- Vodenjak
I opet moram da te razocaram @Grome...Grom iz vedra neba wrote:Mene ne zanima sta si ti po nacionalnosti (pretpostavljam da si Hrvat), niti je to tema. Ako nekog zanima sta sam ja, to nikad nisam krio. Ja sam Bosnjak, i ne trebam se kao mis skrivati iza floskula. To sto sam pretpostavio da ti nisi Bosnjak, sam stavio u zagradu da se ne bi uvrijedio, kada sam pomenuo "nas" kojima je bio namijenjen nestanak primarno. A to ko si i sta si, meni je davno jasno. Najgrlatiji su nebosnjaci na temama o IZBiH, vehabijama, Bosnjacima, BiH, Izetbegovicu itd. Slazes li se s tim? Jos kada dodamo 30% forumasa koji se zalazu za podjelu BiH, onda je svakom jasno otkuda u svakoj temi Izetbegovic ili vehabije.Vodenjak wrote:To sta sam ja po nacionalnosti je najmanje tvoj problem a jos manje razlog da na moje stavove kroz to gledas!Grom iz vedra neba wrote:
To nije samo Sefer govorio, sjecam se skupstine 14.10.1991. godine kada su nam cetnici prijetili (mislim nama Bosnjacima muslimanima, pretpostavljam da ti nisi Bosnjak) i reakcija tadasnjih SDP-ovaca. Opet ona ista amorfna neprecizna jalova "politicki korektna" prema zlocincima, reakcija. Ja kazem ne daj Boze da je SDP tada pobijedio. Bili bismo pregazeni za 24h.
Ali, nisam te to pitao i nisam te pitao ko je kad rekao sta je SDP mislio. Ono sto SVI znamo je sta je zvanicna vlast mislila i to smo, i bez posrednika, svi toliko puta culi iz usta najodgovornijeg covjeka u tadasnjoj vlasti!
I drago mi je da si sretan sto SDP nije pobijedio i sto, zahvaljujuci tome, imamo jedinstvenu i pravnu drzavu, prosperitetnu i naprednu, dakle sve ono za sta smo se opredijelili jos davne 1992 na referendumu.
I opet ponavljam, odluke donose oni koji imaju vlast i samo se njihove rijeci pikaju! Pomiri se s tim!
Sto se tice zvanicne vlasti, kakva god da je, BiH je postala nezavisna. Sa SDP-om bi nestala, zajedno s "nama" (kad kazem nama znas na koga mislim, da opet ne bi svoju nacionalnost pogresno tumacio).
Zato sto SDP ima veze sa patriotizmom, ko George Bush s demokratijom. 91. su prosipali pricu o tome kako su prijetnje Karadzica samo nastavak predizbornih prepucavanja, odbili su da ucestvuju u odbrani BiH, nakon rata SDP je potpisao rezoluciju s Micinom strankom, Milosevicevim socijalistima i Zubakom koji je u Herceg-Bosni zelio vidjeti samo travu da je zelena i nista vise. Nakon toga nam Faruk Sijaric kaze kako je misljenje 1620 ubijene djece opkoljenog Sarajeva manje vazno od njegovog jer je on profesor?! i da na spomeniku ne treba da stoji ko je ubijao djecu i da je Sarajevo bilo opkoljeno. Eto zato je Silajdzic dobio toliko glasova, a ja nisam za njega glasao, jer mi je zlatni ljiljan drazi od njega, iako SDP smatram promasajem.
Vidis, za Bosnjake tvog kova sam ja isto ono sto su Bosni odani Srbi onim Srbima sa Pala...
To sto ti, mazohisticki, citas komentare pojedinih forumasa koji pishu samo na temama koje su tvoje otvorene rane (Izetbegovic, vehabije, IVZ i sl...) je samo tvoj problem. Naime, da imalo morala imas, pogledao bi malo i ono sto forumasi poput mene pisu i na ostalim temama.
Vidis, srecom, ima Bosnjaka koji ne misle kao ti i kojima je buducnost bosnjackog naroda, a onda i BiH, mnogo bitnija od odbrane onih koji su ga svojom politikom doveli na najnize moguce grane i koji i dan danas taj isti narod vuku za nos svojom pogubnom politikom.
Napadas taj prokleti SDP u najmanju ruku kao da su njegovi clanovi oni koji su naskocili na Bosnu, kao da su oni ti koji su poklali toliki narod i nepreglednu masu protjerali iz sopstvenih kuca. Sramno je to @Grome ako znas da su ti isti SDP-ovci nastavljaci tradicije onih koji su Bosnjacima-muslimanima omogucili da imaju bilo kakvu sansu da se i pred samima sobom i pred cijelim svijetom bore za ostvarenje svojih legitimnih prava. Sramno je to i zato sto se ogromna vecina clanova SDP-a, na ovaj ili onaj nacin, stavila u borbu protiv agresije na nasu zemlju, ukljucujuci naravno i najuze rukovodstvo te stranke koje je u vlasti Izetbegovica, za vrijeme rata, svjesno predstavljalo samo ikebane i nista drugo. Predstavljalo ikebane u interesu jedinstva i odbrane zemlje od, prije svega srpske agresije, @Grome!
Sramno je i iz raloga sto taj isti SDP, ako je i govorio ono sto kazes da jeste (a nije na nacin kako TI to predstavljas) nije ucinio nista sto bi se moglo uporediti sa politikom onih i onoga koji su narod uljuljkivali pricama o jedinstvenoj i nedjeljivoj BiH, obecavajuci mir, slobodu i zlatne kashike, a onda, kad je taj isti narod, uglavnom goloruk i potpuno nepripremljen u najvecem dijelu zemlje, prosao kroz nevidjenu golgotu, pristali na kapitulaciju, pristali na pobjedu Karadzica koja se danas tako lijepo manifestuje u legalnom, u Dejtonu aminovanom nadyebavanju Dodika i sa Bosnjacima i sa Bosancima i sa cijelim svijetom!
Vidis, zato se ja, koliko god to tebi mozda smijesno bilo, BOJIM razvoja dogadjaja u dijelu BiH koji se Republikom Srpskom naziva!
Za mene nikad nije bilo sumnje od koga sam ja fasovao i ko je meni umalo dosao glave, ali isto tako nisam od onih koji su time "dosli tobe" na nacin da stvari gledam crno-bijelo kao ti. Rat za mene nije poceo 26. maja 1992 kada su cetnici poceli da shutaju granate po mojoj mahali.
Previse sam prosao, previse znam i previse dobro pamtim da bih si dozvolio da bi mi oni, koji svih ovih godina utjeruju u suru, mogli tako lako formatirati mozak.
Zato, ako si zaista za demokratiju kojom se dicis i ako si protiv komunistickog jednoumlja, prihvati da ima Bosnjaka koji nisu na putu "najveceg u Bosnjaka" te da time nisu nista manje pripadnici svoga naroda a jos manje patrioti kojima je Bosna i Hercegovina u srcu!
Ja bih prije rekao - bas naprotiv!
Svako dobro!
-
Grom iz vedra neba
Za mene su Srbi odani Bosni braca.Vodenjak wrote:
I opet moram da te razocaram @Grome...![]()
Vidis, za Bosnjake tvog kova sam ja isto ono sto su Bosni odani Srbi onim Srbima sa Pala...
Vodenjak wrote:
To sto ti, mazohisticki, citas komentare pojedinih forumasa koji pishu samo na temama koje su tvoje otvorene rane (Izetbegovic, vehabije, IVZ i sl...) je samo tvoj problem. Naime, da imalo morala imas, pogledao bi malo i ono sto forumasi poput mene pisu i na ostalim temama.
To nisu moje otvorene rane nego rane Vecerenjeg lista, Smiljka Sagolja, Riste Djoge, RTRS-a, HRT-a, SB, DANA i 60 minuta.
Slazem se da su Srbija i Hrvatska svojom politikom Bosnjake dovele do provalije.Vodenjak wrote: Vidis, srecom, ima Bosnjaka koji ne misle kao ti i kojima je buducnost bosnjackog naroda, a onda i BiH, mnogo bitnija od odbrane onih koji su ga svojom politikom doveli na najnize moguce grane i koji i dan danas taj isti narod vuku za nos svojom pogubnom politikom.
Upravo suprotno to ti radis kada je Izetbegovic u pitanju. Ja ne mogu SDP-a napadati na takav nacin jer oni nisu nista uradili, pa onda nemam sta napadati.Vodenjak wrote: Napadas taj prokleti SDP u najmanju ruku kao da su njegovi clanovi oni koji su naskocili na Bosnu, kao da su oni ti koji su poklali toliki narod i nepreglednu masu protjerali iz sopstvenih kuca.
Kako? Tako sto su im do 71. godine osporavali nacionalnost, a onda su dali neko kompromisno rjesenje Muslimani s velikim M.Vodenjak wrote:
Sramno je to @Grome ako znas da su ti isti SDP-ovci nastavljaci tradicije onih koji su Bosnjacima-muslimanima omogucili da imaju bilo kakvu sansu da se i pred samima sobom i pred cijelim svijetom bore za ostvarenje svojih legitimnih prava.
Pa ako su bili ikebane, onda si potvrdio moju tezu.Vodenjak wrote:
Sramno je to i zato sto se ogromna vecina clanova SDP-a, na ovaj ili onaj nacin, stavila u borbu protiv agresije na nasu zemlju, ukljucujuci naravno i najuze rukovodstvo te stranke koje je u vlasti Izetbegovica, za vrijeme rata, svjesno predstavljalo samo ikebane i nista drugo.
Skupstina 14.10.1991> Sve su to samo postizborna prepucavanja...Vodenjak wrote: U interesu jedinstva i odbrane zemlje od, prije svega srpske agresije, @Grome!
Sramno je i iz raloga sto taj isti SDP, ako je i govorio ono sto kazes da jeste (a nije na nacin kako TI to predstavljas) nije ucinio nista sto bi se moglo uporediti sa politikom onih i onoga koji su narod uljuljkivali pricama o jedinstvenoj i nedjeljivoj BiH, obecavajuci mir, slobodu i zlatne kashike, a onda, kad je taj isti narod, uglavnom goloruk i potpuno nepripremljen u najvecem dijelu zemlje, prosao kroz nevidjenu golgotu, pristali na kapitulaciju, pristali na pobjedu Karadzica koja se danas tako lijepo manifestuje u legalnom, u Dejtonu aminovanom nadyebavanju Dodika i sa Bosnjacima i sa Bosancima i sa cijelim svijetom!
Hahaha. Fakat smijesno. Nemas se ti cega bojat u Svedskoj, prvo, a drugo: mani se patetike.Vodenjak wrote: Vidis, zato se ja, koliko god to tebi mozda smijesno bilo, BOJIM razvoja dogadjaja u dijelu BiH koji se Republikom Srpskom naziva!
Kako se ti u to uklapas?Vodenjak wrote: Za mene nikad nije bilo sumnje od koga sam ja fasovao i ko je meni umalo dosao glave, ali isto tako nisam od onih koji su time "dosli tobe" na nacin da stvari gledam crno-bijelo kao ti. Rat za mene nije poceo 26. maja 1992 kada su cetnici poceli da shutaju granate po mojoj mahali.
Previse sam prosao, previse znam i previse dobro pamtim da bih si dozvolio da bi mi oni, koji svih ovih godina utjeruju u suru, mogli tako lako formatirati mozak.
Zato, ako si zaista za demokratiju kojom se dicis i ako si protiv komunistickog jednoumlja, prihvati da ima Bosnjaka koji nisu na putu "najveceg u Bosnjaka" te da time nisu nista manje pripadnici svoga naroda a jos manje patrioti kojima je Bosna i Hercegovina u srcu!
Ja bih prije rekao - bas naprotiv!
Ovaj dio bi trebao u Citanku za IV osnovne, ono u stilu CKSKJ. Tako poletno, ali nestvarno.
Takodjer.Vodenjak wrote: Svako dobro!
- MuaDib
Nekada je bolje sklopiti pakt s đavolom, nego ga vući za rep. A to je Alija upravo radio sa svojim inatom, mi će mo biti žrtve a svijet će nas braniti. Bolje bi bilo da smo ostali sa Srbima, i sačekali da bura prođe,a ne izložili se naivno obostranoj agresiji, Bošnjake u Sandžaku ostavili na milost i nemilost Slobi. Kao sto su Crnogorci uradili, pa dobili nezavisnost, jesu čekali ali su dočekali. Mi smo skupo platili ishitrenu odluku o nezavisnosti, naivno vjerujući Hrvatima. Ali što je bilo bilo je, sada trebamo pokušati što prije reintegrirati Bih po mjeri svih. 
-
Grom iz vedra neba
Zvucis kao @mostaracMuaDib wrote:Nekada je bolje sklopiti pakt s đavolom, nego ga vući za rep. A to je Alija upravo radio sa svojim inatom, mi će mo biti žrtve a svijet će nas braniti. Bolje bi bilo da smo ostali sa Srbima, i sačekali da bura prođe,a ne izložili se naivno obostranoj agresiji, Bošnjake u Sandžaku ostavili na milost i nemilost Slobi. Kao sto su Crnogorci uradili, pa dobili nezavisnost, jesu čekali ali su dočekali. Mi smo skupo platili ishitrenu odluku o nezavisnosti, naivno vjerujući Hrvatima. Ali što je bilo bilo je, sada trebamo pokušati što prije reintegrirati Bih po mjeri svih.
U Velikoj Srbiji bismo postali Kosovo. A na Kosovu je izvrsen genocid. Da ne pominjem slucaj Sjeverin itd.
- Topla voda
jel ovo ozbiljno mislis?Nekada je bolje sklopiti pakt s đavolom, nego ga vući za rep. A to je Alija upravo radio sa svojim inatom, mi će mo biti žrtve a svijet će nas braniti. Bolje bi bilo da smo ostali sa Srbima, i sačekali da bura prođe,a ne izložili se naivno obostranoj agresiji, Bošnjake u Sandžaku ostavili na milost i nemilost Slobi. Kao sto su Crnogorci uradili, pa dobili nezavisnost, jesu čekali ali su dočekali. Mi smo skupo platili ishitrenu odluku o nezavisnosti, naivno vjerujući Hrvatima. Ali što je bilo bilo je, sada trebamo pokušati što prije reintegrirati Bih po mjeri svih.
-
pijem_i_derem
zbog ove izjave koju sam boldirao bi ljude slao na robiju zbog hiljade ubijenih bosnjaka koje su vlasi nespremne napali...ovaj blento nam govori kako smo mi, bosnjaci, jos 1991. godine razvili vojnu strategiju odbraneGrom iz vedra neba wrote: Ti pojma nemas. Blage veze. Lupas u 16. Odbrana BiH je pocela septembra 1991. razvojem strategije i organizacije buduce Armije koju je Alija naredio. Prema zakonu, TO je bila prva vojna formacija iz koje je nastala Armija BiH koja je opstom mobilizacijom digla narod na odbranu.
Zlatko je bio minorna figura 1991. godine, ja govorim o tadasnjem SDP-u i skupstinskim poslanicima (toliko o tvom poznavanju stanja), a ja sa SDA nemam nikakve veze, SDP ima za razliku od mene. Inace prije rata sam podrzavao SDP, zestoko, ali sam promjenio totalno misljenje vremenom. SDP nije htio da ucestvuje u gore pomenutoj strategiji odbrane, Sefer ih je pozvao da ucestvuju u tome, oni su odbili, tvrdili su da ce se oni suprotstaviti pjesmom Druze Tito mi ti se kunemo, i gradjanskim protestima.
- Vodenjak
Srecom, mi izbjegli genocid...Grom iz vedra neba wrote:Zvucis kao @mostaracMuaDib wrote:Nekada je bolje sklopiti pakt s đavolom, nego ga vući za rep. A to je Alija upravo radio sa svojim inatom, mi će mo biti žrtve a svijet će nas braniti. Bolje bi bilo da smo ostali sa Srbima, i sačekali da bura prođe,a ne izložili se naivno obostranoj agresiji, Bošnjake u Sandžaku ostavili na milost i nemilost Slobi. Kao sto su Crnogorci uradili, pa dobili nezavisnost, jesu čekali ali su dočekali. Mi smo skupo platili ishitrenu odluku o nezavisnosti, naivno vjerujući Hrvatima. Ali što je bilo bilo je, sada trebamo pokušati što prije reintegrirati Bih po mjeri svih.
U Velikoj Srbiji bismo postali Kosovo. A na Kosovu je izvrsen genocid. Da ne pominjem slucaj Sjeverin itd.
Zahvaljujuci odbrani pripremljenoj u septembru 1991.
Od svih mogucih "argumenata" povukao si najbesmisleniji moguci...
Gubis se @Grome, gubis...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Nekako ti "nick" u potpunosti pase haveru moj. Zasto je Silajdzic dobio toliko a Lagumdzija toliko??? Jednostavno zato sto je Silajdzic takvima kao tebi prosipao demagogiju slicnu demagogiji "zlatnih kasika" a on dobro zna koliko takvih blecaka ima u BiH i koji ce povjerovati da ce on, Haris Silajdzic, ukinuti RS. Evo ja nisam u Svedskoj i citav sam rat bio ovdje i sad sam ovdje i odlicno znam sta je ovdje. Po cemu si ti to zakljucio da o (Izetbegovic, vehabije, IVZ i sl...) pisu samo ne-bosnjaci. Grijesis strasno, pisu upravo oni koji nisu te Silajdziceve ovce i koji ne vjeruju da je Supermen stvaran. Sta treba, da mozda branim vehabije koji hoce da mijenjaju mentalitet ove zemlje i koji hoce cestite vjernike da preobrate u fanatike i koji djecu u skolama pozivaju na dzihad. Eto ti ih, vodi ih svojoj kuci pa neka ti tamo prave dzihad. Jesu Srbija i Hrvatska svojom politikom Bosnjake dovele do provalije ali im je u tome dobrano pomogao Bosnjacki vrh svojim politicko-kriminalnim vratolomijama ali takvi kao ti ce uvijek zmiriti na to jer su u pitanju Bosnjaci. Evo iz SDP-a na celu drzave imamo pravog borca i zlatnog ljiljana, imamo u parlamentu drugog Slavisu Sucura a gdje su ti pravi borci iz vrha SDA i SBiH. NIGDJE jer dok su se ovi borili ovi su cvakali i lijepo se nacvakali. I na kraju ko je podjelio BiH da bude ovakva kakva jeste??? Da nije mozda SDP???? Nije @Grome nego tvoji idoli Izetbegovic i Silajdzic pa eto ti i njih mozda nas ovaj drugi zivi uspije jos podjeliti da bi dobio jos 500.000 glasova od svojih ovcica. Nema veze sto vise ovaca to razvijenije stocarstvo i vise onih sto uzivaju dok im se dere vuna sa ledja. Uzivaj i ti @Grome u tome!!!Grom iz vedra neba wrote:Mene ne zanima sta si ti po nacionalnosti (pretpostavljam da si Hrvat), niti je to tema. Ako nekog zanima sta sam ja, to nikad nisam krio. Ja sam Bosnjak, i ne trebam se kao mis skrivati iza floskula. To sto sam pretpostavio da ti nisi Bosnjak, sam stavio u zagradu da se ne bi uvrijedio, kada sam pomenuo "nas" kojima je bio namijenjen nestanak primarno. A to ko si i sta si, meni je davno jasno. Najgrlatiji su nebosnjaci na temama o IZBiH, vehabijama, Bosnjacima, BiH, Izetbegovicu itd. Slazes li se s tim? Jos kada dodamo 30% forumasa koji se zalazu za podjelu BiH, onda je svakom jasno otkuda u svakoj temi Izetbegovic ili vehabije.Vodenjak wrote:To sta sam ja po nacionalnosti je najmanje tvoj problem a jos manje razlog da na moje stavove kroz to gledas!Grom iz vedra neba wrote: