Kriteriji...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Euridika
- Globalna šefica
#302 Re: Kriteriji...
Tomahawk11 wrote:Ide li i ovo u kriterije?
https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks ... -l67HObrBg
Kaže:
Žene privlače loši momci
To nije stereotip, već samo po sebi činjenica. Muškarci koji dominiraju obično konzumiraju duhan, alkohol, imaju tetovaže i imaju impulsivno ponašanje. No žene itekako padaju na njihov šarm.Fini momci su im dosadni
Da, ima žena (i to nemali broj) koje jedva čekaju da nađu partnera pored kojeg mogu isključiti mozak u potpunosti, napraviti od sebe invalida i prepustiti sve odluke muškarcu. Ima i obratnih slučajeva, žena koje žele podređenog partnera, nad kojim će one dominirati.
Ali, ima i veliki broj žena koje misle svojom glavom i trebaju pored sebe ravnopravnog partnera, a ne gazdu niti slugu.
Neka svako traži partnera prema sebi, ima vala i s jedne i s druge strane raznih profila ličnosti. Dobro, treba i elementa sreće, da ubodeš pravu osobu u pravo vrijeme.
- muha_sa
#303 Re: Kriteriji...
tako je u mene miEuridika wrote:
![]()
![]()
Da, ima žena (i to nemali broj) koje jedva čekaju da nađu partnera pored kojeg mogu isključiti mozak u potpunosti, napraviti od sebe invalida i prepustiti sve odluke muškarcu. Ima i obratnih slučajeva, žena koje žele podređenog partnera, nad kojim će one dominirati.
Ali, ima i veliki broj žena koje misle svojom glavom i trebaju pored sebe ravnopravnog partnera, a ne gazdu niti slugu.
Neka svako traži partnera prema sebi, ima vala i s jedne i s druge strane raznih profila ličnosti. Dobro, treba i elementa sreće, da ubodeš pravu osobu u pravo vrijeme.
- Euridika
- Globalna šefica
#304 Re: Kriteriji...
Zato ti pobjegneš u kafanu, makar si u njoj gazda.muha_sa wrote:tako je u mene miEuridika wrote:
![]()
![]()
Neka svako traži partnera prema sebi, ima vala i s jedne i s druge strane raznih profila ličnosti. Dobro, treba i elementa sreće, da ubodeš pravu osobu u pravo vrijeme.ko mi je kriv kad sam šonjo
![]()
- muha_sa
#305 Re: Kriteriji...
Euridika wrote:Zato ti pobjegneš u kafanu, makar si u njoj gazda.muha_sa wrote:tako je u mene miEuridika wrote:
![]()
![]()
Neka svako traži partnera prema sebi, ima vala i s jedne i s druge strane raznih profila ličnosti. Dobro, treba i elementa sreće, da ubodeš pravu osobu u pravo vrijeme.ko mi je kriv kad sam šonjo
![]()
![]()
koristim priliku dok je na poslu
tad mi sleduje porcija

-
moonca
#306 Re: Kriteriji...
Naci istomisljenika , misleci da CE jednostavnije odluke donositi...i ujedno, nametnuti dominaciju...je put ka skorem razilazenju. 
- ho oponopono
#307 Re: Kriteriji...
strucnjakdemagog wrote:A šta ako pekar vozi Audi Q8?
I baš me zanima koja su to zanimanja neprihvatljiva ženama? Pretpostavljam onda i mesar, stolar, pa možda i policajac, vatrogasac...
...vozi audi, jebe ih na haubi...
...ko je veća/manja fela...borba novčanika i ega...interes nije stres ....sa njime nema je ni na mapi...zato ovaj drugi je baš nivo...po njenoj mjeri krojen...ne, nije dojen...život lagodan i mirno se pajki...onaj jado nek se pati i crkne od muke, imaju za njega druge tuke...

-
Zizi505
#308 Re: Kriteriji...
Da je na primjer tvoj prijatelj žensko, da li bi ti želio biti u vezi s ženom koja je tako prefina kao on?Dino34 wrote:Živa istina.
Evo, primjer je ovaj moj prijatelj. Ja ne znam da l pod kapom nebeskom ima bolji insan. Ma, prefin.
I uvijek ga ostave zbog te finoće.
Ono "ti si prefin i nije do tebe. Do mene je"
Haj kad ti jedna to napiše, insan bi pomislio da je slučajno. Ali ako svaka, ama baš svaka napiše isto, onda je to za ibreta.
- arzuhal
#309 Re: Kriteriji...
Da. Žele najgoru opciju, pakao, sukobEuridika wrote:Ali, ima i veliki broj žena koje misle svojom glavom i trebaju pored sebe ravnopravnog partnera, a ne gazdu niti slugu.
"Naravno da ne, ako su oboje inteligentni, normalni i poštuju jedno drugo, to je najbolja varijanta jer će se uvažavati, nadopunjavati i poštovati mišljenje i prijedloge jedno drugog
-
moonca
#310 Re: Kriteriji...
..Mislim da je ipak problem u ljudskoj psihi- zasto stalno iskace- --gazda------- sluga- u braku ako i na radnom mjestu.
Koga god znam da radi- jedina zamjerka vezano za posao je - sef ili ti gazda / menadjer.... kako primiti naredbu a ne osjecati se ' robom' .
U vojci su to rijesili tako - da ih jednostavno otpustaju... ne prolaze test...i kao takav dodje da radi u policiju - e, iz istog razloga ga ne primaju- jer nije sposoban /razumno , primiti naredbu.
Slicno i u braku.Dijele se poslovi, spiskovi ko ce sta raditi- prvi znak da ce isti propast.
Koga god znam da radi- jedina zamjerka vezano za posao je - sef ili ti gazda / menadjer.... kako primiti naredbu a ne osjecati se ' robom' .
U vojci su to rijesili tako - da ih jednostavno otpustaju... ne prolaze test...i kao takav dodje da radi u policiju - e, iz istog razloga ga ne primaju- jer nije sposoban /razumno , primiti naredbu.
Slicno i u braku.Dijele se poslovi, spiskovi ko ce sta raditi- prvi znak da ce isti propast.
-
Zizi505
#311 Re: Kriteriji...
Pa smiju li se barem oko nečega dogovarati?moonca wrote:..Mislim da je ipak problem u ljudskoj psihi- zasto stalno iskace- --gazda------- sluga- u braku ako i na radnom mjestu.
Kako onda da funkcionišu?
-
allem_77
#312 Re: Kriteriji...
Kako bih ja znao od ovih forumašica skrojiti sebi savršenu ženu. Od Sage bih uzeo sise i smisao za humor, od šerbe guzove ( nisam vidio, ali pišu tamo da su fini)
Jedino oko mozga, sam u dilemi?
-
moonca
#313 Re: Kriteriji...
Naravno da se dogovaraju- no, umjrene osobe znaju kako to izvesti- ... i fino funkcionisu....zizi505 wrote:Pa smiju li se barem oko nečega dogovarati?moonca wrote:..Mislim da je ipak problem u ljudskoj psihi- zasto stalno iskace- --gazda------- sluga- u braku ako i na radnom mjestu.
-
Zizi505
#314 Re: Kriteriji...
Kakva je to umjerena osoba?moonca wrote:Naravno da se dogovaraju- no, umjrene osobe znaju kako to izvesti- ... i fino funkcionisu....zizi505 wrote:Pa smiju li se barem oko nečega dogovarati?moonca wrote:..Mislim da je ipak problem u ljudskoj psihi- zasto stalno iskace- --gazda------- sluga- u braku ako i na radnom mjestu.
-
moonca
#315 Re: Kriteriji...
Ima ih na Forumu- ako citash -teme... i ako je to nesto sto primjetish.... vidish - allem - a interesuje nesto drugo..zizi505 wrote: Kakva je to umjerena osoba?
-
allem_77
#316 Re: Kriteriji...
Od tebe bih uzeo dolare.moonca wrote:
Šalim se. Svaka osoba ima nešto posebno. Neko lijepe oči, neko zube... ali niko nije savršen.
-
moonca
#317 Re: Kriteriji...
Naravno, savrsene nisu zanimljive..allem_77 wrote:Od tebe bih uzeo dolare.moonca wrote:![]()
Šalim se. Svaka osoba ima nešto posebno. Neko lijepe oči, neko zube... ali niko nije savršen.
- arzuhal
#318 Re: Kriteriji...
Nije da nisu zanimljive nego: ne postoje. Ne znamo jel nešto zanimljivo ili ne ako nam je nepoznato.moonca wrote:
Naravno, savrsene nisu zanimljive..
- Euridika
- Globalna šefica
#319 Re: Kriteriji...
Ma to ove mlađe traže, ove iskusne samo traže gdje mogu pobjeći u osamu, daleko od sviju.arzuhal wrote:Da. Žele najgoru opciju, pakao, sukobEuridika wrote:Ali, ima i veliki broj žena koje misle svojom glavom i trebaju pored sebe ravnopravnog partnera, a ne gazdu niti slugu.![]()
"Naravno da ne, ako su oboje inteligentni, normalni i poštuju jedno drugo, to je najbolja varijanta jer će se uvažavati, nadopunjavati i poštovati mišljenje i prijedloge jedno drugog"
- strucnjakdemagog
#320 Re: Kriteriji...
Malo više objektivnosti bi riješilo probleme i ženama i muškarcima. Pregazi 35 i dalje smatra da je jednako atraktivna/an kao sa 20. E pa nisi, i pomiri se s tim.
Pored toga veliki problem kod žena je i što su strpljive.
Pored toga veliki problem kod žena je i što su strpljive.
- anchor85
#321 Re: Kriteriji...
Stručnjače, kad odrasteš skontat ćeš da atraktivnost nije u fizici
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#322 Re: Kriteriji...
90-60-90....pa da možemo pričati 
- arzuhal
#323 Re: Kriteriji...
Manimo se himlerovskih mjera...
- Euridika
- Globalna šefica
#324 Re: Kriteriji...
A jesu li ovo mjere za novčanik? Muški?Tomahawk11 wrote:90-60-90....pa da možemo pričati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#325 Re: Kriteriji...
Jesu, što se tebe tičeEuridika wrote:A jesu li ovo mjere za novčanik? Muški?Tomahawk11 wrote:90-60-90....pa da možemo pričati![]()
![]()
Svakom se snilo što mu je milo