Nemojte tako... nije lijepo.
----------------------------
upravo to i jeste sustina ...
... ako smijem da kazem ...
Toozla wrote:Sa obzirom da sam za cetri godine zivota u opkoljenom Sarajevu iz prijateljske nam Kabilije dobio tri paketa hrane (u kojima su prosvercovali po tri rucne bombe....da mi se nadje na prvoj liniji) i bezbroj razglednica u kojima me pozdravljaju i zele pozitivan ishod rata za stranu kojoj sam pripadao, sad bi totalno nemoralno sa moje strane bilo da ostanem gluh za probleme islamskog, pardon, krscanskog naroda Kabilije....
Vecina muslimana u SAD-u su crnci. Sto se tice etnicke strukture do 2030 Latinosi ce ciniti 65% st. Amerike(mnoze se). Latinosi u 95% slucajeva su katolici. 2030 broj crnaca i bijelaca ce drasticno opasti te ce s time doci do velikog smanjenja muslimana. Ocekivati je da do 2050 SAD i Kanada postanu apsolutno većinski katoličke zemlje....Amina__ wrote:Islam u Americi
Prodor Islama u SAD definitivno prevazilazi okvire marginalne pojave i sve cesce postaje predmet razlicitih razmatranja i analiza.
Oni koji prihvataju Islam u Americi su vecinom zene bjelkinje, no i toliko ima bjelaca, da je taj broj danas sigurno izjednacen sa brojem crnaca koji primaju Islam.HRVojeVukcicHRVATinic wrote:Vecina muslimana u SAD-u su crnci. Sto se tice etnicke strukture do 2030 Latinosi ce ciniti 65% st. Amerike(mnoze se). Latinosi u 95% slucajeva su katolici. 2030 broj crnaca i bijelaca ce drasticno opasti te ce s time doci do velikog smanjenja muslimana. Ocekivati je da do 2050 SAD i Kanada postanu apsolutno većinski katoličke zemlje....Amina__ wrote:Islam u Americi
Prodor Islama u SAD definitivno prevazilazi okvire marginalne pojave i sve cesce postaje predmet razlicitih razmatranja i analiza.
Inace bracko nemoj ni ti meni o Islamu, jer i ja trenutno se nalazim u drzavi u kojoj i ti.violentjack wrote: Inace Abdurahman i Hrvoje nemojte mi o Islamu u Usa..kada sam ovdje i znam koga ima najvise i kako stanje funkcionira
Kako bracika UMSAš podnosis finansiranje Izraelske armade kroz porez i finansijske tokove zemlje u kojoj sjedis...ili da ti prevedem na jezik kojeg volis a ne razumjes:Abdurrahman wrote:Inace bracko nemoj ni ti meni o Islamu, jer i ja trenutno se nalazim u drzavi u kojoj i ti.violentjack wrote: Inace Abdurahman i Hrvoje nemojte mi o Islamu u Usa..kada sam ovdje i znam koga ima najvise i kako stanje funkcionira
Ovaj, hocu reci o muslimanima, jer mi ne pricamo sad o Islamu vec o muslimanima.
Sta hoces da kazes opsa ?Engram::X wrote:Kako bracika UMSAš podnosis finansiranje Izraelske armade kroz porez i finansijske tokove zemlje u kojoj sjedis...ili da ti prevedem na jezik kojeg volis a ne razumjes:Abdurrahman wrote:Inace bracko nemoj ni ti meni o Islamu, jer i ja trenutno se nalazim u drzavi u kojoj i ti.violentjack wrote: Inace Abdurahman i Hrvoje nemojte mi o Islamu u Usa..kada sam ovdje i znam koga ima najvise i kako stanje funkcionira
Ovaj, hocu reci o muslimanima, jer mi ne pricamo sad o Islamu vec o muslimanima.
Sura 4
An-Nisa' - Žene
Medina - 176 ajeta
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Quote:
97. Kad budu uzimali duše onima koji su se prema sebi ogriješili, meleki će upitati: "Šta je bilo s vama?" - "Bili smo potlačeni na Zemlji" - odgovoriće. - "Zar Allahova Zemlja nije prostrana i zar se niste mogli nekud iseliti?" - reći će meleki, i zato će njihovo prebivalište biti Džehennem, a užasno je on boravište.
98. Samo nemoćnim muškarcima, i ženama, i djeci, koji nisu bili dovoljno snalažljivi i nisu znali puta,
99. Allah će, ima nade, oprostiti jer Allah briše grijehe i prašta.
100. Onaj ko se iseli Allaha radi naći će na Zemlji mnogo mjesta, uprkos svojim neprijateljima, i slobodu. A onome ko napusti svoj rodni kraj radi Allaha i Poslanika Njegova, pa ga stigne smrt, nagrada od Allaha njemu je sigurna. - A Allah mnogo prašta i milostiv je.
opsss
p.s.
mrzi su mi licemjeri od kafira
a mene bas na temi "Zasto muslimani nemogu biti stvarni prijatelji nemuslimana!?" ubjedjuju kako kafiri mogu biti prijatelji, a engramu oni mrski...(a engram je kako vidim umjereni musliman kritizira vehabije)manijak1 wrote:p.s.
mrzi su mi licemjeri od kafira![]()
Zašto su ti mrski kafiri
a zašto dvoličnjaci
![]()
![]()
![]()
koliko sirok je taj kontekst? mislim, u jaaaaako sirem kontekstu su svi ljudi braca i sestrelivadic wrote:
znao sam da me jekan voli ...![]()
... u sirem kontekstu ...![]()
kako u kojoj religiji. u krscanstvu su braca i sestre i u najuzem smislu bez obzira na religiju!St.Germain wrote:koliko sirok je taj kontekst? mislim, u jaaaaako sirem kontekstu su svi ljudi braca i sestre
pa koliko znam i u islamskom vjerovanju su svi ljudi muslimani...zar to u krajnjem efektu nije jedno te istovidiovo wrote:kako u kojoj religiji. u krscanstvu su braca i sestre i u najuzem smislu bez obzira na religiju!St.Germain wrote:koliko sirok je taj kontekst? mislim, u jaaaaako sirem kontekstu su svi ljudi braca i sestre
(osim genetski deformiranih, ne bi volio da su mi braca![]()
![]()
)
ne, oni vele da su se svi rodili kao muslimani (sto je isto glupost i nepostivanje drugih religija). kao kad bi krscani propovjedali da su svi rodjeni kao krscani, a onda su ih njihovi roditelji pokvarili i preobratili u islam. to je ono sto islam propovjeda (samo suprotno). dakle nisu svi ljudi muslimani. stoga to nije isto !St.Germain wrote: pa koliko znam i u islamskom vjerovanju su svi ljudi muslimani...zar to u krajnjem efektu nije jedno te isto![]()