Sto hitnije pokrenuti peticiju za smjenu Dodika...
Fadil Banjanović, poslanik u Vijeću naroda
Povratnici u RS žive u medijskom paklu nakon ideje o referendumu
Ovdje su ljudi nemoćni, uplašeni i ne znaju ko je s kim u ovoj državi u političkom talu
Poslanik u Vijeću naroda Republike Srpske Fadil Banjanović jučer je protestirao zbog "medijske agresije" kojoj su posljednjih dana izloženi bošnjački povratnici u RS i što se zbog toga niko od odgovornih "još ne oglašava".
- Već nekoliko dana živimo u pravom medijskom paklu uzrokovanom pričom o tobožnjem referendumu srpskog naroda. Bombardiraju nas televizije iz Srbije, domaća BN televizija, bombardiraju nas radiostanice iz Loznice, Šapca, lokalne radiostanice na kojima se danonoćno vrti samo priča o pravu na referendum u RS kako bi se ovaj entitet odvojio od BiH. Gdje je taj RAK, znaju li ti ljudi kojoj agresiji smo mi izloženi - kazao je Banjanović.
On posebno zamjera bošnjačkim političarima u Federaciji i BiH koji u Dodikovoj priči o referendumu vide "simpatični predizborni trik" i na to se ne osvrću, ostavljajući tako narodu da procjenjuje šta je u svemu ovome istina.
- Misle li ti vajni zaštitnici interesa nas povratnika da smo mi samo stoka koja treba glasati i s kojom će se slikati u medijima kad im ugled dođe ispod nule. Ovdje su ljudi uplašeni, nemoćni i ne znaju ko je s kim u ovoj državi u političkom talu - navodi Banjanović.
Protest poslanika Bošnjaka u Vijeću naroda RS
Oštar protest zbog izjava koje dolaze iz RS o pravu na otcjepljenje ovog entiteta od BiH jučer su javnim saopćenjem iskazali i poslanici u Vijeću naroda RS.
U pismu koje su potpisali predsjedavajući Vijeća naroda RS Remzija Kadrić i predsjednik Kluba BošnjakaRamiz Salkić iskazuje se otvoreno protivljenje separatističkim idejama RS, te napominje dareferendum može zakazati Parlament BiH "na kojem bi se građani BiH izjasnili da li su za otcjepljenje ili ukidanje RS".
Kristijane smijeni Milorada Dodika!
-
Hadzi-Murat
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=
- vatrogasac
(...)ИЗЈAВA премијера Милорада Додика о могућој организацији референдума и у Републици Српској изазвала је, може се слободно рећи, прави политички потрес у Босни и Херцеговини.
И док из Федерације БиХ стижу критике и оспоравања таквог става, који се оцјењује као неуставан, представници политичких партија у Републици Српској слажу се у оцјени да премијерови наводи имају упориште и у међународном праву, имајући у виду ситуацију у региону.
A предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је да било који народ у БиХ има право да демократски одлучи о својој судбини на референдуму.
......
Премијер Додик је упозорио на изузетно тежак положај Срба који данас живе у Сарајеву. Он је истакао да су након Дејтона многи Срби из Сарајева били принуђени да у бесцјење продају своју изузетно вриједну имовину и да се због неравноправног третмана и непоштовања основних људских права иселе из овог града.
- И данас, десет година послије потписивања Дејтонског споразума, у Сарајеву, које се у свијету представља као град толеранције и мултиетничности, постоји списак од око 1.000 Срба који због нељудских услова у којима живе, желе колективно да се иселе из њега. Ово је јасан индикатор какав је данас живот Срба у Сарајеву.
- Fair Life
Mnogo sto-sta u interesu drzave Bosne i Hercegovine se moglo rijesiti davno ranije... da nije bilo nacionalistickih talova.
Danas imamo brigu koja nam je u amanet ostavljena.
Nije li Republika Srpska tvorevina zlocinacke politike SDS-a ?? Jeste !!
Ko se suprostavio eutanaziji SDS-a ? Alija Izetbegovic !!
Zato durajte i... velicajte one koji ne zasluzuju... samo zato sto su "nasi".
[size=134]SLOBODNA BOSNA[/size] broj 383 od 18.03.2004. wrote:NOCAS SPALJUJEMO ILUZIJE
Izetbegovic, tvorac modernog SDS-a!
Piše: Senad Avdic
Americki diplomata Richard Holbrooke ponovo je ovih dana kazao kako je Alija Izetbegovic bio taj koji je americku administraciju odgovorio od nakane da odmah nakon rata zabrani Srpsku demokratsku stranku. Tokom susreta u Sjedinjenim Americkim Državama sa delegacijom Tuzle, koja ga je proglasila pocasnim gradaninom ovoga grada, Holbrooke je kazao da je na njegov prijedlog da se SDS-u zabrani izlazak na prve poslijeratne izbore te da se ova ratno- zlocinacka družina sa Pala politicki pokopa, Izetbegovic objasnio zbog cega to nije mudra odluka: "Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati. Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga", rekao je prije osam godina Izetbegovic a prepricao ovih dana Holbrooke. Holbrooke je otkrio i da je godinu kasnije posjetio bolesnog Izetbegevica, tada predsjedavajuceg troclanog Predsjedništva BiH u kojem je vec sjedio današnji haški zatvorenik Momcilo Krajišnik. Nakon što su konstatirali da genije opstrukcije Krajišnik u potpunosti paralizira rad troclanog državnog vrha koje se tada sastajalo po birtijama, muzejima, parkovima, Holbrooke je upitao bošnjackog lidera da li mu je sada jasno da bi bilo mnogo pametnije i produktivnije da je Krajišnikovoj stranci zabranjen politicki rad. "Iskren da budem, kad ste mi predložili zabranu djelovanja SDS-a, mislio sam da se šalite, pa je i moj odgovor bio u tom neozbiljno-šaljivom tonu", objasnio je Izetbegovic americkom buldožer-diplomati!?
(...)
-
Hadzi-Murat
Meni je jasno da ces ti opstruirati sve teme koje se ticu Bosne i Hercegovine. Kao sto sam na jednoj slicnoj temi rekao, ti se bavis kao i Vojislav Seselj sa samo dvije teme:Fair Life wrote:Mnogo sto-sta u interesu drzave Bosne i Hercegovine se moglo rijesiti davno ranije... da nije bilo nacionalistickih talova.
[size=134]SLOBODNA BOSNA[/size] broj 383 od 18.03.2004. wrote:NOCAS SPALJUJEMO ILUZIJE
Americki diplomata Richard Holbrooke ponovo je ovih dana kazao kako je Alija Izetbegovic bio taj koji je americku administraciju odgovorio od nakane da odmah nakon rata zabrani Srpsku demokratsku stranku. Tokom susreta u Sjedinjenim Americkim Državama sa delegacijom Tuzle, koja ga je proglasila pocasnim gradaninom ovoga grada, Holbrooke je kazao da je na njegov prijedlog da se SDS-u zabrani izlazak na prve poslijeratne izbore te da se ova ratno- zlocinacka družina sa Pala politicki pokopa, Izetbegovic objasnio zbog cega to nije mudra odluka: "Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati. Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga", rekao je prije osam godina Izetbegovic a prepricao ovih dana Holbrooke. Holbrooke je otkrio i da je godinu kasnije posjetio bolesnog Izetbegevica, tada predsjedavajuceg troclanog Predsjedništva BiH u kojem je vec sjedio današnji haški zatvorenik Momcilo Krajišnik. Nakon što su konstatirali da genije opstrukcije Krajišnik u potpunosti paralizira rad troclanog državnog vrha koje se tada sastajalo po birtijama, muzejima, parkovima, Holbrooke je upitao bošnjackog lidera da li mu je sada jasno da bi bilo mnogo pametnije i produktivnije da je Krajišnikovoj stranci zabranjen politicki rad. "Iskren da budem, kad ste mi predložili zabranu djelovanja SDS-a, mislio sam da se šalite, pa je i moj odgovor bio u tom neozbiljno-šaljivom tonu", objasnio je Izetbegovic americkom buldožer-diplomati!?
1. Alija Izetbegovic
2. Terorizam u BiH...
Bolesno ili ne, radis to sistematski...
P.S.
SDS ili SNSD, nema razlike...zabranjena je Srpska radikalna stranka, a dobili smo Dodika, isto sranje...isti ciljevi...
-
lavor_
malo zivci popuscali
...
koja je razlika izmedju SDSa i SNSD-a?..shvati da .u RS-u nema stranke koja ce ikad i ista reci protiv radovanovog ceda...ko azdaha,osjeces joj glavu nova-ista naraste...
+ muke ti registrovat novu stranku..
...u istom sastavu... 
koja je razlika izmedju SDSa i SNSD-a?..shvati da .u RS-u nema stranke koja ce ikad i ista reci protiv radovanovog ceda...ko azdaha,osjeces joj glavu nova-ista naraste...
+ muke ti registrovat novu stranku..
- Fair Life
O tvojoj mudrosti i ljubavi prema Bosni i Hercegovini... moze se procitati na temi "I Sandzak na referundumu za otcjepljenje".lavor_ wrote:malo zivci popuscali...
koja je razlika izmedju SDSa i SNSD-a?..shvati da .u RS-u nema stranke koja ce ikad i ista reci protiv radovanovog ceda...ko azdaha,osjeces joj glavu nova-ista naraste...![]()
+ muke ti registrovat novu stranku.....u istom sastavu...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=25843
lavor_ wrote:ako dodje stani-pani...ja bih trampio rs za sandzak...pod uslovom da b-luka i par opstina u istocnoj bosni koje su prije rata imale vecinsko bosnjacko stanovnistvo ostane u nasem ejaletu![]()
lavor_ wrote:posavinu velikodusno halalljujem......
zaboravih reci...Brcko ostaje u halifatu..![]()
.a mora i neka spona se pruzit......sve u svemu ako koga zanima...mogu ja i detaljnije...
![]()
no...da ne podrivam ustav......lahka noc...ovdje s'lazim...
![]()
zli jezici ce reci *ovaj budan sanja*![]()
![]()
![]()
p.s.za hrvate imam drugi plan..na obostrano zadovoljstvo....![]()
-
Santos
Ovo je fakat preslo vise u karinazu.10 godina prodje a imam osjecaj da smo sad 15 iza po trenutnoj situaciji.Mitinzi peticije napustanja sjednica mi smo ovo oni su to.Niko nije zadovoljan ni ovi u Federaciji ni ovi tamo e sad opali po referendumu bice bolje.Normalno da nece biti bolje ali narod nacionalizam je jos uvjek tu i on je glavni uzrok svega.Mi smo nacionalisti neko manje neko vise priznajmo.Kolko god ovi tamo nevole nas nevolimo ni mi njih ali mi gledamo samo smo mi u pravu.Bosna je svima na raspolaganju ali imam osjecaj najmanje Bosancima a najvise nacionalistima.
- vatrogasac
SARAJEVO - Iz Ureda visokog predstavnika zbog poznatih komentara premijera RS Milorada Dodika o temi referendum samoopredjeljenja, upućeno je priopćenje za javnost u kojem se navodi kako međunarodna zajednica neće dopustiti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.
- Pravna situacija je jasna, Republika Srpska, kao jedan od entiteta, nema jurisdikciju koja bi joj omogućila organiziranje referenduma o odcjepljenju, priopćeno je iz OHR-a.
- Takvo nešto bi predstavljalo kršenje Ustava Bosne i Hercegovine i Daytonskog mirovnog sporazuma. Međunarodna zajednica neće dozvoliti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Kao što je i visoki predstavnik ranije jasno rekao, spreman je bez oklijevanja upotrijebiti bonnske ovlasti ukoliko bi to bilo potrebno da se očuva mir i stabilnost. Bosna i Hercegovina se ne dovodi u pitanje - ni sada, ni ubuduće, stoji u OHR-ovu priopćenju.
-
Vingo
#37 Re: Kristijane smijeni Milorada Dodika!
Hadzi-Murat wrote:Srpski radikal Milorad Dodik, izjavom o referendumu u RS-u je jos jedanput, pokazao svoj politicki program...i narusio integritet BiH...
Visoki predstavnici su smjenjivali politicare u RS-u i zbog manjih "gresaka"...Svarc-Siling treba pod hitno smijeniti Dodika, a u Federaciji BiH bi trebalo pokrenuti peticiju za smjenu Milorada Dodika...
...Jelavic je svojevremeno krenuo istim putem, pa je smijenjen...Dodik treba sto hitnije...
I Osnivach. Ali moramo prvo sacekati da ga ima s cega smijeniti...
Moje promoviranje ideje održavanja referenduma na nivou BiH bio je odgovor na sve glasnije pozivanje za održavanje referenduma u RS. Upravo zato rekao sam ne u entitetu, već hajde da organiziramo referendum na nivou države pa neka građani kažu šta imaju. Reagirao sam jer niko drugi nije. I dalje vjerujem u referendum kao demokratsko sredstvo odlučivanja, ali na nivou države, a ne entiteta - naglašava Silajdžić.
-
Prenj
Alija Izetbegovic nije NIKADA demantovao Holbrookovu izjavu o zabrani SDS-a, vec je samo ponudio par nemustih obrazlozenja.RPM wrote:'ma ... kad bolje procitam, nisi ni ti daleko, ... americka administracija da slusa jednog Aliju tamo iz neke vukojebine ...Fair Life wrote:Hadzi-Murate ti si tipicna instrumentalizovana budaletina.![]()
![]()
![]()
... ovo treba postaviti kao provalu godine foruma ...
Ako SDS nije Aliji predstavljao problem, kojem su ti isti koljaci iz SDS-a upravo pobili pola naroda, zasto bi onda bili problem medjunarodnoj zajednici?
-
Nex
Pozivam gosp Schillinga da smijeni i Dodika i ostalu ekipu demokrata koji bi da se otcjepljuju, da rade sta vec hoce. Neka usput smijeni i sve sugave politicare u ovoj zemlji jer ove vodi u propast.
Neka misli Dodik da ce dobiti sovju drzavu, ali ako ima m... neka je zatrazi danas a ne za 10 godina, da vidimo sta ce dobiti i on i oni koji onako misle. Da mozda nece ratom, agresijom, ubistvima. Ako mu je to namjera bujrum, a ne da cekam 10 godina u iscekivanju i da stvaram porodicu i imanje koje ce mi on onda htjeti oduzeti silom.
Zato neka Traktorista Seljak odmah zatrazi svoju drzavu referendumom. Hajde Seljacino odmah da vidimo jesi li junak ili pi....
Gosp Schilling molim vas odmah ih smijenite.
A ako mu se jadni narod digne onda je tek
zeca.
Hajde komadu, trazi, udri, da vidimo od cega si. ( Poslusaj onu Rambovu Paparazzo)
Neka misli Dodik da ce dobiti sovju drzavu, ali ako ima m... neka je zatrazi danas a ne za 10 godina, da vidimo sta ce dobiti i on i oni koji onako misle. Da mozda nece ratom, agresijom, ubistvima. Ako mu je to namjera bujrum, a ne da cekam 10 godina u iscekivanju i da stvaram porodicu i imanje koje ce mi on onda htjeti oduzeti silom.
Zato neka Traktorista Seljak odmah zatrazi svoju drzavu referendumom. Hajde Seljacino odmah da vidimo jesi li junak ili pi....
Gosp Schilling molim vas odmah ih smijenite.
A ako mu se jadni narod digne onda je tek
Hajde komadu, trazi, udri, da vidimo od cega si. ( Poslusaj onu Rambovu Paparazzo)
-
Titov_pionir
Pristace on na sve sto medjunarodna zajednica bude od njega trazila, nema tog politicara u BiH koji smije ili moze da joj se suprotstavi. Dodik je vidio da je ovakvim izjavama najlakse dobit izbore, i to zeli maksimalno iskoristiti, a poslije izbora ce biti sta Schwarz-Schilling kaze, kao sa Peddy-jem dosad.zavrzlama wrote:Titov_pionir wrote:heh, kako je providno sve,... predizborna, cista predizborna, svako svoje stado okupi, a poslije oktobra ce ih osisat, i ostavit da se mrznu,... vjeciti balkanski krug,... sta cemo, izgleda da nam je tako sudjeno.
Ovaj tekst je providan....nemoj mi samo reci da Dodik sve ovo radi da dobije izbore......znaci li to kad dobije Dodik izbore i mandat da ce on prihvatiti reformu policije,zalagati se za ukidanje iritirajucih naziva i boriti se za napredak BIH......nece normalno kao sto nije dosad....pokupit ce polovicu sds glasaca ,sds jastrebovima dati funkcije da im zacepi usta i nastaviti tamo gdje su oni stali.
-
JahijaJilic
jeste tako je. odredi li ko koliki je taj pedalj zemlje?ako dodje stani-pani tvoju glavu prvu treba trampiti. Niko nema pravo da trguje sa pedljom bosnaske zemlje, a pogotovo ne u korist tudjih teritorija.
-
mickyK
Podvlacim. Odlicna konstatacija.Hadzi-Murat wrote:Meni je jasno da ces ti opstruirati sve teme koje se ticu Bosne i Hercegovine. Kao sto sam na jednoj slicnoj temi rekao, ti se bavis kao i Vojislav Seselj sa samo dvije teme:Fair Life wrote:Mnogo sto-sta u interesu drzave Bosne i Hercegovine se moglo rijesiti davno ranije... da nije bilo nacionalistickih talova.
1. Alija Izetbegovic
2. Terorizam u BiH...
Bolesno ili ne, radis to sistematski...
P.S.
SDS ili SNSD, nema razlike...zabranjena je Srpska radikalna stranka, a dobili smo Dodika, isto sranje...isti ciljevi...
-
zzzzz
Jebo vas Alija vise.....
Pogledajte kako se osjecaju povratnici u manjem entitetu i do cega ih dovodi sutnja nasih politicara. Treba sve ljude pozvati da dosele u Sarajevo.....sve one koje su prevarili i poslali u neizvjesnost.
Ja im ne zamjeram ni Dejton, ni sve pogresne poteze u toku i nakon rata, zamjeram im dvije stvari a to su nenaoruzavanje kad je trebalo i razoruzavanje sad nakon ovog rata.
Ono prvo su mogle napraviti budale (mada nevjerujem da su bili samo budale) a na ovo drugo su samo mogle pristati prodane duse......i da kazem da se niko, ama bas niko, od politicara nije bunio, znaci nemamo mi kome vjerovati.
Pogledajte kako se osjecaju povratnici u manjem entitetu i do cega ih dovodi sutnja nasih politicara. Treba sve ljude pozvati da dosele u Sarajevo.....sve one koje su prevarili i poslali u neizvjesnost.
Ja im ne zamjeram ni Dejton, ni sve pogresne poteze u toku i nakon rata, zamjeram im dvije stvari a to su nenaoruzavanje kad je trebalo i razoruzavanje sad nakon ovog rata.
Ono prvo su mogle napraviti budale (mada nevjerujem da su bili samo budale) a na ovo drugo su samo mogle pristati prodane duse......i da kazem da se niko, ama bas niko, od politicara nije bunio, znaci nemamo mi kome vjerovati.
-
spongebob
da, ali i opet se odvraca paznja od stvarnih problemazzzzz wrote:Jebo vas Alija vise.....
-
spongebob
za mene je problem sto narod nema hljeba da jede ali mu se od politicke elite svjesno stvara iluzija da mu je irealna briga bitnija. Posljedice ovakve manipulacije ne samo da su tragicnije nego i dugorocnijezzzzz wrote:Za mene je najveci problem sto Bosnjaci u Kozarcu ili Srebrenici ne spavaju mirno. Ne postoji veci problem.spongebob wrote:
da, ali i opet se odvraca paznja od stvarnih problema
-
zavrzlama
Ako je neko slusao izjavu Vuka Draskovica....da se zakljucit da Dodika samo ljudi iz srbije mogu smijeniti jer mu oni i komanduju kako ce se ponasati..... Vise sam puta ukazivao da je pitanje kosova povezano sa BIH sto je Draskovic i priznao....postali smo taoci srbijanskih raskusurivanja i njihovih satelita u BIH,ala Dodik,Cavic &co.
Valjda je se ovaj nesretni BIH narod cemu naucio....i vrijeme je da srpski narod u BIH konacno kaze dosta tim prekodrinskim tkz. zastitnicima srba van matice.
Valjda je se ovaj nesretni BIH narod cemu naucio....i vrijeme je da srpski narod u BIH konacno kaze dosta tim prekodrinskim tkz. zastitnicima srba van matice.
- jeza u ledja
Ako ce ga smjenjivati nek smjeni onda i Osnivaca (a cekaj, on nema nikakvu f-ju.
). I jedan i drugi govore kontra dejtonluka.
Mala digresija, citam ove izjave Cavica na Sa-x, jos jednom mi se pokazuje kao jedan od rijetkih realnih politicara u RS i uopste u BiH. Nije mu prvi put da izjavljuje nesto sto ne ide niz dlaku potencijalnim glasacima (pogotovo njegove stranke). Covjek kontra svih pravila pokusava usmjeriti pravac ka realnim opcijama. Slicno bih mogao reci za Tihicevu izjavu od neki dan (u Oslobodjenju cini mi se) - rekao je otprilike RS ne valja, ali njeno ukidanje je nemoguce bez koncenzusa. Postoji vrlo malo pragmaticnih i objektivnih politicara koji svoju ulogu ipak vide kao lideri, a ne kao poslusnici narodnih masa.
Sto se tice Dodika, sve mi se vise cini kao poprilicno neozbiljan politicar, njemu je sve na ho-ruk, daleko od toga da je (srpski) radikal, premda pokusava praviti radikalne stvari. Samim tim je osvjezio nasu ucmalu politicku scenu, a valjda ga se zato najvise i plase patriotski blokovi i ostale kockice. Da ga smjene i postave koga? Neka hvala.
Mala digresija, citam ove izjave Cavica na Sa-x, jos jednom mi se pokazuje kao jedan od rijetkih realnih politicara u RS i uopste u BiH. Nije mu prvi put da izjavljuje nesto sto ne ide niz dlaku potencijalnim glasacima (pogotovo njegove stranke). Covjek kontra svih pravila pokusava usmjeriti pravac ka realnim opcijama. Slicno bih mogao reci za Tihicevu izjavu od neki dan (u Oslobodjenju cini mi se) - rekao je otprilike RS ne valja, ali njeno ukidanje je nemoguce bez koncenzusa. Postoji vrlo malo pragmaticnih i objektivnih politicara koji svoju ulogu ipak vide kao lideri, a ne kao poslusnici narodnih masa.
Sto se tice Dodika, sve mi se vise cini kao poprilicno neozbiljan politicar, njemu je sve na ho-ruk, daleko od toga da je (srpski) radikal, premda pokusava praviti radikalne stvari. Samim tim je osvjezio nasu ucmalu politicku scenu, a valjda ga se zato najvise i plase patriotski blokovi i ostale kockice. Da ga smjene i postave koga? Neka hvala.
- jeza u ledja
Baj d vej, slazem se sa konstatacijom da Dodik prima 'savjete' iz Srbije, mozda cak u mnogo vecoj mjeri nego SDS-ovci danas.