KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#126 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by hrasno38 »

I evo nas opet na starim stazama ili relacijama BHF-ostali navijaci ili BHF - savez itd itd. Da bi mogli raspravljati o ovome svemu pa i sire trebamo definisati sta znaci biti navijac nekoga ili necega. Za normalnog covjeka to je cijepanje grla, pljeskanje dlanovima, pjevanje, pa dobro po neka psovka, nerviranje, radovanje, majanje zastavama, transparentima i salovima i sve sto je slicno tome. Lomljenje stolica, tuce, bacanje raznoraznih pirotehnickih sredstava, naginjanje fasizmu i rasnoj diskriminaciji vise ne spada u kategoriju navijanja nego u huliganizam ili nesto sto nikako ne moze biti normalno prosjecnom ljudskom mozgu. Dakle ovakvi ispadi su sve ali nikako podrska nasoj drzavi koju sa svih mogucih strana pokusavaju da sruse, popljuju, omalovaze i ismiju. Davno sam napisao da savez nece otjerati niti jedna navijacka skupina pa tako niti BHF nego samo oni koji uspiju dokazati i pokazati njihove podle i kriminalizirane igre. Samo sudjenje Usanovicu i Kuresu je izazvalo reakciju UEFE koja se ne smije a niti ce ignorisati i ta reakcija ce biti jedini nacin na koji ce savez ici napolje. Strukturu saveza ne moze promjeniti niko osim novog Dejtona i prelaska nakazne drzave BiH u jednu normalnu drzavu u kojoj nece vaziti formula "x3 nacionalno" nego formula "x3= kvalitet + znanje + patriotizam". Dakle da se ne bavimo vise za sada nemogucom matematikom i budalama je jasno da se nacinima koje prezentiraju neke grupe navijaca nikada nece nista rijesiti. I ono malo respekta cemo izgubiti.
Mozda za neke i jeste Ciro peder ali taj "Peder" je za najkrace moguce vrijeme doveo nasu reprezentaciju u zizu fudbalskih zbivanja na starom kontinentu. Taj peder je sa do juce reprezentacijom bez buducnosti zahvaljujuci iskljucivo sudiji izgubio od prve reprezentacije svijeta Spanije, vise nego nesretno izgubio od jedne ma sta ko mislio strasne Turske na njihovom terenu na guzove i ostale tri utakmice jednostavno oderao protivnike tako kako niko nije do sada. Ono sto je ucinio Nadarevicu ucinio bi svaki ozbiljan evropski trener ali ono sto je ucinio Nadarevic ne bi ucinio niti jedan ozbiljan fudbaler koji brani boje svoje drzave.
Svaki pravi i iskreni navijac nase reprezentacije ne navija niti je ikada navijao za savez nego za onih 11 momaka na terenu i za zastavu pod kojom oni igraju. Nikada do sada nismo imali ovakvih 11 momaka (naravno da mislim i na one na klupi kao i trenere) koji svim srcem izgaraju za tu zastavu bez obzira tko im je sa suprotne strane. Svi oni koji im to onemogucavaju svojim huliganskim ispadima mogu bar sto se mene tice otici i navijati za reprezentaciju RS-a jer ta strana upravo uziva u svakom nasem debaklu na celu sa vozdom Miloradom Dodikom. Nemate pojma kako on uziva u svemu tome.
Nakon utakmice sa Slovenijom ti sto su pravili sranja ma ko da su za mene predstavljaju najobicniji sljam koji svoje frustracije lijeci preko ledja svoje zemlje. Zbog takvih i onih sto se nalaze na 49% teritorije BiH Evropa ce za nas biti samo sanak pusti.
Nije nas problem BHF ili bilo koja druga navijacka skupina nego je nas problem sto bi da se kurcimo ali ne tamo gdje je pravo mjesto za kurcenje nego tamo gdje je guzica najsigurnija. Otidjite na neku utakmicu Bundes lige pa zveknite neku petardu ili jos bolje u Englesku ako ste dzekovi. To ce vam biti zadnja posjeta tom fudbalskom terenu a vjerovatno i ostalim. Ako mozda ne zakukate da ste iz BiH pa vam se ljudi sazale. Ili najbolje dodjite ovdje u Sarajevo pred zgradu parlamenta naoruzani pirotehnickim sredstvima pa pokazite kolika muda imate, naravno, sa sivom eminencijom BHF navijaca ovog furuma, Nosferatu-om. A vjerujte da je zgrada NS BiH jos uvijek na sitom mjestu i uglavnom jos uvijek je u njoj ista postavka ljudi i na zalost i vasu i moju mi necemo moci tu postavku promjeniti a reprezentacija ce igrati jer je jos jedino ostalo to sto podsjeca na koliko toliko ono sto se zove drzava.
Sargan

#127 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by Sargan »

Kratko jasno: Ciro je ustasa! Ima nas da se secamo utakmica 97-e i sta se sve tu desavalo. Meho KOdro ne moze biti selektor repke sa odrijesenim rukama (vjerovatno zato sto je 97 igrao za BiH a ne za Hrvatsku!?!?!) a moze senilna budala koja je tada imala misljenje da BiH ne postoji kao drzava i da ne treba imati svoju reprezentaciju.

E pa ako mislite da ljudi kao Ciro zasluzuju mir i postovanje onda ga postujte. Ja necu. O lopovima u savezu i Ilji-meni-se-neka-stvar-digne-kada-hrvatska-ima-korner-protiv-Kazahstana-Dominkovicu i ostaloj bagri necu trositi rijeci.

Na zalost, bila je fatasticna sansa sa se nesto promijeni u srzi da valja onda kada su bili one akcije sa Mehom, Bolom, Barbarez i ostalima ali na zalost nas narod nema niti jedan jedini dan isti stav od 08:00 do 23:00 i obocava da ga drugi lazu i zamajavaju.
metal_rules_cura

#128 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by metal_rules_cura »

hrasno38 wrote:Za normalnog covjeka to je cijepanje grla, pljeskanje dlanovima, pjevanje, pa dobro po neka psovka, nerviranje, radovanje, majanje zastavama, transparentima i salovima i sve sto je slicno tome. Lomljenje stolica, tuce, bacanje raznoraznih pirotehnickih sredstava, naginjanje fasizmu i rasnoj diskriminaciji vise ne spada u kategoriju navijanja nego u huliganizam ili nesto sto nikako ne moze biti normalno prosjecnom ljudskom mozgu.
Upravo o tome pricam!!! :thumbup: :thumbup:
hrasno38 wrote:Davno sam napisao da savez nece otjerati niti jedna navijacka skupina pa tako niti BHF nego samo oni koji uspiju dokazati i pokazati njihove podle i kriminalizirane igre.
Kao i bilo gdje, jedini nacin da se nesto (eventualno) postigne a ostane na nekom nivou. Deranje i prozivanje moze samo potvrditi onu "Psi laju, a karavani odose!"
hrasno38 wrote:Otidjite na neku utakmicu Bundes lige pa zveknite neku petardu ili jos bolje u Englesku ako ste dzekovi. To ce vam biti zadnja posjeta tom fudbalskom terenu a vjerovatno i ostalim.
Da... Kristalno jasno!!!
Mobile_Disco

#129 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by Mobile_Disco »

Svi pricate punih usta o njemackoj i engleskoj, a vecina vas pojma nema sta se tamo desava.. Druga je stvar sta prikazuju na tv.u, odnosno ne prikazuju, kad su tuce na tribinama za vrijeme utakmice u engleskoj to ne prikazuju, a desava se itekako cesto,a sta se desava na ulicama bacanje baklji i cupanje stolica je presmijesno, za one koji su upuceniji znaju, najlakse je pricati navijaci divljaci, navijaci ovo, navijaci ono, pogresan cilj ili ne, vazno je da uspjeva, a to je udaranje po djepu saveza, i ja ih podrzavam mada nisam bhf, nit cu ikada biti, a vi i dalje slinite na svaku izjavu retardiranog selektora, samozvanog "patriote" (ja mislim da je bio i iranac jedno vrijeme), i ko zna sta jos ne.. Ja znam da nas je malo.. ali se drzimo svog stava i ne gazimo preko svoje rijeci!

Savez Napolje!

Ciro Peder!
ISKO

#130 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by ISKO »

Iako je citav post jako precizan, podvukao sam par stvari za one kojima je mrsko citati.
Dakle ovakvi ispadi su sve ali nikako podrska nasoj drzavi koju sa svih mogucih strana pokusavaju da sruse, popljuju, omalovaze i ismiju. Davno sam napisao da savez nece otjerati niti jedna navijacka skupina pa tako niti BHF nego samo oni koji uspiju dokazati i pokazati njihove podle i kriminalizirane igre. Samo sudjenje Usanovicu i Kuresu je izazvalo reakciju UEFE koja se ne smije a niti ce ignorisati i ta reakcija ce biti jedini nacin na koji ce savez ici napolje. Strukturu saveza ne moze promjeniti niko osim novog Dejtona i prelaska nakazne drzave BiH u jednu normalnu drzavu u kojoj nece vaziti formula "x3 nacionalno" nego formula "x3= kvalitet + znanje + patriotizam". Dakle da se ne bavimo vise za sada nemogucom matematikom i budalama je jasno da se nacinima koje prezentiraju neke grupe navijaca nikada nece nista rijesiti. I ono malo respekta cemo izgubiti.
Mozda za neke i jeste Ciro peder ali taj "Peder" je za najkrace moguce vrijeme doveo nasu reprezentaciju u zizu fudbalskih zbivanja na starom kontinentu. Taj peder je sa do juce reprezentacijom bez buducnosti zahvaljujuci iskljucivo sudiji izgubio od prve reprezentacije svijeta Spanije, vise nego nesretno izgubio od jedne ma sta ko mislio strasne Turske na njihovom terenu na guzove i ostale tri utakmice jednostavno oderao protivnike tako kako niko nije do sada. Ono sto je ucinio Nadarevicu ucinio bi svaki ozbiljan evropski trener ali ono sto je ucinio Nadarevic ne bi ucinio niti jedan ozbiljan fudbaler koji brani boje svoje drzave.
Svaki pravi i iskreni navijac nase reprezentacije ne navija niti je ikada navijao za savez nego za onih 11 momaka na terenu i za zastavu pod kojom oni igraju. Nikada do sada nismo imali ovakvih 11 momaka (naravno da mislim i na one na klupi kao i trenere) koji svim srcem izgaraju za tu zastavu bez obzira tko im je sa suprotne strane. Svi oni koji im to onemogucavaju svojim huliganskim ispadima mogu bar sto se mene tice otici i navijati za reprezentaciju RS-a jer ta strana upravo uziva u svakom nasem debaklu na celu sa vozdom Miloradom Dodikom. Nemate pojma kako on uziva u svemu tome.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#131 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by hrasno38 »

Mobile_Disco wrote:Svi pricate punih usta o njemackoj i engleskoj, a vecina vas pojma nema sta se tamo desava.. Druga je stvar sta prikazuju na tv.u, odnosno ne prikazuju, kad su tuce na tribinama za vrijeme utakmice u engleskoj to ne prikazuju, a desava se itekako cesto,a sta se desava na ulicama bacanje baklji i cupanje stolica je presmijesno, za one koji su upuceniji znaju, najlakse je pricati navijaci divljaci, navijaci ovo, navijaci ono, pogresan cilj ili ne, vazno je da uspjeva, a to je udaranje po djepu saveza, i ja ih podrzavam mada nisam bhf, nit cu ikada biti, a vi i dalje slinite na svaku izjavu retardiranog selektora, samozvanog "patriote" (ja mislim da je bio i iranac jedno vrijeme), i ko zna sta jos ne.. Ja znam da nas je malo.. ali se drzimo svog stava i ne gazimo preko svoje rijeci!

Savez Napolje!

Ciro Peder!
Tako je prijatelju, sta se desava na ulicama je sasvim druga prica od onoga sta se desava na stadionima. I u Americi se na ulicama desava svasta ali kad ljudi odu da gledaju NBA onda odu da se opuste i uzivaju i ni na pamet im ne pada da prave sranja iz dva razloga: zato sto im je to zabava i zato sto ne smiju jer bi im zakon oderao guzove. E pa tako je i u vecini evropskih zemalja ako izumemo ove banana drzave medju kojima je nazalost i nasa. Ti si ocito samo napucan adrenalinom i to je sve. Da ih boli to udaranje po dzepu makar bi jedan otisao do sada iz saveza. Nema tu patriota ne patriota jer ja Ciru gledam iskljucivo kao covjeka koji radi trenerski posao a to sto prica o patriotizmu i sve ostalo me ne interesuje. Mene interesuju kao navijaca rezultati a ovo do sada vidjeno pod njegovom palicom mi makar daje nadu da bih moglo napokon i biti. Kazes Ciro bio Iranac, bio ovo bio ono..... a sta su onda oni retardi koji na utakmice BiH dodju sa Iranskim i Turskim zastavama???????
Nadam se iskreno da ce i u ovoj nasoj jadnoj drzavi profunkcionisati nekada zakon pa ce ove iz saveza strpati u zatvor ako su krivi ali ce isto tako i sve ove koji su sve samo ne navijaci isto tako strapti u kaveze pa neka onda divljaju koliko hoce. Nekada davano Hajduk iz Splita je igrao neku utakmicu protiv Engleza i njihovi su navijaci bili upravo u takvom kavezu na tribinama i od njihovog kurcenja nije bilo nista tacnije bili su manji od makovog zrna.
A tebi i tebi slicnima porucujem ako zaista imate toliki visak adrenalina i patriotizma u sebi ispoljite ga na mjestima gdje je to puno potrebnije, ne na repu nego na glavi zbivanja, jer takve kao sto si ti boli kurac sto je ovaj mjesec plin poskupio 30% jer necete nikada imati dovoljno muda da odete Brankovicu izpred zgrade i bacate pirotehnicka sredstva. Eto Ciro je Peder a Brankovic nije!!!!!
simonese

#132 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by simonese »

Ko kaze da Brankovic nije peder?
bijelo_dugme

#133 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by bijelo_dugme »

simonese wrote:Ko kaze da Brankovic nije peder?
Harisova kcerka :dance:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#134 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by -LIBERO- »

Niste se mozda zapitali da BHF nije bio inicijalna kapisla za to da UEFA i FIFA malo vise okrene paznju prema nasem banditskom savezu.

Znate li koliko je odjeknulo u UEFAi ona parola u norveskoj SAVEZ=MAFIJA,6 baklji u terenu i napustanje tribine od cijele grupe BHFa???
Znete li da se poslije toga,i poslije vise parola i bakljadi,kao i bojkota u Zenici,demonstracija pred savezom i batinjanja od strane policije,gdje su te vijesti i slike prenjeli svi evropski mediji... pokrenulo nesto i u UEFA,niste culi za dolazak 3 delegacije do sada iz UEFA i sada ultimatuma kojeg su dobili nasi pljackasi i krimosi???

A o supljacima kako je sve u drugim zemljama Evrope "med i mlijeko" sto se tice nevijackih grupa,to moze napisati samo neko ko je totalno neupucen,ali bas totalno.

Pogledajte Italijansku ligu,i ne samo prvu sve do trece lige sta se desava ,pogledajte Holandsku,Svedsku,Irsku..o Grckoj i Truskoj kao i Balkanu cijelome da i ne pricam...sta je tu pod kontrolom???? Tu nema sporadicnih obracuna,tu nema baklji i raznih koreografija.

Hajde lagano obvladajte datom temom ,pa se vratite na diskusiju,suludo je ovako nekome nesto konstatntno pricati ,a taj neko zna malo,ili nista ,a hvata se price o datoj temi :run:

Das BHF i svi drugi navijaci su glavni krivci za sve,a veliki branoci BIH interesa Ceko,Usanovic,Dominkovic,Colakovic,Blazevic su zrtve maltretiranja medija,javnosti i razjarene rulje navijaca.
by Risto Dzogo ,iz "najboljih" dana
ISKO

#135 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by ISKO »

-LIBERO- wrote:Niste se mozda zapitali da BHF nije bio inicijalna kapisla za to da UEFA i FIFA malo vise okrene paznju prema nasem banditskom savezu.

Znate li koliko je odjeknulo u UEFAi ona parola u norveskoj SAVEZ=MAFIJA,6 baklji u terenu i napustanje tribine od cijele grupe BHFa???
Znete li da se poslije toga,i poslije vise parola i bakljadi,kao i bojkota u Zenici,demonstracija pred savezom i batinjanja od strane policije,gdje su te vijesti i slike prenjeli svi evropski mediji... pokrenulo nesto i u UEFA,niste culi za dolazak 3 delegacije do sada iz UEFA i sada ultimatuma kojeg su dobili nasi pljackasi i krimosi???

A o supljacima kako je sve u drugim zemljama Evrope "med i mlijeko" sto se tice nevijackih grupa,to moze napisati samo neko ko je totalno neupucen,ali bas totalno.

Pogledajte Italijansku ligu,i ne samo prvu sve do trece lige sta se desava ,pogledajte Holandsku,Svedsku,Irsku..o Grckoj i Truskoj kao i Balkanu cijelome da i ne pricam...sta je tu pod kontrolom???? Tu nema sporadicnih obracuna,tu nema baklji i raznih koreografija.

Hajde lagano obvladajte datom temom ,pa se vratite na diskusiju,suludo je ovako nekome nesto konstatntno pricati ,a taj neko zna malo,ili nista ,a hvata se price o datoj temi :run:

Das BHF i svi drugi navijaci su glavni krivci za sve,a veliki branoci BIH interesa Ceko,Usanovic,Dominkovic,Colakovic,Blazevic su zrtve maltretiranja medija,javnosti i razjarene rulje navijaca.
Bakljade i prekid utakmice u norveskoj je ispao smijesan po fanatikose. Njih 100njak prekida utakmicu i demonstrativno napusta teren, dok ostalih par hiljada ostaje i slave pobjedu nase reprezentacije.

Ipak, u to vrijeme smo bili uz njih jer je to bio pocetak borbe, i tada smo svi bili poprilicno ogorceni na sva desavanja, a posebno na bojkot nasih najboljih igraca. Sada je situacija drugacija jer niko ne bojkotuje, imamo odlicnu reprezentaciju, solidne rezultate, jednog od najboljih selektora na svijetu, i to ne treba kvariti iz sebicnih razloga i kaprica. Osim toga, bakljade nisu upalile i sada treba naci drugi nacin borbe.

UAFA se zanima za izbor sekretara saveza iz prostog razloga sto su optuzeni za malverzacije, to jest za neplacanje poreza, a jedan od glavnih i odgovornih je Usanovic, sekretar. Na zapadu mozes ubiti covjeka i izvuci se na foru, ali za porez nema nikakve fore. Tako da UEFA-i se hebe za stotinjak huligana, njih prvenstveno zanimaju regularnosti pri izboru celnika saveza.
BaileyS

#136 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by BaileyS »

Vezano za Ciru, kao da je tesko napraviti uspjeh nakon sestogodisnjeg eksperimenta zvanog Blaz Sliskovic.

Poslije Blaza sve je uspjeh a realno, Cirino vrijeme se nema sa cime porediti. Niko od selektora sem Blazevica i Sliskovica nije mogao racunati na kompletnu ekipu. Bila su druga vremena. Vjerujem da bi Kodro puno bolje vodio reprezentaciju nego sto to cini Ciro (likovi poput Vasilica, Mikelinija u uzem izboru, sa druge strane puno bolji igraci kojima je zabranjen pristup, najavljena putovanja tipa Libija i Iran itd). Ima odredjeni uspjeh i to je pozitivno ali je sve nekako privremenog karaktera, drzi vodu dok majstori odu. Sa Kodrom mi se cinilo da idemo u korjenite promjene, nesto sto ce biti na duze staze. Sta nam vrijedi i SP ako ce nam nakon toga dovesti Nikolu Nikica na celo reprezentacije a poslije Cire sve je opet moguce.

BHF svaka cast (mada tema nije bila o njima ali kao i obicno okrenulo se kontra njih) ali trebaju malo stati na loptu i odluciti kako dalje. Cini mi se da u zadnje vrijeme lutaju. Ovi koji im kao nesto zamjeraju (a najvise im zamjeraju sto uopste postoje) umjesto sto seru neka se sami organizuju i naprave nesto drugacije, ako im se njihov fazon ne svidja.
Abacija

#137 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by Abacija »

BaileyS wrote:Vezano za Ciru, kao da je tesko napraviti uspjeh nakon sestogodisnjeg eksperimenta zvanog Blaz Sliskovic.

Poslije Blaza sve je uspjeh a realno, Cirino vrijeme se nema sa cime porediti. Niko od selektora sem Blazevica i Sliskovica nije mogao racunati na kompletnu ekipu. Bila su druga vremena. Vjerujem da bi Kodro puno bolje vodio reprezentaciju nego sto to cini Ciro (likovi poput Vasilica, Mikelinija u uzem izboru, sa druge strane puno bolji igraci kojima je zabranjen pristup, najavljena putovanja tipa Libija i Iran itd). Ima odredjeni uspjeh i to je pozitivno ali je sve nekako privremenog karaktera, drzi vodu dok majstori odu. Sa Kodrom mi se cinilo da idemo u korjenite promjene, nesto sto ce biti na duze staze. Sta nam vrijedi i SP ako ce nam nakon toga dovesti Nikolu Nikica na celo reprezentacije a poslije Cire sve je opet moguce.

BHF svaka cast (mada tema nije bila o njima ali kao i obicno okrenulo se kontra njih) ali trebaju malo stati na loptu i odluciti kako dalje. Cini mi se da u zadnje vrijeme lutaju. Ovi koji im kao nesto zamjeraju (a najvise im zamjeraju sto uopste postoje) umjesto sto seru neka se sami organizuju i naprave nesto drugacije, ako im se njihov fazon ne svidja.
Odlican post! :thumbup: :bih:
Abacija

#138 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by Abacija »

ISKO wrote:
-LIBERO- wrote:Niste se mozda zapitali da BHF nije bio inicijalna kapisla za to da UEFA i FIFA malo vise okrene paznju prema nasem banditskom savezu.

Bakljade i prekid utakmice u norveskoj je ispao smijesan po fanatikose. Njih 100njak prekida utakmicu i demonstrativno napusta teren, dok ostalih par hiljada ostaje i slave pobjedu nase reprezentacije.

Ipak, u to vrijeme smo bili uz njih jer je to bio pocetak borbe, i tada smo svi bili poprilicno ogorceni na sva desavanja, a posebno na bojkot nasih najboljih igraca. Sada je situacija drugacija jer niko ne bojkotuje, imamo odlicnu reprezentaciju, solidne rezultate, jednog od najboljih selektora na svijetu, i to ne treba kvariti iz sebicnih razloga i kaprica. Osim toga, bakljade nisu upalile i sada treba naci drugi nacin borbe.

UAFA se zanima za izbor sekretara saveza iz prostog razloga sto su optuzeni za malverzacije, to jest za neplacanje poreza, a jedan od glavnih i odgovornih je Usanovic, sekretar. Na zapadu mozes ubiti covjeka i izvuci se na foru, ali za porez nema nikakve fore. Tako da UEFA-i se hebe za stotinjak huligana, njih prvenstveno zanimaju regularnosti pri izboru celnika saveza.
Pa ako su oni bili smijesni a ti ih tada podrzavao onda si i ti bio smijesan. De malo, pazi sta govoris. Moglo si svasta zakljuciti o tebi... :-)
Abacija

#139 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by Abacija »

Ja vjerujem da su ove akcije BHF-a skrenule paznju UEF'-e i FIF'-e na nas Savez, ali oni to nece nikad priznati jer se boje da bi i navijaci u drugim zemljama poceli na isti nacin da djeluju protiv svojih saveza.
elSaik

#140 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by elSaik »

Ja znam da je dolaskom Ćire, nacija opet okrenula leđa BHFu, iako su SVI govorili malo nakon otkaza Kodri, "što BHF ne pozove sve grupe da se ujedine u borbi protiv Saveza". Lopovi dovedoše Ćiro, Ćiro poče sa svojom šupljom i šta bi? Narod poče "ma joj, bojkot je bezveze, BHF to su huligani" i sl.. Ova repka je Kodrina i Kodro bi imao veći uspjeh 100%. Ćiru izvlači to što imamo jedne od najboljih ofanzivnih igrača na svijetu, a ne njegovo znanje ili taktika...
metal_rules_cura

#141 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by metal_rules_cura »

Mislim da je covjek imao rezultata i prije. Ne vjerujem da je bas nesposoban.

Ovo govorim na osnovu rezultata, nikad me nisu zanimali bilo koji drugi faktori.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#142 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by -LIBERO- »

Abacija wrote:

Ja vjerujem da su ove akcije BHF-a skrenule paznju UEF'-e i FIF'-e na nas Savez, ali oni to nece nikad priznati jer se boje da bi i navijaci u drugim zemljama poceli na isti nacin da djeluju protiv svojih saveza.
Prijetelju,ja sam duboko uvjeren da su momci iz BHF-a i svi ostali,ipak skrenuli paznju svojim akcijama na mafiju u nasem savezu.
Ja nemam pisanih dokaza,a niko mi iz UEFA nije to rekao "u povjerenju":D ,al' je cinjenica da se poslije serije akcija ,ipak nesto pokrenulo od strane UEFA,a cinjenica je isto tako,budimo objektivni,da je i prije bilo i afera i blamova cak mozda i vecih pljacki i preprodaje od igraca do svega i svacega..i da nikada niko iz UEFA nije pokazao ni najmanje interesa za bilo sta,sve do sada,koliko toliko,neki ultimatum i neke upute su ipak dobili.
Opet kazem,nista nemam sa BHF om,istina bio sam pred savezom kada je bilo to batinjanje i hapsenje,ali ne kao io BHF,tako da nisam subjektivan sto se tih momaka ,i djevojaka :D ,tice,al' sam uvjeren da su dobrim dijelom zasluzni za skretanje paznje na ovaj "crni vilajet"
bijelo_dugme

#143 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by bijelo_dugme »

metal_rules_cura wrote:Mislim da je covjek imao rezultata i prije. Ne vjerujem da je bas nesposoban.

Ovo govorim na osnovu rezultata, nikad me nisu zanimali bilo koji drugi faktori.
Sta je imo? Osim tog treceg mjesta sa Hrvatskom priej 10 godina nije nista uspio!
bijelo_dugme

#144 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by bijelo_dugme »

-LIBERO- wrote:
Abacija wrote:

Prijetelju,ja sam duboko uvjeren da su momci iz BHF-a i svi ostali,ipak skrenuli paznju svojim akcijama na mafiju u nasem savezu.
Ja nemam pisanih dokaza,a niko mi iz UEFA nije to rekao "u povjerenju":D ,al' je cinjenica da se poslije serije akcija ,ipak nesto pokrenulo od strane UEFA,a cinjenica je isto tako,budimo objektivni,da je i prije bilo i afera i blamova cak mozda i vecih pljacki i preprodaje od igraca do svega i svacega..i da nikada niko iz UEFA nije pokazao ni najmanje interesa za bilo sta,sve do sada,koliko toliko,neki ultimatum i neke upute su ipak dobili.
Opet kazem,nista nemam sa BHF om,istina bio sam pred savezom kada je bilo to batinjanje i hapsenje,ali ne kao io BHF,tako da nisam subjektivan sto se tih momaka ,i djevojaka :D ,tice,al' sam uvjeren da su dobrim dijelom zasluzni za skretanje paznje na ovaj "crni vilajet"
Nemojte zaboravit da je po Evrope pisalo o nasem savezu nakon one akcije u Oslu.
shadow

#145 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by shadow »

elSaik wrote:Ja znam da je dolaskom Ćire, nacija opet okrenula leđa BHFu, iako su SVI govorili malo nakon otkaza Kodri, "što BHF ne pozove sve grupe da se ujedine u borbi protiv Saveza". Lopovi dovedoše Ćiro, Ćiro poče sa svojom šupljom i šta bi? Narod poče "ma joj, bojkot je bezveze, BHF to su huligani" i sl.. Ova repka je Kodrina i Kodro bi imao veći uspjeh 100%. Ćiru izvlači to što imamo jedne od najboljih ofanzivnih igrača na svijetu, a ne njegovo znanje ili taktika...
Tako je. Nacija je naivna i glupa, opet je nasjela na price lopova iz saveza. Znam da je svima pun qrac pljacke, korumpiranosti i cega sve ne pa cim ugledaju malo svjetla odmah se naloze ali trunka strpljenja ne bi skodila. Fotelje u savezu su bile prilicno poljuljane kad se desio slucaj Kodro ali brzo smo odustali, sad smo opet na samom pocetku. Ovi iz saveza likuju, prodali su glupom narodu jeftinu foru, sad je Ciro ko Tito. Njemu se skandira, o njemu se pise, na svakom je mogucem kanalu. A Kodro bi sigurno postigao vise samo da mu je to dozvoljeno. Njemu bih sigurno mogao skandirati, ovom demagogu ne mogu i necu. Zao mi je samo sto cemo ispustiti jos jednu priliku da se negdje kvalifikujemo iako nasi golgeteri vec sedmicama vise na naslovnim stranicama vecine evropskih sportskih novina. Nije za nas nista..
shalaedin

#146 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by shalaedin »

bijelo_dugme wrote:
shalaedin wrote:
Iskreno fanatikose nikada nisam volio... savrseno organizovani, ali tamo gdje su trebali poci da bodre reprezentaciju ostavljali su je na cijedilu (slucaj Beograd). Lako je praviti nerede po mirnim stadionima zapadne Evrope i tamo prosipati huliganstvo i praviti stetu nasoj reprezentaciji. O njihovom duhu govore i molbe reprezentativaca u Sloveniji da se smire. Tako se nevoli svoja zemlja... tako se ne bojkotuje, tako se nerusi nijedan savez... tako se samo kvari imidz reprezentaciji koja bi mogla biti najugodnije iznenadjenje ovih kvalifikacija... sada kada smo stali na noge nego nas pokusava izvrnuti na ledja... zalosno je sto to opet rade nasi navijaci....
Gdje si ti bio zadnji 3-4 godina?????
A gdje bih trebao biti u Norveskoj, Danskoj, Svedskoj, SAD-u ili nekoj drugoj zapadnoj zemlji i furati se da sam neki fanatikos ili Bh sejtan? Gdje si ti bio zadnje 3 i 4 godine?
shalaedin

#147 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by shalaedin »

-LIBERO- wrote:
Abacija wrote:

Nemojte zaboravit da je po Evrope pisalo o nasem savezu nakon one akcije u Oslu.[/quote]

Više je novinar OBN Sabahudin Saša Vugdalic stari prijatelj Blattera ucinio poslavsi pismo Fifi i Uefi o smjeni nogometnog saveza nase zemlje, nego sto ste vi uradili sa onom akcijom u Oslu. Pa oko saveza od njegovog postojanja postoji milijun skandala i milijun nekih problema. Sta je bilo u Cirihu? Sto nije bilo onih famoznih najvaljenih protesta? Ako iko bude mjenjao savez to sigurno nece biti Fanatikosi, vec Sarajevska gradska raja... mislis da je jedna bakljada u Oslu sve ovo pokrenula. Sto niste ucinili isto u Turskoj na proslom gostovanju ili u Spaniji? Nadjete plodno tlo za pravljenje ekscesa u nekim mirnim fudbalskim nacijama gdje ne mogu vjerovati da neko moze da napravi bakljadu. Nemogu ovoga hvaljenja, mi ovo mi ono. Niko nista uradio nije. Ni vi vani ni mi unutra da se stanje pomjeri sa mrtve tacke. Sta vi pravili bakljadu nas 500 kamenovali savez ? Sta smo napravili? Nista. Kazem ti da je bilo presudnije ovo pismo covjeka koji je 3 godine govori kako treba ukinuti nasu ligu i smjeniti rukovodstvo naseg saveza, mjenjati statut saveza ili sta vec...nego sve sto smo mi uradili do sad.
shalaedin

#148 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by shalaedin »

shadow wrote:
elSaik wrote:Ja znam da je dolaskom Ćire, nacija opet okrenula leđa BHFu, iako su SVI govorili malo nakon otkaza Kodri, "što BHF ne pozove sve grupe da se ujedine u borbi protiv Saveza". Lopovi dovedoše Ćiro, Ćiro poče sa svojom šupljom i šta bi? Narod poče "ma joj, bojkot je bezveze, BHF to su huligani" i sl.. Ova repka je Kodrina i Kodro bi imao veći uspjeh 100%. Ćiru izvlači to što imamo jedne od najboljih ofanzivnih igrača na svijetu, a ne njegovo znanje ili taktika...
Tako je. Nacija je naivna i glupa, opet je nasjela na price lopova iz saveza. Znam da je svima pun qrac pljacke, korumpiranosti i cega sve ne pa cim ugledaju malo svjetla odmah se naloze ali trunka strpljenja ne bi skodila. Fotelje u savezu su bile prilicno poljuljane kad se desio slucaj Kodro ali brzo smo odustali, sad smo opet na samom pocetku. Ovi iz saveza likuju, prodali su glupom narodu jeftinu foru, sad je Ciro ko Tito. Njemu se skandira, o njemu se pise, na svakom je mogucem kanalu. A Kodro bi sigurno postigao vise samo da mu je to dozvoljeno. Njemu bih sigurno mogao skandirati, ovom demagogu ne mogu i necu. Zao mi je samo sto cemo ispustiti jos jednu priliku da se negdje kvalifikujemo iako nasi golgeteri vec sedmicama vise na naslovnim stranicama vecine evropskih sportskih novina. Nije za nas nista..
A sta ako savez uradi dobar posao ovaj put i Ciro nas odvede dalje? Hocete li promjeniti misljenje?
bijelo_dugme

#149 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by bijelo_dugme »

shalaedin wrote:
bijelo_dugme wrote:
shalaedin wrote:
Iskreno fanatikose nikada nisam volio... savrseno organizovani, ali tamo gdje su trebali poci da bodre reprezentaciju ostavljali su je na cijedilu (slucaj Beograd). Lako je praviti nerede po mirnim stadionima zapadne Evrope i tamo prosipati huliganstvo i praviti stetu nasoj reprezentaciji. O njihovom duhu govore i molbe reprezentativaca u Sloveniji da se smire. Tako se nevoli svoja zemlja... tako se ne bojkotuje, tako se nerusi nijedan savez... tako se samo kvari imidz reprezentaciji koja bi mogla biti najugodnije iznenadjenje ovih kvalifikacija... sada kada smo stali na noge nego nas pokusava izvrnuti na ledja... zalosno je sto to opet rade nasi navijaci....
Gdje si ti bio zadnji 3-4 godina?????
A gdje bih trebao biti u Norveskoj, Danskoj, Svedskoj, SAD-u ili nekoj drugoj zapadnoj zemlji i furati se da sam neki fanatikos ili Bh sejtan? Gdje si ti bio zadnje 3 i 4 godine?
Opet na dijasporu, cim nemas odgovor na pitanje izpalis taj kompleks :skoljka:
bijelo_dugme

#150 Re: KRETENLUCI NAVIJACA BIH REPREZENTACIJE

Post by bijelo_dugme »

shalaedin wrote:
shadow wrote:
A sta ako savez uradi dobar posao ovaj put i Ciro nas odvede dalje? Hocete li promjeniti misljenje?
Jesi dosadan...

Mi NECEMO otic na prvenstvo, sanse su nam jedan na sto. I dalje, bojkot reprezentacije je presto a naravno ne protiv saveza. Da te ja pitam, hoces ti kao vjerni kospicar BH-reprezentacije podrzavat BHF kad nemadnemo sanse kao sto ste radili kad je Fuad propo?

Idemo dalje, ja nisam clan BHF:a nit cu kad biti, znaci izbaci to "vi".
Post Reply