Kretanje pod ručnom?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mlad i Nevin

#51 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by Mlad i Nevin »

Nije zgoreg dignuti ručnu i po ravnom, ja često to praktikujem....kako mrzim držati nogu na kvačilu kad usporavam izbacim iz brzine i kad ugasim auto dignem ručnu a mjenjač uglavnom ostane ''na leru''..
530i

#52 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by 530i »

drndalo wrote: Iliti teze im se gasi kada ne znaju pustiti kvacilo kako treba, pa ne nauce, pa problemi u saobracaju... Ko je ucio na Fici ili Yugi 45, ne krece bez 2000/min. i ne ugasi mu se nikad... Ali to si i sam rekao...
Vrlo lijepo se može krenuti sa oko 1000 obrtaja...govorim za obične benzince...potrebno je malo prakse i malo pameti...po ravnom, naravno.
drndalo

#53 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by drndalo »

Hm, sa Yugom 45 moze, ali nakon godine prakse... Do tada je vise gasa bio majka... Sjeti se samo straha da ti se ne ugasi na semaforu, pa ti svi trube, a ti mladi Schumacher... Uh, kad se sjetim... :lol:
Qler

#54 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by Qler »

meni se i danas desi da mi sluzbeni dizel ugasi na vagu, a moj benzin nikada do sad, a ne krecem sa 2000rpm. Nekako mi dizel ne lezi i cudan ovaj tddi, trazi vise gasa ako je vece brdo, nece da krene do turbina ne prosvira. A na ravnom, lqkse krece, ali i benzin cu ja bez gasa saltati do 4. bez problema, mozda i do pete, ali to nisam nikada probao. Znaci isaltat cu sve brzine, a necu dohvatiti gasa, a nece biti nizbrdo :) nego ravno :)
AmADin_gospo

#55 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by AmADin_gospo »

drndalo wrote:Iliti teze im se gasi kada ne znaju pustiti kvacilo kako treba, pa ne nauce, pa problemi u saobracaju... Ko je ucio na Fici ili Yugi 45, ne krece bez 2000/min. i ne ugasi mu se nikad... Ali to si i sam rekao...
to nisu greške nego nepoznavanje vožnje i polaganje preko štele, ko je položio bez štele, nema problema s vožnjom dizela niti benzinca, naravno, ko je imao normalnoog i iskusnog instruktora da objasni kako se kreče.

mojoj sestri je instrukor rekao da nipošto iz veče u manju ne ubacuje bez kočnice, a da se kočenjem motorom kvari auto i više troši. sreča njegova da sam saznao kasnije, inače bi ga na licu mjesta udavio ko zeca
goran16v

#56 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by goran16v »

AmADin_gospo wrote:
mojoj sestri je instrukor rekao da nipošto iz veče u manju ne ubacuje bez kočnice, a da se kočenjem motorom kvari auto i više troši. sreča njegova da sam saznao kasnije, inače bi ga na licu mjesta udavio ko zeca
Bice da je seka sprasila disk plocice za 20k km! :-D
she+

#57 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by she+ »

Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici :cry:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#58 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by bitanga_sa_otesa »

evo respo ce se javit uz kafu neku
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#59 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by liaar »

she+ wrote:Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici :cry:
Možeš tamo gdje auto škole vježbaju na Mojmilu. Iz kružnog se isključiš prema SOS domu, i odmah u prvu lijevo (nisam siguran je l' zabrana). Uglavnom ima manje brdo, perfektno za vježbu kretanja pod ručnom, kad sam polagao tu smo to vježbali.
she+

#60 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by she+ »

hvala!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#61 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by konektovan »

liaar wrote:
she+ wrote:Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici :cry:
Možeš tamo gdje auto škole vježbaju na Mojmilu. Iz kružnog se isključiš prema SOS domu, i odmah u prvu lijevo (nisam siguran je l' zabrana). Uglavnom ima manje brdo, perfektno za vježbu kretanja pod ručnom, kad sam polagao tu smo to vježbali.
Što joj ne predlozis nešto blizu tvoje mahale, još mi i ona treba pored onih silnih auto škola. :-) :mrgreen:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#62 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by liaar »

konektovan wrote:
liaar wrote:
Što joj ne predlozis nešto blizu tvoje mahale, još mi i ona treba pored onih silnih auto škola. :-) :mrgreen:
Hahahahah, a jebi ga, to mi prvo palo kao taman lokacija za to. Mogu mislit čega se nagledaš stalno :mrgreen:
Ovamo kod mene je sve ravnica, može jedino uz Sokolje laganini da ga gasa pod ručnom :lol:
she+

#63 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by she+ »

ahaha, jeste neki :D

a šta je sa onim poligonom, gdje li je ono bilo prije sto godina kad sam ja polagala, može li se sad tamo? Uspjela sam po ovakvim minusima izvuć sebe i tri grmalja na onoj uzbrdici, nisam baš toliko izgubljen slučaj :D
konektovan

#64 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by konektovan »

she+ wrote:ahaha, jeste neki :D

a šta je sa onim poligonom, gdje li je ono bilo prije sto godina kad sam ja polagala, može li se sad tamo? Uspjela sam po ovakvim minusima izvuć sebe i tri grmalja na onoj uzbrdici, nisam baš toliko izgubljen slučaj :D
Poligon je odavno zatvoren. Moras traziti neku drugu lokaciju.
supercali

#65 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by supercali »

Jel me neko trazio? :mrgreen:
she+

#66 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by she+ »

konektovan wrote:Poligon je odavno zatvoren. Moras traziti neku drugu lokaciju.
e pa žao mi je onda, ne gine mi tvoja mahala :D
supercali

#67 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by supercali »

she+ wrote:
konektovan wrote:Poligon je odavno zatvoren. Moras traziti neku drugu lokaciju.
e pa žao mi je onda, ne gine mi tvoja mahala :D
Hoces da ti ja pokazem uzbrdicu?
insomnia78

#68 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by insomnia78 »

Izadji driftaj, jebo brdo
problemnatravunu

#69 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by problemnatravunu »

Ja ne mogu da shvatim da neko , ko je nekada znao to kretanje pod ručnom, to sada zaboravi, pa ne znam kakvo da je to drugo, novo auto....
Mislim da ti to nikad nisi ni znao (znala)! :|
noviclan

#70 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by noviclan »

Mlad i Nevin wrote:Bez uvrede autoru, ali ovo je jedna od najglupljih tema otkad sam na ovom forumu...
:thumbup:
konektovan

#71 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by konektovan »

NediM17

#72 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by NediM17 »

Kad smo vec kod kretanja, mmeni HAC na Cee'du pravo ide na zivce. :oops:
amar1994

#73 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:Kad smo vec kod kretanja, mmeni HAC na Cee'du pravo ide na zivce. :oops:
izvadi mu osigurac :mrgreen:
NediM17

#74 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by NediM17 »

Treba ugasiti na dijagnostici ako moze. Meni ono sranje ne treba.
amar1994

#75 Re: Kretanje pod ručnom?

Post by amar1994 »

trebalo bi da moze , vidi sa servisom :)
Post Reply