Kretanje pod ručnom?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mlad i Nevin
#51 Re: Kretanje pod ručnom?
Nije zgoreg dignuti ručnu i po ravnom, ja često to praktikujem....kako mrzim držati nogu na kvačilu kad usporavam izbacim iz brzine i kad ugasim auto dignem ručnu a mjenjač uglavnom ostane ''na leru''..
-
530i
#52 Re: Kretanje pod ručnom?
Vrlo lijepo se može krenuti sa oko 1000 obrtaja...govorim za obične benzince...potrebno je malo prakse i malo pameti...po ravnom, naravno.drndalo wrote: Iliti teze im se gasi kada ne znaju pustiti kvacilo kako treba, pa ne nauce, pa problemi u saobracaju... Ko je ucio na Fici ili Yugi 45, ne krece bez 2000/min. i ne ugasi mu se nikad... Ali to si i sam rekao...
- drndalo
#53 Re: Kretanje pod ručnom?
Hm, sa Yugom 45 moze, ali nakon godine prakse... Do tada je vise gasa bio majka... Sjeti se samo straha da ti se ne ugasi na semaforu, pa ti svi trube, a ti mladi Schumacher... Uh, kad se sjetim... 
- Qler
#54 Re: Kretanje pod ručnom?
meni se i danas desi da mi sluzbeni dizel ugasi na vagu, a moj benzin nikada do sad, a ne krecem sa 2000rpm. Nekako mi dizel ne lezi i cudan ovaj tddi, trazi vise gasa ako je vece brdo, nece da krene do turbina ne prosvira. A na ravnom, lqkse krece, ali i benzin cu ja bez gasa saltati do 4. bez problema, mozda i do pete, ali to nisam nikada probao. Znaci isaltat cu sve brzine, a necu dohvatiti gasa, a nece biti nizbrdo
nego ravno 
- AmADin_gospo
#55 Re: Kretanje pod ručnom?
to nisu greške nego nepoznavanje vožnje i polaganje preko štele, ko je položio bez štele, nema problema s vožnjom dizela niti benzinca, naravno, ko je imao normalnoog i iskusnog instruktora da objasni kako se kreče.drndalo wrote:Iliti teze im se gasi kada ne znaju pustiti kvacilo kako treba, pa ne nauce, pa problemi u saobracaju... Ko je ucio na Fici ili Yugi 45, ne krece bez 2000/min. i ne ugasi mu se nikad... Ali to si i sam rekao...
mojoj sestri je instrukor rekao da nipošto iz veče u manju ne ubacuje bez kočnice, a da se kočenjem motorom kvari auto i više troši. sreča njegova da sam saznao kasnije, inače bi ga na licu mjesta udavio ko zeca
-
goran16v
#56 Re: Kretanje pod ručnom?
Bice da je seka sprasila disk plocice za 20k km!AmADin_gospo wrote:
mojoj sestri je instrukor rekao da nipošto iz veče u manju ne ubacuje bez kočnice, a da se kočenjem motorom kvari auto i više troši. sreča njegova da sam saznao kasnije, inače bi ga na licu mjesta udavio ko zeca
-
she+
#57 Re: Kretanje pod ručnom?
Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#58 Re: Kretanje pod ručnom?
evo respo ce se javit uz kafu neku
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#59 Re: Kretanje pod ručnom?
Možeš tamo gdje auto škole vježbaju na Mojmilu. Iz kružnog se isključiš prema SOS domu, i odmah u prvu lijevo (nisam siguran je l' zabrana). Uglavnom ima manje brdo, perfektno za vježbu kretanja pod ručnom, kad sam polagao tu smo to vježbali.she+ wrote:Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#61 Re: Kretanje pod ručnom?
Što joj ne predlozis nešto blizu tvoje mahale, još mi i ona treba pored onih silnih auto škola.liaar wrote:Možeš tamo gdje auto škole vježbaju na Mojmilu. Iz kružnog se isključiš prema SOS domu, i odmah u prvu lijevo (nisam siguran je l' zabrana). Uglavnom ima manje brdo, perfektno za vježbu kretanja pod ručnom, kad sam polagao tu smo to vježbali.she+ wrote:Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#62 Re: Kretanje pod ručnom?
Hahahahah, a jebi ga, to mi prvo palo kao taman lokacija za to. Mogu mislit čega se nagledaš stalnokonektovan wrote:Što joj ne predlozis nešto blizu tvoje mahale, još mi i ona treba pored onih silnih auto škola.liaar wrote:Možeš tamo gdje auto škole vježbaju na Mojmilu. Iz kružnog se isključiš prema SOS domu, i odmah u prvu lijevo (nisam siguran je l' zabrana). Uglavnom ima manje brdo, perfektno za vježbu kretanja pod ručnom, kad sam polagao tu smo to vježbali.she+ wrote:Da ne otvaram novu temu, gdje u Sa ima kakvo neprometno brdašce da se malo uštelim sa ovim i to? Promijenilo se auto, nemam osjećaja nizašta, znoj me oblije čim pomislim da trebam stati u nekoj uzbrdici![]()
Ovamo kod mene je sve ravnica, može jedino uz Sokolje laganini da ga gasa pod ručnom
-
she+
#63 Re: Kretanje pod ručnom?
ahaha, jeste neki
a šta je sa onim poligonom, gdje li je ono bilo prije sto godina kad sam ja polagala, može li se sad tamo? Uspjela sam po ovakvim minusima izvuć sebe i tri grmalja na onoj uzbrdici, nisam baš toliko izgubljen slučaj
a šta je sa onim poligonom, gdje li je ono bilo prije sto godina kad sam ja polagala, može li se sad tamo? Uspjela sam po ovakvim minusima izvuć sebe i tri grmalja na onoj uzbrdici, nisam baš toliko izgubljen slučaj
- konektovan
#64 Re: Kretanje pod ručnom?
Poligon je odavno zatvoren. Moras traziti neku drugu lokaciju.she+ wrote:ahaha, jeste neki![]()
- supercali
#65 Re: Kretanje pod ručnom?
Jel me neko trazio? 
-
she+
#66 Re: Kretanje pod ručnom?
e pa žao mi je onda, ne gine mi tvoja mahalakonektovan wrote:Poligon je odavno zatvoren. Moras traziti neku drugu lokaciju.
- supercali
#67 Re: Kretanje pod ručnom?
Hoces da ti ja pokazem uzbrdicu?she+ wrote:e pa žao mi je onda, ne gine mi tvoja mahalakonektovan wrote:Poligon je odavno zatvoren. Moras traziti neku drugu lokaciju.
- insomnia78
#68 Re: Kretanje pod ručnom?
Izadji driftaj, jebo brdo
- problemnatravunu
#69 Re: Kretanje pod ručnom?
Ja ne mogu da shvatim da neko , ko je nekada znao to kretanje pod ručnom, to sada zaboravi, pa ne znam kakvo da je to drugo, novo auto....
Mislim da ti to nikad nisi ni znao (znala)!
Mislim da ti to nikad nisi ni znao (znala)!
-
noviclan
#70 Re: Kretanje pod ručnom?
Mlad i Nevin wrote:Bez uvrede autoru, ali ovo je jedna od najglupljih tema otkad sam na ovom forumu...
- konektovan
-
NediM17
#72 Re: Kretanje pod ručnom?
Kad smo vec kod kretanja, mmeni HAC na Cee'du pravo ide na zivce. 
- amar1994
#73 Re: Kretanje pod ručnom?
izvadi mu osiguracNediM17 wrote:Kad smo vec kod kretanja, mmeni HAC na Cee'du pravo ide na zivce.
-
NediM17
#74 Re: Kretanje pod ručnom?
Treba ugasiti na dijagnostici ako moze. Meni ono sranje ne treba.
- amar1994
#75 Re: Kretanje pod ručnom?
trebalo bi da moze , vidi sa servisom