Krepo Krmak!

escobar__

#101 Re: Krepo Krmak!

Post by escobar__ »

harač wrote:što su bošnjaci napaljeni na ove izraelske teme, to je za nepovjerovati :D
Otprilike koliko si i ti napaljen na Bošnjake i teme o Bošnjacima. :thumbup:
zambaklija

#102 Re: Krepo Krmak!

Post by zambaklija »

pokoj mu duši,a za zločine je trebao odgovarati kao i svatko ko ih počini,šo jes -jes,međutim kada bolje prokontaš on je sve dao da odbrani svoj narod i da je nama ovakav jedan.....
Gojeni H

#103 Re: Krepo Krmak!

Post by Gojeni H »

Almaz wrote:
K2YU wrote:na temi o smrti jednog Jevreja ti pises "Adolf je bio gospodin!" Il si fasista, ili trol. Nema trece.
Ta prica o Hitleru i jevrejima i nije bas toliko crno-bijela.
Ni prica o konc-logorima nije crno-bijela ... sva je crna.
Muhamed Đakmić

#104 Re: Krepo Krmak!

Post by Muhamed Đakmić »

zambaklija wrote:pokoj mu duši,a za zločine je trebao odgovarati kao i svatko ko ih počini,šo jes -jes,međutim kada bolje prokontaš on je sve dao da odbrani svoj narod i da je nama ovakav jedan.....
Ja se ponosim činjenicom da moj narod kroz svoju historiju ne pamti ovakvu gamad kao heroje. Ovo je level Mladića, Dragana Dabića i sličnih.
zambaklija

#105 Re: Krepo Krmak!

Post by zambaklija »

Muhamed Đakmić wrote:
zambaklija wrote:pokoj mu duši,a za zločine je trebao odgovarati kao i svatko ko ih počini,šo jes -jes,međutim kada bolje prokontaš on je sve dao da odbrani svoj narod i da je nama ovakav jedan.....
Ja se ponosim činjenicom da moj narod kroz svoju historiju ne pamti ovakvu gamad kao heroje. Ovo je level Mladića, Dragana Dabića i sličnih.
nisam tvog mišljenja pa ti kako hoćeš,a to da taj "tvoj"narod to nepamti,hmmm a ša je sa handžarlijama i sličnim?eto i neka škola nosi ime od jenog odže handžarlije negdje u pederaciji ... ;-)
harač

#106 Re: Krepo Krmak!

Post by harač »

rasuta_riza wrote:
Almaz wrote:
rasuta_riza wrote:Otprilike tako, ali ako se malo bolje prouči yom-khipurski rat i blitzkrieg kojeg su izveli posebno egipćani na suecu te legendarni pothvat njihovih inježeraca kojima su potkopali nasip na kanala, masakr do tada nepobedjidivih izraeleca egipatskim maljutkama i skalpiranje njihove isto tako legendarne avijacije sa SAM raketama, doći će se do zaključka da ovi i nisu bili kite. Pogotovo su impresivne taktičke varke egipćana uoči napada. Nezvaničo Kissinger je dao sve od sebe, a on to zaista može, da se izrael spasi, uspostavljen je zračni most 24h USA izrael oko snabdijevanja svom potrebnim, američki sateliti su u minutažu izraelcima dotavljali pokrete arapskih trupa. Taktički, sirijci su odn.ćaća od ovog džukca assada najviše zajebali, nisu iskoristili prednost i krenuli prema rijeci jordan, u židovskom kontra-napadu bio je i sam damask ugrožen. Očajnički je tražio pomoć egipćana koji su svoje tenkovke divizije usmjerili preko sinaja bez zaštite SAM-a, i tu su izraelci uhvatili svoju prilku da avijacijom neometano razbucaju egipćane.
Obavještajno i logistički, rat za izrael je vodila i Amerika.
Ma da, a nakon tih ratova cionisticki mediji odradili svoje i od IDFa napravili velesilu koju je nemoguce poraziti.
Nije nikakva tajna da je u samom izraelu i na zapadau zavladala tada neviđena panika. Izrael je bio šokiran kada su njegove oklopne jedinice satrane od egipćana, da F-4 i A-4 bivaj kao muhe obarani a egipatski komandosi prelaze suec i šmrkovi za vodu urušavaju nasip da bi njihovi tenkovi prešli kanal. Sve to uz masovno granatiranje izraelaca koje ih je poderalo.Sva se zapadna diplomatija i obavještajna služba zadala u spašavanje izraela, sam anvar el saddat je bio opsjedan sa njihovim obavještajcima, nezvanično njegovo oklivanje da izda naređenje egipatskim trupama da odlučno dejstvuju naprijed nakon početnih uspjeha se smatra uspjehom kissingera i američke diplomatije kojom će saddata pridobiti na svoju stranu i eliminiarti sovjete iz egipta. Sve je učinjeno da tako i bude.
kad čovjek čita ove mitomanske ispade pomislio bi da su arapi pred tel avivom :D
LeonardoAC

#107 Re: Krepo Krmak!

Post by LeonardoAC »

-1
Gojeni H

#108 Re: Krepo Krmak!

Post by Gojeni H »

zambaklija wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
nisam tvog mišljenja pa ti kako hoćeš,a to da taj "tvoj"narod to nepamti,hmmm a ša je sa handžarlijama i sličnim?eto i neka škola nosi ime od jenog odže handžarlije negdje u pederaciji ... ;-)
Ostavi taj joint na sekundu. Nekad je bolje sutit'.
Gojeni H

#109 Re: Krepo Krmak!

Post by Gojeni H »

harač wrote: kad čovjek čita ove mitomanske ispade pomislio bi da su arapi pred tel avivom :D
Osim opsjednutosti Bosnjacima, islamom, i slicnim temama, procitaj nekad nesto. Ima i na Wikipedia-i.
Post malo preuvelicava stvari, ali procitaj negdje ocjene vojnih strucnjaka o uspjesima egipatske vojske.
Stjui

#110 Re: Krepo Krmak!

Post by Stjui »

nijedan sud mu nije smio prismrdit ,a onda mu 8 god. zatvor bude sopstveno tijelo . karma's a bitch.. :D

dođe vama neko gospodine zambaklija ,otme vam stan(kuću) i onda stoji na vratima i propisno vas istambura kada ga pokušate vratiti. ko se tu brani?
salik79

#111 Re: Krepo Krmak!

Post by salik79 »

Da ga nije mozdani odvalio par mjeseci ranije, pa da je "dozivio" kantanje svog "nepobjedivog ceda" od strane Hizbullaha, zveknuo bi ga i infarkt, tako da ne bi bio u prilici proci lekciju "visedimenzionalne hortikulture". :D

Ali, ipak, posto je konacno odapeo, a o mrtvima sve najbolje: "Lahka mu crna zemlja bila"...

ko Trebevic :D
rasuta_riza

#112 Re: Krepo Krmak!

Post by rasuta_riza »

[quote="harač"
kad čovjek čita ove mitomanske ispade pomislio bi da su arapi pred tel avivom :D[/quote]

Nije to nikakva mitomanija, naravno to je prvi dio priče, 2 dio je taj da su izraelci ipak nabili arape i došli na nekih 300 km od kaira , lično ih je sharon predvodio te je na kraju potpisan kempdejvidski sporazum. Poenta je bila ta, da nisu ni izraelci supermeni a niti ovi mehke kite, pokazali su i arapi da su sposobni donekle nešto i uraditi kada se kvalitetno pripreme, ipak ne dovodeći u pitanje generalnu supremaciju izraela. Ali to su bile 70 te, sada više nema na horizontu ijedne arapske države koja bi bila i u stanju nešto takvo pokušati.
rasuta_riza

#113 Re: Krepo Krmak!

Post by rasuta_riza »

Gojeni H wrote:
harač wrote: kad čovjek čita ove mitomanske ispade pomislio bi da su arapi pred tel avivom :D
Osim opsjednutosti Bosnjacima, islamom, i slicnim temama, procitaj nekad nesto. Ima i na Wikipedia-i.
Post malo preuvelicava stvari, ali procitaj negdje ocjene vojnih strucnjaka o uspjesima egipatske vojske.
I mislio sam na početne uspjehe, na kraju se rat ipak katastrofalno završio po arape.
rasuta_riza

#114 Re: Krepo Krmak!

Post by rasuta_riza »

Svejedno, sharon je ratni zločinac i na dušu mu se stavlja pokolj palestinaca u sabri shatili. Istina, on je to kurvanjski u rukavicama odradio, zatvorio kampove i pustio unutra nahuškane maronitske kršćanske milicije da izvrše pokolj, uz njegovo aminovanje.
Drvosjeca iz Dejcica

#115 Re: Krepo Krmak!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Da mi je tvoja pamet na 5 minuta pa da se odmorim. Tom logikom i Hitler je samo htio osigurati životni prostor za svoj narod, njemački - Lebensraum. I Njemački vojnik je onomad jurišao sa idejom u glavi da brani svoj narod od crvene bande i ostale gamadi. Eh...
dezurni_ucenik

#116 Re: Krepo Krmak!

Post by dezurni_ucenik »

Respo halali,ali na prvu mi se ucinilo da pise "Respo Krmak ! " :D
derion

#117 Re: Krepo Krmak!

Post by derion »

Jedan od najboljih izraelskih generala/vojskovođa. Kao što je neko već naveo, velika mu je bila greška što je uplivao u političke vode.
bosan

#118 Re: Krepo Krmak!

Post by bosan »

Odlaskom jednog zlocinca nazalost nista se nece promijeniti.Jedan ode 10 istih takvih ili gorih se pojavi i ne samo kod izraelaca . Svijet je osudjen da strepi od ovakvih govana i izroda.Na kraju mu mogu poruciti nek se jebe tamo sa svim ostalim zlocincima.
Danguba

#119 Re: Krepo Krmak!

Post by Danguba »

Muhamed Đakmić wrote:
Upravo tako. Ubija je preventive radi.
Kal El

#120 Re: Krepo Krmak!

Post by Kal El »

Ovi što ga "lajkuju" nisu ništa bolji od njega...

Sent from my LT26i using Tapatalk
sarajevoxxxx

#121 Re: Krepo Krmak!

Post by sarajevoxxxx »

Image
O'zone
Globalni moderator

#122 Re: Krepo Krmak!

Post by O'zone »

Nek mu je teška crna zemlja.
malsal

#123 Re: Krepo Krmak!

Post by malsal »

Nema sumnje da je bio djubre i zlocinac. Osim za neke cioniste naravno, ali kao sto klixov forum svakodnjevno pokazuje ima nas svakakvi, i broj mentalni slucajeva nije za podcjenit.
Ali stvarno ne shvatam ove sto kroz njega gledaju cjeli Izrael i sve zidove svjeta.
Sta mislite o amerikancima koji u svakom muslimanu vide Bin Ladena ?
trottercompany

#124 Re: Krepo Krmak!

Post by trottercompany »

rasuta_riza wrote:
Gojeni H wrote:
I mislio sam na početne uspjehe, na kraju se rat ipak katastrofalno završio po arape.
tada je tako bilo jer su rat vodili djenerali poput današnjeg Sisija i predsjednici poput Bašara, danas bi se 500 pobunjenika iz opkoljenog Homsa sa dobrim naoružanjem bolje se borilo nego tadašnjih 50 000 arapskih vojnika pod vodjstvom kojekakvih ba'sista, sekularista, naserovaca (e sad, da su u pitanju bosanski naserovci možda i nekako :D ) i arapskih nacinalista.sve propale investicije. :-)
trottercompany

#125 Re: Krepo Krmak!

Post by trottercompany »

derion wrote:Jedan od najboljih izraelskih generala/vojskovođa. Kao što je neko već naveo, velika mu je bila greška što je uplivao u političke vode.
i Hitler bi možda bio bolji kao slikar, ali ga ne primiše na akademiju, to medjutim ne znači da mu se trebamo diviti ili možda pak u nekim segmentima i trebamo !? 8)
Post Reply