Zaboli me sta cete sa mnom...
Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Moderator: anex
- CLIO
#26 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Nisam glasó fali opcija:
- 8. sekretar SKOJ-a
#27 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Pa, glasaj za četvrtak.CLIO wrote:Nisam glasó fali opcija:
- Toffee karamela
#28 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Dok je Vinka i Mustafe živog čisto sumnjam da će šta bit od ovoga. Pa zašta njihove organizacije i opstoje na ovom dunjaluku nego radi jurisdikcije nad nama nakon smrti? Čuj spaliona! Ma prije će oni nas spalit na kakvoj lomači ako se to počne praktikovati. I to prije smrti. 
- jazzer
#29 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Protiv mene se vode dva krivicna postupka tako da nema nista od kremiranja
.
-
melb26sa
#30 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Edit Da pitam: Ima li u kojem zakonu navedeno da se umrla osoba ne moze kremirati (i iz kojeg razloga)?
Ako nema, time se izbijaju argumenti i Mustafi i Vinku da oni (tj njihove firme) moraju izvrsiti pokop/sahranu/dzenazu...
Isto tako, ima li u zakonu da se mora sve po religijskim pravilima - znaci obavezna misa, dzenaza, tevhid i slicno.
Ako nema, time se izbijaju argumenti i Mustafi i Vinku da oni (tj njihove firme) moraju izvrsiti pokop/sahranu/dzenazu...
Isto tako, ima li u zakonu da se mora sve po religijskim pravilima - znaci obavezna misa, dzenaza, tevhid i slicno.
-
heronja
#31 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Raja hajmo akciju: "1 KM za azbestno odijelo za naše političare"!
Nedo' bog da nam zagore, ko će onolke prijave pozavršavat.

Nedo' bog da nam zagore, ko će onolke prijave pozavršavat.
- hepek071
#32 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
ma imaš sve u startnom postu...mislim nije lova tu u pitanju nego čovjek nabroja jedno 5 potvrda: da nisi lud, da nisi kriv itd. + kod notara ovjerenu izjavu.8. sekretar SKOJ-a wrote:@hepeče,hepek071 wrote:jebote šta papira treba?! ovo 68KM je samo start...zbog papirina izađe sve na jedno 300KM
jebem ti državu pa ni mrtav se nemreš kutarisat birokratije
Da li to znači da već pružaju uslugu kremiranja tamo u Visokom?
Kakvu papirologiju traže?
300KM je još i dobro u odnosu na dosadašnje cijene uobičajenih ukopa.
Molim te, shvati ovo kao najozbiljnije pitanje. Daj još detalja,...
Mislim da je jednostavnije javno samospaljivanje i to u ime nečega /djece, životinja, klime, pedera, siromašnih itd./ Bar će se tom "nečem" dati prostor u medijima.
- neprilagodjena
#33 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Znam da je na groblju gdje je moj tata rahmetli sahranjen,ima poseban zid sa recicemo prozorima u kojim se mogu cuvati urne/urme.ljubav_aha wrote:bas veceras sam razgovarala o kremiranju
zasto osobe prakticiraju cuvanje urme u kuci,amerikanci prakticiraju![]()
da li bi,vi,koji zelite biti kremirani,upravo zeljeli da vam je pepeo negdje u sobi vlastite kuce
A ima ih koji cuvaju i kod kuce.
- sistem
#34 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
joj jest to crnjak, trazit da te cuvaju kod kuce
pa kad sele i pakuju kartone - gdje si tatu ostavio? tu je sa escajgom i konzervama
mene ce spalit, pepeo u sumu.
pa kad sele i pakuju kartone - gdje si tatu ostavio? tu je sa escajgom i konzervama
mene ce spalit, pepeo u sumu.
- atko
#35 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Ko da je bila ova tema nekad ... pa smo zakljucili da ce hodza/svecenik/pop inZistirati da on budu prisutni i da svojerucno kliknu na "burn" po nevjerovatrnoj cijeni od 99,99 KM + PDV + plava kuFerta + poziv na sarmu u kucu zalosti + zamotavanje dva zvrka pite za ponjetvjesticanametli wrote:i nako sto zapocMe kremiravanje stvorice se veeeeeeeeeeeliki red hoĐŽa i popova da se bune jer im propade bizMis i nista vise od deranja pokojnikove oliti rahmetlijine rodbine..............trazice da prisustvuju spaljivanju umrlog jer ĐŽeš to bez njihA i davanja love
- ljubav_aha
#36 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
to sma isto sinoc rekla prijatlejicisistem wrote:joj jest to crnjak, trazit da te cuvaju kod kuce![]()
pa kad sele i pakuju kartone - gdje si tatu ostavio? tu je sa escajgom i konzervama![]()
moja kolegica n aposlu ima urmu svoje mame u kuci na FL
naravno,to je naj-normalnija opcija,ali sto se im urma kod kuceneprilagodjena wrote: Znam da je na groblju gdje je moj tata rahmetli sahranjen,ima poseban zid sa recicemo prozorima u kojim se mogu cuvati urne/urme.
A ima ih koji cuvaju i kod kuce.
- sistem
#37 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
zar nije 'urna' 
- ljubav_aha
#38 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
jete,urna,svaki put sam tipkala M umejsto N,sad sam vidjela 
- vjesticanametli
#39 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
mislim da niko ne moze na silu to sprovoditi ............. stvarno sta je sa ljudima koji ih ne zele na sahrani i to i pismeno ostave............ kakva je procedura za ateistemelb26sa wrote:Edit Da pitam: Ima li u kojem zakonu navedeno da se umrla osoba ne moze kremirati (i iz kojeg razloga)?
mogu se rahmetlije cuvati u urMi pa kad doĐŽu gosti malo posuti po svjeze pripravljenoj pici
-
melb26sa
#40 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
ljubav_aha wrote:to sma isto sinoc rekla prijatlejicisistem wrote:joj jest to crnjak, trazit da te cuvaju kod kuce![]()
pa kad sele i pakuju kartone - gdje si tatu ostavio? tu je sa escajgom i konzervama![]()
![]()
moja kolegica n aposlu ima urmu svoje mame u kuci na FLatamo povrmeeno renta kucu za turiste
![]()
naravno,to je naj-normalnija opcija,ali sto se im urma kod kuceneprilagodjena wrote: Znam da je na groblju gdje je moj tata rahmetli sahranjen,ima poseban zid sa recicemo prozorima u kojim se mogu cuvati urne/urme.
A ima ih koji cuvaju i kod kuce.![]()
Moj muz ima pepeo svog oca kod nas u stanu :creepy: Umjesto to svojoj materi ili sestrama da, on to cuva. Kad krenemo nazad u Bosnu cu morati sta izmisliti zasto pepeo ne moze sa nama - kakav propis o zabrani unosenja pepela mrtvih ljudi u Bosnu.
- 8. sekretar SKOJ-a
#41 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Katolicima je dozvoljeno kremiranje.melb26sa wrote:Edit Da pitam: Ima li u kojem zakonu navedeno da se umrla osoba ne moze kremirati (i iz kojeg razloga)?
Ako nema, time se izbijaju argumenti i Mustafi i Vinkuda oni (tj njihove firme) moraju izvrsiti pokop/sahranu/dzenazu...
- ljubav_aha
#42 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
novi zacin za jelovjesticanametli wrote:mislim da niko ne moze na silu to sprovoditi ............. stvarno sta je sa ljudima koji ih ne zele na sahrani i to i pismeno ostave............ kakva je procedura za ateistemelb26sa wrote:Edit Da pitam: Ima li u kojem zakonu navedeno da se umrla osoba ne moze kremirati (i iz kojeg razloga)?
mogu se rahmetlije cuvati u urMi pa kad doĐŽu gosti malo posuti po svjeze pripravljenoj pici
Testamentom se obrade zelje i planovi buduceg pokojnika/pokojnice
- ljubav_aha
#43 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
uh,creepy i bizarnomelb26sa wrote:Moj muz ima pepeo svog oca kod nas u stanu :creepy: Umjesto to svojoj materi ili sestrama da, on to cuva. Kad krenemo nazad u Bosnu cu morati sta izmisliti zasto pepeo ne moze sa nama - kakav propis o zabrani unosenja pepela mrtvih ljudi u Bosnu.
sto kaze tvoj muz,sto je razlog cuvanja urna u kuci
urna se moze unjeti u avion,moras prijaviti tokom rezervacije karte ,tako da ne znam kako ces "obraditi" muza,ili mu jednostavno reci,to je za nas totalno ne-prirodan proces ,jer nismo navikli kao americka mahala
-
melb26sa
#44 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
ljubav_aha wrote:uh,creepy i bizarnomelb26sa wrote:Moj muz ima pepeo svog oca kod nas u stanu :creepy: Umjesto to svojoj materi ili sestrama da, on to cuva. Kad krenemo nazad u Bosnu cu morati sta izmisliti zasto pepeo ne moze sa nama - kakav propis o zabrani unosenja pepela mrtvih ljudi u Bosnu.
sto kaze tvoj muz,sto je razlog cuvanja urna u kuci
urna se moze unjeti u avion,moras prijaviti tokom rezervacije karte ,tako da ne znam kako ces "obraditi" muza,ili mu jednostavno reci,to je za nas totalno ne-prirodan proces ,jer nismo navikli kao americka mahala
Nadam se da ce njegova familija radije uzeti urnu (jer je kao u nekom kovezicu od drveta!) nego da moram izmisljati pravila zasto to necemo ponijeti. Ali imam vremena do 2012 da sta smislim
-
dudoposljednji
#45 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Kontaktirao sam Gradska groblja Visoko u vezi kremiranja (danas, 19.11.2015.) Od peči i objekta za kremianje - ništa! Sve je bila prazna priča. Nedaju lobiji koji na tome zarađuju. Imate samo Zagreb (gdje kremiranje košta 780 KM, plus prevoz za koji Pokop u Sarajevu naplaćuje 2.000,KM) ili Beograd i Novi Sad (gdje kremiranje košta 480,00 KM, plus prevoz za koji nisam mogao dobiti informaciju koliko košta, uzmimo slično kao za prevoz do Zagreba)!
Pokrenimo građansku incijativu da se u BiH napravi jedan krematorijum!!!
- drunken tiger
#46 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Teško ćeš ti to uspjeti u zemlji gdje 60% stanovništva navija da ona postane islama šerijatska država. (Kremiranje je ćafirski pos'o. Muslimani se samo sahranjuju.)Misim da su to otprilike razmišljanja. Kremiranje je svakako potrebno. Ono gdje je zapelo, što sigurno znam je bilo to što su tražili da hodža pritisne dugme za kremiranje uz naknadu kao i a dženazu. U suprotnom je rečeno da će se kremiranje proglasiti kao sigurna karta za pakao ili ti džehennem.dudoposljednji wrote:Kontaktirao sam Gradska groblja Visoko u vezi kremiranja (danas, 19.11.2015.) Od peči i objekta za kremianje - ništa! Sve je bila prazna priča. Nedaju lobiji koji na tome zarađuju. Imate samo Zagreb (gdje kremiranje košta 780 KM, plus prevoz za koji Pokop u Sarajevu naplaćuje 2.000,KM) ili Beograd i Novi Sad (gdje kremiranje košta 480,00 KM, plus prevoz za koji nisam mogao dobiti informaciju koliko košta, uzmimo slično kao za prevoz do Zagreba)!
- seln
#47 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
drunken tiger wrote: Teško ćeš ti to uspjeti u zemlji gdje 60% stanovništva navija da ona postane islama šerijatska država.
Vise drunken nego tiger.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#48 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
i baš se nidže nema za spalit u Bosni
osim kad te državne firme pale svaki mjesec
osim kad te državne firme pale svaki mjesec
- drunken tiger
#49 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
Ništa ja nisam pogriješio. Imaš od ukupnog broja muslimana 30% onih koji bi voljeli da BiH bude šerijatska. Ova dva ostala naroda isto navijaju da postane šerijatska kako bi mogli opravdati zahtjeve za otcjepljenje RS-a i herceg-Bosne. TO je tako pa ti se ljuti koliko hoćeš.seln wrote:drunken tiger wrote: Teško ćeš ti to uspjeti u zemlji gdje 60% stanovništva navija da ona postane islama šerijatska država.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vise drunken nego tiger.
- O'zone
- Globalni moderator
#50 Re: Kremiranje u Visokom 68KM - Cijena, sitnica
A gdje su se onda spalili oni što su u Barama u zidu koji je namjenski napravljen za urne? Među njima je i Sulejman Kupusović. Čisto sumnjam da su ga kremiriali u Zagrebu ili Beogradu
EDIT: I Sulejman Kupusović i Kemal Monteno su kremirani u Zagrebu i sahranjeni u Barama u dio koji je predviđen za urne odmah pored Aleje velikana
EDIT: I Sulejman Kupusović i Kemal Monteno su kremirani u Zagrebu i sahranjeni u Barama u dio koji je predviđen za urne odmah pored Aleje velikana