Procitaj prethodne postove.Nisam_fin wrote:a kakvo je sa maslinovim?dulekrele wrote:Isti slucaj kao i sa maslinovim.Nisam_fin wrote:da li je iko probao susamovo ulje?
Kakvo je?
Kreme za suncanje.
- dulekrele
#51 Re: Kreme za suncanje.
- dulekrele
#52 Re: Kreme za suncanje.
Ne izazivaju sigurno vise stete nego przenje bez zastite. Pusti suplju pricu.
-
saga
#53 Re: Kreme za suncanje.
Godinama nisam koristila kreme za suncanje ili sam koristila kreme sa malim faktorom (do 20); nisam gorila, dakle nemam problem s tim, ali zato broj mladeza i pjega se stravicno povecao.
Unazad par godina, ne izlazim na sunce bez spf50 (uglavnom sto je veci spf veca je UVA zastita, UVB je tu negdje); dakle koristim visoki spf tokom cijele godine. Ne crnim (i trudim se da ne pocrnim doduse), ali koliko mogu da primjetim broj mladeza se nije povecao.
Koliko god da su stetni SPF-ovi, meni je vise stete nanosilo sunce. Konkretnu stetu od SPF-a jos ne vidim.
Unazad par godina, ne izlazim na sunce bez spf50 (uglavnom sto je veci spf veca je UVA zastita, UVB je tu negdje); dakle koristim visoki spf tokom cijele godine. Ne crnim (i trudim se da ne pocrnim doduse), ali koliko mogu da primjetim broj mladeza se nije povecao.
Koliko god da su stetni SPF-ovi, meni je vise stete nanosilo sunce. Konkretnu stetu od SPF-a jos ne vidim.
- Queen_of_hearts
#54 Re: Kreme za suncanje.
Strašno je koliko su ljudi nesvjesni o dugoročnih posljedica izlaganja suncu.
Pod tim ne mislim na to da se niste mazali kremom sa zaštitnim faktorom dok ste bili na ljetovanju i vratili se kući naizgled "neopečeni".
Više od polovice kožnih promjena koje možete vidjeti na starijim ljudima oko sebe pripisuju se izlaganju suncu još u ranoj mladosti.
Kod korištenja ulja potrebno je obratiti pažnju na njegovu "fotosenzitivnost"!
Lično ne izlazim iz kuće bez faktora 30 na licu tokom cijele godine i faktora 50 ljeti.
Bez obzira na faktor na moru je najpametnije koristiti i mehaničku zaštitu. Lagane bijele košulje i haljine dugih rukava + šeširi sa širokim obodom.
Pod tim ne mislim na to da se niste mazali kremom sa zaštitnim faktorom dok ste bili na ljetovanju i vratili se kući naizgled "neopečeni".
Više od polovice kožnih promjena koje možete vidjeti na starijim ljudima oko sebe pripisuju se izlaganju suncu još u ranoj mladosti.
Lično ne izlazim iz kuće bez faktora 30 na licu tokom cijele godine i faktora 50 ljeti.
Bez obzira na faktor na moru je najpametnije koristiti i mehaničku zaštitu. Lagane bijele košulje i haljine dugih rukava + šeširi sa širokim obodom.
-
Nisam_fin
#55 Re: Kreme za suncanje.
ejh, a kako se vratit na poso a nisi pocrvenioQueen_of_hearts wrote:Strašno je koliko su ljudi nesvjesni o dugoročnih posljedica izlaganja suncu.
- kr0 0ss
#56 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Kreme za suncanje.
pa sta da radi neko koje prisiljen (npr. zbog posla) biti na suncu ?
mazati ili ne ?
○○○ na to pitanje je veoma teško odgovoriti :-( To je ipak borba za egzistenciju. Ovo drugo je odmor i provod. ○○○
je li ti to stvarno ozbiljno da kreme izazivaju vise stete nego koristi ?[/quote]
○○○ naravno! Čudi me da to nisi do sad znao! Naveo sam ti koja je filozofija hemiskih proizvodjača
ti si potrošač koji kupuje a ostalo ih više ništa ne zanima. Što više kupuješ više se i proizvodi
○○○
mazati ili ne ?
○○○ na to pitanje je veoma teško odgovoriti :-( To je ipak borba za egzistenciju. Ovo drugo je odmor i provod. ○○○
je li ti to stvarno ozbiljno da kreme izazivaju vise stete nego koristi ?[/quote]
○○○ naravno! Čudi me da to nisi do sad znao! Naveo sam ti koja je filozofija hemiskih proizvodjača
- kr0 0ss
#57 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Obadvoje štete.... neki manje neki više.dulekrele wrote:Ne izazivaju sigurno vise stete nego przenje bez zastite. Pusti suplju pricu.
Reklame služe da se proizvod proda.
Ljudi vjeruju ako je firma poznata da su na sigurnom mjestu. I vjeruju u slike koje su sa Photoshop - om obradjene
- kr0 0ss
#58 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
UVA/B filteri na bazi hormona upijaju sunčevo zračenje!saga wrote:Godinama nisam koristila kreme za suncanje ili sam koristila kreme sa malim faktorom (do 20); nisam gorila, dakle nemam problem s tim, ali zato broj mladeza i pjega se stravicno povecao.
Filteri na bazi pigmenata ( kao n.p. titanium dioxide ) odbijaju (reflektiraju) zračenje. To je velika razlika
Ako imaš svijetle oči , plavu kosu i beli ten onda pripadaš TIPU I
Što više ispod suncobrana sa šeširom na glavi a onda se polako izlažeš dok ti se koža ne navikne. Obrati pažnju na mladeže da li menjaju boju ili prilikom dodira imaš čudan osjećaj.
Koristi kreme za suncanje na prirodnoj bazi ulja i pigmenata. Bez hemiske zaštite!
- kr0 0ss
#59 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Tako je ! [THUMBS UP SIGN] ko želi da duže bude mlad i lijep a i zdrav mora obratiti pažnju na zaštitu od prekomjernog izlaganja na suncu.Queen_of_hearts wrote:Strašno je koliko su ljudi nesvjesni o dugoročnih posljedica izlaganja suncu.
Bez obzira na faktor na moru je najpametnije koristiti i mehaničku zaštitu. Lagane bijele košulje i haljine dugih rukava + šeširi sa širokim obodom. [emoji106]
To je samo jedan faktor
drugi je nikotin i alkohol
treći je zdrava ishrana i sport
četvrti je psihička stabilnost i socijalni kontakti, zdrava porodica
Baš sam sad sve rekao
- kr0 0ss
#60 Re: RE: Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
○○○ što manje hemije to bolje za tebe i tvoje zdravlje. Kada dobiješ alergiju onda je kasno. Bolje sprečiti nego liječiti!dulekrele wrote:kr0 0ss wrote:Tako je!friskyoreo wrote:Najbolje je da neko uslika sastav te famozne niveae i nekok jeftinog proizvoda, npr dm kreme za suncanje. Onda mozemo svi dobiti sliku zbog cega niveu platiti tako skupo.
Koliko znam, postoje 2 hemikalije koje se koriste kao zastita od zracenja. Ona "zdravija" varijanta je cink oksid. Ako se dobro sjecam.
Uglavnom, nemojte zaboraviti sve sto nanosite na kozu ulazi vam i u krvotok.
PEG derivati prave kožu tanjom i poroznijom. Ostalo može kao n.p. filteri na bazi hormona da uđu u krvotok i naprave haosovo važi i za muškarce.
Može da ošteti embrio.
Ne treba obraćati na marku proizvoda!!! Već na koktel hemikalija koje su sitnim slovima napisana.
Sve velike firme Nivea, Ganier, L'Oréal i sl. vode istu politiku. Žele što veći profit da ostvare po cijeni zdravlja potrošača. :-(
Alnatura kozmetika za žene i muškarce dokazuje da je moguće i bez previše hemije napraviti dobar i zdrav proizvod
A na sta da obratimo paznju tj. sta smije a sta ne smije da sadrzi krema.
Obrati pažnju da je krema na bazi prirodnih ulja i da ne sadrži konzervans! Svi derivati kao i ulja od nafte su taboo! Zaštita na bazi mineralnih pigmenata odbija sunčevo zračenje. Prilikom tuširanja se to spere i ne ostaje na koži. Hemiski filteri ostaju u koži!
DM ti nudi sve što ti treba
-
ja71
#61 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Kreme za suncanje.
kr0 0ss wrote:○○○ na to pitanje je veoma teško odgovoriti :-( To je ipak borba za egzistenciju. Ovo drugo je odmor i provod. ○○○pa sta da radi neko koje prisiljen (npr. zbog posla) biti na suncu ?
mazati ili ne ?
je li ti to stvarno ozbiljno da kreme izazivaju vise stete nego koristi ?
○○○ naravno! Čudi me da to nisi do sad znao! Naveo sam ti koja je filozofija hemiskih proizvodjačati si potrošač koji kupuje a ostalo ih više ništa ne zanima. Što više kupuješ više se i proizvodi
○○○
sta reci , kakvu poruku poslati ?
- kr0 0ss
#62 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Bademovo i susamovo ulje se koristi ko ima problema sa kožom.Nisam_fin wrote:da li je iko probao susamovo ulje?
Kakvo je?
Poslije sunčanja je preporučljivo se namazati uljem.
Najbolje djeluje uz masažu partnerice
- Njanjavi
#63 Re: Kreme za suncanje.
Ja mislim da je koristenje ovih kremica za suncanje zavisno od osobe do osobe stetno koliko i korisno.
Isti je problem i sa kremama za hidrataciju, samim nanosenjem tih krema ulijenis tjelo da luci prirodnu zastitu i prirodnu masnocu, pojebes taj ciklus i to je to.
Nikad nisam koristio nikakve kreme za hidratizaciju nit imam problema zbog toga, ruke i koza savrseni maltene, mazao se u djetinjstvu tim kremama za suncanje, imam pjege po ledjima al nista strasno, sve u svemu ko moze bez toga mislim da je zdravije za kozu.
Ove nebuloze tipa bauk oko sunca i stetnosti istog za kozu ne pusim vala, sunce da je toliko stetno mi je presmjesno i pomislit.
Isti je problem i sa kremama za hidrataciju, samim nanosenjem tih krema ulijenis tjelo da luci prirodnu zastitu i prirodnu masnocu, pojebes taj ciklus i to je to.
Nikad nisam koristio nikakve kreme za hidratizaciju nit imam problema zbog toga, ruke i koza savrseni maltene, mazao se u djetinjstvu tim kremama za suncanje, imam pjege po ledjima al nista strasno, sve u svemu ko moze bez toga mislim da je zdravije za kozu.
Ove nebuloze tipa bauk oko sunca i stetnosti istog za kozu ne pusim vala, sunce da je toliko stetno mi je presmjesno i pomislit.
- kr0 0ss
#64 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
U DM-u možeš da kupiš. Obrati pažnju na ime Alverdeagent_zero wrote:Previše priče i filozofije, a niko nije napisao KOJE konkretno kreme predlaže da se kupe (koje imaju najbolji omjer tih "koktela"), GDJE da ih kupi i KOLIKO koštaju.
- kr0 0ss
#65 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Kreme za suncanje.
Ne razumijem. Budi konkretan.ja71 wrote:kr0 0ss wrote:○○○ na to pitanje je veoma teško odgovoriti :-( To je ipak borba za egzistenciju. Ovo drugo je odmor i provod. ○○○pa sta da radi neko koje prisiljen (npr. zbog posla) biti na suncu ?
mazati ili ne ?
je li ti to stvarno ozbiljno da kreme izazivaju vise stete nego koristi ?
○○○ naravno! Čudi me da to nisi do sad znao! Naveo sam ti koja je filozofija hemiskih proizvodjačati si potrošač koji kupuje a ostalo ih više ništa ne zanima. Što više kupuješ više se i proizvodi
○○○
sta reci , kakvu poruku poslati ?
- agent_zero
#66 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Alternativa ako ne bude?kr0 0ss wrote:U DM-u možeš da kupiš. Obrati pažnju na ime Alverdeagent_zero wrote:Previše priče i filozofije, a niko nije napisao KOJE konkretno kreme predlaže da se kupe (koje imaju najbolji omjer tih "koktela"), GDJE da ih kupi i KOLIKO koštaju.
Inače do sada koristio one baby kreme za sunčanje (od nivee, pa nadalje). Ni jedna nije omanula.
-
saga
#67 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Nisam tip 1I, nisam svijetla uopste... ne gorim na suncu (izgorila jednom kad sam prvi dan zaspala na plazi u po' danakr0 0ss wrote:UVA/B filteri na bazi hormona upijaju sunčevo zračenje!saga wrote:Godinama nisam koristila kreme za suncanje ili sam koristila kreme sa malim faktorom (do 20); nisam gorila, dakle nemam problem s tim, ali zato broj mladeza i pjega se stravicno povecao.
Filteri na bazi pigmenata ( kao n.p. titanium dioxide ) odbijaju (reflektiraju) zračenje. To je velika razlika![]()
Što više ispod suncobrana sa šeširom na glavi a onda se polako izlažeš dok ti se koža ne navikne. Obrati pažnju na mladeže da li menjaju boju ili prilikom dodira imaš čudan osjećaj.
Koristi kreme za suncanje na prirodnoj bazi ulja i pigmenata. Bez hemiske zaštite!
Ja sam nasla svoj recept da se zastitim, pa ne vidim potrebe za tolikom hajom na kreme sa zastitom..
- kr0 0ss
#68 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Izlaganje suncu nije štetno. Čak je i korisno jer te štiti od depresije ili utiče na proizvodnju vitamina D3.Njanjavi wrote:Ja mislim da je koristenje ovih kremica za suncanje zavisno od osobe do osobe stetno koliko i korisno.
Ali, sve što je preko mjere je štetno. To ne znači sad da ćeš poslije 4 sata sunčanja na plaži da umreš ili rak dobiješ. Ali je moguće! !!! U tome je poenta.
Ali ako ti je izgled bitan recimo zbog posla i sl. onda moraš i na to da obratiš pažnju. U tom slucaju izgled vodi ka uspjehu
- kr0 0ss
#69 Re: RE: Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Drago mi je da si zadovoljnasaga wrote:Nisam tip 1I, nisam svijetla uopste... ne gorim na suncu (izgorila jednom kad sam prvi dan zaspala na plazi u po' danakr0 0ss wrote:UVA/B filteri na bazi hormona upijaju sunčevo zračenje!saga wrote:Godinama nisam koristila kreme za suncanje ili sam koristila kreme sa malim faktorom (do 20); nisam gorila, dakle nemam problem s tim, ali zato broj mladeza i pjega se stravicno povecao.
Filteri na bazi pigmenata ( kao n.p. titanium dioxide ) odbijaju (reflektiraju) zračenje. To je velika razlika![]()
Koristi kreme za suncanje na prirodnoj bazi ulja i pigmenata. Bez hemiske zaštite!), poprilicno lako potamnim kad se izlazem suncu... ali svejedno mi ne prija sunce, a ni to tamnjenje.
Ja sam nasla svoj recept da se zastitim, pa ne vidim potrebe za tolikom hajom na kreme sa zastitom..
- pepeljara
#70 Re: Kreme za suncanje.
koji proizvodi u DM su dobri ?
- kr0 0ss
#71 Re: RE: Re: Kreme za suncanje.
Pa napomenuo sam to već nekoliko puta.pepeljara wrote:koji proizvodi u DM su dobri ?
Sve što je na prirodnoj bazi je mnogo bolje za kožu.
Ja koristim od Alverde deodorans, šampon za kosu i krema za sunčanje.
Prije toga sam imao probleme na koži.
Trebalo mi je mjesec dana da sperem svu hemiju sa sebe!
Sad ko da ništa nije bilo. Sve normalno i osjećam se odlično.
- pepeljara
#72 Re: Kreme za suncanje.
Alverde, ok pogledam.
Kakve su cijene te kreme + ostalo ?
ne vidim na njihovoj stranici.
Kakve su cijene te kreme + ostalo ?
ne vidim na njihovoj stranici.
- jao_situacije
#73 Re: Kreme za suncanje.
joj teme
čuj kreme
čuj kreme
- pepeljara
#74 Re: Kreme za suncanje.
eto te slazes rime dok citas o kremamajao_situacije wrote:joj teme![]()
čuj kreme
- muha_sa
#75 Re: Kreme za suncanje.
nidje memejao_situacije wrote:joj teme![]()
čuj kreme