kad će biti rezultati
Kratki upitnik
- Šizika
#26 Re: Kratki upitnik
i ja sam ispunila
kad će biti rezultati
kad će biti rezultati
-
pjegica
#27 Re: Kratki upitnik
Pa forum je bas super mjesto za ankete i skupljanje mišljenja... ovdje se koliko vidim skupljaju ljudi različitih nacionalnsot, vjeroispovijesti, profesija, godišta... mislim da se može dobiti koliko toliko jasna slika stvari...
Ispunih i ja! Sretno!
Ispunih i ja! Sretno!
- Sajo---:
#28 Re: Kratki upitnik
Ja sam bio prije:D:Dalternativni wrote:ispunjeno i od strane jednog ateiste, za boljitak statistike![]()
-
modesti
#29 Re: Kratki upitnik
Ispunjeno.
@Altaira, prepusti kompetentnoj komisiji da procijeni valjanost istraživanja i rada. Vrlo često se ankete ovoga tipa postavljaju po forumima i kruže mailovima (kao što sam ja dobila informaciju o anketi). Ne vidim u čemu je problem jer sam sigurna da će kandidat
u svom radu objasniti uzorak i dati obrazloženje za njega.
Osim toga, tvoji komentari se više odnose na metodologiju istraživanja nego na statističku obradu
@cnermina, sretno sa daljim radom!
@Altaira, prepusti kompetentnoj komisiji da procijeni valjanost istraživanja i rada. Vrlo često se ankete ovoga tipa postavljaju po forumima i kruže mailovima (kao što sam ja dobila informaciju o anketi). Ne vidim u čemu je problem jer sam sigurna da će kandidat
Osim toga, tvoji komentari se više odnose na metodologiju istraživanja nego na statističku obradu
@cnermina, sretno sa daljim radom!
- O'zone
- Globalni moderator
#30 Re: Kratki upitnik
Popunjeno 
-
cnermina
#31 Re: Kratki upitnik
Hvala puno svima jos jednom
Divni ste
p.s.
Do sad ispunjene 602 ankete. Mislim da ce se moci izvuci zanimljivi zakljucci.
Divni ste
p.s.
Do sad ispunjene 602 ankete. Mislim da ce se moci izvuci zanimljivi zakljucci.
-
Altaira
#32 Re: Kratki upitnik
Od mene imas ispunjenih 10 anketa. Dovoljno? 
-
Mustafapasa
#33 Re: Kratki upitnik
Ispunjeno, nek je tebi hairli i svako dobro...da nema neg. komentara ne bi bilo nesto dobro...ovako je sve super... 
Licno, ne volim pristupe ljudi koji su temeljeni na nekom osudzivanju...daj ba pomozi, na neki lijep nacin objasni ako si uvidjela neku nepravilnost (da i svi clanovi foruma nesto nauce usput) a ne s nekog akademskog nivoa rusiti napredak i samo to...mislim, blokirati napreak nekoga zbog greske...po meni to nije ok ni fer... Davno je recena mudrost: ni onaj ko ima znanje ne treba da suti kao ni onaj ko ga nema...dakle, treba da pitamo i LIJEPO odgovorimo...
i ja sam u izradi mag.teme...i ja cu ovako istrazivanje sprovest i sta cemo sad????
Cak i da je sprovela kako je kolegica u prethodnim postovima zahtijevala i insistirala, koja je tacnost dobivenih podataka i koliki je procenat populacije koji anketa pokriva/predstavlja i moze li se to uzeti kao mjerodavno...????
dakle
gud lak tu ju
i na kraju, nasa buduca magistrica je ipak dobro uradila, zar nije mogla sama plasirati rezulatate ili cak neke prepisati...ovako je to sve dobro...
ne odobravam ako ima neki propust ali nisam pristasa pristupa...
LP
Licno, ne volim pristupe ljudi koji su temeljeni na nekom osudzivanju...daj ba pomozi, na neki lijep nacin objasni ako si uvidjela neku nepravilnost (da i svi clanovi foruma nesto nauce usput) a ne s nekog akademskog nivoa rusiti napredak i samo to...mislim, blokirati napreak nekoga zbog greske...po meni to nije ok ni fer... Davno je recena mudrost: ni onaj ko ima znanje ne treba da suti kao ni onaj ko ga nema...dakle, treba da pitamo i LIJEPO odgovorimo...
i ja sam u izradi mag.teme...i ja cu ovako istrazivanje sprovest i sta cemo sad????
Cak i da je sprovela kako je kolegica u prethodnim postovima zahtijevala i insistirala, koja je tacnost dobivenih podataka i koliki je procenat populacije koji anketa pokriva/predstavlja i moze li se to uzeti kao mjerodavno...????
dakle
gud lak tu ju
i na kraju, nasa buduca magistrica je ipak dobro uradila, zar nije mogla sama plasirati rezulatate ili cak neke prepisati...ovako je to sve dobro...
ne odobravam ako ima neki propust ali nisam pristasa pristupa...
LP
- potrebna
-
Richard Sorge
#36 Re: Kratki upitnik
Nema potrebe da se dalje objashnjavash .... da si htjela/htio pomoci, uputiti konstruktivnu kritiku, dati dobronamjeran savjet ... bio bi napsian ljubazniji post .. ili ako stvarno ima mjesta za kritiku a ti zelish da pomognesh .. poslala bi PP ... to naravno od pocetka nije bio tvoj cilj ... nego si pokushala sa nekim javnim blamiranjem ... prozivanjem po forumu ... pri tome ( za mene ) deklarisuci sebe kao josh jednu od zavidnica ... chija je duhovna hrana .. tudji neuspijesi. Nije ti lako .... kao sto Hasan kaze Ahmedu na jendom mjestu " neshvatljivo ... mislit na svoju a pripremat tudju nesrecu ... bice da on zaista zna kako Dzehenem izgleda "Altaira wrote:...... ukoliko pazljivo iscitate, ali zaista iscitate, ono sto sam napisala uvidjecete da nigdje ne iznosim ime ili prezime kolegice, koja sama stavlja svoje ime i prezime na linku anketnog listica. Dakle, sama se eksponira. Zatim, nigdje ne iznosim da smatram da ce biranje uzorka putem interneta i foruma biti jedini nacin sprovodjenja ankete. Vjerovatno ce kolegica po istom privilegovanom principu odraditi i "tvrdu" formu ankete - naci ce vec nacina da uzorak bude relevantan kao i ovaj sa foruma i interneta. Licno, niti znam tko je doticna gospodjica, gospodja ili koji vec titular nosi; niti fakultet koji ce dobiti takvog vrlog magistra. Moram priznati, da isto tako jako "cesto" posjecujem forume (to naravno mozete iscitati sa moga profila). No, na ovakvo zaista bijedno, pa jos javno eksponirano magistarsko istrazivanje nisam mogla nego dati svoj skromni ostvrt. Kolegici, naravno zelim mnogo srece, te se nadam da ce njeno naredno djelovanje biti nesto sistematicnije i strucnije. Preporucujem joj da procita malo stivo Imanuela Kanta i Renea Dekarta, pa mozda shvati bit onoga sto nastojah reci. Moje najdublje isprike sto uvrijedih sve vase istancane znanstvene ukuse i stremljenja. Srdacno...
- berenice
#37 Re: Kratki upitnik
Richard Sorge wrote:Nema potrebe da se dalje objashnjavash .... da si htjela/htio pomoci, uputiti konstruktivnu kritiku, dati dobronamjeran savjet ... bio bi napsian ljubazniji post .. ili ako stvarno ima mjesta za kritiku a ti zelish da pomognesh .. poslala bi PP ... to naravno od pocetka nije bio tvoj cilj ... nego si pokushala sa nekim javnim blamiranjem ... prozivanjem po forumu ... pri tome ( za mene ) deklarisuci sebe kao josh jednu od zavidnica ... chija je duhovna hrana .. tudji neuspijesi. Nije ti lako .... kao sto Hasan kaze Ahmedu na jendom mjestu " neshvatljivo ... mislit na svoju a pripremat tudju nesrecu ... bice da on zaista zna kako Dzehenem izgleda "Altaira wrote:...... ukoliko pazljivo iscitate, ali zaista iscitate, ono sto sam napisala uvidjecete da nigdje ne iznosim ime ili prezime kolegice, koja sama stavlja svoje ime i prezime na linku anketnog listica. Dakle, sama se eksponira. Zatim, nigdje ne iznosim da smatram da ce biranje uzorka putem interneta i foruma biti jedini nacin sprovodjenja ankete. Vjerovatno ce kolegica po istom privilegovanom principu odraditi i "tvrdu" formu ankete - naci ce vec nacina da uzorak bude relevantan kao i ovaj sa foruma i interneta. Licno, niti znam tko je doticna gospodjica, gospodja ili koji vec titular nosi; niti fakultet koji ce dobiti takvog vrlog magistra. Moram priznati, da isto tako jako "cesto" posjecujem forume (to naravno mozete iscitati sa moga profila). No, na ovakvo zaista bijedno, pa jos javno eksponirano magistarsko istrazivanje nisam mogla nego dati svoj skromni ostvrt. Kolegici, naravno zelim mnogo srece, te se nadam da ce njeno naredno djelovanje biti nesto sistematicnije i strucnije. Preporucujem joj da procita malo stivo Imanuela Kanta i Renea Dekarta, pa mozda shvati bit onoga sto nastojah reci. Moje najdublje isprike sto uvrijedih sve vase istancane znanstvene ukuse i stremljenja. Srdacno...
Richard, svaka ti je na mjestu...ja se samo nadam da dotična nema nikakve veze sa jezikom i književnošću
- bijela
#38 Re: Kratki upitnik
jesi li vidjela ovog naroda, altaira? ne daju ti više ni da daš "konstruktivnu" kritiku

- BSn
#40 Re: Kratki upitnik
Popunio.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#42 Re: Kratki upitnik
očekićo
- cyprus
#45 Re: Kratki upitnik
Uradijo 
- newklear