zar ti ne reče da samosvijest među narodima počinje tek u 19 stoljeću?irac300 wrote:
Daj mi to neko hrvatsko dostignuće iz perioda ranog srednjeg vijeka koje se može svrstati rame uz rame Grka i Rimljana??? Govorio sam o selima koja su i takva zaostala za ranosrednjovjekovna Las Vegas. Pokušao sam ti dočarati kakav bi tek bio tvoj ''samosvjesni Hrvat'' iz ranog srednjeg vijeka, koji je živio u kolibi zajedno sa kravom i svinjom. A ti mi spominješ Grke, koji su izmislili zapadnu civilizaciju i trpaš u isti koš sa primitivnim Slavenima među kojima su i Hrvati.
pa ja sam uvjeren da je velika večina Rimljana i Grka također življela sa svinjom u kolibi ili ti misliš da to nije tako?
da ne govorimo o velikoj populaciji robova koji za njih nisu bili ljudi nego dobra, zbog tih su robova njihove elite i imali vremena razmišljati o filozofiji i o drugome, da su morali tandrčiti na polju svaki dan vraga bi oni filozofirali
to što ti smatraš da neki polukreteni lutaju Europom i poludivljaci je stvarno dno
ali eto i ti kreteni srušiše slavna carstva, valjda su uspijeli od nekih grana sklepati neko oružje