klixober wrote:Forum je u neku ruku ogledalo drustva i stvarnosti.Stvarnost je da je u RS srusena sve do jedne dzamije,da su protjerani svi nesrbi,da je pocinjen genocid.Naravno da takva stvarnost nece proizvesti ovu virtuelnu da postoji neki forum na kojem se ljudi zgrazavaju nad tim,cak ni lazno.Virtuelni svijet je preslika stvarnosti.Zato ces na ovom forumu uvijek naici na osude ovakvih incidenata,a u RS ovakav forum nikada nece postojati.
Moj rodni grad se nalazi u RS-u i tamo imam kucu i imanje. U svojoj kuci i na svom imanju provodim veci dio godine. Tamo u svom gradu imam puno prijatelja srba sa kojima se druzim od djetinjstva. To su sve, po mojoj procjeni, naj normalniji ljudi. Samo ovako ,kroz pricu i druzenje sa njima, par stvari me je takoreci, sokiralo.
Sjedali smo u basti jednoga kafica i onako caskali. Naisao je jedan nas sugradjanin kojemu inteligencija nije bas jaca strana. Svratio je do nas i ovi moji prijatelji su ga poceli zezati nesto u vezi zena. Ono, kao ima li sta "ubosti" itd. Kada je ovaj otisao, jedan od mojih prijatelja srba je rekao da ovaj jadnik sigurno jos nije "zenska vidio" dok je drugi prijatelj, isto srbin, na to odgovorio: ma vodili su ga ovi nasi za vrijeme rata u Focu u nekakav zatvor da nesto iz***e ali on jadan nije znao iz*****i, na sto su se svi grohotom nasmijali.
Ja sam ostao sokiran. Ne zato sto sam cuo da se tako nesto doagadjalo vec zato sto su ljudi koje sam smatrao najnormalnijima o tajvim uzasima pricali potpuno normalno, kao o obicnim stvarima.
Sent from my iPad using Tapatalk