KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post Reply
Hafis

#151 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Ih doktore, razocaran sam. Islam i Islamizam nije isto. Googlaj malo. Nije sve u stivima pokojnih dikatora i ratnih zlocinaca.
De mi ti izguglaj.
Islamist je pandam izrazu budist, adventist, reformist i sl.
Samo, jest da u današnjem vremenu zvuči malo ''drugačije'', da ne iskoristim teži izraz.
Hafis

#152 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Hafis »

rora_dedina wrote:
Hafis wrote:
rora_dedina wrote: nisu vam drugi krivi što vam ustaše prožimaju cijelu naciju od radnika do predsjednika, od svirača do pjevača, od novinarskih spisatelja do voditelja, i od navijača pa do igrača 8) :lol:
Tako je i u vas s islamista, pretpostavljam.
ne kontam, kod nas nijedan vehabija ni navijač ni igrač ne viče na utakmici ''za dom'' :D
Eh, pa oni se ne bave dječijim stvarima poput navijanja, već konkretnim stvarima, što već znaju i u Bugojnu, Jablanici, Mostaru, FIS-u i inim mjestima. Čak i po ambasadama. A u zadnje vrijeme obavi se i poneko studijsko putovanje do Sirije.
Tako ti je to moj dobri Roro. Prije u guzicu nego u glavu.
Itakoto

#153 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Itakoto »

Hafis wrote:
Itakoto wrote:Ih doktore, razocaran sam. Islam i Islamizam nije isto. Googlaj malo. Nije sve u stivima pokojnih dikatora i ratnih zlocinaca.
De mi ti izguglaj.
Samo, jest da u današnjem vremenu zvuči malo ''drugačije'', da ne iskoristim teži izraz.
Izvinite Hafise, sto predajete vi tocno na sveucilistu? Cisto iz znatizelje.
Hafis

#154 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Hafis »

Itakoto wrote:
Hafis wrote:
De mi ti izguglaj.
Izvinite Hafise, sto predajete vi tocno na sveucilistu? Cisto iz znatizelje.
Eh. Prvo ti meni reci od čijih si kuća u Mostaru, a ja ću tebi za početak reći fakultet.
Hafis

#155 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Hafis »

rora_dedina wrote:
Eh, pa oni se ne bave dječijim stvarima poput navijanja, već konkretnim stvarima, što već znaju i u Bugojnu, Jablanici, Mostaru, FIS-u i inim mjestima. Čak i po ambasadama. A u zadnje vrijeme obavi se i poneko studijsko putovanje do Sirije.
Tako ti je to moj dobri Roro. Prije u guzicu nego u glavu.
e pa ako ćeš pravo, jedno im se mora priznati, bar su od riječi i dijela, :D
ne kao ovi drugi, sve nešto naglas, u galamu i viku, sve nešto stidljivo, izokola, pičkasto i zakukuljeno. ovi su bar iskreni, otvoreni i direktno, to i sami priznaju.
nema ništa od razvijanja nacističkih zastava po tekmama, treba to odmah direktno, što bi rekli sinjski halkari ''u sridu'' :D
Roro, bog ti zdravlje dao i od mog.
Hajd, pričamo se nekom drugom prilikom.
Itakoto

#156 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Itakoto »

Nevazno profesore. Nisam imao namjeru da ponistim Vasu anonimnost vec da saznam sto sigurno nikada necu upisati na Sveucilistu u Mostaru. Doduse svakako sam mislio zaobici tu elitnu ustanovu u sirokom luku kad procitam tko je reprezentira po forumima.
Hafis

#157 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Nevazno profesore. Nisam imao namjeru da ponistim Vasu anonimnost vec da saznam sto sigurno nikada necu upisati na Sveucilistu u Mostaru. Doduse svakako sam mislio zaobici tu elitnu ustanovu u sirokom luku kad procitam tko je reprezentira po forumima.
Iskreno, ne bi ni meni bilo baš drago da imam studenta koji na ovakav način piše po forumima.
Bolje ti je da visiš recimo na PubMed-u i sl. i učiš kako se traži recezentna literatura, i koju možeš i smiješ rabiti a koju ne....ima tu posla. Eeee...kako sam se ja patio, i hajd ti to sad recimo rori_dedinoj objasni, onako ad hoc.
BHCluster

#158 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by BHCluster »

PolaHko pazi se ince te HERA vreba. Kada ste kod googlanja, progooglaj te "VonHelton" pa ce vam biti sve jasno. :wink:
Banksy

#159 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Banksy »

Hafis wrote:
Bolje ti je da visiš recimo na PubMed-u i sl. i učiš kako se traži recezentna literatura, i koju možeš i smiješ rabiti a koju ne....ima tu posla. Eeee...kako sam se ja patio, i hajd ti to sad recimo rori_dedinoj objasni, onako ad hoc.
Nisi ti mostarskog sveučilišta vidio.

Umjesto rudimentarno pišeš ruNdimetno, umjesto recentno recenZENtno, pandan ti je pandaM, za islamiste tvrdiš da su isto što i budisti, adventisti, reformisti.

S takvim općim znanjem teško da si dobacio dalje od područnih škola u Tepčićima ili Dobrom Selu ...
Hafis

#160 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Hafis »

Banksy wrote:
Nisi ti mostarskog sveučilišta vidio.

Umjesto rudimentarno pišeš ruNdimetno, umjesto recentno recenZENtno, pandan ti je pandaM, za islamiste tvrdiš da su isto što i budisti, adventisti, reformisti.

S takvim općim znanjem teško da si dobacio dalje od područnih škola u Tepčićima ili Dobrom Selu ...
Avaj, kako gorke riječi iz tih slatkih usana boje zrele jagode :kiselavoda:
Draga gospo Banksu, ovo nije priča o Vašoj teoriji o oblicima hercegovačke lubanje, već neformalan razgovor dvaju muškaraca u koji ste se nepotrebno upleli.

Znači Vi tvrdite da se kaže ''recentno'' !!? Oprostite, je li Vam to neki izraz vezan za berbu šljiva ili cijepanje drva, ili tako neki drugi lokalizam ?

I opet tvrdite da se ne kaže recenzentno? Nego da Vas vaš doc dr Hafis uputi, pa da možete kasnije i kolegicama objašnjavati:
Recenzent (lat.), pisac recenzije, ocjenjivač, kritičar nekog djela koji iznosi mišljenje u obliku pisanoga teksta prije ili poslije objavljivanja djela.

Inače, vidim da je moja romantika pala na plodno tlo i mislim da smo na pragu duge forumske sveze. Molim da mi vi prvo brzojavno pošaljete Vaše generalije. Moje ce stići s s vremenom :)
Last edited by Hafis on 15/05/2014 15:33, edited 2 times in total.
BHCluster

#162 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by BHCluster »

I to odgovor kopiran sa Srpsko-Hrvatske Wikipedia stranice, sta je nema na Hrvatskoj. :lol: :lol: :lol: Pa valjda si trebao kao neki doktur citirati izvor? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Danguba

#163 Re: KRALJEVA SUTJESKA "Ustaše, marš, iselite se"

Post by Danguba »

Opet se šupate sa doturom. :D
Post Reply