Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
-
Hadzi Lojo
#26 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Neka je ziv i zdrav zajedno sa svom familijom, ali da se mi manimo idolopoklonstva.
- black
#27 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
pa ima ih podosta, nije ovo nikakva novina, za ovog Jordanskog kralja prvi put cujem da je sejjid, ali kao sto @bijela reche, nishta to ne znachi posebno, niti mu daje neku prednost nad bilo kimNightSkyWalker wrote:Sama pomisao da danas ima neko ko je potomak velikog poslanika je zaista lijepa i fascinantna.
- bijela
#28 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
meščini pogotovo u Iranublack wrote: pa ima ih podosta
mislim da su i sadašnji vladari Maroka sejjidi, možda se varam.
u Bosni sam čula za porodicu Šerifović (šerif), tj. za Fadil-pašu Šerifovića.
-
theTruePath
#29 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Abdullah nema veze s Kurejsima 
ne samo oni,znam i za druge koji su navodno "direktni potomci Muhammeda a.s"
u Bosni sam čula za porodicu Šerifović (šerif), tj. za Fadil-pašu Šerifovića
ne samo oni,znam i za druge koji su navodno "direktni potomci Muhammeda a.s"
- idealnaM
#30 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
poznanik wrote:Lady Agora wrote:Pa naravno da mu je ženica dobra, pa jel Avduka kralj il nije.
Pa kao novi božiji poslanik - direktni potomak ranijeg, ima pravo na najbolje žene
-
bierkof
#31 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Nije pretjerao. Ovo i ja mogu da potvrdim, imam par prijatelja arapa. U svom imenu nose imena vise od 7 predaka, a znaju i za ostale, ko su bili, sta su radili i tako to... Kod njih je takva kultura da ako im kazes ime znaju odakle si i ko si. Mozda tebi to zvuci cudno ali kod njih je to sasvim normalno. Moji prijatelji obicno ne koriste prezime familije, nego samo imena predakanista novo wrote:Da nisi malo pretjerao, sa tim korijenima
- NightSkyWalker
#32 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?

http://www.youtube.com/watch?v=cWGd3-3C ... re=related
Kraljica Rania je najbolji primjer kako treba da izgleda zena u Islamu. Radi na obrazovanju zenske djece, povezivanju razlicitih kultura/vjera, i na promociji pravog i istinkog Islama.
-
theTruePath
#33 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
NightSkyWalker wrote:
Kraljica Rania je najbolji primjer kako treba da izgleda zena u Islamu. Radi na obrazovanju zenske djece, povezivanju razlicitih kultura/vjera, i na promociji pravog i istinkog Islama.
zena nikada ne pokazuje da se posvecuje vjeri,kako ona moze biti primjer zene u islamu????
-
theTruePath
#35 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
ne kontam?NightSkyWalker wrote:
- harač
#37 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
i ja se pitamtheTruePath wrote:NightSkyWalker wrote:
zena nikada ne pokazuje da se posvecuje vjeri,kako ona moze biti primjer zene u islamu????
- idealnaM
- Lady Agora
#39 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Šta je ovo sada kult ličnosti oko kralja Abdulaha i familije.
Al jesu lijepa familija, i ja ih se ne mogu nagledati.

Al jesu lijepa familija, i ja ih se ne mogu nagledati.
- NightSkyWalker
#41 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Lijepo je vidjeti ovakve ljude. Daju nadu da ce Islam opet jednog dana procvjetati. 
- ljubav_aha
#42 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Jordan je sklopio mir sa Izraelom,ne zele sukobe,koji su svakako besmisleni 
-
theTruePath
#43 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
evo jos potomaka Muhammedovih a.s iz kraljevske kuce Jordana
(navodno)
princ Hamza,zajedno s mladom

princ Hashim,mladji brat od princa Hamze (jako konzervativan jos uvijek mu javnost nije vidjela zenu,neda da se slika,,cak ni na svadbi je niko nije smio vidjeti)...e on je islamski covjek

(navodno)
princ Hamza,zajedno s mladom

princ Hashim,mladji brat od princa Hamze (jako konzervativan jos uvijek mu javnost nije vidjela zenu,neda da se slika,,cak ni na svadbi je niko nije smio vidjeti)...e on je islamski covjek

- NightSkyWalker
#44 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?

Najmladji princ.
- NightSkyWalker
#45 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?

Kralj i princ.
- NightSkyWalker
#46 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?

Kraljica Rania sa sinom.
Last edited by NightSkyWalker on 23/10/2010 21:43, edited 1 time in total.
- NightSkyWalker
#47 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?

Princ Husein, buduci kralj Jordana.
- NightSkyWalker
#48 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?

King Abdallah II nominated his 15-year old son, Prince Hussein, as heir to the throne, ending five years of speculation as to the identity of his designated successor. According to Jordan`s constitution, Hussein, whose glasses and gentle appearance have led Jordanians to nickname him “Harry Potter”, can become King only at the age of 18. Considering that teenagers mature slowly nowadays, and that the young prince is expected to follow a family tradition of distinguished academic studies and tough military training, it is unlikely that Prince Hussein will be ready to assume any serious royal responsibilities during the coming decade. This raises a question that bears potentially worrisome implications for the Hashemite Kingdom: King Abdallah is a healthy, popular and skillful leader, but what would happen in Jordan if anything happens to him in the near future? The late King Hussein was well aware of the fragility of his kingdom, and that it required an able heir to be ready to assume his duties at all times. That was the prime reason he amended the constitution in 1965 and appointed his brother Hasan to the post of Crown Prince, instead of his son Abdallah, an infant at the time. On January 24, 1999, on his death bed and nursing grudges against his brother, Hussein replaced him with his now-adult son. Hussein`s last command to Abdallah was that he appoint his 18-year old half-brother Hamza as heir to the throne. It was an emotional command: Hamza was Hussein`s favorite son, described by him in his farewell letter to Prince Hasan as the boy who "has been envied since childhood because he was close to me". But not only emotions were involved. Hussein, a sophisticated politician, recognized the need for Abdallah to appoint an heir who would be ready to assume the responsibilities of the crown almost instantaneously if needed. King Abdallah obeyed his father`s command and appointed Hamza as his heir. Yet in 2004 he "excused" Hamza from his position. No confrontation between the two had apparently ensued, nor were health considerations considered to be a factor in Hamza’s removal as designated heir. By all appearances, Hamza remained loyal to his half-brother. Jordanian and Arab analysts suggest that Abdallah`s motivation was simply that of a proud father who wished to see, one day, his son wearing his crown. But the direct implication of Abdallah`s moves is that in the next decade, the Kingdom`s political stability is tied to his own fate.
-
nista novo
#49 Re: Kralj Abdulah, potomak Muhamedov !?
Pa moze li bez religiji imalo, znas li ti kako to zvuci, ZENA U ISLAMU??? Ko da ja napisem ovako zena treba da izgleda u krscanskoj zemlji, eeeeeeeeeeee, i hoces gradjansku drzavu u BOSNI: Svaka druga rijec, ovako treba u islamu...NightSkyWalker wrote: