Krajina se umiriti ne da

manki

Post by manki »

Sanski Most 2007

Chavkun
Image

Interex
Image

Image

Ilma
Image

Obnova gradskih saobraćajnica - Banjalućka
Image

Image

Image

Image

Image

Prijedorska
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nova privatna klinika
Image

"Skyline" :D
Image

Nove zgrade na Jezernicama
Image

Ključka
Image

Image

Image

Image

Muse Ćazima Ćatića
Image

Image

Gradski trg
Image

Image

Novi "Lovac"
Image

Zurnića kuća
Image

Image

eto.. ako ste uspjeli primjetiti Krajina i Sanski Most se vrlo dobro snalaze i bez VAS 8-) zato, nek vam bude :oops: :razz:
schevar

Post by schevar »

InfraRedRidinghood wrote:
musketir wrote:da, Sarajlije jesu napustale Bih prije rata,u toku rata i poslije rata.mahom s razlogom ali isto tako je i ostao ogroman broj ljudi koji nisu htjeli otici iako su znali sta se sprema.Sarajevo je bilo u gorem polozaju od Krajine,Sarajevo je dano-nocno gadjano iz teske artiljerije sa okolnih brda a na Krajinu je ispaljen zanemarivo mali broj granata.Krajiski gradovi prakticno nisu osteceni a kamo li razruseni.prosao sam kroz Bihac,Cazin,V.Kladusu,jedino je B.Krupa malo vise ostecena.vi jeste bili,kako kazes opkruzeni sa svih strana ali niste nista ni postigli,osim sto ste se branili.

Ovo ide u rubriku Glupost godine!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

u pravu si.odavno nisam nista odvratnije,s toliko LAZI i mrznje procitala.jedna od vecih uvreda koje sam u zadnje vrijeme cula.fuuuj
schevar

Post by schevar »

InfraRedRidinghood wrote:Tek sam danas ovo vidjela, ali svakako je sinoć banovan :oops:
hvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaala :D :D :D
rashid

Post by rashid »

Auuuu, sto to citam ne mogu da vjerujem.

Neki tor se stvara protiv Krajine ... naravno cu biti dio Krajine ... najbolji ljudi u BiH!
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Malo o mom Bihacu :D

Image

Izbor Trgovine

Image

Meggle

Image

Restauracija Kule

Image

Stambena Zgrada

Image

Kanadski park

Image

Novi most u prigradskom naselju Vrkasic

Image
Image
[img]http://www.ruzica.org/slikeForum/radovi ... c2.jpg[img]

Za pocetak dosta... :-D
Krhljo

Post by Krhljo »

Vidim da se ljudi fataju argumenata kao neke zgradice koje izgledaju smijesno sa jednom Radon Plazom, pa onda sada Twist towerom, pa onda BBI bank, pa jebote u sarajevu na sredjivanje Vilsonovog setalista je toliko love potroseno da bi se moglo kod nas posla odraditi i to muski cak i uz malo ono da se mazne :D. Ja evo zivim ovdje vec 7 godina i vidim sta se je sve napravilo i onda odem kuci i vidim dolje sta se je napravilo i ono poredim i vidim da je to smijesno. Pa covjece ovdje za uredjivanje trotoara su potrosili toliko budzetskog novca da kada bi se rekla stvarna cifra ljudi bi se usrali, pa obilaznica sto se pravi dole na mostarskom raskrscu to bi se moglo Cazin moj preasfaltirati citav grad komplet i cak da dodju oni francuzi i da nam srede gore Zitarnicu kako treba sa onim kalupima u asfaltu. Ja nikako ne mogu skontati kako neko moze uzeti jednu zgradicu koja nema vise od 6 spratova i porediti sa nekim projektima sto se rade u Sarajevu i koji toliko kostaju da bi vam se digla kosa sa glave ali jebiga tako je. Eto i ovi dole projekti kod nas su kako se da primjetiti uglavnom privatni tj. neki dasa ili neka firma pravi ali ovamo se dosta pravi i od samih drzavnih jasala. Jebiga evo vam link pa pogledajte kada ce se nesto kod nas ovakve velicine i ovolike cijene graditi:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=276039

http://www.sarajevo-construction.net/

Eto malo pogledajte link pa ce te vidjeti strahota i zgradurina.
specijalac

Post by specijalac »

Ljudi ja sam iz Ostrožca tj. između Cazina i Bihača. Nije ovdje sve propalo kao što vi mislite. Ovdje je nastala čista privatizacija, firme se otvarajo tako da nevidim ja tu da idu stvari na slabije. Svaki dan vidim da se nešto novo da se pravi:)

Last edited by specijalac on 07/07/2007 18:38, edited 2 times in total.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Svaka cast dragi Krajisnici, nasa se Bosanska Krajina izgradjuje iz dana u dan,
a svim dusmanima Bosanske Krajine i cjele Bosne i Hercegovine predlazem
da malo pogledaju sebe i da se zabave oko sebe,a ne drugih.

Svaka cast za slike Bisca i Sane :D

Evo malo i nase Une - jedne, jedine!

Strbacki Buk

Image
Image

Kastelski Buk
Image

Usce Une i Sane - Bosanski Novi

Image

Slike porusene Bosanske Krupe u ratu i danasnji izgled
(za one koji kazu da je "nesto vise" Krupa porusena od drugih gradova :x )

Za vrijeme rata
Image
Danas
Image

Centar grada - vidi se srusena hrvatska crkva, dzamija je sravnjena, dok
Armiji BiH nije smetala pravoslavna crkva

Image
Danas:
Image

Bosanska Krupa - "Sokak"

Image
Image

Image
Image

Bosanska Krupa - centar grada :(

Image
Image

Krajina mi zlatom obasjana :bih:
specijalac

Post by specijalac »

Svaka ti čast za ovakve predivne slike. Neka vide šta je krajiška ljepota. Stvarno je ljepa Una. Svake godine se idem kupati na Unu kod hotela Sedra. Da bi imo još tu sliku postovanu vidjeli bi koji hotel imamo :lol:
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

novogradnja...bihac

Image
Image

Bihacka posta

Image

Turkish Zirat Bank Bihac

Image

Hladno doba,gradski park

Image

spomen ploca Bihacke brigade

Image
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Prijedor

Oj Prijedoru, pun si mi sevdahaaaa

Image
Carsijska dzamija - Prijedor

Image
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Covjek zasluzen za mnogo ovog u Bihacu "mr. Hamdija Lipovaca"

Image
Image
Image
Sogan

Post by Sogan »

Evo opet me povuklo za kurcev zivac :x nezavisno od balage koju iz usta i tastature prosipa ova brucka od insana pod pseudonimom musketir :roll: nego tema kao takva :roll: i sto ne vidim da, izuzev Nosferautua, dezurni kriticari Vlade i Alije nesto plaho u ovom kontekstu povlace njihovu odgovornost i pitanje izdaje :? Valjda nisu upoznati, predaleko od seher Sarajva, jebi ga :? Ne znaju da su isti oni Skorpijoni tri godine prije nego se desio genocid u Srebrenicu istu stvar napravili u Krajini :? Ne znaju da je bio otprilike isti broj zaklanih :? Ne znaju da je svaka puska i metak koji je prije i tokom rata poslat u Podrinje puska i metak vise nego je poslato u Krajinu :? Jebaji ga, nije bilo novinara, nije bilo televizijskih kamera, nismo odrzavali izbor za miss Krajine, nismo imali muzicara i studija da nam pjesme napisu i moral kurcev podizu... Bono nikad nije cuo za taj kraj ni dan danas :roll: Ali dobro je, sto se zaliti, nakon Daytona bar su vidjeli par fotki Medjunardnog crvenog krsta iz Trnopolja i Manjace :roll: ili nenaoruzanih umproforaca koje su nam poslali...

I ja sam bas kao i Nosferatu rodjen i prohodao u tom famoznom Sarajvu, mogu cak dobiti onaj ceritifikat sto je kruzio po ovom forumu jer najmanje pet generacija gena su mi sa Kovaca :roll: i nema tu nikakvog licnog animoziteta, bas kao sto nemam vise ni oceve familije niti je ostao bar temelj obiteljske kuce na Kovacima, svi su mi sarajevski geni zatrti u ovom ratu osim u tijelu sedamdesetogodisnje nane i sedmogodisnje kcerke od rahmetli amidze... i zamislite kakav sam ja onda psihopata ako i pored toga popizdim na svako balenje Sarajlija kad potenciraju da su njihove ratne sudbine komparativno najteze :shock: a ko zna, mozda me i nebi smatrali ludjakom da imate bar zehru pojma kako je bilo nama u Krajini...

Antagonizam centra i periferije nije nista novo, postojao je vazda i u svim drzavama, tako je bilo, tako ce i ostati... ali ako cete ovdje srati o tim stvarima u kontekstu proteklog rata onda pokusajte bar sekundu saznati kako su se stvari odvijale... raspitajte se u kojem su pravcu preusmjereni cetnici i JNA iz kasarni Saraj'va, Tuzle i ostalih velikih gradova koje je Alija i Vlada "odbranila" tim dogovorima... pokusajte bar zamisliti kakav je osjecaj zivjeti u nekoj varosi medju brdima, na pocetku '92-e, gdje se za jedan dan udomi vise rezervista nego je stanovnika... pjani, bradati i isfrustrirani jer su morali otici iz Sehera i ostalih vecih gradova, tako se dogovorili Radovan i Alija... pokusajte zamisliti kad osvane taj dan i oni zajedno sa Skorpijonima i lokanim cetnicima zadju paliti sela, klati, strijeljati, silovati pa se spuste u grad i zaredaju krvavi pir po stanovima i kucama... a vi od vlade i TO-a ne da niste dobili ni pracku, ma niste culi cak ni onu smirujucu izjavu "Mirno spavajte, rata nece biti" jer su vec danima preusmjerili relej i mozes gledati samo Beograd i RTRS...

...upitajte se jesu li oni logori slucajnost i jesu li u njemu stvarno bile kukavice koje se nisu smijele latiti oruzja i suprostaviti se... ili su bili ljudi kao vi i svi branitelji Sarajva, samo na svoju nesrecu geografski predaleko od zgrade Predsjednistva... asocirajte na osnovu licnog i slicnog iskustva kako je provoditi dane u podrumu, ali ne pod strahom da li ce granata uletiti, nego cetnik, mozda cak i prvi komsija, jer kod nas je dragi zemljaci bio i gradjanski rat... arkanovac koji vec seta ispred zgrade, svakodnevno upada u vas stan, odnosi, razvaljuje, tuce, odvodi u logore ili park gdje je masovna grobnica vec iskopana i svakodnevno se puni... i tako svaki dan, svaki sat, svake minute, svake sekunde, sjedis i cekas na svoj red... i na kraju ako si imao srecu da te ne pokupe ili dobrog jarana Srbina koji te sakrio na tavanu svoje kuce, vizualizirajte kako je biti potrpan u slepere, autobuse, kamione i zajedno sa desetinama hiljada drugih biti istovaren u picki materinoj, kraj tebe stotine leseva iz prethodnih isporuka deportovanih iz drugih okolnih mjesta ali nesretnici jer su im trazili nakit koji ocigledno nisu imali na sto im se nije vjerovalo... prepoznas medju njima rodjake i poznanike koji vec truhnu, nastavis dalje i sretni ste jer vas nisu pitali za nakit... prodjete tih par kilometara i prezivite i onda vam cetnici u dolini na nekih tridesetak kilometara udaljenosti pokazu neki grad i kazu hajte sad lagano svojima ali pazite se mina pa vas njezno kundakom u potiljak i vi se kotrljate niz provaliju na putu ka slobodi i svojima ma ko oni bili... usput cetnici odozgora (op.a. odozgora samo seljacine u Krajini vele) sa ruba provalije malo pucaju po toj kilometrima dugoj koloni, cisto iz razonode a nije bas pametno sklanjati se u stranu sa puta jer je sve minirano i svakih pet minuta neko od tvojih saputnika odleti u havu...

Ali kurac sine sloboda, metne ti je Vlada duboko u supak kad se vec dokopas "slobodne" teritorije. Pokupe te ako si musko a nisi zaglavio u logoru... i odvedu u istu onu kasarnu iz koje su prethodno pustili cetnike i poslali u tvoj kraj... pet hefti obuke... i hajmo lagano formirati Krajisku brigadu, vi mora da ste sad ljuti nakon svega, dobro cete nam doci... i jebaji ga, iako nisi Sarajlija imas obraz, cast i ponos, ne znas doduse gdje ce te poslati, ne boris se za svoj grad, ali znas da ti je tamo ostala mati ili neko drugi bliznji jer su cetnici ostavili odredjen broj zena i staraca za kasnije razmijene bas kao sto su i tebe iskoristili u istu svrhu... i cijelo vrijeme razmisljas i molis se Bogu da je bas u tom trenutku ne siliju bivse komsije, Skorpijoni ili Arkanovci... i nadas se da ce puci cetnicka linija i da ces je spasiti, iako oko sebe vidis da se teritorijama trguje k'o na pijaci i sjedis u rovu a ne znas jel' Vlada u Saraj'vu sa Zg i Bg dogovorila da sutra sabahom u tvoj rov udju cetnici, hocel' ti na smijenu doci oni ili suborci...

E drage moje Sarajlije, ovo je fragment, ublazen pa zato ne dovoljno reprezentativan, onoga sto se zbivalo u Krajini, komadu te regije koji nije infrastrukturno bio neposredno uz granicu sa Hrvatskom... Prijedor, S. Most, Petrovac, Kljuc... o gradovima u Krajini koje cetnici nisu uzeli na samom pocetku rata zahvaljujuci mogucnosti naoruzanja preko Hrvatske, naravno parama gasterbajtera a ne Vlade, vec je dovoljno napisano... i znam ja da je vama bilo gadno tamo pod opsadom, ali ako cete o izdajama, Aliji, SDA, i srodnim temama, imajte na umu da ste sretni k'o dobitnici lota jer ste se zatekli tamo gdje jeste.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Bihac - kula

Image

Sa Bihacke stare kule
bjese Elma Salih-pase
od Sarajva pa do Bisca
za njom momci uzdisase
za njom momci uzdisaseeee

Aman, aman, aman
zivota mi mog
aman, aman, aman
rob sam srca tvog
aman, aman Biscanko
iz Dzeneta djevojkoooo

Oci su joj vrelo Une

Vrelo Une
Image

usne sladje i od meda
mojoj sreci nema kraja
dok me Elma kradom gleda

Aman, aman, aman
zivota mi mog
aman, aman, aman
rob sam srca tvog
aman, aman Biscanko
iz Dzeneta djevojkoooo

:D
Sogan

Post by Sogan »

Krhljo wrote:Vidim da se ljudi fataju argumenata kao neke zgradice koje izgledaju smijesno sa jednom Radon Plazom, pa onda sada Twist towerom, pa onda BBI bank, pa jebote u sarajevu na sredjivanje Vilsonovog setalista je toliko love potroseno da bi se moglo kod nas posla odraditi i to muski cak i uz malo ono da se mazne :D. Ja evo zivim ovdje vec 7 godina i vidim sta se je sve napravilo i onda odem kuci i vidim dolje sta se je napravilo i ono poredim i vidim da je to smijesno. Pa covjece ovdje za uredjivanje trotoara su potrosili toliko budzetskog novca da kada bi se rekla stvarna cifra ljudi bi se usrali, pa obilaznica sto se pravi dole na mostarskom raskrscu to bi se moglo Cazin moj preasfaltirati citav grad komplet i cak da dodju oni francuzi i da nam srede gore Zitarnicu kako treba sa onim kalupima u asfaltu. Ja nikako ne mogu skontati kako neko moze uzeti jednu zgradicu koja nema vise od 6 spratova i porediti sa nekim projektima sto se rade u Sarajevu i koji toliko kostaju da bi vam se digla kosa sa glave ali jebiga tako je. Eto i ovi dole projekti kod nas su kako se da primjetiti uglavnom privatni tj. neki dasa ili neka firma pravi ali ovamo se dosta pravi i od samih drzavnih jasala. Jebiga evo vam link pa pogledajte kada ce se nesto kod nas ovakve velicine i ovolike cijene graditi:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=276039

http://www.sarajevo-construction.net/

Eto malo pogledajte link pa ce te vidjeti strahota i zgradurina.
Ma neka Krhljo, nema akcije bez reakcije :D kad im se Krajisnici sve masovnije dosele u Seher cmizdrice da je sve manje pravih Sarajlija :lol: :lol:
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Pogled sa gradskog mosta na Unu (Bihac)

Image

Djevojka sa Une

Image

Bez rijeci...

Image

Bihac iz pticije perspektive :-)

Image

FIS Bihac

Image
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Da ne zaboravim "Preminger-Bihac" :D

Image
sarkić ajid-paša

Post by sarkić ajid-paša »

Ovim slikama se pokusava prikazati da je u Krajini dobro.Vecina slika su privatne firme i ne utjecu bitno na stanje u USK.
Prva vitalna stvar za nas kanton je brza cesta koja treba da poveze Bihac i Sarajevo, to je uslov svih uslova.Umjesto tri sata mi do Sarajeva putujemo sest sati.Primjer tvornice gipsa jasno govori da federalna vlada namjerno koci razvoj ovog kraja.
Ovde netreba pisati romane vec treba pisati konkretno.
Naprimjer, nasa kantonalna bolnica se bukvalno raspada:
Image
sarkić ajid-paša

[/img]
Image
sarkić ajid-paša

Dom Kulture
Image
PasoDzigera007

#71 Re: pih..

Post by PasoDzigera007 »

Anela_ wrote:..svaka cast Bosanac_21 na ovom..

Imam osjecaj da ljudi o nama misle kao da smo praljudi..iz kamenog doba..i ne znam otkud ideja da smo u Hrvatskoj (pa nek uzmu geo.kartu, mozda im je samo krivo sto nam je sve blizu, i more i evropa i UNA jedina)..inace, svaki put kad se nadjem u Sarajevu, obavezno mi kazu da mi pripadamo hrvatskom narjecju i da se ponasamo kao hrvati..to obicno pricaju ljudi koji nikad i nisu bili u Bihacu..mislim, to sto mi nemamo BA u govoru, to ne znaci da nismo bosanci je..mu

Stvarno me nervira ovo prepiranje na relaciji "Bihac-Sarajevo"..
..od ovoga se dobija CIR NA ZELUCU.. ukini forun bezze se nanervira :p
nemoj se bezze nervirati,sa Sarajevom su stoljecima svi u svadji i Tuzla i Zenica pa tako i Bihac,to da ce neko Bihac prepustiti Hrvatskoj je glupost,nedamo Bihac nit milimetar tog grada,mogu nas povuci za neku stvar.ma bezze price.
sarkić ajid-paša

Image
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

adi te ruzme slike koje si postavio su upravo slike na koje su paznju skrenuli
forumasi tj. da se vidi sta se jos moze rjesiti/popraviti.
Uskoro ce i bolnica u Bihacu cudti dobru vijest, jer Lipovaca se brina za svoj
grad za razliku od drugih.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Potpuno se slazem sa konstatacijom da je potrebna brza cesta izmedju Bihaca i Sarajeva...

Karlovac-Bihac-Bos.Petrovac-Kljuc-Mrkonjic Grad-Jajce-Travnik-Zenica-Sarajevo
Unjustice

Post by Unjustice »

Bihac_4_ever wrote:Potpuno se slazem sa konstatacijom da je potrebna brza cesta izmedju Bihaca i Sarajeva...

Karlovac-Bihac-Bos.Petrovac-Kljuc-Mrkonjic Grad-Jajce-Travnik-Zenica-Sarajevo
Evo ovako bi nekako bilo moje misljenje.

Velika Kladusa - Bihac
Sta je bilo, bilo je. Svi smo Bosnjaci braca, znaci sve zaboraviti. Kao kaznu skolske ekskurzije iz Bihaca organizovati u V. Kladusi i obratno. Redovno sastajanje opstinski funkcionera jednom mjesecno, izrada novih zajednickih projekata (npr. cestovna infrastruktura itd) izmedju ove dvije bos. krajiske opcine.

Zapadna Bosanska Krajina - Sarajevo - FBIH
Kao i zapadna Hercegovina i zapadna Bosanska Krajina je u proslom sistemu bila kaznjavanja od rezima. Stvar se tu treba i mora ispraviti. Jacati veze i suradnju izmedju zapadne Bos. Krajine i ostalih FBiH podrucja, prvenstveno tu mislim na Sarajevo, Zenicu i Tuzlu. Takodjer FBIH treba kao i u zap. Hercegovinu vise ulagati zbog proslosti. Znaci zapadna Krajina se ne moze ostaviti na milost i nemilost nego joj se treba pomoci koliko god moze i sto hitnije.

Zasto je F. Abdic imao toliku podrsku u Kladusi? Zato sto je ipak na stranu od njegovog politickog angazmana (koji je bio katastrofalan) ipak pokusavao pomoci i donekle i uspjeo u razvoju tog namjerno napravljenog zaostalog kraja. Da je Babo bio pametan pa da je ostao u ekonomskim vodama danas ne bi imali ovih problema.

U glavnom sloga, bratstvo, pomaganje i jedinstveno pocev od Kladuse preko Bihaca pa do Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara itd.
Post Reply