_stoKA_ wrote:finta zvani DzA-hILLnezna sta znaci glede eeeeehehehee
Krajina se umiriti ne da
-
trlica
Tihić: Vrijeme za akciju
Sulejman Tihić tokom boravka u USK
Problemi u Kantonalnom odboru ruše ugled SDA
Formirana komisija koja će analizirati situaciju i predložiti mjere za rješavanje problema
Da politička kriza u Kantonalnom odboru SDA Unsko-sanskog kantona traje predugo ali i da je krajnje vrijeme da se u cilju njenog prevazilaženja urade konkretni pomaci, tokom boravka u USK složio se i predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, kazavši između ostalog, da tako loši odnosi samo ruše ugled stranke i otežavaju njen rad.
- Kriza traje predugo, gotovo dvije godine i već danas (subota) sa radom će započeti stranačka komisija zadužena za Krajinu, koja će analizirati situaciju i Predsjedništvu BiH predložiti mjere za rješavanje problema u SDA USK.
Komisiju će sačinjavati Senad Šepić, Ibrahim Nadarević, Desnica Radivojević, Adil Osmanović i Jasenko Tufekčić, a nakon njihovog uvida u situaciju znat ćemo kako postupiti dalje - kazao nam je Tihić.
On nije precizirao da li će Predsjedništvo SDA BiH prije zaključaka ove komisije razmatrati disciplinske mjere protiv pojedinaca iz OO SDA Cazin koje je prije nekoliko dana na vanrednoj sjednici donio Izvršni kantonalni odbor SDA USK.
S. Dž.
Hadžipašić i Hozanović pred isključenjem
Kantonalni odbor predložio je da iz SDA budu isključeni Admir Hadžipašić, Rifet Hozanović, dok je za načelnika općine Cazin Nermina Ogreševića izglasana mjera predisključenja iz stranke.
Obrazlažući razloge donošenja ovih mjera, KO SDA je u saopćenju za javnost izrazio negodovanje zbog njihovog samovoljnog ponašanja i zbog neslužbenog stupanja u savez sa DNZ-om prilikom glasanja u Skupštini, što u krajnjem ima za cilj rušenje Kantonalne vlade i uvođenje politike Fikreta Abdića snažnije u izvršnu kantonalna vlast.
===============================================
Ko to ne zeli Krajini dobro?
Izgleda da je Vino i dalje posto je bilo.
Fino se vidi iz ovog teksta kome nije stalo do saradnje, do pomirenja u Krajini.Ako su sad ovako arogantni,kakvi li su bili kad su imali pusku na ramenu.
Sulejman Tihić tokom boravka u USK
Problemi u Kantonalnom odboru ruše ugled SDA
Formirana komisija koja će analizirati situaciju i predložiti mjere za rješavanje problema
Da politička kriza u Kantonalnom odboru SDA Unsko-sanskog kantona traje predugo ali i da je krajnje vrijeme da se u cilju njenog prevazilaženja urade konkretni pomaci, tokom boravka u USK složio se i predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, kazavši između ostalog, da tako loši odnosi samo ruše ugled stranke i otežavaju njen rad.
- Kriza traje predugo, gotovo dvije godine i već danas (subota) sa radom će započeti stranačka komisija zadužena za Krajinu, koja će analizirati situaciju i Predsjedništvu BiH predložiti mjere za rješavanje problema u SDA USK.
Komisiju će sačinjavati Senad Šepić, Ibrahim Nadarević, Desnica Radivojević, Adil Osmanović i Jasenko Tufekčić, a nakon njihovog uvida u situaciju znat ćemo kako postupiti dalje - kazao nam je Tihić.
On nije precizirao da li će Predsjedništvo SDA BiH prije zaključaka ove komisije razmatrati disciplinske mjere protiv pojedinaca iz OO SDA Cazin koje je prije nekoliko dana na vanrednoj sjednici donio Izvršni kantonalni odbor SDA USK.
S. Dž.
Hadžipašić i Hozanović pred isključenjem
Kantonalni odbor predložio je da iz SDA budu isključeni Admir Hadžipašić, Rifet Hozanović, dok je za načelnika općine Cazin Nermina Ogreševića izglasana mjera predisključenja iz stranke.
Obrazlažući razloge donošenja ovih mjera, KO SDA je u saopćenju za javnost izrazio negodovanje zbog njihovog samovoljnog ponašanja i zbog neslužbenog stupanja u savez sa DNZ-om prilikom glasanja u Skupštini, što u krajnjem ima za cilj rušenje Kantonalne vlade i uvođenje politike Fikreta Abdića snažnije u izvršnu kantonalna vlast.
===============================================
Ko to ne zeli Krajini dobro?
Izgleda da je Vino i dalje posto je bilo.
Fino se vidi iz ovog teksta kome nije stalo do saradnje, do pomirenja u Krajini.Ako su sad ovako arogantni,kakvi li su bili kad su imali pusku na ramenu.
- Bosanac_21
Respekt. Vidim da sam preletio, mislio sam na Kladusu opcenito. To mi sebaco_vk wrote:Dobro zbori ovaj Bosanac_21, samo moram da ga ispravim vezano za ovo da je Kladusa babina, po ovom ispada da je Kladusa vlasnistvo babe sto nema smisla, ja sam kladuscanin i eto smeta mi to i da ovdje ima nebabinih eto pozdrav.Bosanac_21 wrote:Nije to individualno, jer u pitanju su hoteli, robne kuce, manje firmice - niko
ne sjedi vec se ipak radi. Gradovi poput Bosanske Krupe, Sanskog Mosta,
koji su bili poruseni rastu i grade se brze nego ikad.
Ko su ti s Hrvatskim drzavljanstvom? To su ti vecinom oni koji su i prije rata
radili po Hrvatskoj. To su najvise opstine Cazin i babina Kladusa, ostalo je
sve manjina. Ipak to su ti ljudi Bosnjaci iz Bosne koji imaju hrvatski pasos.
Gdje su gradovi u Bosanskoj Krajini gdje su Hrvati vecinsko stanovnistvo?
Njorc. Na tu teritoriju Hrvatska nema pravo, a i kad bi doslo do neke podjele,
vjeruj mi da bi se odlucili za BiH, jer to su ti zadrti Krajisnici koji svoja imanja
i vjeru ne prodaju tako lako.
babino nekako izmaklo, jer ipak i njegovo je prohujalo s vihorom.