Kraj Dodika?

animals

#26 Re: Kraj Dodika?

Post by animals »

Kraj Dodika cadjava mehana..
manijak1

#27 Re: Kraj Dodika?

Post by manijak1 »

moderacija ne radi :D da nisu u štrajku ?
Maraschino

#28 Re: Kraj Dodika?

Post by Maraschino »

Dodik je na uzici Beograda uz podrsku nekih EU zvanicnika(a Rusa da ne pricam).
O njegovom odlasku odlucuje prije svega Beograd pa svi drugi. Kada njima ne bude vise trebao, imaju nacina(optuznice) da ga sklone.
BarbaDue

#29 Re: Kraj Dodika?

Post by BarbaDue »

Maraschino wrote:Dodik je na uzici Beograda uz podrsku nekih EU zvanicnika ovo ne može biti tačno

(a Rusa da ne pricam).
O njegovom odlasku odlucuje prije svega Beograd pa svi drugi. Kada njima ne bude vise trebao, imaju nacina(optuznice) da ga sklone.
Maraschino

#30 Re: Kraj Dodika?

Post by Maraschino »

BarbaDue wrote:
Maraschino wrote:Dodik je na uzici Beograda uz podrsku nekih EU zvanicnika

(a Rusa da ne pricam).
ovo ne može biti tačno
Ne budi dijete. :-)

Jedan od njih je Lajcak. Skoro svaki ambasador koji dodje kod njega u B.Luku precutno ga podrzava. Zato nema konsenzusa u PIC-u.
Onaj ko drzi do drzave ne ide nekom predsjedniku administrativne jedinice na noge ili ide svima. Cavara umire od dosade.
apsidejzi

#31 Re: Kraj Dodika?

Post by apsidejzi »

zavrzlama wrote::
155_mm wrote:ne kontam da neko misli da ako dodik ode da ce biti bolje bilo sta u BiH.

Normalno da ce sve ostati isto...dodiku je vec spremna zamjena ....ivanic je u uzem izboru...ceka se odobrenje bbeograd i primopredaja moze da pocne..
Upravo o tome i ja govorim mada nije ni Beograd jedini igrac. Vjerovatno je zelja instalirati ”proevropske ljude” ali u nedostatku istih moze proci i ovaj sto ne navija direktno za rusiju. Vidicemo reakciju rusa.

Mislim, fakat je glup razlog za tumacenke Bakirove izjave. To ni djete ne bi popusilo. Isto tako, glupo je ocekivati da se ovdje bilo sta desi bez Amina svjetskih sila.
BarbaDue

#32 Re: Kraj Dodika?

Post by BarbaDue »

U PIC-u nema konsenzusa zbog radi Rusije
Maraschino

#33 Re: Kraj Dodika?

Post by Maraschino »

BarbaDue wrote:U PIC-u nema konsenzusa zbog radi Rusije
Mislim da ne pratis pomno zasjedanja. pored Rusije postoje i drugi koji se ne slazu sa Inzkom.

http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... strah.html

Prisustvo stranih sudija, obnavljanje tuzbe za agresiju Srbije, prvi referendum...pored Rusije nadje se neko ko ne da podrsku Inzku.
It_is_a_Leclerc

#34 Re: Kraj Dodika?

Post by It_is_a_Leclerc »

Dodik je klasičan primjer nečega što se u međunarodnoj politici zove - korisni idiot.

Onog momenta kad mu dionice padnu i kad Beogradu ne bude stalni osigurač u pregovorima sa EU i SAD-om, pustit će ga niz vodu kao što su pustili i Karadžića, i Mladića, i Krajišnika...

Dotad će Dodikom ratovati "njegovi" u RS, ali to za pro-bosanske snage u ovoj državi ne znači gotovo ništa. Mi treba da taj sukob potičemo, rasplamsavamo i da mu se veselimo kao jedinstvenoj mogućnosti da se slabi pozicija RS unutar BiH, ali to je otprilike to.

Dodik će otići onako kako je došao. A došao je u SFOR-ovom oklopnom vozilu, vodeći ispod ruke otetog HDZ-ovog zastupnika u NSRS koji je pokušao pobjeći iz zemlje da ne glasa za Dodikovu vladu 1997., pa ga je SFOR kidnapovao u Brčkom na nekakvom mostu i doveo na glasanje.
BarbaDue

#35 Re: Kraj Dodika?

Post by BarbaDue »

Maraschino wrote:
BarbaDue wrote:U PIC-u nema konsenzusa zbog radi Rusije
Mislim da ne pratis pomno zasjedanja. pored Rusije postoje i drugi koji se ne slazu sa Inzkom.

http://24sata.info/vijesti/bosna-i-herc ... strah.html

Prisustvo stranih sudija, obnavljanje tuzbe za agresiju Srbije, prvi referendum...pored Rusije nadje se neko ko ne da podrsku Inzku.
Moguće da ne pratim ali ni ti mi nisi baš ap tu dejt, poturio si mi link iz 2009.g. Radije se posluži zadnjim zaključcima PIC-a.
Zaključci PIC-a: Pozivamo RS da ne održi referendum
30.08.2016.

Vijeće za implementaciju mira (PIC) danas je usvojilo zaključke o najavljenom referendumu o Danu Republike Srpske, pri čemu je Rusija imala izdvojeno mišljenje.

Zaključke prenosimo u cijelosti:

"Ustavom BiH nedvojbeno je utvrđeno da su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obvezujuće i da su entiteti u obavezi da poštuju odluke institucija BiH. U tom kontekstu, predloženi referendum u Republici Srpskoj, koji od birača u RS traži da se izjasne o pitanju o kome je već odlučio Ustavni sud BiH, je destabilizirajući i podiže političke tenzije, koje nekonstruktivno odvlače pažnju sa veoma ozbiljnih ekonomskih i socijalnih izazova pred kojima se BiH nalazi. Pozivamo vlasti Republike Srpske da ne održe referendum.

Iako referendum o entitetskim praznicima može potpadati pod nadležnost jednog entiteta, bilo koji referendum mora biti proveden na način koji je u skladu sa Ustavom BiH, i ne može kršiti Opći okvirni sporazum za mir niti ustavni okvir BiH. Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) primili su k znanju uvjeravanja Vlade RS da je cilj referenduma da bude „korak ka provedbi odluke Ustavnog suda BiH“. Ali je Upravni odbor PIC-a također konstatirao da su predsjednik RS i Narodna skupština RS (NSRS) više puta osporavali nadležnost državnih pravosudnih institucija u BiH. Takve izjave i potezi protivni su Općem okvirnom sporazumu za mir i vladavini prava, i jednostavno su neprihvatljive.

U tom kontekstu, ističemo da nijedan referendum ne može promijeniti činjenicu da su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obavezujuće. Odluka Ustavnog suda BiH ostaje na snazi u potpunosti i mora se poštovati, u skladu sa Općim okvirnim sporazumom za mir. Politički direktori Upravnog odbora PIC-a su više puta istaknuli, između ostalog i u junu 2016. i decembru 2015. godine, “da je Ustavni sud BiH sastavni dio Aneksa 4. Općeg okvirnog sporazuma za mir, i da je ključan za njegovu provedbu.” Upravni odbor PIC-a još jednom je potvrdio svoju podršku visokom predstavniku kao konačnom autoritetu za tumačenje civilnih aspekata Općeg okvirnog sporazuma za mir, u skladu sa Aneksom 10. Sporazuma i relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Upravni odbor PIC-a poziva institucije BiH da ovo pitanje riješe kroz ustanovljene zakonske procedure i postojeći ustavni okvir, te putem konstruktivnog dijaloga. U tom kontekstu, konstatiramo da su pred Ustavnim sudom BiH već u toku postupci koje su pokrenuli predstavnici državnih institucija s ciljem ocjenjivanja ustavnosti odluke NSRS o referendumu, kao i zahtjev za preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o praznicima RS koji je podnijela NSRS. Koliko je poznato Upravnom odboru PIC-a, predsjednik Ustavnog suda je nagovijestio da bi se sjednica Suda mogla održati prije referenduma.

Upravni odbor PIC-a nadalje poziva sve strane u BiH da se suzdrže od ishitrenih mjera i retorike koja vodi podjelama, koje samo produbljuju negativnu političku atmosferu. U tom kontekstu, Upravni odbor PIC-a žali zbog korištenja secesionističke retorike na svim stranama, i još jednom potvrđuje svoju neupitnu opredijeljenost za teritorijalni integritet i fundamentalnu strukturu BiH kao jedinstvene, suverene države koja se sastoji od dva entiteta, bez prava na otcjepljenje. Nećemo tolerirati bilo kakvo kršenje Općeg okvirnog sporazuma za mir, uključujući, između ostalog, i pokušaje otcjepljenja. Neće biti prekrajanja geografske karte BiH.

Upravni odbor PIC-a će nastaviti pratiti ovo pitanje i dalji razvoj događaja.

* Ruska Federacija se ne pridružuje ovoj izjavi."
Maraschino

#36 Re: Kraj Dodika?

Post by Maraschino »

Za Rusiju je opcepoznato da 99% odluka ne podrzava a ja sam spomenuo i druge.
Mirza007

#37 Re: Kraj Dodika?

Post by Mirza007 »

Ma kakav kraj. Uzece on jos jedan mandate sigurno.
I sta fali? Od kako se docepao vlasti, ukopa PC totalno.
Dug raste, nezaposlenost isto, penzije stagniraju, bjezi ko god moze a baja prica bajke. Treba ga samo pustiti da nastavi tako.
Pasce PC k'o gnjila kruska, sama od sebe.
BarbaDue

#38 Re: Kraj Dodika?

Post by BarbaDue »

Maraschino wrote:Za Rusiju je opcepoznato da 99% odluka ne podrzava a ja sam spomenuo i druge.
Koje druge? Imaš li info ko je još bio protiv tadašnjih zaključaka osim RU?
Maraschino

#39 Re: Kraj Dodika?

Post by Maraschino »

BarbaDue wrote:
Maraschino wrote:Za Rusiju je opcepoznato da 99% odluka ne podrzava a ja sam spomenuo i druge.
Otvori onaj link gore sto sam postavio...i sta si se ufatio :D nema PIC uvijek konsenzus(osim Rusa) i Inzko uvijek ima pune ruke posla.

Poenta je, ambasadori da zele izolovati Dodika mogu to vrlo jednostavno kao sto to cini americka ambasada ali EU ambasadori su funjare bili i ostali.
p206

#40 Re: Kraj Dodika?

Post by p206 »

mislim da je vrijeme da napustite sahranu
Maraschino

#41 Re: Kraj Dodika?

Post by Maraschino »

p206 wrote:mislim da je vrijeme da napustite sahranu
Nisam ni dosao da polozim vijenac. Rano je za to. :D
jao_situacije

#42 Re: Kraj Dodika?

Post by jao_situacije »

apsidejzi

#43 Re: Kraj Dodika?

Post by apsidejzi »

Maraschino wrote:
BarbaDue wrote:
Otvori onaj link gore sto sam postavio...i sta si se ufatio :D nema PIC uvijek konsenzus(osim Rusa) i Inzko uvijek ima pune ruke posla.

Poenta je, ambasadori da zele izolovati Dodika mogu to vrlo jednostavno kao sto to cini americka ambasada ali EU ambasadori su funjare bili i ostali.
EU ambasadori se boje rusije a nakon Trumpa su se nasli izmedju dvije vatre. Merkel je davno izjavila da u EU vise nevide SAD kao oslonac. Trump je budala koja unosi nesigurnost u svjetsku politiku. Iz tog razloga EU ne cacka mecku i ne izaziva ruse i zato nece da otvoreno izoluju dodika. Znam ja vrlo dobro kad oni pocnu hinjski igrati. Ne branim Dodika i drago mi je sto ce otici. Sto manje ruskog uticaja u BiH to manja sansa za rat.

Dodo je sam sebe izolovao zato sto je glup. Oduvijel je bio krkan i sad su ga iskoristili i naveli na tanak led. Pokazao je slabost koju inace nije pokazivao.
mayab

#44 Re: Kraj Dodika?

Post by mayab »

Image
SmokingMan

#45 Re: Kraj Dodika?

Post by SmokingMan »

Dodik vadi trajno riješenje iz unutarnjeg džepa?
mousstapha

#46 Re: Kraj Dodika?

Post by mousstapha »

Jedino sto vidim je kraj Bakira na svim nivoima, pa cak i u vlastitoj kuci.
SmokingMan

#47 Re: Kraj Dodika?

Post by SmokingMan »

Bakir i SDA su jedno,i njegov utjecaj na sve odluke unutar stranke neće biti upitan,bez obzira što će on formalno istupiti sa političke scene.
undefined007

#48 Re: Kraj Dodika?

Post by undefined007 »

Dodik je politička kukavica, blebetalo koje prosipa istu priču ali se nikada ne odlučuje na nju. Možda će nekome biti smješno, ali frajer uopšte nije četnik i bolja je opcija nego ovi iz opozicije. Oni su gori 10x od njega. Od srca mu želim da nastavi započeto, da opet pobjedi na izborima, krade i tako ukrug. :D
JThomas

#49 Re: Kraj Dodika?

Post by JThomas »

dodika, isto kao i njegove vjerne saveznike iz sda, na vlasti drži nakupljena vlast iz prošlosti. novac, usluge, radna mjesta, talovi kojima se kupuje i manipuliše ostanak na vlasti u sadašnjosti.

brzo se zaboravilo koliko se on knap provukao i sa "papcima" zadnji put da napravi vlast u rs. iako je u njegovim rukama više od decenije minulog rada na vlasti, a znamo koliko to kod nas znači. realno je reći da, ako su po prebrojanim i službenim rezultatima njegov i szp blok bili tu negdje, to znači da su oni u stvarnosti dobili više glasova.
Smmajo

#50 Re: Kraj Dodika?

Post by Smmajo »

Kad dođe vrijeme i kad izlapi, spremit će mu neko od njegovih metak u čelo, ko što je bilo sa Slobom. Polahko.
Post Reply