Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ovajonaj

#51 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by ovajonaj »

ja isto mislim da se sve sazna preko osiguranja... onaj ko vas je osigurao sigurno ima i vas broj mobitela jer vas sigurno i zove pred istek registracije da ponovo registrujete... a ko vadi policu osiguranja iz auta? moja uvijek stoji u autu...
u kojem osiguranju si bio osiguran?
drndalo

#52 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by drndalo »

Ja vadim sve iz auta ! Nemoj mi reci da im u autu ti jos ostavis i saobracajnu ? Da se mogu cijelu noc lagodno voziti kad ti ga ukradu...?
udrch

#53 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by udrch »

Do podataka vlasnika auta se dolazi preko osiguranja uglavnom, iako jače ekipe imaju i policiju iza leđa..uostalom onom kome je to potrebno naći će način da dođe..
Auto ni kom slučaju nije završilo u srednjoj Bosni, daleko je to za voziti i rizično po noći..
Vjerovatno je negdje u nekoj garaži ili na nekom parkingu..
Do auta je najlakše doći otkupom ako znaš nekog koje jak u Sarajevu..
Svojevremeno sam bio prisutan kad buraz od Ramiza Delalića javlja njemu da su mu ukrali auto..
Samo ga je pito kad je primjetio da ga nema..onda je nazvao nekog lika u Lukavicu i javio mu da je to auto od buraza mu i da se pobrine da se neoštećeno vrati i da mu javi ime i prezime glupana koji ga je ukrao..
Ovaj je malo vrdao, više je pokušavao da ne kaže koje ukrao auto nego da pokuša da ne vrati auto..
Nakon 15 minuta je nazvao i pita gdje treba dovesti auto i kaže da su to uradili amateri neki, početnici..
Ovaj samo klima glavom i završi razgovor i kaže mamicu mu četničku još me levati, ko da ja ne znam da je to njegova ekipa..
udrch

#54 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by udrch »

I samo da se pridružim apelu da se ne plaća otkup, to je postalo prerizično i uglavnom ne donosi rezultate..
Ako cijena otkupa nije bar trećina od iznosa koliko ti vrijedi auto, znaj sigurno da je prevara u pitanju i da džaba daješ pare..treba ovo razglasiti raji..
Lopove ne zanima u kakvoj si ti situaciji..cijena jedne ovakve akcije se zna i mislim da oni nema šanse da odrade ovakav posao ispod 3000 KM..otkup bilo kojeg auta ispod ove cifre je upitan..
Cjenkanje sa likom koji te zove je ubleha živa, on nije glavni u toj priči i on ti ne može spustiti cijenu..
Treba biti svjestan nekih stvari unaprijed..

Daj neka neko uputi čovjeka kako da nam ovdje postavi sliku da možemo lakše uočiti auto ako nam se nađe negdje usput..
aldinhandzic

#55 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Da ako može da mi neko objasni kako se slike postavljaju, to će mnogo olakšati. Narode svaka vam čast na podršci. Danas bih isto komentarisao, ali vazdan je sarajevo-x bio blokiran. Ili su DDS napadi na sajt ili su ga blokirali u firmi gdje radim pojma nemam. Evo sad sam u kući 17:00 i sada radi. Danas sam obišao sve parkinge od Pofalića, Dolac Malte, VF komerca, garažu Merkatora, ali na žalost bez uspjeha. Nadu ne gubim, to mi je sve što mi je ostalo, kao i brz oporavak supruge i djeteta. Ma sve maltene u istom danu se desilo. Da popizdiš. Dobro je pa sam još na nogama.
burek_in_space

#56 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by burek_in_space »

aldinhandzic wrote:Da ako može da mi neko objasni kako se slike postavljaju, to će mnogo olakšati. Narode svaka vam čast na podršci. Danas bih isto komentarisao, ali vazdan je sarajevo-x bio blokiran. Ili su DDS napadi na sajt ili su ga blokirali u firmi gdje radim pojma nemam. Evo sad sam u kući 17:00 i sada radi. Danas sam obišao sve parkinge od Pofalića, Dolac Malte, VF komerca, garažu Merkatora, ali na žalost bez uspjeha. Nadu ne gubim, to mi je sve što mi je ostalo, kao i brz oporavak supruge i djeteta. Ma sve maltene u istom danu se desilo. Da popizdiš. Dobro je pa sam još na nogama.
Idi na imageshack.us i uploaduj sliku koju zhelish postaviti ovdje na forum. Nakon toga ce ti se pojaviti nekoliko linkova, a ti izaberi onaj namijenjen za forume, i kada to uradish klikni na "odgovori", zatim na i izmedju ova dva znaka postavi link. Nadam se da je dovoljno jasno objashnjeno. :-?

Sretno u potrazi!
aldinhandzic

#57 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Hvala na brzom odgovoru, večeras ili sutra ču ih postaviti.
MAN-lion's coach

#58 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by MAN-lion's coach »

......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:08, edited 1 time in total.
aldinhandzic

#59 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Pregledao sam. Nije ni jedna. Ima jedna što lići 2003 godina (ista boja i serija), samo moja nema navigaciju i ima karakterističan ukrasni spojler na gepeku i alu felge sa 6 krakova običnih (klasični krakovi bez kerefeka).
O'zone
Globalni moderator

#60 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by O'zone »

Evo još jedna ideja možda glupa ali ja bih uradio tako. Pošto postoji opasnost da su se auta otarasili negdje na auto otpadu ne bi bilo zgorega nazvati otpade u i oko Sarajeva, Istočnog Sarajeva,Pala i Sokoca i tražiti nešto specifično a to bi u ovom slučaju po meni bio ovaj spojler za Lagunu pa ako neki gazda ima i to još plavi otiči i pogledati i spojler a onda pod isprikom da ti treba još nekih dijelova za isto vozilo iz unutrašnjosti ili ispod haube pokušati vidjeti brojeve šasije i motora. Od sveg srca želim da ga nađeš negdje u garaži ili parkingu a ne ovako u dijelovima ali eto pade mi na pamet.
ranger

#61 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by ranger »

uh sav se najezih kad procitah cijelu pricu...
sve sam to prozivio 2004 kad su mi ukrali golfa. meni su trazili 1800 pa sam na kraju spustio na 600, al problem je bio sto ja nisam htio a ni mogao dat pare dok ne vidim auto. pokusavao preko nekih ljudi u lukavici preko svojih poznanika ali nisam uspio naci.
nekako se te situacije dese kad ti je najteze... al sto neko rece nek je ziva glava jbg sta sad mozes...
zapisao sam ti podatke, obratit cu paznju i nadam se da cu je srest negdje.
zivio ;-)
aldinhandzic

#62 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

ovajonaj wrote:ja isto mislim da se sve sazna preko osiguranja... onaj ko vas je osigurao sigurno ima i vas broj mobitela jer vas sigurno i zove pred istek registracije da ponovo registrujete... a ko vadi policu osiguranja iz auta? moja uvijek stoji u autu...
u kojem osiguranju si bio osiguran?
Sarajevo osiguranje, a tehnički pregled sam obavio U GRASU-a, mada je to bilo ko u crtanim filmovima (uvijek me nasmije), al o tom neki drugi put.
Ady88

#63 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by Ady88 »

Nadam se da ce se sve ovo na kraju dobro zavrsiti, a evo slika da se ne mucis :thumbup:

Image
aldinhandzic

#64 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Hvala ti najljepša. Mozak mi je totalno blokiran od problema. Legenda si.
citroen

#65 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by citroen »

Dobro bi bilo da postavis jos koju sliku,ovakvih laguna ima dosta po ssarajevu
smoki_choko

#66 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by smoki_choko »

jos jednu sliku sa strane i od zada. da se lakse moze prepoznati
aldinhandzic

#67 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Evo sad sam kopao po slikama, nevjerovatno ne mogu ni jednu da nađem osim ove, a imao sam ih negdje. Ma žena voli slikat pa ona vodi evidenciju o tome, a trenutno je u bolnici. Čim nađem objaviču ih.

U p.m kad ti trba nigdje ih.
bach

#68 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by bach »

U svojoj vjeri, na svojoj zemlji, u tuđoj Laguni
harla_kurla

#69 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by harla_kurla »

Aldine,

Cuo sam za tvoj slucaj(zacudim se kako je Sarajevo mala mahala), i pravo mi je zao. Prijatelju mog prijatelja se desila ista stvar, Laguna 2.2 Dci i to onaj dan kad je bila utakmica Bih - Francuska.

Sve sto si pricao bilo je skoro isto, samo s razlikom sto on nije dao pare. Sreca je bila pa je poveo sa sobom lika koji je "mafioza" (lik kojemu je ukraden auto nije kriminalac ali zivi u mahali gdje se krecu takvi likovi), koji je na kraju pregovarao s likom koji ih je zvao. Uglavnom pare nisu htjeli ostaviti dok ne vide auto.

Lik je pokrenuo pola Sarajeva, dolazilo se do sumnjivih likova, pregovaralo su da preko trece osobe ostave pare, na kraju...neki dan mu je javljeno od nekoga (poznanik-mafioza) da mu je auto vec u dijelovima.

Obisao je kao i ti pola Sarajeva...nista.

Volio bih da je kod tebe situacija drugacija, ali bojim se da od auta nista.
aldinhandzic

#70 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Dvije Lagune su nestale tu noć, a to je ta druga Laguna (lokacija Otoka ako se ne varam). U noći 07.09 (tada je bila utakmica) nestale su dvije Lagune moja i ta. I ja se isto bojim da je več u dijelovima. Neznam, teško mi je i hodati po otpadima ili zvati pa da prepoznam neki dio. U tom momentu ne znam šta bih uradio. Molim boga svaku noć da to nije tako, ali istina je sve bliža tome. Niko još uvijek nije zvao, niti sam šta našao. Ma užasan osjećaj. Nebi bilo loše da me povežeš sa tim tipom na P.M pa da razmjenimo iskustva. Ko zna.
Last edited by aldinhandzic on 17/09/2010 08:30, edited 1 time in total.
potpuni stranac

#71 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by potpuni stranac »

meni je auto ukradeno prije nekoliko godina, lopove su nekako uspjeli pofatati, naravno nakon što sam ja uradio veći dio posla, ali autu ni traga. lola jednostavno nije htio da kaže gdje je auto i to je to, branio se šutnjom. enjoy Bosnia
aldinhandzic

#72 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Bože dragi. Mogu zamisliti kako si se osječao u tom trenutku. Ma neopisiv je taj osječaj, svako jutro kad ustaneš. Bol u stomaku i huja te neka uhvati ma da netrunim o tome. Kome se ovo desilo najbolje zna kako mu je. Imam još nešta nade, samo da nije već u komadima što je većina slućajeva. Prića mi neku noć tip da je isto tako nekoj sudinici nestao auto. I kad su je zvali ona im zaprijetila da zna ko su i da im se loše piše ako ne vrate auto. Odgovor je bilo dobro, nema problema i zapale joj auto. Ma užas.
potpuni stranac

#73 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

aldinhandzic wrote:Bože dragi. Mogu zamisliti kako si se osječao u tom trenutku. Ma neopisiv je taj osječaj, svako jutro kad ustaneš. Bol u stomaku i huja te neka uhvati ma da netrunim o tome. Kome se ovo desilo najbolje zna kako mu je. Imam još nešta nade, samo da nije već u komadima što je većina slućajeva. Prića mi neku noć tip da je isto tako nekoj sudinici nestao auto. I kad su je zvali ona im zaprijetila da zna ko su i da im se loše piše ako ne vrate auto. Odgovor je bilo dobro, nema problema i zapale joj auto. Ma užas.
više ništa nije ko što je bilo, sada auto ni na minutu ne ostavljam a da mu ne stavim kandžu, kuću isto tako, uvuče se neka paranoja, ...ne daj Bože nikome. no da crnjak bude veći, lopova osude za krađu mog i još tri ili četiri auta, pazi sad, na godinu dana. uračunaju mu pritvor (tri mjeseca), ode u zenicu još 3-4 mjeseca i to je to, eno ga slobodno se šeće, vozi pasata od 50-ak hiljada, a nije zaposlen...........
aldinhandzic

#74 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

E J.... ti ovakvu državu. Ma treba im ko u nekim zemljama ruku kojom je obijao odmah odfikarit, i javno bičevanje ko u 15 vjeku. U Titinoj Jugi kad prijaviš nestanak auta za 24 sata ga nađu. Kada bi policajac prošao mahalom kod lopova je odmah bila bježanija, jer su dobivali degenek i za ono što će sutra ukrast. Ma grozno. I policajcima su smanjili plate, i njima nije do posla, a ruke su im svezane. Korupcija na sve strane. Ma ne zna čovjek odakle da počne s tom prićom al o tome drugi put.
potpuni stranac

#75 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

aldinhandzic wrote:E J.... ti ovakvu državu. Ma treba im ko u nekim zemljama ruku kojom je obijao odmah odfikarit, i javno bičevanje ko u 15 vjeku. U Titinoj Jugi kad prijaviš nestanak auta za 24 sata ga nađu. Kada bi policajac prošao mahalom kod lopova je odmah bila bježanija, jer su dobivali degenek i za ono što će sutra ukrast. Ma grozno. I policajcima su smanjili plate, i njima nije do posla, a ruke su im svezane. Korupcija na sve strane. Ma ne zna čovjek odakle da počne s tom prićom al o tome drugi put.
imaju oni dobre plate, problem leži malo dublje-nepismenost, nerad, ljenost, pa kad tome još dodaš sudstvo= 0
Post Reply