drugi_profil wrote:Evo da nesto upitam.
Prije dvije-tri godine promijenili su vecini u haustoru brojila. Od tog casa meni je racun za struju skocio sa 70-80 na 110-120 maraka.
Hajd kontam nije brojilo valjalo, zato su ga i promjenili.
I pocenmo mi stediti, bojler, masine samo kad je jeftina struja. Sve stedne sijalice pozavrtao i racun nebitno manji, 7-8 max 15 maraka.
Prosli mjesec, racun 85 maraka za period od 29 dana. jedino sto se promijenilo jeste da su u stanu cije je brojilo do mog, iseljeni podstanari, i mjesec dana majstori renovirali. Niko nije zivio u njemu. JA nisam nista bitno promijenio u navikama u odnosu na mjesece prije.
Sad mi se suhva vezala da ja nisam placao i tu struju ili bar dio te struje. Sad ne mogu ni provjeriti iskljucivanjem svih svojih sklopki, jer tamo jos uvijek niko ne stanuje.
je li ovo moguc scenario i kako se moze traziti provjera ovoga?
Znaci satovi imaju vijek trajanja
do 12 godina ... U sebi imaju jedan lezaj koji kad ode
uspori brojilo . I mi kao firma smo tu uz gubitku , te kad postavimo novo brojilo onda kod ljudi nastaju problemi ....
Sto se tice vaseg komsije , mi kao firma ne mozemo tu nista ( na sudu )... Od sata do vaseg stana bi trebao biti kabal iz jednog komada , e sad ima mogucnost da Vam se neko usput prikljuci samo je to
tesko izvodljivo jer treba lupat i stemat po haustoru ili oko Vasih vrata da vam na ocigled prikljuci kabal i krade od Vas ... I kad kradu takvi ovi Bas kradu i preko 50KM mjesecno
To bi trebao UPRAVITELJ DA SE POZABAVI TIME ... JER JE TO U SKLOPU ZGRADE ... I to se sve desava iza brojila El. Distribucije

Ako se desava ...
Sad procitah 29 dana izmedzu ocitanja ... Nekad se desi i 32 dana ,,, tako to ne zvuci nista novo ali to je 10 / posto razlike izmedzu racuna
i sad je Maj duzi mijesec 31 dan te ce se odmah to i osijetiti umijesto 85 bit ce 95 jbg