Malo smo se nasalili, nije naodmet malo sale.
Kosovski Bosnjaci
-
Mujko
Znam da smo dobrodosli nego se salim. Takva stvar se radi na drzavnom nivou i to moze bit samo slobodna zelja samih Kosovskih Bosnjaka i mogucnost drzavnih organa FBiH da takvo nesto sprovedu u dogovoru sa zvanicnom Pristinom.
Last edited by Mujko on 14/06/2007 12:14, edited 3 times in total.
-
_BosanaC
Taman ih ima toliko da bi se svi mogli naseliti u Dejcice, pa da napokon i ona skola profunkcionise a da ne zjapi obnovljena pod katancemDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mujko, Bosnjaci sa Kosova su dobro dosli, bar sto se tice F.BiH i dijela u kojem su Bosnjaci vecina. Poznavajuci opcenito natalitet ljudi sa Kosova, vjerujem da bi dusmanima pao mrak na oci.Mujko wrote:Ako nam Sarajevo ne da naseljavanje mi cemo zahtjevati od Banja Luke politicki azil.
- Drvosjeca iz Dejcica
Minnela wrote:a da se ti njima preselisDrvosjeca iz Dejcica wrote:Mujko, Bosnjaci sa Kosova su dobro dosli, bar sto se tice F.BiH i dijela u kojem su Bosnjaci vecina. Poznavajuci opcenito natalitet ljudi sa Kosova, vjerujem da bi dusmanima pao mrak na oci.Mujko wrote:Ako nam Sarajevo ne da naseljavanje mi cemo zahtjevati od Banja Luke politicki azil.bio bi svoj na svome
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
Ti jednom guzom na dvije stolice, pazi da se ne izmakne jedna.Minnela wrote:
naravno..samo moje je i ovo ovdje,a i to tamo gdje bi ti smjestio kosovske bosnjake
..tako da nece ici
..jedino ti mozes njima
![]()
Samo ti si mene pogresno shvatila, ja bih njima prvo dao pasose, k'o neki susjedi, pa im onda dao pravo glasa u BiH opet ugledavsi se na susjede. A nakon toga ljudi ce sami doci ako uvide da je u matici bolje.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 14/06/2007 13:41, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Kosovo?
I COULDNT CARE LESS!!!!!
Dok se Mujko brine za Bosnjake s Kosova, a neki Radovan se brine za Srbe na Kosovu, u nasem Sarajevu deloziraju BORCE ARMIJE BIH ali jelde Mujko, bolje ovako stiti interese Bosnjaka na Kosovu, nego guzicu dici i pomoci DEMOBILISANOM BORCU ARMIJE BIH da se ne spali, vec pritisnuti vlast da im rijese stambeno pitanje...
FUJ!
I COULDNT CARE LESS!!!!!
Dok se Mujko brine za Bosnjake s Kosova, a neki Radovan se brine za Srbe na Kosovu, u nasem Sarajevu deloziraju BORCE ARMIJE BIH ali jelde Mujko, bolje ovako stiti interese Bosnjaka na Kosovu, nego guzicu dici i pomoci DEMOBILISANOM BORCU ARMIJE BIH da se ne spali, vec pritisnuti vlast da im rijese stambeno pitanje...
FUJ!
-
Nancy Drew
Mujko wrote:Zasto? Pokvario sam ti dan? Nemoj biti tako sebican. Taj zivalj je tamo u manjini i zeli da zivi u svojoj matici.
-
luciferino
Ako hoće u EU neka ostanu na Kosovu. Prije će ući od matične im domovine.
-
Nancy Drew
mimo teme al da ne otvaram novu ...
(valjda) glumci iz Trebinja tuže Cerića, Silajdžića i Komšića
' ...od trebinjskog Okružnog tužilaštva traže da pokrenu krivični postupak protiv ove trojice, moleći ih da polože ispit čuvanja Ustava BiH ...'
http://www.24sata.info/6112
(valjda) glumci iz Trebinja tuže Cerića, Silajdžića i Komšića
' ...od trebinjskog Okružnog tužilaštva traže da pokrenu krivični postupak protiv ove trojice, moleći ih da polože ispit čuvanja Ustava BiH ...'
http://www.24sata.info/6112
-
basta sljezove boje
#37 Re: Kosovski Bosnjaci
poprilicno bezobrazno prema Pristini obzirom da su Bosnjaci na Kosovu izborili sva politicka prava, da postoje 4 bosnjacke politicke stranke i fakulteti na bosanskom u Peci i Prizrenu, da se u Alemu navodi da su "Kosovski Bosnjaci za Artisarijev prijedlog", da ima TV program koji vodi Nadira Avdic-Vllasi ..Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac?
Razlog tome navodim sto se BiH treba naseljavati Bosnjacima.
u Platformi o učešću Bošnjaka u pregovorima o statusu Kosova nema nijedne rijeci o ovome o cemu ti pricas. Vakat ima 3 mjesta u Skupstini Kosova, SDA Kosove jedno, jedan ministar u Vladi Kosova, fakat mi nije jasno na sta se ti to tuzis i zasto bi se uopce neko trebao iseljavati sa Kosova?
-
manki
halo man`te se krajinemostarac wrote:a neeee, oni vise preferiraju krajinu, specijalno Laktashe od kad su clanovi PL BiH u fudbalu, za koju se inace jako interesuju_BosanaC wrote:Hoce li doci u paketu sa Srbima s Kosova koji ce se naseliti u istocnu Bosnu?
-
Mujko
#39 Re: Kosovski Bosnjaci
basta sljezove boje wrote:poprilicno bezobrazno prema Pristini obzirom da su Bosnjaci na Kosovu izborili sva politicka prava, da postoje 4 bosnjacke politicke stranke i fakulteti na bosanskom u Peci i Prizrenu, da se u Alemu navodi da su "Kosovski Bosnjaci za Artisarijev prijedlog", da ima TV program koji vodi Nadira Avdic-Vllasi ..Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac?
u Platformi o učešću Bošnjaka u pregovorima o statusu Kosova nema nijedne rijeci o ovome o cemu ti pricas. Vakat ima 3 mjesta u Skupstini Kosova, SDA Kosove jedno, jedan ministar u Vladi Kosova, fakat mi nije jasno na sta se ti to tuzis i zasto bi se uopce neko trebao iseljavati sa Kosova?
Ne tuzim se nista.Nemoj moje rijeci oblikovati na svoj nacin.Ja sam za to da se Bosna naseli Bosnjacima i to na prijateljski nacin. A za Albance bi tada bilo bolje sto bi mogli rahat da pricaju samo na Albanskom jeziku.I da ne cuju taj Srpski jezik vise.
To znaci svi zadovoljni.
-
_BosanaC
#40 Re: Kosovski Bosnjaci
Velis - Bosnjaci pricaju Srpski?Mujko wrote:basta sljezove boje wrote:poprilicno bezobrazno prema Pristini obzirom da su Bosnjaci na Kosovu izborili sva politicka prava, da postoje 4 bosnjacke politicke stranke i fakulteti na bosanskom u Peci i Prizrenu, da se u Alemu navodi da su "Kosovski Bosnjaci za Artisarijev prijedlog", da ima TV program koji vodi Nadira Avdic-Vllasi ..Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac?
Ne tuzim se nista.Nemoj moje rijeci oblikovati na svoj nacin.Ja sam za to da se Bosna naseli Bosnjacima i to na prijateljski nacin. A za Albance bi tada bilo bolje sto bi mogli rahat da pricaju samo na Albanskom jeziku.I da ne cuju taj Srpski jezik vise.![]()
To znaci svi zadovoljni.
- seln
#41 Re: Kosovski Bosnjaci
Bosanac, ne zbunjuj covjeka. Sacekaj dok pita Ugljanina ko je i sta je._BosanaC wrote:Velis - Bosnjaci pricaju Srpski?Mujko wrote:basta sljezove boje wrote: poprilicno bezobrazno prema Pristini obzirom da su Bosnjaci na Kosovu izborili sva politicka prava, da postoje 4 bosnjacke politicke stranke i fakulteti na bosanskom u Peci i Prizrenu, da se u Alemu navodi da su "Kosovski Bosnjaci za Artisarijev prijedlog", da ima TV program koji vodi Nadira Avdic-Vllasi ..
Ne tuzim se nista.Nemoj moje rijeci oblikovati na svoj nacin.Ja sam za to da se Bosna naseli Bosnjacima i to na prijateljski nacin. A za Albance bi tada bilo bolje sto bi mogli rahat da pricaju samo na Albanskom jeziku.I da ne cuju taj Srpski jezik vise.![]()
To znaci svi zadovoljni.
-
basta sljezove boje
#43 Re: Kosovski Bosnjaci
nikome ne smeta ni srpski niti bilo koji drugi jezik na Kosovu, inace ne bi bila tolika pomama za svim kursevima stranih jezika. Vrlo je vazno da se uci srpski, jer kad Kosovo postane neovisno i kada pocne pregovore sa EU navalice turisti kao sada u Crnu Goru. Znas da na Kosovu ima puno lijepih srpskih manastira koji ce sigurno privlaciti turiste iz Srbije. I zasto bi Bosnjak sa Kosova koji moze raditi kao prevodilac ili nastavnik jezika isao u hercegovacki krs da zivi od have?Mujko wrote: Ne tuzim se nista.Nemoj moje rijeci oblikovati na svoj nacin.Ja sam za to da se Bosna naseli Bosnjacima i to na prijateljski nacin. A za Albance bi tada bilo bolje sto bi mogli rahat da pricaju samo na Albanskom jeziku.I da ne cuju taj Srpski jezik vise.![]()
To znaci svi zadovoljni.
-
Mujko
OK ja sam mislio ovim dobro i Bosnjacima i Albancima.
Albanci da pricaju samo Albanski a kad treba nesto sluzbeno sa malobrojnim Srbima ce pricati samo na Engleskom.
I eto kad bude Kosovo nezavisno ako bog da mi cemo doci na Kosovu kao turisti iz BiH i sa starim prijateljima promuhabeti na Engleskom jeziku.
Na primjer: ooohhh How are you my Albanian friend, Hasan! How's goin'in kosovo?!
Albanac ce: Oh yes sure in kosovo very good.
A ja kazem djetetu na maternjem hajt kod majke otidni.
A Albanac ce: Neeeeee nemoj pricati tim jezikom!!
Ja: Oh I am sorry this is lapsus.
Albanci da pricaju samo Albanski a kad treba nesto sluzbeno sa malobrojnim Srbima ce pricati samo na Engleskom.
I eto kad bude Kosovo nezavisno ako bog da mi cemo doci na Kosovu kao turisti iz BiH i sa starim prijateljima promuhabeti na Engleskom jeziku.
Na primjer: ooohhh How are you my Albanian friend, Hasan! How's goin'in kosovo?!
Albanac ce: Oh yes sure in kosovo very good.
A ja kazem djetetu na maternjem hajt kod majke otidni.
A Albanac ce: Neeeeee nemoj pricati tim jezikom!!
Ja: Oh I am sorry this is lapsus.
-
Jastreb35
#46 Re: Kosovski Bosnjaci
Svi su dobrodosli u BiH, pa i Bosnjaci s Kosova.Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac? Razlog tome navodim sto se BiH treba naseljavati Bosnjacima.
-
borat
#48 Re: Kosovski Bosnjaci
Zato sto se neko u ne tako davnoj proslosti k*rcio pa sad kad je rotacija nastala polako osjeti da mu gori tlo pod nogama,ako nije kriv sto bi bjezao?basta sljezove boje wrote:poprilicno bezobrazno prema Pristini obzirom da su Bosnjaci na Kosovu izborili sva politicka prava, da postoje 4 bosnjacke politicke stranke i fakulteti na bosanskom u Peci i Prizrenu, da se u Alemu navodi da su "Kosovski Bosnjaci za Artisarijev prijedlog", da ima TV program koji vodi Nadira Avdic-Vllasi ..Mujko wrote:Kakvo je vase misljenje dragi forumasi o tome da se poslije statusa postigne sprazum sa Pristinom da se Kosovski Bosnjaci presele u Stolac?
Btw na u Kosovu ima jedno stotinjak pravih bosanskih porodica,svi ostali su falshe kojima se ne zivi sa albancima pa im je sad Bosna pala na pamet.
-
stardust3003
najbolje da ostanu na Kosovu...svi se mogu u zaposliti u ambasadi BiH...