Kosovo treba ostati u sastavu Srbije
-
baracuda
Pa Srbija je bolan 500 godina bila pod Turskom, samim tim i Kosovozzzzz wrote:Dobro, hocemo onda vako, posto je Vojvodina uvijek bila madjarska, neka Srbija pokaze dobru volju, vrati Madjarima njihovo pa onda neka trazi Kosovo nazad sebi.baracuda wrote:Kosovo je uvijek bilo srpsko, tj. u sastavu Srbije... dokaz tome su i brojni pravoslavne crkve i manastiri koje se tamo nalaze... To nije mogla propaganda montirati! Jednostavno doslo je do brzog ''mnozenja'' Albanaca i oni su postali vecina, nisu koristili kondome ili stali vecTamo neka wrote:I TO I DALJE TVRDIM DA kOSOVO NIJE NIKAD BIlO SRPSKo:E.....SAD STO SU SRBI RADILI NA SVOJU RUKU NAS NE PITAJUCI-TO SE NE PIKA.![]()
To je cista laz da je Kosovo uvijek bilo u sastavu Srbije. Od Kosovske bitke pa do 1912 godine, Kosovo nije bilo u sastavu Srbije...to je nekih petsto i kusur godina
Sto se Vojvodine tice, tacno je da je bila madjarska... ali danas je vecinsko stanovnistvo srpsko, prema tome ne moze se bas pricati o otcjepljenju...
Samo jos jedna stvar(posto mi kazu da generalizujem da su Albanci loseg zanimanja).... Neka mi neko kaze jednog Albanca koji je nesto dobro i korisno za ovu planetu ucinio??? Na svakog Albanca koji vi napisete, ja cu napisati 20 Srba (sto naucnika, knjizevnika, pisaca, nobelovaca, muzicara, sportista)... To su razlozi zbog kojih mislim da Kosovo ne treba dobiti nezavisnost... i kraj price
-
Tamo neka
Neka mi samo jedan nabroji jednog Albanca ratnog zlocinca-ja cu vam odmah 100 srba .A...ti brojis one naucnike kao Radovan Karadzic il Mile traktorista ???Jakih vam naucnika(coban tjera ovcice)
A na muzicare mislis sigurno na Baju malog knindzu-to su pjesme tih naucnika.A kraj je price kad to forumasi odluce a ne ti!!!!!
A na muzicare mislis sigurno na Baju malog knindzu-to su pjesme tih naucnika.A kraj je price kad to forumasi odluce a ne ti!!!!!
- DobroJutroKolumbo
Otidji na Kosovo pa progovori na Bosanskom i jos uz to reci i da si musliman i bez obzira na to j....e ti mater isto ko i Srbima...Bosnjaci na Kosovu su ugrozeni i svi koji ne pricaju Albanski...that is true,belive me... Tuku ih i ponizavaju...Kosovski i Makedonski Albanci se razlikuju, ovi Makedonski ne vole Kosovare...Ali u principu slazu se oko jedne stvari a to je velika Albanija!!! Njihov lobi je toliko jak ,da je pustio pipke u sve korijene Americkog drustva...Izlobirali su kod Amerikanaca i u Kongresu i u Bijeloj Kuci ...naravno lova...a sta drugo...I vjerujte da ce doci dan da cemo se i mi Muslimani-Bosnjaci , Srbi i Hrvati ,Bosanci i Hercegovci o jadu zabaviti kad oni budu vecinski narod u BiH...Samo polako...50 godina ,natalitet 10 puta veci od svih pobrojanih naroda i eto ga...To se upravo desilo sa Kosovom... I ja kao Bosanac musliman kazem Kosovo Srbima, ja ih ne zelim ovde kao vecinu u BiH...!!!
-
Liska
Koop, nema potrebe ubacivati Kanadu i Kvibek jer su oni iz neke druge price. Princip samoopredjeljenja do otcjepljenja je prvi put ubacen u Ustav iz 1974. godine i vrijedio je za republike (postoje i tumacenja da vrijedi i za narode). Ako bi vrijedio za narode, onda bi Albanci zbilja imali pravo na nezavisnost, ali i Srbi u BiH. Badinterova komisija je svojim tumacenjem dala za pravo republikama i na osnovu tog tumacenja su Slovenija, Hrvatska i BiH dobile nezavisnost 1992. godine. Da je tumacenje bilo drugacije, ne bi bilo nezavisnosti i veliko je pitanje kako bi sve zavrsilo, sa Milosevicem na celu Srbije. Isto tako, na osnovu tog tumacenja je i Crna Gora dobila pravo na svoju nezavisnost i iskoristila ga tek ove godine. Istim tumacenjem nije data nikakva naznaka ili mogucnosti bivsim autonomnim pokrajinama na nezavisnost. S ozbirom da je Kosovo, po rezoluciji 1244 i dalje dio Srbije, neki referendum o nezavisnosti bi trebao ukljucivati i glasanje svih stanovnika u Srbiji i na Kosovu. A da sam ja na celu Srbije, dao bih Kosovo, ali prodao bih ga vrlo skupo. Je li Kostunica dobar trgovac ostaje da vidimo.
-
jusuff
horns, da je kakav istrazivac, bio bi pismen...sarajlija06 wrote:Točno Horns. Samo želim da dobro isprovociram i da se ismijem - a ovi bekani to bukvalno shvatili![]()
![]()
![]()
Nemogu da vjerujem. Zaboli me i za Albance i za Srbe i za Bošnjake![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Idioti balkanski.
valjda bi znao da nije "nemogu", nego je "ne mogu"
ovo je, ocigledno, nako mlado papce
-
Mr_M
Davanjem nezavisnosti Kosovu otvara se pandorina kutija, jer postoji dosta drugih teritorija, koje imaju slican status ka i Kosvo, npr. Baskija, djelovi Gruzije, Cecenija, itd.
To je najvjeroavtnije i razlog, zbog koga se stalno odugovlaci sa nekim stalnim rjesenjem. Da je MZ htjela imati nezavisno Kosovo, proglasila bi ga vec prije par godina, nista je nije sprecavalo u tome.
To je najvjeroavtnije i razlog, zbog koga se stalno odugovlaci sa nekim stalnim rjesenjem. Da je MZ htjela imati nezavisno Kosovo, proglasila bi ga vec prije par godina, nista je nije sprecavalo u tome.
-
koop
klap-klap-klapRodrigo_de_Triana wrote:Otidji na Kosovo pa progovori na Bosanskom i jos uz to reci i da si musliman i bez obzira na to j....e ti mater isto ko i Srbima...Bosnjaci na Kosovu su ugrozeni i svi koji ne pricaju Albanski...that is true,belive me... Tuku ih i ponizavaju...Kosovski i Makedonski Albanci se razlikuju, ovi Makedonski ne vole Kosovare...Ali u principu slazu se oko jedne stvari a to je velika Albanija!!! Njihov lobi je toliko jak ,da je pustio pipke u sve korijene Americkog drustva...Izlobirali su kod Amerikanaca i u Kongresu i u Bijeloj Kuci ...naravno lova...a sta drugo...I vjerujte da ce doci dan da cemo se i mi Muslimani-Bosnjaci , Srbi i Hrvati ,Bosanci i Hercegovci o jadu zabaviti kad oni budu vecinski narod u BiH...Samo polako...50 godina ,natalitet 10 puta veci od svih pobrojanih naroda i eto ga...To se upravo desilo sa Kosovom... I ja kao Bosanac musliman kazem Kosovo Srbima, ja ih ne zelim ovde kao vecinu u BiH...!!!
Moj Albanski se svodi na narucivanje kafe, soka, pive i hrane, uz to znam reci dobar-dan-jutro-vece. Svaku noc sam vani, pricam na bosanskom, fala bogu pa grlato celjade, a i voli se raspravljat', pa eto pocesto sam i najglasniji u kafani. Do sada me niko nije ruzno pogledao, nesto mi prigovorio ili me odbio usluziti. Prije par mjeseci sam sjedio s nekom rajom u baru, i sto do nas je sjedilo 8 novinara i pripadnika nekih nevladinih organizacija iz Beograda i Nisa; Elem ostalo se do 2 ujutro, i naravno prica je okrenula na politiku. znaci Srbi iz Srbije, Bosanac, Bosnjak s Kosova i dva Albanca s Kosova u politickoj diskusiji u centru Pristine.
Ja ne kazem da nema mjesta na Kosovu gdje ti neko nece problem praviti ako pricas srpski/bosanski/hrvatski/makedonski, ali ovakve predrasude koje ti tu prosipas su otuzne.
- DobroJutroKolumbo
Ja iznosim fakta, ljudi kojima se to dogodilo, pa su sve prodali i otisli jedni za BIH a, drugi u unutrasnjost Sandzaka... Ja zasto ih ne zelim u BiH ne sa nekog nacionalno-sovinistickog aspekta nego zato sto imaju jebeno dobar natalitet i progutace nas sve...Progutali su svojim natalitetom Kosovo ,dio Makedonije...pogledaj malo ,oni postaju glavna snaga u regionu...Albanija+dio Makedonije+Kosovo+dio Crne Gore(pitanje vremena ,a najmanji problem ce im biti natalitetom odraditi Crnogorce)sve veci broj ih je u BiH...=Velika Albanija...koop wrote:klap-klap-klapRodrigo_de_Triana wrote:Otidji na Kosovo pa progovori na Bosanskom i jos uz to reci i da si musliman i bez obzira na to j....e ti mater isto ko i Srbima...Bosnjaci na Kosovu su ugrozeni i svi koji ne pricaju Albanski...that is true,belive me... Tuku ih i ponizavaju...Kosovski i Makedonski Albanci se razlikuju, ovi Makedonski ne vole Kosovare...Ali u principu slazu se oko jedne stvari a to je velika Albanija!!! Njihov lobi je toliko jak ,da je pustio pipke u sve korijene Americkog drustva...Izlobirali su kod Amerikanaca i u Kongresu i u Bijeloj Kuci ...naravno lova...a sta drugo...I vjerujte da ce doci dan da cemo se i mi Muslimani-Bosnjaci , Srbi i Hrvati ,Bosanci i Hercegovci o jadu zabaviti kad oni budu vecinski narod u BiH...Samo polako...50 godina ,natalitet 10 puta veci od svih pobrojanih naroda i eto ga...To se upravo desilo sa Kosovom... I ja kao Bosanac musliman kazem Kosovo Srbima, ja ih ne zelim ovde kao vecinu u BiH...!!!
Moj Albanski se svodi na narucivanje kafe, soka, pive i hrane, uz to znam reci dobar-dan-jutro-vece. Svaku noc sam vani, pricam na bosanskom, fala bogu pa grlato celjade, a i voli se raspravljat', pa eto pocesto sam i najglasniji u kafani. Do sada me niko nije ruzno pogledao, nesto mi prigovorio ili me odbio usluziti. Prije par mjeseci sam sjedio s nekom rajom u baru, i sto do nas je sjedilo 8 novinara i pripadnika nekih nevladinih organizacija iz Beograda i Nisa; Elem ostalo se do 2 ujutro, i naravno prica je okrenula na politiku. znaci Srbi iz Srbije, Bosanac, Bosnjak s Kosova i dva Albanca s Kosova u politickoj diskusiji u centru Pristine.
Ja ne kazem da nema mjesta na Kosovu gdje ti neko nece problem praviti ako pricas srpski/bosanski/hrvatski/makedonski, ali ovakve predrasude koje ti tu prosipas su otuzne.
E pa ja kao sto ne zelim Veliku Hrvatsku i Veliku Srbiju ne zelim ni Veliku Albaniju...Mi ovde ratujemo, a sviju ce nas oni pobijediti kitom ,mjesto puske!!! Sjajna filozofija ,haman po uzoru na Turke,jebi pa vladaj!!!Svidja mi se!!!
-
mr__bosnjak
Koliko ti imas nickova @Rodrigo
Za tvoju informaciju Kosovo je vecinsko albansko od 1699. godine dakle oko 300 godina hej! A i njihovi preci Iliri su tu bili prije Srba. Koliko dugo su Srbi imali Kosovo? 100 godina za kojih su izgradili masu crkava? I to je to historijsko pravo? Pa duze je Bosna imala Sandzak i za razliku od Kosova gdje skoro i nema vise Srba na Sandzaku su i dalje Bosnjaci vecina. Izvoli pa vidi sta je bila srpska okupacija Kosova:
http://www.alb-net.com/warcrimes-img/prekaz.htm
E sad vi lijepo k´o cetnici negirajte. Kako vas nije stid vikat "Kosovo Srbiji" nakon svega sto je ta ista Srbija protiv vas uradila?
Ma imaju pravo Albanci sto se tice Bosnjaka...
@pape
Dobro onda drugi put
P.S.
Za tvoju informaciju Kosovo je vecinsko albansko od 1699. godine dakle oko 300 godina hej! A i njihovi preci Iliri su tu bili prije Srba. Koliko dugo su Srbi imali Kosovo? 100 godina za kojih su izgradili masu crkava? I to je to historijsko pravo? Pa duze je Bosna imala Sandzak i za razliku od Kosova gdje skoro i nema vise Srba na Sandzaku su i dalje Bosnjaci vecina. Izvoli pa vidi sta je bila srpska okupacija Kosova:
E sad vi lijepo k´o cetnici negirajte. Kako vas nije stid vikat "Kosovo Srbiji" nakon svega sto je ta ista Srbija protiv vas uradila?
Ma imaju pravo Albanci sto se tice Bosnjaka...
@pape
Dobro onda drugi put
P.S.
Šest bivših političkih, vojnih i policijskih zvaničnika Srbije i Jugoslavije, optuženih za zločine na Kosovu, koji su do početka suđenja bili u Srbiji, do danas u 14.00 moraju biti u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala. Riječ je o Nikoli Šainoviću, Milanu Milutinoviću, Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću, Sretenu Lukiću i Dragoljubu Ojdaniću, javlja B92.
Advokat Toma Višnjić, koji zastupa Ojdanića kaže da očekuje da će suđenje potvrditi raniji stav njegovog klijenta da nije kriv za zločine koji mu se stavljaju na teret. Prema najavama, suđenje bi trebalo da traje samo nekoliko dana, a Višnjić kaže da će suđenje trajati nešto kraće nego prijethodna održavana u Tribunalu zbog izmijenjenih pravila o postupku, ali i kao posljedica pritiska sudije na Tužilaštvo. "Pretpostavljam da se u drugom dijelu suđenja to odnosi i na odbranu, a to je da se suđenje što brže odvija i da se jedan broj dokaza sve više uvodi pismenim putem, a da svjedočenja budu smanjena na najmanju moguću mjeru, mislim na svjedočenja uživo", kaže on.
Suđenje u Haškom tribunalu počinje 10. jula, a sva šestorica se terete za zločin protiv čovječnosti nad kosovskim Albancima, uključujući progon oko 800.000 Albanaca i masovna ubistva u prvih šest mjeseci 1999. godine.
-
Atanasije_Svilar
SAMO NEZAVISNO KOSOVO!
Srbija svaki dan isplacujue 200.000 $ duga na ime kosova pariskom ili nekom klubu poverilaca (idijoti). Trenutno na kosovu ima plafon 25.000 srba. U mom bloku na NBG-u zivi 30.000. Dalje sta ce mi pokrajina u kojoj svaki stanovink radi protiv drzave koju ne priznaje, ko ce mi garanatovati da ,kako bi urbano rekli, ne bude teroristickih napada (aktuelno svuda po svetu!).
A u suprtonom verujem kada bude doslo do toga da ce srbija dobiti neke djavolje ustupke MZ (a mi ce mo biti veci idijoti ako ih ne prihvatimo).
Kosovo i rs nemaju nista zajednicko, ja koji zivim u bg - u sam protiv pripajanja rs matici (sta vec to bilo?) ili nezavisnosti rs?
Zasto?
Zato sto BiH prima finansijske inekcije MZ, neko to mora vratiti. Tako ako se rs pripoji matici (uzas), ja necu placati njihove dugove boli me k*** i onako smo u govnima do guse, a cisto sumnjam da bi i oni mogli sami placati svoje dugove.
To je jedan od razloga, a ima ih! Ali problem je u svsti ljudi!
Srbija svaki dan isplacujue 200.000 $ duga na ime kosova pariskom ili nekom klubu poverilaca (idijoti). Trenutno na kosovu ima plafon 25.000 srba. U mom bloku na NBG-u zivi 30.000. Dalje sta ce mi pokrajina u kojoj svaki stanovink radi protiv drzave koju ne priznaje, ko ce mi garanatovati da ,kako bi urbano rekli, ne bude teroristickih napada (aktuelno svuda po svetu!).
A u suprtonom verujem kada bude doslo do toga da ce srbija dobiti neke djavolje ustupke MZ (a mi ce mo biti veci idijoti ako ih ne prihvatimo).
Kosovo i rs nemaju nista zajednicko, ja koji zivim u bg - u sam protiv pripajanja rs matici (sta vec to bilo?) ili nezavisnosti rs?
Zasto?
Zato sto BiH prima finansijske inekcije MZ, neko to mora vratiti. Tako ako se rs pripoji matici (uzas), ja necu placati njihove dugove boli me k*** i onako smo u govnima do guse, a cisto sumnjam da bi i oni mogli sami placati svoje dugove.
To je jedan od razloga, a ima ih! Ali problem je u svsti ljudi!
Last edited by Atanasije_Svilar on 25/10/2006 17:00, edited 1 time in total.
-
Kula08
P O D P I S U J E M !!!koop wrote:Rodrigo_de_Triana wrote:Otidji na Kosovo pa progovori na Bosanskom i jos uz to reci i da si musliman i bez obzira na to j....e ti mater isto ko i Srbima...Bosnjaci na Kosovu su ugrozeni i svi koji ne pricaju Albanski...that is true,belive me... Tuku ih i ponizavaju...Kosovski i Makedonski Albanci se razlikuju, ovi Makedonski ne vole Kosovare...Ali u principu slazu se oko jedne stvari a to je velika Albanija!!! Njihov lobi je toliko jak ,da je pustio pipke u sve korijene Americkog drustva...Izlobirali su kod Amerikanaca i u Kongresu i u Bijeloj Kuci ...naravno lova...a sta drugo...I vjerujte da ce doci dan da cemo se i mi Muslimani-Bosnjaci , Srbi i Hrvati ,Bosanci i Hercegovci o jadu zabaviti kad oni budu vecinski narod u BiH...Samo polako...50 godina ,natalitet 10 puta veci od svih pobrojanih naroda i eto ga...To se upravo desilo sa Kosovom... I ja kao Bosanac musliman kazem Kosovo Srbima, ja ih ne zelim ovde kao vecinu u BiH...!!!
klap-klap-klap
-
baracuda
Albanci se sire ko epidemija ljudi, eto ih sutra kod nas... da ne govorim da je njihova mafija vec sada najjaca u Sarajevu..
A ovi likovi, velike patriote iz Svedske i ostalih pripizdina, sto nisu u zivotu ocima vidjeli ni Albanca ni Srbina (osim Karadzica ili Tacija) i to na TV, neka mi ne sole pamet kako bi Siptari trebali da imaju DVIJE drzave na Balkanu... jer su toboze ugrozeni ko bijeli medvjedi, jadnici toliko su ugrozeni da ce postatati kanibali....
I, da Albanija je jedina drzava na Balkanu koja je iza nas po razvoju... znaci ljudi nisu ratovali, to samo govori kakav je njihov usrani mentalitet.... i na nedavno istrazivanje gradjana zemalja EU najveci procenat njih nebi nikada u EU volio vidjeti Albance... ali jok samo nasi bekani ih postuju, jer zaboga oni su muslimani, kako ces protiv njih
Nemam vise sta raspravljati... na ovu temu
A ovi likovi, velike patriote iz Svedske i ostalih pripizdina, sto nisu u zivotu ocima vidjeli ni Albanca ni Srbina (osim Karadzica ili Tacija) i to na TV, neka mi ne sole pamet kako bi Siptari trebali da imaju DVIJE drzave na Balkanu... jer su toboze ugrozeni ko bijeli medvjedi, jadnici toliko su ugrozeni da ce postatati kanibali....
I, da Albanija je jedina drzava na Balkanu koja je iza nas po razvoju... znaci ljudi nisu ratovali, to samo govori kakav je njihov usrani mentalitet.... i na nedavno istrazivanje gradjana zemalja EU najveci procenat njih nebi nikada u EU volio vidjeti Albance... ali jok samo nasi bekani ih postuju, jer zaboga oni su muslimani, kako ces protiv njih
- danas
mislim da si se malo zajebo -- valjda govoris o srbima? jer samo oni traze dvije drzave, a kako se 'goloruki srpski narod' branio od ugrozenosti genocidom, to smo vec imali priliku da osjetimo na sopstvenoj kozi.baracuda wrote:
- Jimmy_The_Saint
baracuda wrote:Albanci se sire ko epidemija ljudi, eto ih sutra kod nas... da ne govorim da je njihova mafija vec sada najjaca u Sarajevu..
Svaka čast. Imaš Orden Belog Orla sa Srebreničkom Lentom za razvoj genocidne misli i srpske propagande.
Evo, nisam u Švedskoj. Znam bar po tuce Šiptara i Srba. I mislim da Kosovo možda i može opstati u NEKAKVOJ Srbiji, ali Srbija definitivno više nema šta da traži na Kosovu. Jebali su ih 80 godina, dosta više i nikad više.
I, da Albanija je jedina drzava na Balkanu koja je iza nas po razvoju... znaci ljudi nisu ratovali, to samo govori kakav je njihov usrani mentalitet....
Griješiš. Stižu nas, i prestižu. A to što ovdje ljudi žive u oblaku blaženog neznanja i sliku o Albaniji grade po stereotipima otprije 20 godina, to je naš problem. Uostalom, Brozova diktatura bila je banja kad se uporedi s Rumunijom, Albanijom ili čak Bugarskom: te ljude je "mir" sjeb'o toliko da im je dugo vremena čak i razorena BiH bila pojam. "Usrani mentalitet"? Ništa bitno drukčiji od našeg, osim po tome što im domovina i solidarnost češće znače nešto u životu.
i na nedavno istrazivanje gradjana zemalja EU najveci procenat njih nebi nikada u EU volio vidjeti Albance...
Ne bi ti građani, da se takve pitalo, nikad gledali ni Poljake, ni Čehe, a pogotovo ne tebe i mene. No, to nije mjerilo ničega osim zapadnoevropske uskogrudosti.
ali jok samo nasi bekani ih postuju, jer zaboga oni su muslimani, kako ces protiv njih![]()
Šiptari dosta skladno žive u tri vjere, i dijele jezik i domovinu. Što Bosancima i Hercegovcima uporno ne polazi za rukom. Islam im jako često znači malo ili ništa. Stoga, ne lupetaj.
Naravno da nemaš. Za raspravu treba ponešto i znati o onome o čemu pričaš. Al' jok, važno je "zakucati" fetvom, k'o da si reis osobno.
-
koop
vala bas, nemoj raspravljat' jer ocigledno nemas sta pametnoga reci. Majko drago jest' vas se nakotilo, mislim, sovinista, pa to je cudo jedno.baracuda wrote:Albanci se sire ko epidemija ljudi, eto ih sutra kod nas... da ne govorim da je njihova mafija vec sada najjaca u Sarajevu..
I, da Albanija je jedina drzava na Balkanu koja je iza nas po razvoju... znaci ljudi nisu ratovali, to samo govori kakav je njihov usrani mentalitet.... i na nedavno istrazivanje gradjana zemalja EU najveci procenat njih nebi nikada u EU volio vidjeti Albance... ali jok samo nasi bekani ih postuju, jer zaboga oni su muslimani, kako ces protiv njih![]()
uf, ode jedan sarajlija06, al' se odmah nacrta drugi, ljuti ravnogorac/nacista.
-
rajvosa4ever
Kosovo je Srbija uvijek bilo i treba da ostane. (i Metohija, naravo)
Sto se tice shipaca, bagra bili i ostali. (Usput peksini da ne mogu biti veci)
Glavni lanac i snadbjevaci narkotika u Evropi.
Vole samo sebe, a da im je malo "sile" sve bi oko sebe pogazili.
Ja sam uostalom svoje misljenje rekao, a ovo je samo dopuna.
Glavni lanac i snadbjevaci narkotika u Evropi.
Vole samo sebe, a da im je malo "sile" sve bi oko sebe pogazili.
Ja sam uostalom svoje misljenje rekao, a ovo je samo dopuna.
-
marijam
sarajevo06, rajvosa4ever i baracuda---VI STE JADNI, a znate zasto-----
ZATO STO STE VI NAJPEKSINIJI, NAJPRIMITIVNIJI, NAJGLUPLJI...itd.. -kako vi kazete za albance----pa znate li vi da ste vi nastali od albanaca jadni ne bili...nego sutite i prdite vise kad pojma nemate---procitajte nesto pa se onda javite--ali to je ipak mislim preovladao kucni odgoj
ZATO STO STE VI NAJPEKSINIJI, NAJPRIMITIVNIJI, NAJGLUPLJI...itd.. -kako vi kazete za albance----pa znate li vi da ste vi nastali od albanaca jadni ne bili...nego sutite i prdite vise kad pojma nemate---procitajte nesto pa se onda javite--ali to je ipak mislim preovladao kucni odgoj
- DobroJutroKolumbo
Sto se tice nicka imao sam jedan, a ovo mi je drugi , a ovom sam dao prednost jer ovaj to vise zasluzuje od onog prvog...Da ga makar ja nagradim kad nece niko...mr__bosnjak wrote:Koliko ti imas nickova @Rodrigo![]()
Ma imaju pravo Albanci sto se tice Bosnjaka...![]()
@pape
Dobro onda drugi put![]()
P.S.
Šest bivših političkih, vojnih i policijskih zvaničnika Srbije i Jugoslavije, optuženih za zločine na Kosovu, koji su do početka suđenja bili u Srbiji, do danas u 14.00 moraju biti u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala. Riječ je o Nikoli Šainoviću, Milanu Milutinoviću, Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću, Sretenu Lukiću i Dragoljubu Ojdaniću, javlja B92.
Advokat Toma Višnjić, koji zastupa Ojdanića kaže da očekuje da će suđenje potvrditi raniji stav njegovog klijenta da nije kriv za zločine koji mu se stavljaju na teret. Prema najavama, suđenje bi trebalo da traje samo nekoliko dana, a Višnjić kaže da će suđenje trajati nešto kraće nego prijethodna održavana u Tribunalu zbog izmijenjenih pravila o postupku, ali i kao posljedica pritiska sudije na Tužilaštvo. "Pretpostavljam da se u drugom dijelu suđenja to odnosi i na odbranu, a to je da se suđenje što brže odvija i da se jedan broj dokaza sve više uvodi pismenim putem, a da svjedočenja budu smanjena na najmanju moguću mjeru, mislim na svjedočenja uživo", kaže on.
Suđenje u Haškom tribunalu počinje 10. jula, a sva šestorica se terete za zločin protiv čovječnosti nad kosovskim Albancima, uključujući progon oko 800.000 Albanaca i masovna ubistva u prvih šest mjeseci 1999. godine.
Helem nejse!Opovrgnite argumentima ovo sto sam ja rekao...!!!Tristo godina vecina, gdje ti to procita ziv bio!?Odakle ti ta informacija!?
Samo opovrgni ovo oko nataliteta...progutace podrucje bivse juge za 100 godina , samo polako...
Sta se meni to tako ne svidja pa se protivim tome!?Ne svidja mi se njihova patrijarhalna zajednica i nacin zivota...Babo vodi glavnu rijec,ostalo su papuce, zene i djeca su im sporedna stvar...Pritvori u kucu i nek nidje ne izlaze...!!! I Jimmy je upravu ,razvijeniji su od nas i jesu zivjeli pod represivnom cizmom dugo vremena pa stoga se i mozda danas tako manifestuje njihov bijes prema svemu sto nije njihovo...I Jimmy nista protiv tvog arnautskog porijekla i ostalih...gore sam vec rekao sta mi se to ne svidja kod njih,a to je u 90% slucajeva te zajednice...
I jos nesto kad mozemo diskutovati o bosnjacima, srbima , hrvatima ,jevrejima zasto to ne mozemo diskutovati o albancima...u cemu je problem!? Naravno bez vrijedjanja!!!
-
koop
naravno da se moze diskutovati, ali kada su jedini argumenti sovinisticke i rasisticke izjave, zasnovane na nekim stereotipima, a ne na faktualnim stvarima, onda je tesko pricati o bilo kakvoj civiliziranoj diskusiji.
Za mene, 99% tvojih izjava nisu vrijedne daljnje rasprave, jer spadaju u grupu gore navedenih izjava.
Ja samo mogu reci, da bilo ko, ko je zivio izvan svoje avlije, male homogene sredine, gdje su svi manje vise isti, zna da ovo sto ti pricas je glupost. Zasto, pa zato sto se isto primjenjujue, zavisno od drzave za koju govorimo i za:
-Turke
-Jugose (da ovdje spadamo i mi, jer je tako nekim tvojim istomisljenicima malo teze praviti razliku izmedju Srba, Hrvata, Bosanaca, Makedonaca,...)
-Arape (opet, iako govorimo o 20 zemalja, i preko 300 miliona ljudi, lakse je reci, ma to su sve (ovdje ubaci neki pogrdni epitet).
-Pakistance
-Indijce
-Crnce (no comment)
-Kineze (u kojoj grupi obicno zavrse i korejanci, filipinci, tajlandzani,...)
Epiteti koje obicno cujes su: prljavi, neobrazovani, nasilni, kriminalci, kako to vi volite predstaviti, mnoze se kao (opet izaberi pogrdnu imenicu).
Znaci, rasista si zato sto tvoje postavke se zasnivaju na tome da je odredjeni narod, geneticki predodredjen da se ponasa na ovaj ili onaj nacin, da je krimogen, nasilan, ili zaostao.
Posto si rasista, ja se mogu ovdje na glavu nasaditi da ti nesto objasnim ali znam da je to "exercise in futility".
Na poslu sam imao kolegu iz juzne afrike, bijelac, ok tip, bar dok se ne dotaknes teme "njegove" drzave, i crnacke populacije. Pricali smo ja i on mjesecima, ja, vise ne vjerujuci da je tip ozbiljan, a poslje da nece priznati da to sto prica nema veze s mozgom, on, ljut sto ja smatram da su oni (crnci) ista stvar kao i bijelci.
Uzaludno,ostalo je na njegovom vjerovanju da su crnci su prljavi, krimogeni, samo kad ne kradu i ubijaju prave djecu ne bi li tako istjerali jadne bjelce. Ah, da zaboravih dodati da su po ovom' tipu bijelci otkrili i osnovali Juznu Afriku. Na moje pitanje a sta je bilo tu prije, covjek je hladno rekao nista.
Za mene, 99% tvojih izjava nisu vrijedne daljnje rasprave, jer spadaju u grupu gore navedenih izjava.
Ja samo mogu reci, da bilo ko, ko je zivio izvan svoje avlije, male homogene sredine, gdje su svi manje vise isti, zna da ovo sto ti pricas je glupost. Zasto, pa zato sto se isto primjenjujue, zavisno od drzave za koju govorimo i za:
-Turke
-Jugose (da ovdje spadamo i mi, jer je tako nekim tvojim istomisljenicima malo teze praviti razliku izmedju Srba, Hrvata, Bosanaca, Makedonaca,...)
-Arape (opet, iako govorimo o 20 zemalja, i preko 300 miliona ljudi, lakse je reci, ma to su sve (ovdje ubaci neki pogrdni epitet).
-Pakistance
-Indijce
-Crnce (no comment)
Epiteti koje obicno cujes su: prljavi, neobrazovani, nasilni, kriminalci, kako to vi volite predstaviti, mnoze se kao (opet izaberi pogrdnu imenicu).
Znaci, rasista si zato sto tvoje postavke se zasnivaju na tome da je odredjeni narod, geneticki predodredjen da se ponasa na ovaj ili onaj nacin, da je krimogen, nasilan, ili zaostao.
Posto si rasista, ja se mogu ovdje na glavu nasaditi da ti nesto objasnim ali znam da je to "exercise in futility".
Na poslu sam imao kolegu iz juzne afrike, bijelac, ok tip, bar dok se ne dotaknes teme "njegove" drzave, i crnacke populacije. Pricali smo ja i on mjesecima, ja, vise ne vjerujuci da je tip ozbiljan, a poslje da nece priznati da to sto prica nema veze s mozgom, on, ljut sto ja smatram da su oni (crnci) ista stvar kao i bijelci.
Uzaludno,ostalo je na njegovom vjerovanju da su crnci su prljavi, krimogeni, samo kad ne kradu i ubijaju prave djecu ne bi li tako istjerali jadne bjelce. Ah, da zaboravih dodati da su po ovom' tipu bijelci otkrili i osnovali Juznu Afriku. Na moje pitanje a sta je bilo tu prije, covjek je hladno rekao nista.
- DobroJutroKolumbo
Kao prvo ko to "MI" ili ko to "VI"???koop wrote:naravno da se moze diskutovati, ali kada su jedini argumenti sovinisticke i rasisticke izjave, zasnovane na nekim stereotipima, a ne na faktualnim stvarima, onda je tesko pricati o bilo kakvoj civiliziranoj diskusiji.
-Turke
-Pakistance
-Indijce
-Crnce (no comment)
Kao drugo gdje sam ja to rasista i po cemu??? Brkas pojmove!!! Mozda bi me mogao nazvati nacionalistom ali nikako rasistom, po ovome se vidi da nemas pojma o cemu pricas...!!! Ja sam rekao sta mi se ne svidja kod njih iz svog licnog iskustva ,sto sam imao prilike vidjeti ,onda je to moj stereotip a ne neciji drugi, sto znaci da nisam izrazio svoje misljenje na osnovu necijeg misljenja ,nego na osnovu vidjenog ...
Po vjeri sam isto sto i vecinsko Albansko stanovnistvo a po nacionalnosti Bosanac a mozda i Bošnjak jos nisam utvrdio svoj pravi identitet, izmedju ova dva ne znam kojoj bi se struji priklonio!???!!???
Trece nije tema Afrika, ovaj "moj" je tamo umro...bar tako kazu...
Cetvrto jesam li ja negdje rekao "mnoze se" ...Ne, nego da im je dobar natalitet...!!!
Pocni raspravljat sa argumentima ,uvjeri me u suprotno ili nemoj nikako...! Sumnjam da ces ti meni ili ja tebi sta dokazat ,ali ja samo mogu reci "JEBENO SU JAKI i MOCNI"... Njihov lobi bih mogao pa skoro uporediti sa Izraelskim tj. Jevrejskim...!!!
-
koop
Kao prvo ko to "MI" ili ko to "VI"???
Kao drugo gdje sam ja to rasista i po cemu??? Brkas pojmove!!! Mozda bi me mogao nazvati nacionalistom ali nikako rasistom, po ovome se vidi da nemas pojma o cemu pricas...!!! Ja sam rekao sta mi se ne svidja kod njih iz svog licnog iskustva ,sto sam imao prilike vidjeti ,onda je to moj stereotip a ne neciji drugi, sto znaci da nisam izrazio svoje misljenje na osnovu necijeg misljenja ,nego na osnovu vidjenog ...
Po vjeri sam isto sto i vecinsko Albansko stanovnistvo a po nacionalnosti Bosanac a mozda i Bošnjak jos nisam utvrdio svoj pravi identitet, izmedju ova dva ne znam kojoj bi se struji priklonio!???!!???
Cetvrto jesam li ja negdje rekao "mnoze se" ...Ne, nego da im je dobar natalitet...!!!
Pocni raspravljat sa argumentima ,uvjeri me u suprotno ili nemoj nikako...! Sumnjam da ces ti meni ili ja tebi sta dokazat ,ali ja samo mogu reci "JEBENO SU JAKI i MOCNI"... Njihov lobi bih mogao pa skoro uporediti sa Izraelskim tj. Jevrejskim...!!![/quote]
Mi ne spomenuh, vi - tu sam mislio na ljude na ovoj temi koji poturaju stereotipe kao fakte. Moram priznati, da si umjerenjak bar donekle,pa sam trebao napraviti malu razliku tu. Oprosti. Post sam poceo pisati sinoc prije nego sto sam napustio kancelariju, dok su tipovi kao ravosa4ever, i baracude, jos uvijek bili aktivni. Sto se tice nacionalizma i rasizma, ja mislim da znam o cemu pricam, prvo eve neke izjave koje su me ponukale da to napisem:
Albanci se sire ko epidemija ljudi, eto ih sutra kod nas... da ne govorim da je njihova mafija vec sada najjaca u Sarajevu.
Glavni lanac i snadbjevaci narkotika u Evropi
Jednostavno doslo je do brzog ''mnozenja'' Albanaca i oni su postali vecina, nisu koristili kondome ili stali vec
... Sve sto me na njih asocira su DROGA, SVERC i KRIMINAL!
Tvoje izjave svakako nisu na nivou ovih gore morona, ali opet je rijec o stereotipnom portretiranju:
Mi ovde ratujemo, a sviju ce nas oni pobijediti kitom ,mjesto puske!!! Sjajna filozofija ,haman po uzoru na Turke,jebi pa vladaj
Ne svidja mi se njihova patrijarhalna zajednica i nacin zivota...Babo vodi glavnu rijec,ostalo su papuce, zene i djeca su im sporedna stvar...Pritvori u kucu i nek nidje ne izlaze.
Visoki natalitet je izmedju ostaloga i uzrokovan i kulturoskim tradicijama (patrijahalno drustvo naprimjer), ali puno puta i ekonomskom situacijom (pogledaj globalno i vidjeces da je u 90 posto slucajeva najveci natalitet obrnuto proporcijonalan sa GDP-om te drzave).
Znaci, bilo da je jedno, ili drugo u pitanju, to su stvari koje se mjenjaju.
Reci da postoji svjesna odluka na nivou citave nacije, da se natalitet koristi kao neko tiho oruzje....
Sto se tice "njihovog" nacina ziovota, opet ti kazem, nemoj tako od oka lupati stvari. Ja sam poslom vezan za kosovo zadnjih 9 godina, i mogu ti reci da prije 6-7-8-9 godina za neke stvari se moglo reci da si upravu. Ali isto tako iz prve ruke ti mogu reci, da se te stvari tako brzo mjenjaju. Naprimjer u Pristini, stoji, prije 8-9 godina bilo je skoro pa nezamislivo vidjeti konobaricu. Ne udate djevojke nisu izlazile vani same (mislim uvece), itd. Prostaj se tom istom Pristinom danas, vidjeces da se apsolutno ne razlikuje od Sarajeva ili Zagreba po tom pitanju.
I nak kraju da se vratim na nacionalizam i rasizam, kao sto rekoh, komentar je pisan kao odgovor ne samo tebi nego jos nekim tipovima (gore citiranih), a neki od njih definitivno spadaju u kategoriju rasista:
Nationalism: loyalty and devotion to a nation; especially : a sense of national consciousness exalting one nation above all others and placing primary emphasis on promotion of its culture and interests as opposed to those of other nations or supranational groups
Racism: a belief that race is the primary determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race
Pocni raspravljat sa argumentima ,uvjeri me u suprotno ili nemoj nikako...! Sumnjam da ces ti meni ili ja tebi sta dokazat ,ali ja samo mogu reci "JEBENO SU JAKI i MOCNI"... Njihov lobi bih mogao pa skoro uporediti sa Izraelskim tj. Jevrejskim...!!![/quote]
Mi ne spomenuh, vi - tu sam mislio na ljude na ovoj temi koji poturaju stereotipe kao fakte. Moram priznati, da si umjerenjak bar donekle,pa sam trebao napraviti malu razliku tu. Oprosti. Post sam poceo pisati sinoc prije nego sto sam napustio kancelariju, dok su tipovi kao ravosa4ever, i baracude, jos uvijek bili aktivni. Sto se tice nacionalizma i rasizma, ja mislim da znam o cemu pricam, prvo eve neke izjave koje su me ponukale da to napisem:
Albanci se sire ko epidemija ljudi, eto ih sutra kod nas... da ne govorim da je njihova mafija vec sada najjaca u Sarajevu.
Glavni lanac i snadbjevaci narkotika u Evropi
Jednostavno doslo je do brzog ''mnozenja'' Albanaca i oni su postali vecina, nisu koristili kondome ili stali vec
... Sve sto me na njih asocira su DROGA, SVERC i KRIMINAL!
Tvoje izjave svakako nisu na nivou ovih gore morona, ali opet je rijec o stereotipnom portretiranju:
Mi ovde ratujemo, a sviju ce nas oni pobijediti kitom ,mjesto puske!!! Sjajna filozofija ,haman po uzoru na Turke,jebi pa vladaj
Ne svidja mi se njihova patrijarhalna zajednica i nacin zivota...Babo vodi glavnu rijec,ostalo su papuce, zene i djeca su im sporedna stvar...Pritvori u kucu i nek nidje ne izlaze.
Visoki natalitet je izmedju ostaloga i uzrokovan i kulturoskim tradicijama (patrijahalno drustvo naprimjer), ali puno puta i ekonomskom situacijom (pogledaj globalno i vidjeces da je u 90 posto slucajeva najveci natalitet obrnuto proporcijonalan sa GDP-om te drzave).
Znaci, bilo da je jedno, ili drugo u pitanju, to su stvari koje se mjenjaju.
Reci da postoji svjesna odluka na nivou citave nacije, da se natalitet koristi kao neko tiho oruzje....
Sto se tice "njihovog" nacina ziovota, opet ti kazem, nemoj tako od oka lupati stvari. Ja sam poslom vezan za kosovo zadnjih 9 godina, i mogu ti reci da prije 6-7-8-9 godina za neke stvari se moglo reci da si upravu. Ali isto tako iz prve ruke ti mogu reci, da se te stvari tako brzo mjenjaju. Naprimjer u Pristini, stoji, prije 8-9 godina bilo je skoro pa nezamislivo vidjeti konobaricu. Ne udate djevojke nisu izlazile vani same (mislim uvece), itd. Prostaj se tom istom Pristinom danas, vidjeces da se apsolutno ne razlikuje od Sarajeva ili Zagreba po tom pitanju.
I nak kraju da se vratim na nacionalizam i rasizam, kao sto rekoh, komentar je pisan kao odgovor ne samo tebi nego jos nekim tipovima (gore citiranih), a neki od njih definitivno spadaju u kategoriju rasista:
Nationalism: loyalty and devotion to a nation; especially : a sense of national consciousness exalting one nation above all others and placing primary emphasis on promotion of its culture and interests as opposed to those of other nations or supranational groups
Racism: a belief that race is the primary determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race
- manijak1
-
slimmersex
samo 1400 godina.Tamo neka wrote:Kakve veze ima Rs sa Kosovom????????
Kosovo je u sastavu Jugoslavije bilo autonomija,i nikad nije pripadalo Srbiji.Zasto bi to i danas??Onda sve republike bivse Juge imaju pravo na Kosovo kad bi se tako gledalo.
Nije Juga bila samo Srbija..
Rs-necu ni da je spominjem za mene ne postoji!!!
I nikad nece ni postojati,kao sto nikad nije ni postojala.
A taj neprijateljski izraz prema Albancima govori samo o vama to-da se krijete pod nickom a nalazite se u toru za koji i predpostavljam!!!