Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Didier

#31876 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Didier »

Kako je debilan ovaj sistem takmičenja. Sad će nas natjerati da igramo još šest utakmica u sistemu gdje apsolutno više ne možemo ništa.

I po stoti put ću reći, nikad košarka neće biti kao fudbal.
canvra888

#31877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ponaporan si s tim na košarkaškom podforumu. Neće ni meni fudbal nikada biti kao košarka ni po čemu pa ne smaram s tim po nogometnim podforumima.
shbc

#31878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shbc »

...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#31879 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

He prijateljska utakmica protiv Poljske ce se igrati u Hrasnici 20.08 u novoj dvorani koja ima 1000 mjesta??
Laertes

#31880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

Kako će Savez prodavati karte za 28.08 i kad bi mogla krenuti prodaja?
Laertes

#31881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

Laertes wrote: 04/08/2026 07:39 Kako će Savez prodavati karte za 28.08 i kad bi mogla krenuti prodaja?
?
Logovan

#31882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Laertes wrote: 10/08/2026 10:17
Laertes wrote: 04/08/2026 07:39 Kako će Savez prodavati karte za 28.08 i kad bi mogla krenuti prodaja?
?
https://event.ba/bih-poljska

Sve 30 KM :-)
Logovan

#31883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/kosarka/selek ... /260810102

Evo spiska, bez Muse i Sulejmanovića
Laertes

#31884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

Logovan wrote: 10/08/2026 14:19
Laertes wrote: 10/08/2026 10:17
?
https://event.ba/bih-poljska

Sve 30 KM :-)
Ovo je BiH - Poljska, 20.08. Mene zanima BiH - Italija, 28.08 u Tuzli. Ali hvala u svakom slučaju. Valjda bude ovdje.
Rogie

#31885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

Meni se ovo oko spiskova dolaskom Gjergje nikako ne svidja. Htio sam 'ostaviti' vremenu da vidim kako ce to izgledati, opasno se nadao (s obzirom na najave) 'velikim stvarima', ali...

Neke zove vise puta – ispale ga, opet ih zove. I najzad, nekad ih i prestane stavljati na spiskove. Neki se odazovu, mogu odigrati solidnu rolu – ne poziva ih vise. Neki se ne odazovu nijednom, budu na vise spiskova, pa ne budu, pa onda evo opet budu...

Ako je vec zvao ove mladje, sta je falilo pozvati i najboljeg od njih – Imrana Subasica – taman vec otpao na narednom spisku? Umjesto Gutica, recimo? :)

Za komentarisanje kosarkaskog dijela mislim da je jos rano, iako definitivno ima odredjeni kvalitet, ali nekad je uzalud i vrhunsko znanje bez kvalitetnih igraca koji to mogu 'ispratiti' na parketu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#31886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Rogie wrote: 10/08/2026 15:15 Meni se ovo oko spiskova dolaskom Gjergje nikako ne svidja. Htio sam 'ostaviti' vremenu da vidim kako ce to izgledati, opasno se nadao (s obzirom na najave) 'velikim stvarima', ali...

Neke zove vise puta – ispale ga, opet ih zove. I najzad, nekad ih i prestane stavljati na spiskove. Neki se odazovu, mogu odigrati solidnu rolu – ne poziva ih vise. Neki se ne odazovu nijednom, budu na vise spiskova, pa ne budu, pa onda evo opet budu...

Ako je vec zvao ove mladje, sta je falilo pozvati i najboljeg od njih – Imrana Subasica – taman vec otpao na narednom spisku? Umjesto Gutica, recimo? :)

Za komentarisanje kosarkaskog dijela mislim da je jos rano, iako definitivno ima odredjeni kvalitet, ali nekad je uzalud i vrhunsko znanje bez kvalitetnih igraca koji to mogu 'ispratiti' na parketu.
Ne kontam zasto zove i Xastanedu i Garzu jedino ako nece jedan igrati jednu a drugi drugu utakmicu ako to uopste moze po pravilima. Imran je jos uvijek po godinama kadet a ove sto je pozvao su iz U20 i Preldzic iz U18 koji je 2008 godiste a Imran je 2009. Naravno niko od njih nece biti u konacnom rosteru ali je lijepo da je selektor ih pozvao medju seniore i u drustvo jednog Nurkica, Garze itd itd sto ce i te kako vjerovatno privuci i druge da se lakse odlucuju da igraju za nasu zemlju.
E sad Musa i Sulejmanovic ocekivano nisu na spisku a sto se tice Penave on je u konfliktu sa Djerdjom jer stvarno Djerdja prema njemu nije bio fer u nekim utakmicama.Ja isto ne razumijem zasto se toliko forsira Gutic u reprezentaciji dok ne pokaze u klubu da li zna ili ne zna igrati. Ne znam zasto od ovih mladjih nema Hrelje na spisku?
Rogie

#31887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

hrasno38 wrote: 10/08/2026 16:36 Ne kontam zasto zove i Xastanedu i Garzu jedino ako nece jedan igrati jednu a drugi drugu utakmicu ako to uopste moze po pravilima. Imran je jos uvijek po godinama kadet a ove sto je pozvao su iz U20 i Preldzic iz U18 koji je 2008 godiste a Imran je 2009. Naravno niko od njih nece biti u konacnom rosteru ali je lijepo da je selektor ih pozvao medju seniore i u drustvo jednog Nurkica, Garze itd itd sto ce i te kako vjerovatno privuci i druge da se lakse odlucuju da igraju za nasu zemlju.
E sad Musa i Sulejmanovic ocekivano nisu na spisku a sto se tice Penave on je u konfliktu sa Djerdjom jer stvarno Djerdja prema njemu nije bio fer u nekim utakmicama.Ja isto ne razumijem zasto se toliko forsira Gutic u reprezentaciji dok ne pokaze u klubu da li zna ili ne zna igrati. Ne znam zasto od ovih mladjih nema Hrelje na spisku?
Ma mozda postoji mogucnost da se prva opcija na poziciji naturalizovanog igraca ne pojavi, pa da drugi moze uskociti. Kod nas se nikad ne zna sta moze iznenaditi.

Ja koliko sam vidio pozvani su Preldzic i Milovanovic, obojica iz u18 (ne vidjeh nikog iz u20) i stariji par mjeseci od Imrana koji je bolji igrac od obojice i (po meni) ima vece domete za bolju karijeru akoBogda. Ne kazem da ih nije trebalo pozvati, samo smatram da je (ako se vec vodio tom nekom logikom pozivanja juniora) i Imran trebao biti na spisku. Ako nista, bar umjesto onih koji su tu bili vec na xy spiskova, a nismo bas imali neke koristi od njih.

Ma ima tu jos nekih :boliglava: nelogicnosti u vezi spiskova i ocigledno odnosa prema igracima, iako i nasi igraci odjednom postanu ponosni i dizu glas na tretman u reprezentaciji dok u klubovima (nerijetko u nekim nizerazrednim ligama/ekipama) i klupa odgovara. (Ne ciljam na povrijedjene igrace.)
canvra888

#31888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

To je tako jer ne može biti uporediva dobrovoljna baza i poslodavac/onaj kome dolaziš na radno mjesto za platu.

Ovo oko Castaneda/Garza izbora je pomalo dilema. Castaneda je u upitnoj formi, dok je Garza konstantno u treningu. Pri tome, nama trebaju konzistentni poenteri na koje možeš računati, posebno ovako kad smo bez Muse. To s Garzom dobijaš, dok je to s Castanedom upitno u ovom momentu. Međutim, eventualni problem sa izborom Garzom je minutaža. Pa Dario mu i bez Nurkića u sastavu nije davao više od 20-22 minute u prethodnom prozoru, a kamoli sada s Nurkićem i Kamenjašem. Ima li smisla ne dati Kamenjašu nikakve minute nakon što se momak regularno odaziva stalno?

Da igraš s dva centra, tj. Nurkić i Garza zajedno, možeš sporadično samo i to protiv Litvanije jedino. Protiv Italije bismo se vjerovatno jako mučili sa njihovom brzom igrom i branjenjem vanjskog šuta, koji nam je i inače problem, a kamoli tek u takvoj postavci sa dva centra.

I opet, uz sve pomenuto, prije bih Garzu uzeo nego Castanedu. Jednostavno, Castaneda u ovakvoj formi je prevelik upitnik, a nama treba što više konzistentnih poentera.
Rogie

#31889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Rogie »

canvra888 wrote: 10/08/2026 19:33 To je tako jer ne može biti uporediva dobrovoljna baza i poslodavac/onaj kome dolaziš na radno mjesto za platu.
Mislim u kontekstu minutaze, gdje su u reprezentaciji nerijetko na tvojoj poziciji 3x bolji igraci od onih koje imas u nekoj 10. ekipi 15. lige u Evropi (gdje igras). I tad ti ne bude krivo imati 10-15 min u prosjeku, dok je ovdje vec nakon dvije utakmice problematicno.

Ma sve su prilike da od ovih kvalifikacija nema nista, izgubiti i teoretske sanse i pustiti ovoj djeci 18+ godina nek se 'igraju' do kraja. Daj Boze da se u ovom sastavu dobije Italija u Mejdanu.
Post Reply