kosarka:uvozni igraci u reprezentaciji

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

davis.ba

Post by davis.ba »

Murat Sabanovic wrote:
davis.ba wrote:
Murat Sabanovic wrote:kakav wiliams istina on je borac ,ali hocemo li mi s njima osvojiti medalju u beogradu?
ljudi nama treba talenata.....a mislim da ih u bih ima ali te talente treba izvesti na put.
samo kad vidim partizan,igracima je prosjcna starost 19 godina.....
srbi ce uvijek imati ekipu .dok mi trazimo neke 3 klasne amerikance.
jadno za bosnu koja je u proslosti uvijek imala kvalitetne reprezentativce poput avdica,primorca,markovica, firica mutapcica ...........
a danas spas trazi u castelu i domercantu
zalosno
Eh i it, čuj medalju. Pretjeruješ. Pa ti u Parizanu kojima je kažeš 19 godina, iza sebe imaju preko stotinu nastupa, za mlađe kategorije reprezentacije, protiv najjačih vršnjaka u svijetu, šta su naši imali? NIŠTA. To je poenta, ali kažem, stanje se promjenilo, sada su novi ljudi u KS, KK Bosna isto tako ogroman napredak, tako da tek za 4-5 godina ćemo i mi moći tako imati 19-godišnjake u ekipama i možda reprezentaciji, ako naleti kakav vanserijski talenat.
ako ce mo za 4- 5godina imate momke koji ce se nosititi sa evropskim vrhunskim igracima,zbog cega onda ovi "pripitomljni".
nepoznajem juniorski rad kk bosne ali seniori mislim da osvajenje 8 mjesta u goodyear ligi ne treba uvelicavati.recimo da nije bilo nenada markovica bili bi medju zadnje 4 ekipe.
16 godisnjake treba u vatru gurati dati mu minutaze i on ce sa 19-20 biti igrac.ali nazalost to se ne radi.
Koliko si ti pogledo utakmica Bosne protekle sezone? Znaš li ti da je Keno bio ne znam tačno, ali među 5-6 najkorisnijih igrača cijele lige?

A ti pripitomljeni nam trebaju, kao dodatak dosadašnjem kvalitetu. To je sve.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Murat Sabanovic wrote:
davis.ba wrote:
Murat Sabanovic wrote:kakav wiliams istina on je borac ,ali hocemo li mi s njima osvojiti medalju u beogradu?
ljudi nama treba talenata.....a mislim da ih u bih ima ali te talente treba izvesti na put.
jadno za bosnu koja je u proslosti uvijek imala kvalitetne reprezentativce poput avdica,primorca,markovica, firica mutapcica ...........
zalosno
Eh i it, čuj medalju. Pretjeruješ. Pa ti u Parizanu kojima je kažeš 19 godina, iza sebe imaju preko stotinu nastupa, za mlađe kategorije reprezentacije, protiv najjačih vršnjaka u svijetu, šta su naši imali? NIŠTA. To je poenta, ali kažem, stanje se promjenilo, sada su novi ljudi u KS, KK Bosna isto tako ogroman napredak, tako da tek za 4-5 godina ćemo i mi moći tako imati 19-godišnjake u ekipama i možda reprezentaciji, ako naleti kakav vanserijski talenat.
ako ce mo za 4- 5godina imate momke koji ce se nosititi sa evropskim vrhunskim igracima,zbog cega onda ovi "pripitomljni".
nepoznajem juniorski rad kk bosne ali seniori mislim da osvajenje 8 mjesta u goodyear ligi ne treba uvelicavati.recimo da nije bilo nenada markovica bili bi medju zadnje 4 ekipe.
16 godisnjake treba u vatru gurati dati mu minutaze i on ce sa 19-20 biti igrac.ali nazalost to se ne radi.
Nemoj se ljutiti ali mislim da si ti malo zalutao u ovaj sport. Najbolji igrac u KK Bosni prosle godine je Kenan Bajramovic, sljedeci Williams pa tek onda Markovic. Generalno gledajuci Bosna je napravila solidan rezultat u GY mada i ja licno mislim da je moglo bolje. Ali evo sljedeca sezona je extra prilika za vrh ledenog brijega. Finalni turnir je u Sarajevu i ako se Bosna pametno pojaca moglo bi se svasta napraviti uz 7000 fantasticnih navijaca.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ma napravila je više nego odličan rezultat. Zaboravljate da je ovo prva sezona nakon povratka u GY ligu, prva prava sezona nakon toliko godina.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

hrasno38 wrote:
zalosno
E kad si sve to fino upratio sto nisi upratio koliki je godisnji budzet recimo Partizana malo procitao u Partizanovoj skoli kosarke. Jebi ga u Beogradu izmedju zgrada ne grade dzamije nego kosarkaske, fudbalske, rukometne terene, bazene, teniska igralista. Na Zapadu i da ne govorim tamo se djeca igraju na terenima sa plasticnom travom. Sve pocinje upravo od ulice i od obicnog basketa. Ja sam recimo igrao basket na Grbavici sa Nenom kad je tek pocinjao igrati u Bosni. Visio je na basketu kod Sumarskog fakulteta ali to je neko drugo vrijeme kad je bivsa drzava bila velesila u masi sportova ali zato je bilo sportskih terena na svakom cosku.
jeste prijatelju slazem se s tobom.....to su druga vremena bila.....
prije se dosa vise radilo sa mladim kosarkasima,dok te danas trener ne jebe ni jedan posto
ja licno dolazim 99 god.na probu u ceskopromeks a mene trener hamdo frljak s juniorima.mada se tada bolji i jaci bio od polovine ceskinih igraca.
pratio sam u to vrijeme vise puta bosnin trening koji je za mene izgledalo nesto kao zajebancija.
ali eto danas izgleda da se je malo popravilo
Murat Sabanovic

hrasno38 wrote:
Murat Sabanovic wrote:
davis.ba wrote: Eh i it, čuj medalju. Pretjeruješ. Pa ti u Parizanu kojima je kažeš 19 godina, iza sebe imaju preko stotinu nastupa, za mlađe kategorije reprezentacije, protiv najjačih vršnjaka u svijetu, šta su naši imali? NIŠTA. To je poenta, ali kažem, stanje se promjenilo, sada su novi ljudi u KS, KK Bosna isto tako ogroman napredak, tako da tek za 4-5 godina ćemo i mi moći tako imati 19-godišnjake u ekipama i možda reprezentaciji, ako naleti kakav vanserijski talenat.
Nemoj se ljutiti ali mislim da si ti malo zalutao u ovaj sport. Najbolji igrac u KK Bosni prosle godine je Kenan Bajramovic, sljedeci Williams pa tek onda Markovic. Generalno gledajuci Bosna je napravila solidan rezultat u GY mada i ja licno mislim da je moglo bolje. Ali evo sljedeca sezona je extra prilika za vrh ledenog brijega. Finalni turnir je u Sarajevu i ako se Bosna pametno pojaca moglo bi se svasta napraviti uz 7000 fantasticnih navijaca.
primam kritike prijatelju ali to sa zaluto zsi me nasmijo
dobro po statistikama bajramovic je bio najkorisnij bosnin igrac.ali je markovic ta figura koja je odlucivala ,koja je svojim prisustvom i iskustvom najvise doprinijela.kad neznas sta ces s loptom ,daj neni
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Murat Sabanovic wrote:
hrasno38 wrote:
Murat Sabanovic wrote: ako ce mo za 4- 5godina imate momke koji ce se nosititi sa evropskim vrhunskim igracima,zbog cega onda ovi "pripitomljni".
dobro po statistikama bajramovic je bio najkorisnij bosnin igrac.ali je markovic ta figura koja je odlucivala ,koja je svojim prisustvom i iskustvom najvise doprinijela.kad neznas sta ces s loptom ,daj neni
Izvini ali tako je izgledalo. U svakom slucaju povlacim rijec :)) mada Cesko i nije neki klub bio hahahah.Salim se naravno
Murat Sabanovic

hrasno38 wrote:
Murat Sabanovic wrote:
hrasno38 wrote: Nemoj se ljutiti ali mislim da si ti malo zalutao u ovaj sport. Najbolji igrac u KK Bosni prosle godine je Kenan Bajramovic, sljedeci Williams pa tek onda Markovic. Generalno gledajuci Bosna je napravila solidan rezultat u GY mada i ja licno mislim da je moglo bolje. Ali evo sljedeca sezona je extra prilika za vrh ledenog brijega. Finalni turnir je u Sarajevu i ako se Bosna pametno pojaca moglo bi se svasta napraviti uz 7000 fantasticnih navijaca.
Izvini ali tako je izgledalo. U svakom slucaju povlacim rijec :)) mada Cesko i nije neki klub bio hahahah.Salim se naravno
nista prijatelju sve je to ok.
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Image
No_Comment wrote: Ovaj Amerikanac shto igra za BIH repku ne da je trecerazredni igrac vec SPADA U DESETORAZREDNU KLASU IGRACA...
Cini mi se da ljudi jednostavno nisu svijesni kakav je Domercant igrac, samo nek neko navede jednog BH igraca koji igra na pribliznom nivou kao ovaj momak...

Ne govorim sad o reprezentaciji kao instituciji u kojoj bi trebali igrati mladi igraci i u kojoj bi se nalazili samo domaci igraci.. govorim o kvalitetima ovog igraca...

U prosloj sezoni Eurolige u kojoj je Efes Pilsen bio medju najboljim klubovima, Domercant je bio nosilac igre, a svi znamo da je to jako tesko postici u klubu u kojem igra 12 -15 klasnih igraca...

Image

Evo jedna retrospektiva na proslu sezonu:

- Osvojeno Tursko prvenstvo sa Efesom...

- U regularnom dijelu Eurolige 11.9 poena, 48.4% za 3 poena ( top 5), 1.7 ukradenih lopti..

- u drugom dijelu Eurolige u kojem Efes ulazi medju Top 16, Domercant podize formu i postize u prosjeku 17.6 poena, 59.3% (2p), 44,7 % (3p), 2.0 ukradenih...

- Na FINAL FOUR turniru Domercant u 3 utakmice protiv Panathinaikosa postize 17 poena u prosjeku...

NAJBOLJE UTAKMICE:

Efes Pilsen - Cibona - 22 poena 4/5 trojke, 5 skokova, 3 steals
Efes Pilsen - Partizan - 19 poena 5/5 trojke, 3 steals za samo 22 minute
Efes Pilsen - Olympiakos - 22 poena 6/8 trojke, 4 skoka

Top 16

Efes Pilsen - AEK - 29 poena 6/9 trojke

Final four

Efes Pilsen - Panathinaikos - 29 poena 2/4 trojke, 11/12 slobodna b, 7 skokova

Zakljucak:

Top 10 igraca Eurolige, sve u svemu momak koji ce pokazati svu svoju snagu na EP, ove godine prvi put ocekujem prolazak dalje...
winetou

Post by winetou »

Gore nego što sam mislio.
Čovjek nije ni igrao za neki bosanski klub. Na koliko godina će potpisati ugovor? :roll: :sad: :lol:
davis.ba

Post by davis.ba »

Kakve veze ima jel igro za neki naš klub?? Niđe veze. :shock:
edu

Post by edu »

bas me interesuje da je jordan pristao igrati za nasu reprezentaciju da li bi ovoliko srali ovi "poznavaoci" kosarke...
car-x

Post by car-x »

nasi domaci talenti???!

sta je po vama talenat?

alen skoro? mirza mesic? igraci koji imaju 24-25 godina? (ne pratim dovoljno mladje kosarkase da bi mogo navesti neki konkretan primjer, pa zato fudbaleri)..

elem, o talentu se moze govoriti ako neko pocne raditi s djecom do maximalno 14-15 godina, ako i to nije vec prekasno.. sam sam nekad bio "talenat" za odbojku i znam iz iskustva kako to hoda..

ako niko ne radi s mladjim generacijama, a to kod nas niko ne praktikuje, onda se ne moze govoriti o nekim "mladim igracima - talentima", kojima treba dati priliku..

na EP se nikom ne daje prilika.. tu dolaze gotovi, formirani igraci.. ako su za 17-18 propustili sansu da se afirmisu u svom klubu, onda im u reprezantaciji nema mjesta.. ama bas ni po kojem kriteriju..

cinjenica je da u nasoj ligi nema dobre "dvojke" koja bi razguljivala sve redom.. i cinjenica je da kad damir mrsic ili kenan bajramovic ima los dan (i nekad nenad markovic) da ne mozemo nikog pobijedit.. zato mislim da je zdrava konkurencija u ekipi samo poboljsanje kvalitete.. hoce li to biti domercant (koji je za nase uslove 1A klasa igraca) ili neko lijevi, meni je sasvim svejedno.. ako cijeli svijet naturalizuje igrace koji igraju na deficitnim pozicijama, zasto bi mi bili drugaciji..

ili je opet nas domaci ponos u pitanju, koji se pojavi uvijek kad mu nije mjesto.. a kad treba biti ponosan onda se samo poklopimo usima..
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja sam cuo da je Kobe odbio igrat za americku reprezentaciju na olimpijadi prosle godine da bi mogo u septembru igrat za BiH :D

koja je on klasa No_Comment? :D il da pustimo danka da igra? :D
Murat Sabanovic

kako u ekonomiji tako i u sportu
vise uvozimo nego sto izvozimo

stich pa ja bi prije jednog danka poveo nego jednog domercanta
mada decko jos ne zasluzuje a mozda nikad nece ni odskociti kao igrac . ali ja bi ipak stisko i poveo ga .ako nisto naucit ce nesta protiv evropskih "domercanta".on za mene zasluzuje vise da igra nego jedan pripitomljeni koji ce igrati da se proda a ne za bosnu i hercegovinu.

igrajuci sa ova 2 stranca zaboli me karina hoce moli proci ili ne..
ali tuzno je da mi stranim igracima dajemo sansu a nasih 18 godisnjih talenata ima po njemackim,francuskim spanjolskim l,talijanskim ligama.
nazalost savez za te momke nece ni da zna.
Stitch__

Post by Stitch__ »

na proslogodisnjoj gimnazijadi danko i ekipa III gimn. osvojili su trece mjesto. da je neki igrac makar bi to mogo osvojit, pogurat suigrace malo. svaka cast njegovom rahmetli ocu, al mislim da danka guraju samo zbog tradicije.

hebiga :sad: :sad:
edu

Post by edu »

ma vi ste smijesni..kakav crni danko i reprezentacija..to moze samo laik spominjati..cuj ne treba dovoditi igrace..kao oni smetaju nasim talentima..je li to mulaomerovic smetao ukicu da postane igracina..ne budali murate...
Murat Sabanovic

edu wrote:ma vi ste smijesni..kakav crni danko i reprezentacija..to moze samo laik spominjati..cuj ne treba dovoditi igrace..kao oni smetaju nasim talentima..je li to mulaomerovic smetao ukicu da postane igracina..ne budali murate...
danka sam uzeo samo za primjer.

nego edo reci ti meni sta mi postizemo sa domerkantom?
hoce li nas odvesti medju prvih 5 ekipa,pa da mozemo izaci na svjetsko?

jebo ja vaseg domerkanta
edu

Post by edu »

Murat Sabanovic wrote:
edu wrote:ma vi ste smijesni..kakav crni danko i reprezentacija..to moze samo laik spominjati..cuj ne treba dovoditi igrace..kao oni smetaju nasim talentima..je li to mulaomerovic smetao ukicu da postane igracina..ne budali murate...

jebo ja vaseg domerkanta
ma ne mozes ga ni za primjer uzimati..taj mali ne moze nikome biti prim jer..ni za sta...

ja tog amera nisam ni gledao..ali kakvi su sve nasi "igraci"prodefilovali korz reprezentaciju..pocev od batinica..suljanovica..terzica..mirkovica..neka onda amera neka igra..ili ti vise volis loseg naseg nego dobrog stranca..da je srece da su svi nasi k'o mujezinovic...

a na svjetsko ne mozemo otici taman kad bi nam dali tog amera fore..pa da igramo sa sest igraca..sad ces ti mene pitati pa koji ce nam djavo onda on..pa do sada smo na sva 3 prvenstva pusili u svakoj utakmici..imamo tog castla koji nije los igrac..daj da vidimo i sa ovim amerom pa mozda i dobijemo nekog...
No_Comment

Post by No_Comment »

Stitch__ wrote:ja sam cuo da je Kobe odbio igrat za americku reprezentaciju na olimpijadi prosle godine da bi mogo u septembru igrat za BiH :D

koja je on klasa No_Comment? :D il da pustimo danka da igra? :D
Jashta bolan dolazi Kobe sa svojim najboljim jaranom Shakilom :D ...pomirili su se radi igranja u Bih dresu... :oops:
Shto se tice Danka mislim da je momak u loshemu okruzenju da bi neshto vishe postigao...mozda bi bilo bolje da ima neko nepoznato prezime...ovako pod velikim je pritiskom javnosti a radi oceve slave...svi neshto ocekuju od njega preko noci,a kosharka je sport koji se uci godinama...
Rahmetli Mirza je uvjek isticao ,,Uz moj talenat trenirao sam i radio mukotrpno godinama kao rudar, da bih postigao ovo shto sam danas,,
Treba pustiti Danka da igra i ne samo Danka nego i ostale talentirane Bih kosharkashe i tako investirati u buducnost Bih kosharke...
Murat Sabanovic

edu wrote:
Murat Sabanovic wrote:

jebo ja vaseg domerkanta
ma ne mozes ga ni za primjer uzimati..taj mali ne moze nikome biti prim jer..ni za sta...

ja tog amera nisam ni gledao..ali kakvi su sve nasi "igraci"prodefilovali korz reprezentaciju..pocev od batinica..suljanovica..terzica..mirkovica..neka onda amera neka igra..ili ti vise volis loseg naseg nego dobrog stranca..da je srece da su svi nasi k'o mujezinovic...

a na svjetsko ne mozemo otici taman kad bi nam dali tog amera fore..pa da igramo sa sest igraca..sad ces ti mene pitati pa koji ce nam djavo onda on..pa do sada smo na sva 3 prvenstva pusili u svakoj utakmici..imamo tog castla koji nije los igrac..daj da vidimo i sa ovim amerom pa mozda i dobijemo nekog...
da edheme vise volim losijeg 18 godisnjaka vidjeti u redovima bh ekipe nego jednog stranca.u bosni je uvjek talenata bilo avdic mulaomerovic firic danilovic .A znam da i danas momaka ima koji imaju dovoljno talenta samo im se prilika ne pruzi.
treba krivce u bhklubovima i savezu traziti a solucija za bh kosarku nije u stranim igracima NEGO u nasim momcima
davis.ba

Post by davis.ba »

Kako ne kontate da se ne mogu 18-godišnjaci kaliti na jednom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo??

Nek se u klubovima i b ili mladoj reprezentaciji pokažu pa onda nešto više.
edu

Post by edu »

Murat Sabanovic wrote:
edu wrote:
Murat Sabanovic wrote: danka sam uzeo samo za primjer.

jebo ja vaseg domerkanta

da edheme vise volim losijeg 18 godisnjaka vidjeti u redovima bh ekipe nego jednog stranca.u bosni je uvjek talenata bilo avdic mulaomerovic firic danilovic .A znam da i danas momaka ima koji imaju dovoljno talenta samo im se prilika ne pruzi.
treba krivce u bhklubovima i savezu traziti a solucija za bh kosarku nije u stranim igracima NEGO u nasim momcima
zaobilazis ili ne primjecujes ono sto sam te pitao..da li je mulaomerovic smetao da ukic (valjda znas o kome govorim) postane igrac? da li je taj danilovic kojeg spominjes smetao da rakocevic postane igrac..da li su ti "stranci" smetali nekome u njihovim novim reprezentacijama??? eto..haj ti predlozi idealnu petorku za reprezentaciju..od nasih igraca...
Murat Sabanovic

ukic ,rakocevic su vanserijski talenti koji su imali potporu trenera koji su ih gurali u vatru
rakocevica sam gledo96 godine na Albert Schweitzer turniru u njemackoj u mannheimu kada je igro za juniore yugosl.
momak je tada razvaljivo i igro je 35-40 minuma po utakmici.vise je trco nego svi ostali zajedno.
kod nas je problem sto moras biti vanserijski talent da bi te neko zapazio
i tada je pitanje hoce li te neko od nasih trenera pozvati
a prosjecni talenti a ima ih koliko hoces ne dobiijaju sanse
ponavljam domerkant nije solucija za bh kosarku, jer bosna ne dobija nista sa njim
edu

Post by edu »

nema mali i veliki talenat..ili jesi ili nisi..drazen je bio talenat i radom je postao vanserijski igrac..danko vjerovatno (nisam se jos sasvim uvjerio) ima talenta..sad je do njegove glave ostalo..sve je to u glavi...

ali cinjenica je da nekoga treneri guraju vise..malog delibasica ne guraju sada..ali zato pitaj nekoga od djece koja su sa njim trenirala..kakav je status imao kao kadet..junior...
Murat Sabanovic

edu wrote:nema mali i veliki talenat..ili jesi ili nisi..drazen je bio talenat i radom je postao vanserijski igrac..danko vjerovatno (nisam se jos sasvim uvjerio) ima talenta..sad je do njegove glave ostalo..sve je to u glavi...

ali cinjenica je da nekoga treneri guraju vise..malog delibasica ne guraju sada..ali zato pitaj nekoga od djece koja su sa njim trenirala..kakav je status imao kao kadet..junior...
to je isto kao da kazes da samo losi i dobri igraci imaju a nikako prosjecni.
jebo danka treba ga pustit na miru ,pa cemo o njemu za par godina diskutovati.
Post Reply