SP Turska 2010

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
felipe kajetano

#301 Re: SP Turska 2010

Post by felipe kajetano »

Comrad wrote:Srbi su uspjesni u sportu, ali brate kad izgube uvijek im neko kriv.
Dajte ba, izgubili su zasluzeno i kraj price. Turci bili bolji, a gubitnicima je uvijek neko kriv.

Protiv amera nemaju šansi.

Dobra je bila tekma. :thumbup:
nije istina, da su Turci bili bolja ekipa ne bi rekao A, ne ust'o iz ove stolice!

Pa ono je bila marisana teska, sta im se sve tolerisalo za nepovjerovat :-) ,ono nije igra na granici faula, ono je bila klasicna otimacina...
Bodkin

#302 Re: SP Turska 2010

Post by Bodkin »

felipe kajetano wrote:
Comrad wrote:Srbi su uspjesni u sportu, ali brate kad izgube uvijek im neko kriv.
Dajte ba, izgubili su zasluzeno i kraj price. Turci bili bolji, a gubitnicima je uvijek neko kriv.

nije istina, da su Turci bili bolja ekipa ne bi rekao A, ne ust'o iz ove stolice!

Pa ono je bila marisana teska, sta im se sve tolerisalo za nepovjerovat :-) ,ono nije igra na granici faula, ono je bila klasicna otimacina...
nemoj zajebavati,sudjenje je relativno ok bilo.jedino sto je imalo uticaja na utakmicu je onaj faul na velickovicu koji jeste ogroman kiks na kraju.da su bili bolji bili su..
upaljac83

#303 Re: SP Turska 2010

Post by upaljac83 »

Bodkin wrote:
felipe kajetano wrote:

nemoj zajebavati,sudjenje je relativno ok bilo.jedino sto je imalo uticaja na utakmicu je onaj faul na velickovicu koji jeste ogroman kiks na kraju.da su bili bolji bili su..
Ako je neko ko gubi 98% utakmice za tebe bolji, onda se zapitaj koliko si realan.
Realno je Srbija bila bolja, Turci su tek u 4/4 poveli, i to najvise 3 razlike. Malo sreca, malo sudija i Turci idu dalje
basicman

#304 Re: SP Turska 2010

Post by basicman »

CESTITKE TURSKOJ.

1. za bosu tanjevica, legendu bosne sarajevske s kojom je prvi put postao sampion jugoslavije pa odmah poslje toga sampion evrope ( za ono sto ne znaju bosna je prvi jugoslovenski tim bio, sto se okitio titulom sampiona evrope). bosa je nadmudrio onog zadriglog arogantnog ivkovica. u zadnjim sekundama su gubili, 4,5 sekundi za zadnji napad. igraci vec malo sjebani, spustili ramena. kad se je poceo derati na njih, i razradivati zadnju akciju, znao je da je to kljucni napad i opet se pokazao genijalnim. bosa je ne samo legenda kao trener, nego kao i covjek. uvijek voli sarajevo i bosnu i sve nas neovisno o vjeri. juce opet dao intervju i rekao da su turci i srbi u svemu jako slicni i da su srbi primili od turske skoro sve stvari, dakle jos realan covjek, kojeg nije stid reci istinu, dakle nije okovan mrznjom koja u sportu nema mjesta.

2. za sjajnu i srcanu igru turske sve cestitke. igrali su i ginuli su za svakom loptom, ni kad su gubili s 8 razlike nisu se raspali u igri, nego su dalje isli na trice koje konacno proradise na kraju.

3. kod srbije ako iko valja to je teodosic (samo iz sportskog ugla gledano, kao covjek je izgleda isto razocarenje zadojeno nacionalizmom). ostatak ekipe kosarkaski prosjecan, niko ne odskace.

sretno turskoj u finalu, iako je i ovo za njih uspjeh i mislim da vec znaju da je vec ovo kraj :)
addem

#305 Re: SP Turska 2010

Post by addem »

Jazz_Junkie wrote:
kamen spoticanja wrote:
sofist wrote: Ko da su. Zao mi je i zbog kosarke, fakat, ova generacija bi se nosila s Amerima u finalu, Turci nemaju nikakvih sansi. Bar cemo sutra gledati Noleta u finalu. :thumbup: :D
mislis nadala :D
turci ce sutra dobit amere :wink:
Otkad si ti strucnjak za kosarku? Gdje god se Turska spomene, ti odma k'o muha na govno. :D
Voli covjek Tursku jel to zabranjeno?
kamen spoticanja

#306 Re: SP Turska 2010

Post by kamen spoticanja »

addem wrote: Voli covjek Tursku jel to zabranjeno?
a ne voli srbiju...mozes mislit drskosti :)
basicman

#307 Re: SP Turska 2010

Post by basicman »

zaboravih jos pohvaliti turkovica alias "turkoglu". najbolji igrac turske i izabran za most improved player u NBA.
kad je usao u finale NBA lige i rjesio sam tricama kljucne utakmice za orlando napravio je sebi ime.
covjek je nas, prica perfekt nas jezik i odrastao je u bivsoj jugi.
imao sam ga priliku upoznati u crnoj gori na evropskom u kosarci.
nasmijan, zajebaje se, tecno prica, nije nimalo nafuran. jos jedan razlog pored bose za navijati za tursku.
sofist

#308 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

kamen spoticanja wrote:
sofist wrote: Ko da su. Zao mi je i zbog kosarke, fakat, ova generacija bi se nosila s Amerima u finalu, Turci nemaju nikakvih sansi. Bar cemo sutra gledati Noleta u finalu. :thumbup: :D
mislis nadala :D
turci ce sutra dobit amere :wink:
Da, Nadala i NolA. 8-)

Turci ce sutra dobit ali samo sutra. :D
felipe kajetano

#309 Re: SP Turska 2010

Bodkin wrote:

sudjenje je bilo vise nego domacinsko, to je moje misljenje, uzimam u obzir i svoju pristranost ali ovo je bilo malo previse, svaki drugi ili treci kontakt je sviran, uz onako ostru igru se to itekako rezultatski osjeti..,
Turci su na svom terenu dobra ekipa, nisu se sekunde predavali ni kad su bili u teskoj situaciji i na kraju su uz sve folove i saradu u zadnjoj minuti uspjeli u svom cilju.
Srbija je uz ovakvo sudjenje i konstantni pritisak trebalo da bude bolja bar za 10 poena da bi usli u nekakav egal, veceras ipak nisu bili toliko bolji..
Comrad

#310 Re: SP Turska 2010

Post by Comrad »

upaljac83 wrote:

Ako cemo realno, Turci nisu bili bolji, iako su na kraju pobjedili ;-)
Stici onu prednost, pa je izgubiti pa opet stici ne moze svako. Treba biti psihicki jak. Pogledaj nasu repku, cim prime 4 poena zaredom ja znam da ce primit jos 14 jer im je takav nekakav mentalni sklop, a da se vrate nazad u tekmu, ne do dragi bog. Isto je i sa fudbalom, prime gol i samo sto ne odu u svlacionicu. Nisam od onih sto nosaju turske zastave niti ih gotivim nesto pretjerano, ali jbg ljudi su se borili i pobijedili. Nije valjda da nije zasluzena pobjeda.
basicman

#311 Re: SP Turska 2010

Post by basicman »

felipe kajetano wrote:
Bodkin wrote:

sudjenje je bilo vise nego domacinsko, to je moje misljenje, uzimam u obzir i svoju pristranost ali ovo je bilo malo previse, svaki drugi ili treci kontakt je sviran, uz onako ostru igru se to itekako rezultatski osjeti..,
Turci su na svom terenu dobra ekipa, nisu se sekunde predavali ni kad su bili u teskoj situaciji i na kraju su uz sve folove i saradu u zadnjoj minuti uspjeli u svom cilju.
Srbija je uz ovakvo sudjenje i konstantni pritisak trebalo da bude bolja bar za 10 poena da bi usli u nekakav egal, veceras ipak nisu bili toliko bolji..
sudenje je bilo kao da u beogradu igraju. samo neko ko pojma nema o kosarci moze reci da je sudenje bilo pristrasno. FAKT: srbi dobijaju dva slobodna bacanja 4,5 sekundi prije kraja !!!!!! to je dakle kljuc za pobjedu, i to u ruke od sudija. to je bio zadnjin napad i to se inace ne mora svirati, i cesto se i ne svira !!!! a narocito kad je domacin u polufinalu. ipak su dobili dva slobodna na samom kraju. sto poslje nisu znali odigrati odbranu u zadnjoj akciji im nisu sudije krive.
JThomas

#312 Re: SP Turska 2010

Post by JThomas »

jeste vi baš sigurni da niste fulili podforum?
Comrad

#313 Re: SP Turska 2010

Post by Comrad »

sofist wrote:Ko da su. Zao mi je i zbog kosarke, fakat, ova generacija bi se nosila s Amerima u finalu, Turci nemaju nikakvih sansi. Bar cemo sutra gledati Noleta u finalu. :thumbup: :D
:lol: Salis se...ne?
BiH-x

#314 Re: SP Turska 2010

Post by BiH-x »

bingov buraz wrote:Dobar basket...a i turkinja ima ko hljeb dobrih :)
'
Slike?
lerdi

#315 Re: SP Turska 2010

Post by lerdi »

felipe kajetano wrote:
ReaderDreams wrote:
felipe kajetano wrote: bolje pogledaj kečere, vjerodostojnije je :sad:
Mislim ..bilo proslo i od kukanja slaba fajda... :roll: ali onaj Asikov performans na kraju , sramota je za kosarku...Stvarno bruka...Samo je jos trebalo da utrce momci sa nosilima... :lol: :lol: :lol:
ma cirkus kolorado :-)

Meni je u ovoj prici Tanjevic bezveze ispao, ovakva pobjeda mu sigurno nije trebala, ipak je bio neko ime u kosarci :(
A više nije jer je izvoljevao "sumnjivu" pobjedu nad nepobjedivom (osim ako se ne pokrade) reprezentacijom Srbije. Uvijek me fascinirao stepen važnosti koji narodi sebi ovdje pripisuju. U PM eto sad je pao kompletan Bošin životni rad jer je "sumnjivo" pobjedio Srbiju. Da nije tužno bilo bi žalosno ;)

Inače simpatije večeras bile na strani Turske jer su me oduševili svojim nastupima u dosadašnjem dijelu prvenstva, prije svega svojim požrtvovanim nastupima za svoju zemlju. Malo mi je žao i reprezentacije Srbije jer su se večeras stvarno borili, ali nisu bili miljenici sreće kao u prethodnim susretima. Što se tiče prgavosti ne zna se ko je gori. Onaj Teodosić (kreten iako mi je do sada bio drag igrač) ima onako finu facu a prgav je do bola, s druge strane Turci ko Turci kad god mogu da udare ispod pojasa udare. Suđenje tu i tamo. Domačinsko jeste bilo, ali ne toliko koliko se ovdje kuka. Ništa što se nije dešavalo i 2005. kada je Srbija bila domačin. Samo naravno da više boli kada tebe udaraju nego kada ti nekog mlatiš ;)

Sve u svemu Srbija ima perspektivnu reprezentaciju i njihov konstantno dobar rad sa mladim daje rezultate. Ova ekipa će siguran sam dugo biti u vrhu.Što se tiče Turske, njima kad se oproste neki igrači (Turkoglu prije svega) biće jako teško da se oporave i mislim da je ovo vrhunac koji će oni kao nacija dostići u dogledno vrijeme. Amerikanci su pokazali danas da kad hoće nije bitno ko je s druge strane. Oni ga hladno uzimaju onoliko koliko žele. Isto očekujem i sutra iako mislim da će Turcima biti mnogo lakše igrati nego što je to bio slučaj večeras.
Bodkin

#316 Re: SP Turska 2010

Post by Bodkin »

@upaljac83 pa rekoh srbi bolji bili,citaj postove..
@felipe mozda je i bilo ali mislim da osim zadnjeg faula ni jedna odluka nije toliko uticala na tekmu.greske koje se vide na svakoj utakmici ali postujem misljenje :)
@kamen dobro je vise,daj neki kosarkaski komentar jeboga :)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#317 Re: SP Turska 2010

Post by Admir_1984 »

Niti sam navijao za Tursku, a ni za Srbiju, navijao sam za dobru utakmicu. Prije utakmice me iznervirala Teodosiceva izjava o 500 godina i slicno, cemu momak od 23 godine ima da se zamara?? :? :? Turci su mi se zgadili sa onim provociranjem i udaranjem igraca :x

Srbija je bila bolja ekipa i sami su krivi za poraz, sudije ne trebaju spominjati. Fulili su na kraju otvorene shuteve (Savanovic, Rasic, Teodosic), a Turci zabili (Tunceri), nisu dobro odigrali odbranu kod +1 i to je to. Inace strasnu ekipu ima Srbija, pa onaj Keselj ne zna fulit trice :-)

Sve u svemu Turci uz dozu srece i fanatizma (domaceg terena) idu u finale gdje ce nakon prvog poluvremena priznati poraz Amerikancima
BiH-x

#318 Re: SP Turska 2010

Post by BiH-x »

lerdi wrote:A više nije jer je izvoljevao "sumnjivu" pobjedu nad nepobjedivom (osim ako se ne pokrade) reprezentacijom Srbije. Uvijek me fascinirao stepen važnosti koji narodi sebi ovdje pripisuju. U PM eto sad je pao kompletan Bošin životni rad jer je "sumnjivo" pobjedio Srbiju. Da nije tužno bilo bi žalosno ;)

Inače simpatije večeras bile na strani Turske jer su me oduševili svojim nastupima u dosadašnjem dijelu prvenstva, prije svega svojim požrtvovanim nastupima za svoju zemlju. Malo mi je žao i reprezentacije Srbije jer su se večeras stvarno borili, ali nisu bili miljenici sreće kao u prethodnim susretima. Što se tiče prgavosti ne zna se ko je gori. Onaj Teodosić (kreten iako mi je do sada bio drag igrač) ima onako finu facu a prgav je do bola, s druge strane Turci ko Turci kad god mogu da udare ispod pojasa udare. Suđenje tu i tamo. Domačinsko jeste bilo, ali ne toliko koliko se ovdje kuka. Ništa što se nije dešavalo i 2005. kada je Srbija bila domačin. Samo naravno da više boli kada tebe udaraju nego kada ti nekog mlatiš ;)

Sve u svemu Srbija ima perspektivnu reprezentaciju i njihov konstantno dobar rad sa mladim daje rezultate. Ova ekipa će siguran sam dugo biti u vrhu.Što se tiče Turske, njima kad se oproste neki igrači (Turkoglu prije svega) biće jako teško da se oporave i mislim da je ovo vrhunac koji će oni kao nacija dostići u dogledno vrijeme. Amerikanci su pokazali danas da kad hoće nije bitno ko je s druge strane. Oni ga hladno uzimaju onoliko koliko žele. Isto očekujem i sutra iako mislim da će Turcima biti mnogo lakše igrati nego što je to bio slučaj večeras.
:thumbup:

A ponavljam: ima li negdje slika tih turskih navijacica?
sofist

#319 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

basicman wrote:
sudenje je bilo kao da u beogradu igraju. samo neko ko pojma nema o kosarci moze reci da je sudenje bilo pristrasno. FAKT: srbi dobijaju dva slobodna bacanja 4,5 sekundi prije kraja !!!!!! to je dakle kljuc za pobjedu, i to u ruke od sudija. to je bio zadnjin napad i to se inace ne mora svirati, i cesto se i ne svira !!!! a narocito kad je domacin u polufinalu. ipak su dobili dva slobodna na samom kraju. sto poslje nisu znali odigrati odbranu u zadnjoj akciji im nisu sudije krive.
Izvini, koju si ti utakmicu gledao? S kim ja diskutujem Tito te jebo. :roll:
sofist

#320 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

Admir_1984 wrote:Niti sam navijao za Tursku, a ni za Srbiju, navijao sam za dobru utakmicu. Prije utakmice me iznervirala Teodosiceva izjava o 500 godina i slicno, cemu momak od 23 godine ima da se zamara?? :? :? Turci su mi se zgadili sa onim provociranjem i udaranjem igraca :x

Srbija je bila bolja ekipa i sami su krivi za poraz, sudije ne trebaju spominjati. Fulili su na kraju otvorene shuteve (Savanovic, Rasic, Teodosic), a Turci zabili (Tunceri), nisu dobro odigrali odbranu kod +1 i to je to. Inace strasnu ekipu ima Srbija, pa onaj Keselj ne zna fulit trice :-)

Sve u svemu Turci uz dozu srece i fanatizma (domaceg terena) idu u finale gdje ce nakon prvog poluvremena priznati poraz Amerikancima
Daj taj link gdje je Teodosic to rekao. Na netu ima milion njegovih izjava, sto video zapisa sto za novine i nigdje to covjek ne pominje. Dovoljno je da neko provali kako je neko nesto rekao i svi mu vjeruju.
kamen spoticanja

#321 Re: SP Turska 2010

Post by kamen spoticanja »

Bodkin wrote:@upaljac83 pa rekoh srbi bolji bili,citaj postove..
@felipe mozda je i bilo ali mislim da osim zadnjeg faula ni jedna odluka nije toliko uticala na tekmu.greske koje se vide na svakoj utakmici ali postujem misljenje :)
@kamen dobro je vise,daj neki kosarkaski komentar jeboga :)
:D nasladjem se dusevnom boli ovih nekih :D
nego morel ovaj...iznenadio me kerem tundjeri veceras...i napadacki a jos vise odbranom...teo otresao i onana i gulera najjace turske defanzivce i onda ga je preuzeo kerem tunceri i tu je stalo...i ona .udoliko polaganje na kraju u stilu srbijanske reprezentacije...velickovic me neprijatno iznenadio...kosta isto tako...
s druge strane ilyasova i omer asik :-) cirkus kolorado...cisti lijepi strah... :-)
finale ce biti druga prica...turci nemaju sta da izgube...i bice puno rastereceniji...uz onakvu atmosferu sve je otvoreno...mada je kvalitet objektivno na strani amera :)
felipe kajetano

#322 Re: SP Turska 2010

Tu izjavu Teodosica treba provjeriti, ja sam to procitao u Pressu koji i nije bas pouzdan, I Keselj je danas nesto pominjao "boj" i te fazone, mislim da su njihove izjave bile samo u funkciji "samonapaljivanja", hrabrenja samih sebe da mogu uciniti podvig nego li protiv "mrskih" Turaka....naravno u Bosni tako nesto dobija odmah drugaciji kontekst..

edit
pretece me @sofist :)
Last edited by felipe kajetano on 12/09/2010 01:28, edited 1 time in total.
Cyrax

#323 Re: SP Turska 2010

Post by Cyrax »

Srbija samu sebe pobijedila kratko i jasno.Mogli su ih omlatiti lagano al' jok opet balkanski mentalitet "vodimo 7-8 razlike mozemo mi tako do kraja da guramo,da se ne umaramo" i na kraju prc :) .Kako Hrvati u fudbalu tako i Srbi u kosarci i manite se tih belosvetskih vatikansko-masonskih zavera.
JThomas

#324 Re: SP Turska 2010

Post by JThomas »

hajmo biti realni, pojedince boli neka stvar za košarku k'o igru, nego su gledali svako svoju verziju bitke na kosovu.

ono što je mene danas oduševilo više od bilo čega na utakmici srbija - turska je kevin durant. momak je po meni, što se tiče čiste košarkaške vještine najjači mladi igrač koji se u americi pojavio već dugo, dugo vremena. nema atletske predispozicije k'o lebron ili wade, ali mislim da će relativno skoro biti najbolji igrač na svijetu.
burek_in_space

#325 Re: SP Turska 2010

Post by burek_in_space »

basicman wrote:CESTITKE TURSKOJ.

1. za bosu tanjevica, legendu bosne sarajevske s kojom je prvi put postao sampion jugoslavije pa odmah poslje toga sampion evrope ( za ono sto ne znaju bosna je prvi jugoslovenski tim bio, sto se okitio titulom sampiona evrope). bosa je nadmudrio onog zadriglog arogantnog ivkovica. u zadnjim sekundama su gubili, 4,5 sekundi za zadnji napad. igraci vec malo sjebani, spustili ramena. kad se je poceo derati na njih, i razradivati zadnju akciju, znao je da je to kljucni napad i opet se pokazao genijalnim. bosa je ne samo legenda kao trener, nego kao i covjek. uvijek voli sarajevo i bosnu i sve nas neovisno o vjeri. juce opet dao intervju i rekao da su turci i srbi u svemu jako slicni i da su srbi primili od turske skoro sve stvari, dakle jos realan covjek, kojeg nije stid reci istinu, dakle nije okovan mrznjom koja u sportu nema mjesta.

2. za sjajnu i srcanu igru turske sve cestitke. igrali su i ginuli su za svakom loptom, ni kad su gubili s 8 razlike nisu se raspali u igri, nego su dalje isli na trice koje konacno proradise na kraju.

3. kod srbije ako iko valja to je teodosic (samo iz sportskog ugla gledano, kao covjek je izgleda isto razocarenje zadojeno nacionalizmom). ostatak ekipe kosarkaski prosjecan, niko ne odskace.

sretno turskoj u finalu, iako je i ovo za njih uspjeh i mislim da vec znaju da je vec ovo kraj :)
Ne vidim razloga za omalovazhavanjem profesora doktora kosharke Dushana Dudu Ivkovica, velikog gospodina i dzentlmena. Ako je i nash Bosha pokazao toliko poshtovanje shto je sa popsljednjom sirenom krenuo odmah prema Dudi, da mu chestita i pozdravi se s njim, ne vidim razloga da i ti pokushavash omalovazhiti takvog struchnjaka, iako ce sve ostati samo na pokushaju.

Shto se tiche same utakmice, jeste da je bilo jako puno spornih situacija (lichno sam mishljenja vishe na shtetu Srbije, ali o tome kasnije) - ali ovo su izgubili reprezentativci Srbije. U par navrata, kada su ishli na + 7 ili 8 poena, umjesto da smire stvari na terenu, oni ulaze u trku sa Turcima, bash ono shto su oni radili svima ostalima u toku prvenstva, i tako ih lomili. Mozhda je tu i Duda zeznuo stvar shto nije ni nakon 3. vracanja Turaka u zhivot zvao time out, posadio Teodosica pored sebe i rekao mu :Stani vole, ne treba nam trojka na trojku, mozhe i lopta na Krstica uz dodatno. :mrgreen: Ali lako je biti general poslije bitke.

Shto se tiche Turske, solidna reprezentacija i nishta vishe od toga. Ovo shto su uradili, da izliju bistu Boshi Tanjevicu i proglase ga ocem kosharke u Turskoj. A Bosha ako je pametan, u ponedjeljak da sjedne sa chelnicima turskog Saveza, uzme sve beneficije koje su mu obecane, i bjezhi od njih, jer ce se obrukati na narednom prvenstvu, gdje nece biti 16000 frenetichnih Turaka, u prime time-u da ih nose kada zashtopa linija guler-turkoglu-Ilyasova. A vecheras se vidjelo kako se to radi.

Oduzhih, nece mi se vishe ponoviti i josh mala prognoza za sutra - Ameri do 20 razlike, ne vishe iz poshtovanja prema Turskoj kao zemlji domacinu. :)
Locked