NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rob_Atl
#9876 Re: NBA - National Basketball Association
Svake godine igraju, ma marketinski potez nista drugo, ali u zadnje vrijeme se prica da NBA hoce da napravi tim i u evropi, sad kako igrati i skim igrati to ne znam, ali ozbiljno razmisljaju... Ili da naprave NBA europe, kao sto ima NFL Europe ma ko ce im ga znati vise 
-
Mr. Brightside
#9877 Re: NBA - National Basketball Association
NBA liga može i na evropskom tlu što da ne 
potrebno je samo novca, puno puno novca, što za ekipe, infrastrukturu, participaciju...
ionako je od istočne obale SAD-ea do evrope, ko od istočne do zapadne..
potrebno je samo novca, puno puno novca, što za ekipe, infrastrukturu, participaciju...
ionako je od istočne obale SAD-ea do evrope, ko od istočne do zapadne..
- Spliff.Master
#9878 Re: NBA - National Basketball Association
opet se iz aviona vidi da pojma NEMAS! dzaba ti, kad ne znas.Tomahawk11 wrote:A onda meni kaze nemam pojmaKing Kenny wrote:HahahahahSpliff.Master wrote:.
A Carmelo, sto se njega tice, NEMA POJMA o odbrani..
Pogledaj koju utakmicu Knicksa, Melo je ove sezone jedan od najboljih odbrambenih igraca tima.![]()
Melo je Jordan za Griffina![]()
Evo malo materijala za poredjenje, kad vec spominje i PF, mada i Melo zna odigrati na toj poziciju:
Dirk, Love, Garnett, moze i James i on nekad igra cetvorku![]()
Nisam znao da igrac treba igrati neku poziciju da bi bio superstar. Sad ispade Shaq truba, a znamo kakva je zvijer od centra bio. Griffin je presirov za superstara, dobar je igrac, ali jednostran, sirov, sila je njegovo glavno oruzje.
I da, trebale bi sudije da mu pocnu svirati faulove na zakucavanjima, cesto pravi faul u napadu.
Nije fazon u tome koju poziciju neko igra. Jedino sto sam htio reci je da si mjesao kruske i jabuke. Tvoje je bilo: Blake Griffin nije dobar igrac, jer su ovi ostali (krilni igraci) su superiorni sto se tice tehnike! niDJe veze. skorz drugaciji "skill set". A to da je Griffinovo jedino oruzje sila, pokazuje JOS JEDNOM da pojma nemas. ili ne pratis Clipperse nikako, a pricas gluposti. To sto zakucava (SVAKO BI TO RADIO DA MOZE onoliko koliko Blake to radi!!!!), znaci da je vazda u najboljoj poziciji za zakucavanje, CP3 mu servira na tanjiru, i naravno lik skace k'o niko u ligi. to je prednost, ta sila, ta snaga. al reci da mu je to glavno oruzje je besmisleno. Post-up game mu je uvijek bio tu, a ove sezone je jos bolji. ima sada jedan fin jump-hook ha kojeg se moze vazda osloniti. up-and-under mu dodje k'o saka na oko, i spin-move on the baseline mu je samo takav. A da se vidjeti da je ovog ljeta radio na shutu.. prije se bojao, ili nije imao samopouzdanja da puca iz vana. al' ove sezone sve cesce puca (jer mu protivnik ostavi dovoljno prostora da ga on ne bi predriblao) iz vana, i to fino fino zabija. tako reci da je samo sila je bruka.. fino sam te zamolio, prestani se brukati!
Sto se tice Carmela, on je samo scorer. i to je to. nista vise. a to da zna igrati odbranu je PRESMIJESNO! koliko je dobar u ofanzivi, toliko je grozan u defanzivi. to i ptice na grani znaju. na krilu ga svi zaobilaze kao da ga i nema tu, rotacija nikakva.. nikad se ne spusti u "defensive stance".. nema snaga da cuva vece i jace, a spor ili lijen da cuva brze na krilu. to je bilo istinito o Melo od 2003, i istinito je 2013..
http://probasketballtalk.nbcsports.com/ ... s-defense/
kad moras uvjeravati druge da znas igrati odbranu, onda se zna koliko je sati.
- Spliff.Master
#9879 Re: NBA - National Basketball Association
Clippersi su jos jednom su pokazali da su konkurent za titulu.
Tri tekme u gostima, tri pobjede. I sve to bez CP3! neka, frajer se fino odmorio!
Ove sezone najbolji su u gostima (13-5)!!! opet, jos jedna karakteristika sampiona (redati pobjede u gostima!!)
bez spominjanja da su medju prvih 5 u odbrani i napadu, imaju EXTRA klupu (vratio se Grant Hill [fino igrao u zadnje 2-3 tekme. mada ce mu trebati jos jedno 10tak utakmica da se vrati u pravu formu]), i najboljeg pleja u NBA.
Mada mislim da imati priliku da pokazu ko su i sta su u narednih 15tak tekmi.
Naime, od narednih 14 tekmi, 11 je u gostima, od kojih je 8 za redom..
od tih 11 tekmi, mislim da ce uzeti 6 od 8.. jedino da zijane, MOZDA od Heat i Knicks.. JEDVA CEKAM!
Tri tekme u gostima, tri pobjede. I sve to bez CP3! neka, frajer se fino odmorio!
Ove sezone najbolji su u gostima (13-5)!!! opet, jos jedna karakteristika sampiona (redati pobjede u gostima!!)
bez spominjanja da su medju prvih 5 u odbrani i napadu, imaju EXTRA klupu (vratio se Grant Hill [fino igrao u zadnje 2-3 tekme. mada ce mu trebati jos jedno 10tak utakmica da se vrati u pravu formu]), i najboljeg pleja u NBA.
Mada mislim da imati priliku da pokazu ko su i sta su u narednih 15tak tekmi.
Naime, od narednih 14 tekmi, 11 je u gostima, od kojih je 8 za redom..
od tih 11 tekmi, mislim da ce uzeti 6 od 8.. jedino da zijane, MOZDA od Heat i Knicks.. JEDVA CEKAM!
- King Kenny
#9880 Re: NBA - National Basketball Association
1. Članak iz 2011.Spliff.Master wrote: Sto se tice Carmela, on je samo scorer. i to je to. nista vise. a to da zna igrati odbranu je PRESMIJESNO! koliko je dobar u ofanzivi, toliko je grozan u defanzivi. to i ptice na grani znaju. na krilu ga svi zaobilaze kao da ga i nema tu, rotacija nikakva.. nikad se ne spusti u "defensive stance".. nema snaga da cuva vece i jace, a spor ili lijen da cuva brze na krilu. to je bilo istinito o Melo od 2003, i istinito je 2013..
2.
3.
Govoriš čovjeku da nije pogledao utakmicu Clippersa, a izgleda da ti nisi pogledao utakmicu Knicksa. Carmelo Anthony je najbolji defanzivac ove sezone poslije Shumpa koji se vratio jučer (Chandler je grozan ove sezone u odbrani, moguće da se čuva za playoffa). Dakle, Melo je igrač koji se baca na tribine, baca po terenu za loptom, igra fantastičnu odbranu, dakle fantastičnu. Molim te lijepo da ne pišeš gluposti i postove samo da bi bio upravu. Mogu se kladiti da nisi pogledao utakmicu Knicksa ove sezone, ako kojim slučajem jesi vjerovatno nisi ni obraćao pažnju na odbranu Mela. Pozdrav
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9881 Re: NBA - National Basketball Association
Reci da je Melo jednostran igrac je 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9882 Re: NBA - National Basketball Association
Evo na SK Celtics - Bulls. Zagrijavanje do Netsa 
-
slikarr
#9883 Re: NBA - National Basketball Association
Evo nas opet fanovi NBA i Mirze se okupljamo na www.NetRaja.net da navijamo skupa za mirzu ko zeli nek nam se pridruzi da komentarisemo i gledamo slika super .
- Spliff.Master
#9884 Re: NBA - National Basketball Association
MeloKing Kenny wrote:1. Članak iz 2011.Spliff.Master wrote: Sto se tice Carmela, on je samo scorer. i to je to. nista vise. a to da zna igrati odbranu je PRESMIJESNO! koliko je dobar u ofanzivi, toliko je grozan u defanzivi. to i ptice na grani znaju. na krilu ga svi zaobilaze kao da ga i nema tu, rotacija nikakva.. nikad se ne spusti u "defensive stance".. nema snaga da cuva vece i jace, a spor ili lijen da cuva brze na krilu. to je bilo istinito o Melo od 2003, i istinito je 2013..
2.![]()
3.![]()
Govoriš čovjeku da nije pogledao utakmicu Clippersa, a izgleda da ti nisi pogledao utakmicu Knicksa. Carmelo Anthony je najbolji defanzivac ove sezone poslije Shumpa koji se vratio jučer (Chandler je grozan ove sezone u odbrani, moguće da se čuva za playoffa). Dakle, Melo je igrač koji se baca na tribine, baca po terenu za loptom, igra fantastičnu odbranu, dakle fantastičnu. Molim te lijepo da ne pišeš gluposti i postove samo da bi bio upravu. Mogu se kladiti da nisi pogledao utakmicu Knicksa ove sezone, ako kojim slučajem jesi vjerovatno nisi ni obraćao pažnju na odbranu Mela. Pozdrav
Ofanziva - 10
Defanziva - 2
Clanak od prosle sezone.. jah, eto PRAAAAVO star.. hahahha.. kao da je iz 2003!
NIKO NIKAD, mozda osim likova s Knicks avatarima, nece reci da je Melo dobar u odbrani. NIKO NIKAD!
Nadji mi nekoga, profesionalca, novinara, analiticara.. bilo koga sem tebe ko misli da je Melo dobar defanzivac.. PLEASE! cekacu.. dokad god hoces!
svaki trener koji je dosao u dodir s Melom mu je zamjerio na odbrani, tj nedostatak kapaciteta da igra odbranu. To su cinjenice.
a sto se tice gledanja Knicks tekmi, gledao sam ih 10tak ove sezone.. dovoljno utakmica da bi neko dosao da zakljucka, ustvari samo JOS VISE potvrdio stari zakljucak: MELO CAN'T PLAY D! end of story..
a to bacanje po parketu JEDNOM u 4 godine: HAHAHAHAHA
A odbrana se ne uci igrati preko noci, u desetoj NBA sezoni..
- Spliff.Master
#9885 Re: NBA - National Basketball Association
Jednostran u smislu da zna samo za ofanizivu, onda da..Tomahawk11 wrote:Reci da je Melo jednostran igrac je
jer Melo ne moze ni smisliti rijec DEFENSE, a kamoli "spellovati" istu..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9886 Re: NBA - National Basketball Association
Griffin MVPSpliff.Master wrote:Jednostran u smislu da zna samo za ofanizivu, onda da..Tomahawk11 wrote:Reci da je Melo jednostran igrac je
jer Melo ne moze ni smisliti rijec DEFENSE, a kamoli "spellovati" istu..
-
freedom within
#9887 Re: NBA - National Basketball Association
Lakersi pod hino moraju smijeniti ovog trenera(Mike D'Antoni). Mislim da ako on ostane , Lakersi neće izboriti ni playoff, a kamoli se takmičiti za osvajanje prstena. Jednostavno, ovaj čovjek ne zna kako se igra odbrana (Lakersi su najgori tim u tom segmentu). Znači, Lakersima nije toliko problem napad, mada i tu se mogu poboljšati, već odbrana, pogotovo na poziciji 1, i zato smatram da Nash treba imati mnogo manju minutažu, odnosno treba da ulazi sa klupe. Svaka čast Nash-u za sve što je učinio tokom karijere (velike sposobnosti u napadu), ali on nikad nije bio dobar odbrambeni igrač, pogotovo sad u ovim godinama, i on im je najslabija karika u odbrani. Lakersi primaju najviše koševa upravo kad protivnički play probije Nasha. A sve je ovo greška trenera. D' Antoni se "proslavio" trenirajući Sunse, jer on forsira brzu igru, odnosno brza egzekucija u napadu i koševi u tranziciji. Ali taj stil ne odgovara Lakersima, jer su im igrači u godinama, i jer imaju dva jaka igrača na poziciji post-a(Howard, Gasol). Ali, opet kažem, napad i nije toliko problematičan kao njihova katastrofalna odbrana.
- King Kenny
#9888 Re: NBA - National Basketball Association
Zato što slabo ko i gleda Knickse. Melo je znao uvijek igrati odbranu, samo što je nije igrao, odnosno nije želio.Spliff.Master wrote:MeloKing Kenny wrote:1. Članak iz 2011.Spliff.Master wrote: Sto se tice Carmela, on je samo scorer. i to je to. nista vise. a to da zna igrati odbranu je PRESMIJESNO! koliko je dobar u ofanzivi, toliko je grozan u defanzivi. to i ptice na grani znaju. na krilu ga svi zaobilaze kao da ga i nema tu, rotacija nikakva.. nikad se ne spusti u "defensive stance".. nema snaga da cuva vece i jace, a spor ili lijen da cuva brze na krilu. to je bilo istinito o Melo od 2003, i istinito je 2013..
2.![]()
3.![]()
Ofanziva - 10
Defanziva - 2
Clanak od prosle sezone.. jah, eto PRAAAAVO star.. hahahha.. kao da je iz 2003!
NIKO NIKAD, mozda osim likova s Knicks avatarima, nece reci da je Melo dobar u odbrani. NIKO NIKAD!
Nadji mi nekoga, profesionalca, novinara, analiticara.. bilo koga sem tebe ko misli da je Melo dobar defanzivac.. PLEASE! cekacu.. dokad god hoces!
svaki trener koji je dosao u dodir s Melom mu je zamjerio na odbrani, tj nedostatak kapaciteta da igra odbranu. To su cinjenice.
a sto se tice gledanja Knicks tekmi, gledao sam ih 10tak ove sezone.. dovoljno utakmica da bi neko dosao da zakljucka, ustvari samo JOS VISE potvrdio stari zakljucak: MELO CAN'T PLAY D! end of story..
a to bacanje po parketu JEDNOM u 4 godine: HAHAHAHAHA
A odbrana se ne uci igrati preko noci, u desetoj NBA sezoni..
Uostalom, nemam namjeru trošiti vrijeme u raspravi s kvazi-stručnjakom kao što si ti. Pogledaj utakmicu i uvjeri se. Šta ja imam tebe ubjeđivati.
- hypko_nurko
#9889 Re: NBA - National Basketball Association
jebo mela durant 52 poena sinoc 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9890 Re: NBA - National Basketball Association
Dokazani vanzemaljachypko_nurko wrote:jebo mela durant 52 poena sinoc
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9891 Re: NBA - National Basketball Association
21/21 slobodna
-
RtrnOfSalisbury
#9892 Re: NBA - National Basketball Association
jebga, izgledalo je da lejkersi mogu u finale zapada ali nedje sam pogrijesio. maximala je polufinale i to ako udju u plejof sa seste pozicije. ostaje da se uzdamo u cuda i nekakve trejdove, ali kolko vidim nemaju neku ideju sta i kako dalje jer tim nikako da se skupi pa da se vidi sta i dje fali. jos ako sad pocne sapunica oko dvajta i novog ugovora moglo bi doc do raspada sistema. nedje postoji sistematska greska, jer ekipa koja nemere pogodit kos u zadnje dvije-tri minute ima ozbiljnu mahanu. izgubljene lopte ne smijem ni spomenut, sramota pricat o tome.
-
Rob_Atl
#9893 Re: NBA - National Basketball Association
Okc-Lakersi prva runda e to bi bilo nesto
jer ne vidim ko moze skinuti OKC s prvog mjesta, a La i ako izbori playoff bice osmi. Bas su neki dan na NBA TV pricali u hall of fame i recimo kad bi im se sad karijere zavrsile Lebronu,Kobiju,Wade,Howardu,Carmelo itd. kako oni vele samo bi Lebron , Kobi , Howard uletili u hall of fame, za Wade-a kazu da je 50-50, dok Carmelo nema nikakve sanse, jer kako oni kazu neko ko nije pobjedio ni jednu play off seriju ne zaslucuje hall of fame 
- King Kenny
#9894 Re: NBA - National Basketball Association
Kako nije? Zar nije s Denverom došao do finala zapadne konferencije?Rob_Atl wrote:Okc-Lakersi prva runda e to bi bilo nestojer ne vidim ko moze skinuti OKC s prvog mjesta, a La i ako izbori playoff bice osmi. Bas su neki dan na NBA TV pricali u hall of fame i recimo kad bi im se sad karijere zavrsile Lebronu,Kobiju,Wade,Howardu,Carmelo itd. kako oni vele samo bi Lebron , Kobi , Howard uletili u hall of fame, za Wade-a kazu da je 50-50, dok Carmelo nema nikakve sanse, jer kako oni kazu neko ko nije pobjedio ni jednu play off seriju ne zaslucuje hall of fame
-
Revolver
#9895 Re: NBA - National Basketball Association
čuj Wade 50-50 a ima 2 prstena, a Howard nema ništa, niti će ikad imati kako je krenuoRob_Atl wrote:Okc-Lakersi prva runda e to bi bilo nestojer ne vidim ko moze skinuti OKC s prvog mjesta, a La i ako izbori playoff bice osmi. Bas su neki dan na NBA TV pricali u hall of fame i recimo kad bi im se sad karijere zavrsile Lebronu,Kobiju,Wade,Howardu,Carmelo itd. kako oni vele samo bi Lebron , Kobi , Howard uletili u hall of fame, za Wade-a kazu da je 50-50, dok Carmelo nema nikakve sanse, jer kako oni kazu neko ko nije pobjedio ni jednu play off seriju ne zaslucuje hall of fame
neki dan sam nešto slično čitao, kažu kako Lakersi trenutno u prvoj petorci imaju četiri
-
Rob_Atl
#9896 Re: NBA - National Basketball Association
Znam da ima dva prstena ali poslije prvog prstena ga nije vise ni na mapi bilo, ono bio je dobar igrac ali ne i za hall of fame , sad je malo zivnuo opet nakon dolaska lebrona, howard je bio 3 puta najbolji odbrambeni igrac i konstantan je lider u skokovima. Do mene je sto se tice Denvera jednom su prosli do finala, ali to je bilo to mislim te dvije serije su pobjedili hornets i dalas. Ali to je kad bi karijere sad zavrsili naravno crmelo ima jos dorbih 5-6 godina da igra, kao Wade i ostaliRevolver wrote:čuj Wade 50-50 a ima 2 prstena, a Howard nema ništa, niti će ikad imati kako je krenuoRob_Atl wrote:Okc-Lakersi prva runda e to bi bilo nestojer ne vidim ko moze skinuti OKC s prvog mjesta, a La i ako izbori playoff bice osmi. Bas su neki dan na NBA TV pricali u hall of fame i recimo kad bi im se sad karijere zavrsile Lebronu,Kobiju,Wade,Howardu,Carmelo itd. kako oni vele samo bi Lebron , Kobi , Howard uletili u hall of fame, za Wade-a kazu da je 50-50, dok Carmelo nema nikakve sanse, jer kako oni kazu neko ko nije pobjedio ni jednu play off seriju ne zaslucuje hall of fame
![]()
neki dan sam nešto slično čitao, kažu kako Lakersi trenutno u prvoj petorci imaju četiripotencijalna Hall of Fame igrača (Bryant, Nash, Gasol, Howard)
Inace Carmelu je rekord 16-36 u playoff sto je najgori u istoriji Nba
-
Revolver
#9897 Re: NBA - National Basketball Association
stvarno smješno, nikad nisam ni obraćao pažnju na to njegovo ispadanje u prvoj rundi. a i do finala zapada su stigli nakon što je došao Billups. i ja sam uvijek bio skeptičan prema njemu, ali se nadam da će ove sezone napokon nešto napraviti sa Knicksima. sad ili nikad.Rob_Atl wrote:Znam da ima dva prstena ali poslije prvog prstena ga nije vise ni na mapi bilo, ono bio je dobar igrac ali ne i za hall of fame , sad je malo zivnuo opet nakon dolaska lebrona, howard je bio 3 puta najbolji odbrambeni igrac i konstantan je lider u skokovima. Do mene je sto se tice Denvera jednom su prosli do finala, ali to je bilo to mislim te dvije serije su pobjedili hornets i dalas. Ali to je kad bi karijere sad zavrsili naravno crmelo ima jos dorbih 5-6 godina da igra, kao Wade i ostaliRevolver wrote:čuj Wade 50-50 a ima 2 prstena, a Howard nema ništa, niti će ikad imati kako je krenuoRob_Atl wrote:Okc-Lakersi prva runda e to bi bilo nestojer ne vidim ko moze skinuti OKC s prvog mjesta, a La i ako izbori playoff bice osmi. Bas su neki dan na NBA TV pricali u hall of fame i recimo kad bi im se sad karijere zavrsile Lebronu,Kobiju,Wade,Howardu,Carmelo itd. kako oni vele samo bi Lebron , Kobi , Howard uletili u hall of fame, za Wade-a kazu da je 50-50, dok Carmelo nema nikakve sanse, jer kako oni kazu neko ko nije pobjedio ni jednu play off seriju ne zaslucuje hall of fame
![]()
neki dan sam nešto slično čitao, kažu kako Lakersi trenutno u prvoj petorci imaju četiripotencijalna Hall of Fame igrača (Bryant, Nash, Gasol, Howard)
Inace Carmelu je rekord 16-36 u playoff sto je najgori u istoriji Nba
-
bogila
#9898 Re: NBA - National Basketball Association
kyle korver je do sad nezaustavljiv, stvarno kvalitetan "tricas" 
- Gandalf
#9899 Re: NBA - National Basketball Association
kako me OKC skrši na kladari, samo koš manje da su dali, 'bem ti sreću i onog ludog Duranta
- Layne
#9900 Re: NBA - National Basketball Association
eki nenea kako ga dagle