NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#9551 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

King Kenny wrote:
Josip_ wrote:
hrastov žižak wrote:čini se da felton opet postaje stari dobri felton - prosječan igrač. već je pao na ispod 40 posto šuta. no vidjećemo. đe su sad oni nju jorkeri da mi se smiju :mrgreen:
Ma ni meni nije mrzak New York, uglavnom zbog Smitha ali svake godine se nafuraju a i sami su svjesni da nemaju sanse. Ali sta ces, nada umire posljednja valjda.
:lol:

Da su sudije bile imalo realne sinoć, Knicksi bi bez ikakvih problema pobjedili. Smiješni faulovi su se svirali, a najkritičnija situacije je bila kada smo bili na -6 i Butler pravi korake tokom udvajanja, to se ne svira zatim Prigioni pravi faul i to se ne svira i naravno on doda gibsonu koji polaže, dakle presmiješne odluke, a (ne)sviranje faulova nad Melom neću da ni spominjem. 8-)
:?
hrastov žižak

#9552 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

harden napokon počeo razarati i jače odbrane. nakon filadelfije pocijepao i memfis. bravo majstore.
hrastov žižak

#9554 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

joj adelmana budale, kreno s jednim plejom i dva kombo beka :lol: al dobro, razumijem ga, moro je kiriljenka stavit na mela, a na trojki nema zamjene.
spree

#9555 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

moze li ova minnesota fuliti? sved igra ko navijen :shock:. valjda ce ga j.r. ubiti u napadu.
smijesni_ste

#9556 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Što sjebaše sudije Minnesotu pred kraj :-) ...iako je na obje strane bilo grešaka....ali sami su na kraju krivi...
hrastov žižak

#9557 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

šteta. :-x
Tomahawk11
Globalni moderator

#9558 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Nema Love-a. A NY se nudio. Dok nisu dohakali Pekovicu, nekako je i islo. I dok Carmelo nije poludio u 4. Kirilenko je drzao dokle je mogao.
Spliff.Master

#9559 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Spliff.Master »

Tomahawk11 wrote:Fino, upisujes 3 nove pobjede, a taj NO skoro skide skalp u sred LA istim ovim Clippersima ;-)
Ne pisi nista unaprijed. Mnoge je kostalo to podcjenjivanje.
Jedna stvar je bitna. Regularni dio sezone je sasvim druga stvar u odnosu na play off. Tu ce se pokazati koliko su napredovali. Istina, izgledaju puno bolje i stabilnije nego prosle sezone, ali....kad vec spomenes tog Jordana, ne mogu tih limitiranih snagatora aka Evans (Netsi), yebo ti njegove skokove, kad je on slijepo crijevo ekipe. Butler je potrosen igrac, nema velike koristi od njega.
Zapad je dosta izjednacen, nikoga ne treba otpisivati u play offu. O tome kad bude vrijeme za to, rano je jos.
Ali sta??? Jedino im se Oklahoma moze suprostaviti. niko vise!
Sto se mene tice, Clippersi su najbolji tim u NBA.. period!
pa evo.. dobise te dvije koje sam spominjao. S Phoenixom UPRAVO pocinju za 10tak minuta.. kao sto sam i rekao, 13 pobjeda za redom!

HOTTEST TEAM IN THE NBA! BAM!!!

Evans, slijepo crijevo?? hahaha
eto to mi je dovoljno pokazalo koliko znas o kosarci! cuj slijepo crijevo??
Zato sto ne zabija koseve?? Evans je igrac i po! MRCINA! SVAKI tim bi debelo platio da imaju igraca poput njega. Frajer igra odbranu k'o rijetko ko. jer se zna fino postaviti. ima snage k'o konj! bori se za skokove. jer ugrabiti skok nije nikakav talent. Ugrabiti skok znaci izboriti se za poziciju uz puno napora! nista vise! Lik se zalaze 100% svakog provedenog momenta na parketu. Clippers su htjeli da mu produze ugovor, ali su mu Netsi dali bolji.. pitas se zasto? zato sto unosi konkurenciju u ekipu.. na treninzima lik razvaljuje. On jedan od glavnih razloga sto su Clips dospjeli u drugu rundu playoffs prosle godine. To ne kazem samo ja, nego citava Clips ekipa. nadji proslogodisnje intervjue, pa ces se sam uvjeriti. svaki tim treba barem jednog takvog. kojeg boli qrc za poenima i ostalom statistikom.. on je tu samo da pomogne ekipi u bilo kojem smislu.. sto se njega tice: odbrana i skokovi.

Sto se tice Butlera, daaaaaaleko od toga da je potresen igrac! frajer ima shut samo takav.. i dalje moze zakucati s najboljima u ligi.. jedino mu je odbrana ponekad slaba. Al' nema veze, zato je tu Barnes! ;-)

GoClipsGo!
King Kenny

#9560 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

smijesni_ste wrote:Što sjebaše sudije Minnesotu pred kraj :-) ...iako je na obje strane bilo grešaka....ali sami su na kraju krivi...
Skoro cijelu tekmu su svirali nepostojeće faulove. Evo iz glave se mogu sjetiti 3-4 situacije u kojima su sudije donijele korist Minnesoti. Još onaj flop Kirilenka :lol:
Knicksi su igrali više nego loše i opet došli do pobjede zahvaljujući Melu. Ako Knicksi budu prvi na Eastu Melo će biti MVP.
Tomahawk11 wrote:
King Kenny wrote:
Josip_ wrote: Ma ni meni nije mrzak New York, uglavnom zbog Smitha ali svake godine se nafuraju a i sami su svjesni da nemaju sanse. Ali sta ces, nada umire posljednja valjda.

Da su sudije bile imalo realne sinoć, Knicksi bi bez ikakvih problema pobjedili. Smiješni faulovi su se svirali, a najkritičnija situacije je bila kada smo bili na -6 i Butler pravi korake tokom udvajanja, to se ne svira zatim Prigioni pravi faul i to se ne svira i naravno on doda gibsonu koji polaže, dakle presmiješne odluke, a (ne)sviranje faulova nad Melom neću da ni spominjem. 8-)
:?
Riječ je o namjernom faulu, da se zaustavi sat.
novi.dan.nova.nafaka

#9561 Re: NBA - National Basketball Association

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Clippersi igraju ko' ludi - akcija za 91. koš (asistencija ispod obruča za 3-icu) je fenomenalna. Baš odražava timsku igru.
ps - jedva čekam Utorak i novo brukanje Lakersa. 8-)
pps - Melo je nevjerovatan, skoro je sam postigao zadnjih 10-tak ili čak i više poena...
Tomahawk11
Globalni moderator

#9562 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Spliff.Master wrote:
Tomahawk11 wrote:Fino, upisujes 3 nove pobjede, a taj NO skoro skide skalp u sred LA istim ovim Clippersima ;-)
Ne pisi nista unaprijed. Mnoge je kostalo to podcjenjivanje.
Jedna stvar je bitna. Regularni dio sezone je sasvim druga stvar u odnosu na play off. Tu ce se pokazati koliko su napredovali. Istina, izgledaju puno bolje i stabilnije nego prosle sezone, ali....kad vec spomenes tog Jordana, ne mogu tih limitiranih snagatora aka Evans (Netsi), yebo ti njegove skokove, kad je on slijepo crijevo ekipe. Butler je potrosen igrac, nema velike koristi od njega.
Zapad je dosta izjednacen, nikoga ne treba otpisivati u play offu. O tome kad bude vrijeme za to, rano je jos.
Ali sta??? Jedino im se Oklahoma moze suprostaviti. niko vise!
Sto se mene tice, Clippersi su najbolji tim u NBA.. period!
pa evo.. dobise te dvije koje sam spominjao. S Phoenixom UPRAVO pocinju za 10tak minuta.. kao sto sam i rekao, 13 pobjeda za redom!

HOTTEST TEAM IN THE NBA! BAM!!!

Evans, slijepo crijevo?? hahaha
eto to mi je dovoljno pokazalo koliko znas o kosarci! cuj slijepo crijevo??
Zato sto ne zabija koseve?? Evans je igrac i po! MRCINA! SVAKI tim bi debelo platio da imaju igraca poput njega. Frajer igra odbranu k'o rijetko ko. jer se zna fino postaviti. ima snage k'o konj! bori se za skokove. jer ugrabiti skok nije nikakav talent. Ugrabiti skok znaci izboriti se za poziciju uz puno napora! nista vise! Lik se zalaze 100% svakog provedenog momenta na parketu. Clippers su htjeli da mu produze ugovor, ali su mu Netsi dali bolji.. pitas se zasto? zato sto unosi konkurenciju u ekipu.. na treninzima lik razvaljuje. On jedan od glavnih razloga sto su Clips dospjeli u drugu rundu playoffs prosle godine. To ne kazem samo ja, nego citava Clips ekipa. nadji proslogodisnje intervjue, pa ces se sam uvjeriti. svaki tim treba barem jednog takvog. kojeg boli qrc za poenima i ostalom statistikom.. on je tu samo da pomogne ekipi u bilo kojem smislu.. sto se njega tice: odbrana i skokovi.

Sto se tice Butlera, daaaaaaleko od toga da je potresen igrac! frajer ima shut samo takav.. i dalje moze zakucati s najboljima u ligi.. jedino mu je odbrana ponekad slaba. Al' nema veze, zato je tu Barnes! ;-)

GoClipsGo!
Jes, jes, Clippersi su ga htjeli zadrzati.....koji ce im? Kad su zivotinje u pitanju, imaju Jordana, koji je puno korisniji od ovog limita, cuj igra odbranu, da, zato Netsi zadnjih koliko vec utakmica vode do samog kraja, a onda izgube jer....sto li, primaju sve i svasta, a i u napadu su truba, a sto li, zato sto igraju 4-erica na terenu, 5. samo statira. Covjek zna igrati po 30 minuta, a da nema niti jedan sut. Pa nije ragbi, yebo ga ja, kosarka je :-)
Vidi se i da Avery pocinje kontati da mu ovaj kloc ni ne pomaze previse, pa mu je smanjio minutazu. Cuj ima snage, pa mogli bi onda negdje na baustelu nahvatati kakvih snagatora i pod kos, nije korida :-) U pravu si, jes mrcina, ali nikad kompletnog kosarkasa od njega. Limitiran, jednostran, kako ti volja. Nedovoljan za ekipu koja bi se trebala boriti bar za play off, prema ulozenom u igracki kadar.
U pravu si za to da svaki tim treba da ima jednog destruktivca, ali taj ne smije biti u napadu ovako limitiran. Mozes ti sad 3 dana pisati, ja taj svoj stav necu promijeniti.
Po pitanju Clippersa....reci da nisi ozbiljan. OK, dobili su par laksih utakmica, moj komentar se odnosio na to da su skoro zijanili od NO, pa zato ne treba upisivati pobjede unaprijed.
A sto se tice favorita za prsten, hm, cuj jedino Oklahoma ispred njih, pa pogledaj malo zapad, konkurencija je vise nego zestoka, tu prvih 10 ekipa svako svakog moze dobiti.
Butler je stara kuka, njegove brojke su osakacene. Barnes puno vise koristi ekipi Clipsa.
agent_zero

#9563 Re: NBA - National Basketball Association

Post by agent_zero »

Što pate ovi NYK hejteri :lol:

Patite i dalje :dance:
jasko_ba

#9564 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

San Antonio po starom :dance: :dance:
King Kenny

#9565 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

agent_zero wrote:Što pate ovi NYK hejteri :lol:

:thumbup:
hrastov žižak

#9566 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

feltone dragi, zar se toliko vežeš za veliku jabuku? :-) simpatišem minestotu, ne hejtam tvoj omiljeni klub. :lol:
smijesni_ste

#9567 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Aha...a faul nad Bareom na kraju....pa Melov lakat prema glavi Kirilenka nakon kojeg je Kirilenko dobio 3. ili 4. ličnu i morao na klupu nakon što se tek vratio... :-) :-)
King Kenny

#9568 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

hrastov žižak wrote:

feltone dragi, zar se toliko vežeš za veliku jabuku? :-) simpatišem minestotu, ne hejtam tvoj omiljeni klub. :lol:
Hejtaš Knickse već od ljeta kako te ba nije stid :lol:
smijesni_ste wrote:Aha...a faul nad Bareom na kraju....pa Melov lakat prema glavi Kirilenka nakon kojeg je Kirilenko dobio 3. ili 4. ličnu i morao na klupu nakon što se tek vratio... :-) :-)
Melov lakat (koji nije bio lakat nego flop Kirilienka) je završio faulom Mela (a ne Kirilenka) nakon kojeg je Woody dobio tehničku. Da, bio je faul nad Bareom, ali sudije su bile više na strani Minnesote tokom cijele utakmice.
smijesni_ste

#9569 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Nije ta situacija kad je dobio tehničku...već prije...otrčao Kirilenko na klupu nidje veze...njemu je faul bio...ja sam i rekao na obje strane, ali ipak više štete Minnesoti je naneseno po meni...
Rob_Atl

#9570 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Uh sutra utakmica ako nemate sta pametnije raditi vrijedi pogledati , nadam se da ce i u Bosni prenositi evo vam satnice po bosanskom vremenu...

Boston-Brooklin 18:00

Lakers-New York 21:00

Oklohoma-Miami 23:30
KID

#9571 Re: NBA - National Basketball Association

Post by KID »

Rob_Atl wrote:Uh sutra utakmica ako nemate sta pametnije raditi vrijedi pogledati , nadam se da ce i u Bosni prenositi evo vam satnice po bosanskom vremenu...

Boston-Brooklin 18:00

Lakers-New York 21:00

Oklohoma-Miami 23:30
Prenosi Sport klub, Lakerse pa Miami... uhhh jedva cekam La-Knicksi...

sent from Tapatalk 2
hrastov žižak

#9572 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

King Kenny wrote: Hejtaš Knickse već od ljeta kako te ba nije stid :lol:
jel me zezaš? :shock:
a to za sudije je dosadno više.
Layne

#9573 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Layne »

KID wrote:Prenosi Sport klub, Lakerse pa Miami... uhhh jedva cekam La-Knicksi...

sent from Tapatalk 2
Kad skontam da je to jedan od zadnjih okršaja Kidd vs Nash tačno me tuga ufati.
King Kenny

#9574 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

Zaboravih spomenuti, druga tehnička (za ništa :D ) Melu protiv Chicaga je poništena :lol:
@alanhahn
NBA rescinded @carmeloanthony’s second tech from last night, issued by an overreacting Olandis Poole. So what if he had not been ejected?
@Al_Iannazzone
The second tech on Anthony last night was rescinded. All that means is he gets to keep his money. They won't replay the end of the game.
Presmiješno :oops:
SundanceKid

#9575 Re: NBA - National Basketball Association

Post by SundanceKid »

smijesni_ste wrote:Aha...a faul nad Bareom na kraju....pa Melov lakat prema glavi Kirilenka nakon kojeg je Kirilenko dobio 3. ili 4. ličnu i morao na klupu nakon što se tek vratio... :-) :-)
Ovo je tacno! Ono nad Bareom je moro bit faul, okreno ga lik oko sebe...i zbog toga citava tekma ode u drugom smijeru. Po meni je to bio kljucni momenat zbog kojeg su se Knicksi provukli protiv Minesote. Iako, realno treba reci, u dosta utakmica Carmelo popije dobre batine, a ne sviraju mu vecinu onoga sto bi trebali, to stoji.
Post Reply