NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrastov žižak

#8951 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Layne wrote:Stoji i to, al ne vidim način na koji Smith može unaprijediti igru Lakers-a.
nikako, samo kao zalog za budućnost. Nit je dobar vanjski šuter, što bi bilo idealno za Hauardovog suigrača pod košem, niti je bolji skakač i odbrambeni od Gasola.
mahir985

#8952 Re: NBA - National Basketball Association

Post by mahir985 »

Ras Al Ghul wrote:
mahir985 wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Fantastična analiza svaka čast, meni je opet Kobi bolji :D , a i rekao sam da zakucavanje nije nikakav argument i da se ne treba uzimati kao razlog za ozbiljnu raspravu, ovo što je kuco protiv Nasha više sam radi ironije stavio jer je Kobi rekao da on zaslušuje MVP nagradu, ali to je Kobi takav mentalni sklop :D , nego sinić Kniksi izgubiše prvu bilo je i vrijeme Lejkersi su se mučili dok nisu prelomili u zadnjem periodu, i fantastičan govor Magic Johnsona prilikom otkrivanja statue Jabbaru!
Joj koji ja ljudina taj Magic, kada bi mogao birati jednog NBA igraca da sjednem na par piva to bi bio Magic. Bas neki dan sam gledao dokumentarac o rivalitetu njega i Birda. Koji su to bili dani kakve tekme... :-)

Evo i linka: http://www.youtube.com/watch?v=jtykEHPRO1Q

Obavezno pogledati, koji rivali i prijatelji, da se najezis.
Ras Al Ghul

#8953 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ras Al Ghul »

Obavezno pogledati, koji rivali i prijatelji, da se najezis.[/quote]

Gledao sam, tužna priča Birda fakat kakvo je djetinjstvo imao i sve ono oko njegovog oca strašno :sad: , a Magic otkako se rodio samo se smije lik ljudina teška!
hrastov žižak

#8954 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

rondo podijelio 20 asista protiv torornta.
Mr. Brightside

#8955 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

hrastov žižak wrote:rondo podijelio 20 asista protiv torornta.
ne znam jel' mu prekinut onaj niz od deset i više asistencija po tekmi, mislim da jeste prošli put :-?
hrastov žižak

#8956 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

nije, čak je i u utakmici kad se povrijedio skupio ih deset. još pet ovakvih utakmica i stiže stoktonov rekord.
Mr. Brightside

#8957 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

igračina :D
Svjetionik

#8959 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Svjetionik »

kakavdanakneiskustvu wrote:klipersi imaju najbolji rezervni bekovski par,bledsoe- crawford
Kada se igra bez odbrane i za ništa onda može svakakav propalitet biti zvijezda. Ali kada krene ozbiljna košarka onda amateri padaju kao kruške. Jedna od najvećih ubleha lige je Crawford.
spree

#8960 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

just principe wrote:da li je ovo ubrojano u asist :-)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... weRk#t=72s
:lol: :lol:. fol 20 ass. cak i oni na fantasyju priznali :x

Svjetionik wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:klipersi imaju najbolji rezervni bekovski par,bledsoe- crawford
Kada se igra bez odbrane i za ništa onda može svakakav propalitet biti zvijezda. Ali kada krene ozbiljna košarka onda amateri padaju kao kruške. Jedna od najvećih ubleha lige je Crawford.
crawford je jedan od najtalentovanijih igraca u ligi, samo sto ga boli briga za sve i nece da trenira, ali kad mu se da igrati i kad ga krene svakome moze ubaciti 50 poena, ma kako jaka odbrana se igrala ;-).
Svjetionik

#8961 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Svjetionik »

spree wrote:
just principe wrote:da li je ovo ubrojano u asist :-)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... weRk#t=72s
:lol: :lol:. fol 20 ass. cak i oni na fantasyju priznali :x

Svjetionik wrote:
crawford je jedan od najtalentovanijih igraca u ligi, samo sto ga boli briga za sve i nece da trenira, ali kad mu se da igrati i kad ga krene svakome moze ubaciti 50 poena, ma kako jaka odbrana se igrala ;-).
E moj sinko, ti košarku baš amaterski gledaš. Tebe ti levati sa klupe što kad ih krene jednom u 4 utakmice oduševljavaju. Druga stvar pričati o talentu čovjeka koji ima 32 godine. Čemu to? O talentu se priča ovih od 20.
Svjetionik

#8962 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Svjetionik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Svjetionik wrote:

sve to stoji,ali ne vidim da neko ima bolje rezervne bekove od klipersa,bar na početku sezone
Do juce je Harden bio u Oklahomi rezerva, tu su Tery, Allen, Ginobili... To su veterani ali 200 godina ispred Crawforda. Ja o ovom Bledsoe neću da teoretišem. Mlad je, možda šta bude... Crawford je meni kao Martin koji je sada presao u Oklahomu. To je taj kalibar. Rupa u odbrani i ložioničar u napadu.
Ima, skupio u dvije utakmice preko 30, pa polako pada li pada... To su oni igrači što kad su odmorni i ide ih zabiju dosta, ali već iduće veče ništa :) Većinu utakmica su Klipersi igrali kući, a on i jeste domaćinski igrač, mada je konkretno te dvije gostujuće igrao dobro. Spašće to na 15ak. Mali je uzorak 8 utakmica.
mahir985

#8963 Re: NBA - National Basketball Association

Post by mahir985 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

sve to stoji,ali ne vidim da neko ima bolje rezervne bekove od klipersa,bar na početku sezone
Do juce je Harden bio u Oklahomi rezerva, tu su Tery, Allen, Ginobili... To su veterani ali 200 godina ispred Crawforda. Ja o ovom Bledsoe neću da teoretišem. Mlad je, možda šta bude... Crawford je meni kao Martin koji je sada presao u Oklahomu. To je taj kalibar. Rupa u odbrani i ložioničar u napadu.
Ima, skupio u dvije utakmice preko 30, pa polako pada li pada... To su oni igrači što kad su odmorni i ide ih zabiju dosta, ali već iduće veče ništa :) Većinu utakmica su Klipersi igrali kući, a on i jeste domaćinski igrač, mada je konkretno te dvije gostujuće igrao dobro. Spašće to na 15ak. Mali je uzorak 8 utakmica.[/quote]

bar na početku sezone,tako sam napisao,nisam nahvalio crawforda,ali i sinoć je imao 22 poena,više od prosjeka,tako da mu baš i ne pada prosjek[/quote]

Dosta precijenjen igrac, istina je da moze natrpat poena kada ga krene i treba ipak postovati to da je osvojio nagradu najbolje rezerve, ali to sto je scorer nemoze nikakvo kompenzirati da je odron u odbrani. Zabavno je gledati njegov stil igre, ali kao osoba mi je lik totalno mrzak jer se posrao na potencijal koji je imao, igrac bez kicme kojem je bitnije nabiti svoju statistiku nego pobjediti. Kud ces dalje kada je i sam priznao da do ove sezona pored timskih treninga nikada nije sam uzeo da poradi na nekom aspektu svoje igre, bukvalno zivi iskljucivo od svog talenta.

Jedan razlog sto trenutno dosta trpa jeste i to sto mu je jedino jedan ispod prosjecan Willie Green konkurencija na pozicije dvice, zanimljivo ce biti kakva ce situacija biti kada se Billups vrati...
hrastov žižak

#8964 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

nije on procjenjen igrač, on je tačno tamo gdje treba biti. hakler koji ulazi s klupe da izrešeta odbranu. nadprosječan šuterski talenat koji ne razumije košarku. ali talent je talent, jebi ga.
motol

#8965 Re: NBA - National Basketball Association

Post by motol »

Rondo je trenutno najbolji play. Boston bi bio jako jako slab da nije njega, a jel imao 18.19 ili 20 asistencija - nebitno skroz. Bitno je da on svoje suigrace cini boljima nego sto jesu.

Crawford je zaista odlican na pocetku ove sezone, od njeg se i ne trazi da igra odbranu. Njegov zadatak je da pogodi par trica i par suteva, tj. da digne ekipu kada ne ide i to je to.
Mustang1

#8966 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

Citajuci ovo oko Ronda i asistencija naletim na spominjanje ovog .. Ne bi mi mrsko da vidim ima li sta o njemu na youtube .. Strasno .. Pa neke od ovih asistencija vecina danasnjih playmakera ne bi mogla izvesti :D A pogotovo kakav kraj karijere jbt :-) Ko iz filmova :D

hrastov žižak

#8967 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

poezija. nisam znao da je bio ovako atraktivan.
spree

#8968 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Svjetionik wrote:
E moj sinko, ti košarku baš amaterski gledaš. Tebe ti levati sa klupe što kad ih krene jednom u 4 utakmice oduševljavaju. Druga stvar pričati o talentu čovjeka koji ima 32 godine. Čemu to? O talentu se priča ovih od 20.
sinko nek ti gledas profesionalno :-). ni u jednom trenu nisam rekao da me odusevljava, ali mi jeste drag igrac. mogao je mnogo vise napraviti u svojoj karijeri, ali jbg valjda je ljen. talenat moze imati covjek i s 32 zar ne? na osnovu njega je i napravio sve u karijeri. 20-ak poena s klupe nije malo ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#8969 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Joj Knicksa petorke u jednom momentu, prosjek godina 40 :mrgreen: :lol:
Rasheed stara kuka :thumbup:
Pacersi su smijesna ekipa. Ni glave ni repa. Ne bi to bilo bolje ni sa Grangerom, i on je prno u sishu.
mahir985

#8970 Re: NBA - National Basketball Association

Post by mahir985 »

Tomahawk11 wrote:Joj Knicksa petorke u jednom momentu, prosjek godina 40 :mrgreen: :lol:
Rasheed stara kuka :thumbup:
Pacersi su smijesna ekipa. Ni glave ni repa. Ne bi to bilo bolje ni sa Grangerom, i on je prno u sishu.
Al je Sheed legendaran "Ball dont lie" :D Kako ga samo gotive u NY, hebote sjecam se tekme Kniksa protiv Miami-a mislim da je bilo, kada je Sheed bio na klupi navijaci skandirali njegovo ime, pustio ga Woodson pri kraju tekme kada je bilo sve rijesene, svaki put kada bi dobio loptu navijaci su se dizali na noge. A kada je zabio kos kao da je za pobjedu
King Kenny

#8971 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

Rollin' 8)
Mr. Brightside

#8972 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

King Kenny wrote:Rollin' 8)
:lol:

izdržite još malo, saće' Amar da sve pokvari :D :lol:
Layne

#8973 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Layne »

Sjo ovih pitara, Amar im kriv i za pobjede Knicks-a :D
Mr. Brightside

#8974 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

nemam komentara :lol:
hrastov žižak

#8975 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Šid me totalno iznenadio. Ne vidi se da je pauziro dvije sezone. Samo da mnje puca trojke. Gledo sam ga protiv memfisa, kako je samo vrtio Geja u postu, odradio je nekoliko majstorija, koristio u odbrani, nosi vrlo lijepe patike :D ,smirivao :!: :!: :!: Džej Ar Smita. Ono, prava profesionalna igračina. Ovo je za sad vrhunska sezona-
Post Reply