NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Itsoktobealone

#32826 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

https://streamable.com/f7clv

Ako ovo nije rookie godine ja ne znam ko je. U stilu Jordana jebote
pirmin

#32827 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Izvinjavam se Aldridgeu sto sam sumnjao u njegove kvalitete.
Alighieri

#32828 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Rekao bih da Cavsi tempiraju formu, da namjerno gube radi pozicija u PO itd, ali ove sezone to nije slučaj. Previše se LBJ troši u regularnom dijelu sezone. Izgube od Portlanda, na naslovnoj ESPN-a zakucavanje preko Nurkića, koji bez veze hype.

Da ima ozbiljnijih ekipa na istoku, rekao bih da Cavsi neće vidjeti finale konferencije, ali i dalje je tamo šou.

Dok je Brandon igrao još u Portalndu, svi su pričali da je omiljeni igrač u Portalndu Aldridge :) Joj, kud se sjetih Brandona, koja igračina, ovako žalim i za Ružom, naravno dok je igrao u "mom" timu.
Tuzla111

#32829 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

pirmin wrote:Izvinjavam se Aldridgeu sto sam sumnjao u njegove kvalitete.
Koji je to papak, ja ga igrao ispod u broju koseva i samo na njemu pao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32830 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Čuj papak, pa da si ga igrao preko, a on imao šut 3-27, pa hajde, al ovako :mrgreen:
Ne znam koja ti je logika bila da ide ispod, ko će ako neće on :-)
Diwan

#32831 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Diwan »

Alighieri wrote:Jokić novi T-D.

Denver nastavlja veliku borbu za PO.
opet? :D

To nema više smisla - tek 8 po redu, i tek dijeli treću poziciju u cijelog ligi iza Jamesa i Westbrooka .. :-D

Moram malo ove Jukičevce da palim, da ih malo spustim na zemlju, pošto večina njih misli da je Juka King himself, a inače me zaboli za Jokića. Igra momak što jeste. Respekt. Treba poštovati dobru igru, inteligenciju ....i treba pohvaliti
Tomahawk11
Globalni moderator

#32832 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Juka 3., Jokić 10. :novine:
MensurM

#32833 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

Jusufeeee

Alighieri

#32834 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Diwan wrote:

To nema više smisla - tek 8 po redu, i tek dijeli treću poziciju u cijelog ligi iza Jamesa i Westbrooka .. :-D

Moram malo ove Jukičevce da palim, da ih malo spustim na zemlju, pošto večina njih misli da je Juka King himself, a inače me zaboli za Jokića. Igra momak što jeste. Respekt. Treba poštovati dobru igru, inteligenciju ....i treba pohvaliti
Nikoli fali čvrstine, djeluje previše mekan, to mu je najveća mana. Mislim da i on može mnogo bolje, na stranu ovih monstruoznih T-D. Koliko ih ima u karijeri sada, 14? A tek su mu 23 godine. Dijeli asistencije kao braća Gasol, ako ne i bolje :thumbup:

Liberalan sam ja, ali nemoj mi moje dirati u smislu države, igrače opravdan kritizirati da, neopravdano ne :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#32835 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:Jusufeeee

Dobar dunk, nema šta, mada se i Jusuf loše postavio.
Još bi bolje bilo da je bilo full posterizovanje :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#32836 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Alighieri wrote: Nikoli fali čvrstine, djeluje previše mekan, to mu je najveća mana. Mislim da i on može mnogo bolje, na stranu ovih monstruoznih T-D. Koliko ih ima u karijeri sada, 14? A tek su mu 23 godine. Dijeli asistencije kao braća Gasol, ako ne i bolje :thumbup:

Liberalan sam ja, ali nemoj mi moje dirati u smislu države, igrače opravdan kritizirati da, neopravdano ne :D
Neće on nikad igrati neku odbranu.
Za standarde Nuggetsa, ni ne treba.
Oni svakako igraju rng, Jokić se potpuno uklapa u to.
cassius

#32837 Re: NBA - National Basketball Association

Post by cassius »

Player A: 16.1 / 5.1 / 7.8 in 36 MPG on .456 eFG% with 2.2 steals and 2.3 TOV

Player B: 11.7 / 5.4 / 7.7 in 34 MPG on .426 eFG% with 1.9 steals and 3.2 TOV

Player C: 10.3 / 6.9 / 7.1 in 33 MPG on .444 eFG% with 1.7 steals and 2.6 TOV

Player A is rookie Chris Paul. Player B is rookie Jason Kidd. Player C is Lonzo Ball.

:izet:
LeTalek

#32838 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LeTalek »

Alighieri wrote:
Diwan wrote:

Nikoli fali čvrstine, djeluje previše mekan, to mu je najveća mana. Mislim da i on može mnogo bolje, na stranu ovih monstruoznih T-D. Koliko ih ima u karijeri sada, 14? A tek su mu 23 godine. Dijeli asistencije kao braća Gasol, ako ne i bolje :thumbup:

Jokara je sada prvi po TD svih vremena kada su stranci u pitanju.

Gasol ih u citavoj karijeri ima samo 10, a on vec sada 14.
Nerealan je lik! Nastavi li ovako uci ce u top 10 svih vremena...
pirmin

#32839 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Jokara je umjetnik, nista na njegovoj igri ja ne bih mijenjao.
Bice slabijih partija, pojesce ga kadkad defanzivni fizikaneri ali nema veze. Bitno je da igra sva ekipa sa njim.
insaneinthebrain

#32840 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

Velkoski wrote:Bude li Simmons ROY, a ne Mitchell, bit će to još jedna nepravda :D
Al u qrcu. Back to back triple double :zzzz:

https://youtu.be/_grp114bS9k
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#32841 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

ma jebo igrača koji ne smije ni poludistancu da opali :mrgreen:
shake69

#32842 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:
MensurM wrote:Jusufeeee

Dobar dunk, nema šta, mada se i Jusuf loše postavio.
Još bi bolje bilo da je bilo full posterizovanje :mrgreen:
Da, lose postavljanje JUsufa pa mozda ne bi ni bilo ove NBA dreke. Osim toga, isao je s dvije ruke umjesto s jednom kao onomad kad je Anteu nebu pod oblake (ne znam da li je Juka ikada onoliko skocio u zivotu) zalijepio cistu bananu pa oni smradovi sudije svirali faul.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#32843 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

Makar Juka nije isp'o pičić i sklonio se :mrgreen:
pirmin

#32844 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Komentar na FB:
"Vratio ga na pravoslavlje"
:lol:
pobise se internet warriorsi :D
kakavdanakneiskustvu

#32845 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

simmons tek treci rookie u istoriji lige sa vise od 1000 poena,500 skokova i 500 asista
kakavdanakneiskustvu

#32846 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

jokic četvrti svih vremena medju centrima po broju triple oduble ucinaka u karijeri
Rob_Atl

#32847 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Alighieri wrote:Rekao bih da Cavsi tempiraju formu, da namjerno gube radi pozicija u PO itd, ali ove sezone to nije slučaj. Previše se LBJ troši u regularnom dijelu sezone. Izgube od Portlanda, na naslovnoj ESPN-a zakucavanje preko Nurkića, koji bez veze hype.

Da ima ozbiljnijih ekipa na istoku, rekao bih da Cavsi neće vidjeti finale konferencije, ali i dalje je tamo šou.

Dok je Brandon igrao još u Portalndu, svi su pričali da je omiljeni igrač u Portalndu Aldridge :) Joj, kud se sjetih Brandona, koja igračina, ovako žalim i za Ružom, naravno dok je igrao u "mom" timu.

Ovih zadnjih par tekmi nije bilo Hood-a, juce je igrao nesto malo, fali tu Love, nije igrao Nance nisu centra imali juce nikako. Vidjet cemo kad kompletni budu hoce li sta moci, Lebron skroz na drugom levelu bude u playoffu. Ali je Lou napokon dobar potez napravio sto je JR-a bacio na klupu, Korver odlican zadnje dvije.
Melo15

#32848 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

Tomahawk11 wrote:Juka 3., Jokić 10. :novine:
Zar nije POR 3. a DEN 10.? Ili igraju 1 na 1? Koliko je McCollum kao drugi igrac ekipe propustio utakmica ove godine a koliko je Millsap? Znam da je SBBKBB ali da Millsap nije propustio koliko jeste i da je Malone pametan ko sto nije, Denver bi sad bio tu u vrhu s POR se borio za 3. mjesto..
Tomahawk11
Globalni moderator

#32849 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Melo15 wrote:
Zar nije POR 3. a DEN 10.? Ili igraju 1 na 1? Koliko je McCollum kao drugi igrac ekipe propustio utakmica ove godine a koliko je Millsap? Znam da je SBBKBB ali da Millsap nije propustio koliko jeste i da je Malone pametan ko sto nije, Denver bi sad bio tu u vrhu s POR se borio za 3. mjesto..
Jeste. Pa eto, vratio im se Milsap, a imaju jednake šanse kao i San Antonio, Clippersi, Utah za poziciju koja vodi u play off.
A ta priča ko je na kojoj poziciji ima drugu pozadinu, jer ima jedan koji kaže da je u pitanju drvosječa i doktor, pa eto, doktoru i njegovoj ekipi je upitna pozicija za play off.
Malone je pravi trener za Denver. Igraju rng kako znam za njih, što bi to mijenjali? Ne igra tu niko neku odbranu. Ako kome strpaš 120+, biće i pobjeda.
Melo15

#32850 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

Tomahawk11 wrote:
Melo15 wrote:
Jeste. Pa eto, vratio im se Milsap, a imaju jednake šanse kao i San Antonio, Clippersi, Utah za poziciju koja vodi u play off.
A ta priča ko je na kojoj poziciji ima drugu pozadinu, jer ima jedan koji kaže da je u pitanju drvosječa i doktor, pa eto, doktoru i njegovoj ekipi je upitna pozicija za play off.
Malone je pravi trener za Denver. Igraju rng kako znam za njih, što bi to mijenjali? Ne igra tu niko neku odbranu. Ako kome strpaš 120+, biće i pobjeda.
Ma ni blizu pravog trenera vjeruj....Jeste, kad pusti igracima da igraju kako oni hoce, cim on pocne sa svojim rotacijama svojim taktikama i postavkama igre, to sve pada u vodu i eto ti tu i odgovor sto bi to mijenjali, zato sto Malone to pokusava promijeniti...Ne treba nama neko jako trenersko ime koje zna sta radi, treba nam SAMO neko ko zna sta ne treba da radi, a to je recimo igranje Jokica na 4, igranje Chandlera ikako(igra lik preko neke stvari vec 2 godine trazi trade), igranje Bartona na 1, ne igranje Lylesa ili Farieda(koji je kad god je dobio minute s Jokicem odigrao fantasticno prosle sezone, pa su neki se nadali cak da ce kad je Millsap dosao biti 6. igrac jer je Faried dobar s Jokicem u tandemu) i da ne nabrajam dalje...Za rng ti ne treba trener, ali isto tako ako ga imas, moze sve da usere...vec dva mlada igraca su bukvalno otjerana iz Denvera jer Malone ima taj neki svoj fetiš igranja igraca van pozicija ne bi li on nekom nesto dokazao...I da vratio se Millsap, koji je trebao prvi dio sezone da se uigrava s ostatkom ekipe a on proveo povrijedjen, ne mozes ocekivati tek tako da se uklopi sad nije on tu 2-3 sezone jbo ga ti..
Jebem ja tog trenera kojem ekipa igra bolje kad im da odrijesene ruke, a cim pocne pozivati akcije gube se i utakmice i velike prednosti, ako me razumijes sta zelim reci, tako da NE, Malone nije trener kakav treba Denveru ;) Sad bi npr. George Karl iz dana iz Denvera bio kao jackpot nakon ovog strucnjaka...
Post Reply