Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
relativno84

#3226 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Kid nije dorastao ovom poslu definitivno a nisam siguran da ga ovi "kljucni igraci" i slusaju :D nadati se da ce i bogati rus shvatiti da od trenere sve pocinje, sad ga trenutno nema zato ekipa i djeluje ko tijelo bez glave.

BN su manje bitni, drago mi je zbog Mirze da i on sam vidi da jos moze samo da se opusti izgubiti nema sta svakako, odlican za svojih 15-tak min :thumbup:
jasko_ba

#3227 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Ma provjeri samo prve stranice ove teme, dosta smo pisali tada o njemu
Tacticus

#3228 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tacticus »

e sada ostaje da se vidi da li je sa ovom i sa proslom kupio malo minuta da igra
takodjer radi trade-a je vazno da pokazuje barem nesto
i velika steta sto nije usla ona kda je igrao ledzima
Logovan

#3229 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Logovan »

Bravo Mirza! :izet: :thumbup:
relativno84

#3230 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Image :thumbup: :bih:
SSemir

#3231 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SSemir »

jesu kod ovog crne noge :D
devito

#3232 Re: Mirza Teletovic all about

Post by devito »

Ratatata

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
trcicu trceci

#3233 Re: Mirza Teletovic all about

Post by trcicu trceci »

koliko je dao poena ?
Gray

#3234 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Gray »

9 za 14 minuta.
kakavdanakneiskustvu

#3235 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

SSemir wrote:jesu kod ovog crne noge :D

fakat
salvatore paradise

#3236 Re: Mirza Teletovic all about

Post by salvatore paradise »

Dobra partija koja samo potvrdjuje moje misljenje da Mirza moze biti odlican igrac zadatka (u njegovom slucaju sutiranje trica) koji bi ulazio s klupe i mijenjao ritam sa par pogodjenih trica. Nazalost s ovakvom odbranom ne moze biti ono sto danas moderno nazivamo 3&D te ga to najvise sprjecava da napreduje i dobije dodatne minute... Nadam se da ce nastaviti u ovom ritmu
salvatore paradise

#3237 Re: Mirza Teletovic all about

nema me tamo wrote:
jasko_ba wrote:Odlicna igra, nazalost sistem, trener i jos desetak faktora u ovom klubu njemu ne odgovaraju nikako
Samo trejd mirza! :kiss:
Trejd bi njega digo iz mrtvih siguran sam!
I to negdje gdje nebi bio pod pritiskom..
Vidjeli ste Mirzu na Evropskom prve 2 utakmice nije mogao meda, zato zadnje 3...Jel' njega neko fino pratio u Caji laboral? Jel' imao konstantno solidne igre?
Ma jebes Europsko prvenstvno i opcenito Euroligu u kontekstu NBA kosarke. To su dvije razlicite planete... Evo i Vesely je razvaljivao na EP pa ne moze meda u Carobnjacima...
Pozitivna_geografija

#3238 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Pozitivna_geografija »

Mirza nije nikada bio role player nego kompletan igrac, sa jacim i slabijim stranama. Upravo je otezavajuci faktor to sto ima usko ogranicenu ulogu i nimalo slobode. Na ovaj nacin njegov potencijal nece biti sto posto iskoristen. Lose za ekipu, ali i za njega individualno.

Sent from my WP using Tapatalk
salvatore paradise

#3239 Re: Mirza Teletovic all about

Pozitivna_geografija wrote:Mirza nije nikada bio role player nego kompletan igrac, sa jacim i slabijim stranama. Upravo je otezavajuci faktor to sto ima usko ogranicenu ulogu i nimalo slobode. Na ovaj nacin njegov potencijal nece biti sto posto iskoristen. Lose za ekipu, ali i za njega individualno.

Nazalost Mirza nije ni blizu kompletnog igraca. To upravo i vidimo u NBA-u najbolje. Igra mu se svodi na sutiranje trica i to je to. Gdje igra ledjima, post tehnika, bilo sta? Njemu bi u pravom sistemu dobro islo, ali nije nista vise od role playera. To ne mora nuzno biti lose...
relativno84

#3240 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

salvatore paradise wrote: Igra mu se svodi na sutiranje trica i to je to.
I ako ga sut ne ide ko da nije ni igrao jbga :roll:
fixer

#3241 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

salvatore paradise wrote:
Pozitivna_geografija wrote:Mirza nije nikada bio role player nego kompletan igrac, sa jacim i slabijim stranama. Upravo je otezavajuci faktor to sto ima usko ogranicenu ulogu i nimalo slobode. Na ovaj nacin njegov potencijal nece biti sto posto iskoristen. Lose za ekipu, ali i za njega individualno.

Nazalost Mirza nije ni blizu kompletnog igraca. To upravo i vidimo u NBA-u najbolje. Igra mu se svodi na sutiranje trica i to je to. Gdje igra ledjima, post tehnika, bilo sta? Njemu bi u pravom sistemu dobro islo, ali nije nista vise od role playera. To ne mora nuzno biti lose...
Samo zadnju godinu u Spaniji je radio na svim aspektima igre. Te godine je igrao ledjima sasvim solidno. Ovih ostalih godina samo suta.
JThomas

#3242 Re: Mirza Teletovic all about

Post by JThomas »

ipak jedno je sasvim solidno igrati leđima u španiji, a skroz drugo u NBA. na NBA nivou igre i konkurencije mirza je role player i "tweener". naš je, ali to je tako.
fixer

#3243 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fixer »

JThomas wrote:ipak jedno je sasvim solidno igrati leđima u španiji, a skroz drugo u NBA. na NBA nivou igre i konkurencije mirza je role player i "tweener". naš je, ali to je tako.
Slazem se u potpunosti. Svakako nisam neko ko voli njegovu igru.
salvatore paradise

#3244 Re: Mirza Teletovic all about

JThomas wrote:ipak jedno je sasvim solidno igrati leđima u španiji, a skroz drugo u NBA. na NBA nivou igre i konkurencije mirza je role player i "tweener". naš je, ali to je tako.
:thumbup:
To je to. Ljudi kao da ne shvataju da su Euroliga i NBA ne dva nego dvadeset razlicitih svjetova. I bolji igraci od Mirze nisu uspijevali preko bare, nije to sramota... Ja sam jos uvijek uvjeren da moze biti koristan role player
FreakyStyley

#3245 Re: Mirza Teletovic all about

Post by FreakyStyley »

Naravno da ce biti manje-vise role player i to ako bude imao srece, ali nije to brate nikakva sramota. Njegov problem je ekipa u koju je dosao, tj. ponajvise konkurencija koju tu ima, pa tek onda to sto uzima previse suteva, odnosno nema haman nikakvu selekciju suta, sto lose igra ledjima (za NBA prilike), ne igra pod kosem dovoljno dobro, ne igra odbranu dovoljno aktivno itd.

Euroliga i NBA su dva razlicita svijeta i mislim da je i on svjestan da tamo nikad ne moze imati slobodu koju je ovdje imao, niti moze igrati na isti nacin. Da moze uspjeti tamo, moze, ali mora prvo popraviti neke aspekte igre, a i trazit trejd i to se nadati ekipi u kojoj se igra na nacin da svi ulaze s klupe i imaju svoje zadatke, kao sto je slucaj u recimo Popovicevim Spursima. Ima on jos fore da se dokaze, ali nije sramota ni vratit se u Europu. Ne bi ni prvi ni zadnji bio, mada mi to nekako ne ide s njegovim karakterom, sto mu je opet prednost, nek grize i nek se dokazuje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3246 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Ako nije shvatio da je NBA nivo vise u svim aspektima, sto je onda i isao?! OK, san svakog kosarkasa je da dospije u NBA, to je krov svijeta, to je dokaz da si vrhunski igrac - pogotovo za igrace van SAD, probao - ne ide, rikverc.
Poenta je.....nije ni imao priliku da pokaze moze li ili ne moze. Shuter, pa nije jedini, ima more igraca koji su shuteri, pa ne gube rolu, a on ima i fizicke predispozicije da pokaze i druge aspekte igre. A da je imao priliku da to pokaze - i nije.
Yebo pripremne utakmice, yebo garbage time, kad bude imao 10-15 min regularno, onda ce se moci pricati da li Mirza moze ili ne moze. Do tad, mozemo pricati o njegovoj igri u Evropi, NBA i Mirza - jos uvijek nepoznanica.
salvatore paradise

#3247 Re: Mirza Teletovic all about

Tomahawk11 wrote:Ako nije shvatio da je NBA nivo vise u svim aspektima, sto je onda i isao?! OK, san svakog kosarkasa je da dospije u NBA, to je krov svijeta, to je dokaz da si vrhunski igrac - pogotovo za igrace van SAD, probao - ne ide, rikverc.
Poenta je.....nije ni imao priliku da pokaze moze li ili ne moze. Shuter, pa nije jedini, ima more igraca koji su shuteri, pa ne gube rolu, a on ima i fizicke predispozicije da pokaze i druge aspekte igre. A da je imao priliku da to pokaze - i nije.
Yebo pripremne utakmice, yebo garbage time, kad bude imao 10-15 min regularno, onda ce se moci pricati da li Mirza moze ili ne moze. Do tad, mozemo pricati o njegovoj igri u Evropi, NBA i Mirza - jos uvijek nepoznanica.
Ako u godinu i po dana promijenis tri trenera i niti jedan te ne vidi kao iole ozbiljnu opciju u timu onda znaci da nesto pogresno radis. Ili ne koristis prilike koje dobijes, ili ne radis dobro na treningu ili peti-deseti razlog. Zasto bi dobijao 15 minuta regularno ako ih nije opravdao? Ovo je NBA, surovi biznis u kojem se niko ne ceka. Ili jesi ili nisi. I najmanji je problem sto je on suter (kad jebeni Steve Novak ima mjesto u rotaciji samo zbog suta moze i Mirza). Problem je sto neki smatraju da Mirza moze biti vise od role playera, sto jednostavno nije tacno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3248 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Cek, cek....pa zar nam svima nije poznata prica o tome kakvu je Mirza trebao imati ulogu, a onda je dosao paket igraca koji pokrivaju njegovu poziciju, jer se izjalovio Howard?
Ovu sezonu da ne pricam.....dosli Garnett, Pierce, Kirlienko, ostao Evans, pa tu jos Plumlee...haj se ti dokazuk kad su tu stare dokazane kuke :? a eto kad smo kod nametanja, pripreme je dosta dobro odigrao, pa kad je krenula sezona, 5 minuta i mrs na klupu. I ako uzmemo garbage time, gdje je zadnje dvije solidno odradio. Ekipa se raspada, nista ne stima, daj mu yebenu priliku, ne moze nista zayebati, ne moze biti gore.
Ne kazem da mora uspjeti, ali teza: Mirza promasaj - jos nije dokazana.
salvatore paradise

#3249 Re: Mirza Teletovic all about

Tomahawk11 wrote:Cek, cek....pa zar nam svima nije poznata prica o tome kakvu je Mirza trebao imati ulogu, a onda je dosao paket igraca koji pokrivaju njegovu poziciju, jer se izjalovio Howard?
Ovu sezonu da ne pricam.....dosli Garnett, Pierce, Kirlienko, ostao Evans, pa tu jos Plumlee...haj se ti dokazuk kad su tu stare dokazane kuke :? a eto kad smo kod nametanja, pripreme je dosta dobro odigrao, pa kad je krenula sezona, 5 minuta i mrs na klupu. I ako uzmemo garbage time, gdje je zadnje dvije solidno odradio. Ekipa se raspada, nista ne stima, daj mu yebenu priliku, ne moze nista zayebati, ne moze biti gore.
Ne kazem da mora uspjeti, ali teza: Mirza promasaj - jos nije dokazana.
Meni zaista nije jasno kako ni kod jednog trenera za sezonu i pol nije dobio pravu priliku? U cemu je stos...
Tomahawk11
Globalni moderator

#3250 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

salvatore paradise wrote: Meni zaista nije jasno kako ni kod jednog trenera za sezonu i pol nije dobio pravu priliku? U cemu je stos...
Eto, ja sad gore rekoh par razloga, a bilo je i ranije price o tome. Mozda nije jedini, ali je sigurno jedan od razloga pretrpanost na njegovoj poziciji. Zar mislis da igrac moze za 5 minuta pokazati sta moze?!
I koji je qrtz dobijao priliku u pripremnim utakmicama, ako nece igrati?! Da popuni roster, da se odigraju utakmice koje su po rasporedu, a onda kad krene sezona, sjedi momak na klupu, gledaj kako to rade ozbiljni momci :?
Ne znam, hajde da sacekamo kraj sezone pa da mu sudimo, atmosfera u Netsima je ionako na neki nacin na njegovu ruku, nema razloga da ne dobije priliku. Ili trade. Vidjecemo.
Post Reply