Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-Pravda-

#3151 Re: Mirza Teletovic all about

Post by -Pravda- »

Kakve su sanse da Mirza veceras zaigra protiv Bobcatsa? :bih:
devito

#3152 Re: Mirza Teletovic all about

Post by devito »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako stvari trenutno stoje, nema on sanse nigdje.
Opet, ako bi presao u drugu ekipu, mozda uslijedi pozitivni sok, ali ko ce mu dati pravu sansu, ko ce ga istrpjeti?!
Mora se naci trener da vjeruje u njega, da istrpi djecije bolesti, ali ja ne vidim takvog trenutno.

slažem se,ne igra nikako,ko će ga?
Trenutno ga nece niko,a onda dodje Eurobasket i pojave se zainteresovanim

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
relativno84

#3153 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Image
Moze li ovo jadnije :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3154 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Velkoski »

Dobar večeras :thumbup:
jasko_ba

#3155 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Nek se zajebava samo, pokusava malo drugacije, ekipa je propala
spinel_

#3156 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spinel_ »

jel to usao molim vas na -33 ?
jasko_ba

#3157 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

spinel_ wrote:jel to usao molim vas na -33 ?
Kako ce uci drugacije u ovoj shupackoj ekipi? Samo nek on ceka garbage time, umjesto da zatrazi trejd vec jednom, patnja ziva
salvatore paradise

#3158 Re: Mirza Teletovic all about

Post by salvatore paradise »

Dajte ljudi malo realnosti vise. Jest Mirza nas, jest bog otac u Europi ali u NBA je niko i nista, i u skladu s tim i igra. On maksimalno moze biti igrac zadatka (eventualno specijalista za trice) koji ce igrati 15 minuta i to je to...
jasko_ba

#3159 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

salvatore paradise wrote:Dajte ljudi malo realnosti vise. Jest Mirza nas, jest bog otac u Europi ali u NBA je niko i nista, i u skladu s tim i igra. On maksimalno moze biti igrac zadatka (eventualno specijalista za trice) koji ce igrati 15 minuta i to je to...
Mirza je odlican igrac, jednostavno mu se desilo da ode u najgoru mogucu ekipu za razvoj rookie igraca. Trejd je jedina opcija, nema druge
salvatore paradise

#3160 Re: Mirza Teletovic all about

jasko_ba wrote:
salvatore paradise wrote:Dajte ljudi malo realnosti vise. Jest Mirza nas, jest bog otac u Europi ali u NBA je niko i nista, i u skladu s tim i igra. On maksimalno moze biti igrac zadatka (eventualno specijalista za trice) koji ce igrati 15 minuta i to je to...
Mirza je odlican igrac, jednostavno mu se desilo da ode u najgoru mogucu ekipu za razvoj rookie igraca. Trejd je jedina opcija, nema druge
Da odlican, vrhunski za Europe, u najboljem slucaju prosjecan za NBA. Budimo realni svima nam je Mirza drag, pa covjek je ubjedljivo najbolji igrac reprezentacije i covjek s mudima do poda. Ali kada se gleda kvalitet on jednostavno nije za neku ozbiljniju ulogu (oko 15 minuta na terenu) i to je to. Uostalom vracali su se i veci u Europu, nije to sramota jebote. Naravno da bi mu u San Antoniu ili Minnesosti bilo lakse igrati, ali ni to ne znaic da bi uspio...
jasko_ba

#3161 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Ja i dalje vjerujem da u nekoj drugoj ekipi on moze postici dosta toga. Vidjecemo u narednom periodu sta on zeli, valjda ce se oglasiti konacno
salvatore paradise

#3162 Re: Mirza Teletovic all about

jasko_ba wrote:Ja i dalje vjerujem da u nekoj drugoj ekipi on moze postici dosta toga. Vidjecemo u narednom periodu sta on zeli, valjda ce se oglasiti konacno
Ja se nadam, ali jednostavno u njegove kvalitete skoro nijedan strucnjak nema povjerenja... Uostalom kad je vidio ko sve dolazi u ekipu ove godine trebao je odmah kupiti prnje...
relativno84

#3163 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

15:01min kad je vec sve bilo gotovo :-)
1-3 za 3pn i to je trebao pogoditi ova dva promasaja jer je bio sam a pogodio je kad mu lik skoro na ruci :-D
dva solidna kosa u reketu 1na1 :)
7 def skokova od kojih bar 4 puta mu se samo lopta odbila nije se 1cm odvojio od parketa al ameri i njihova statistika :lol:

Mada cini mi se da je bio dosta aktivniji u odbrani ako nista pokretljiviji imao je agresivnosti samo pitanje koliko je to bitno treneru u trenutku kad se sve raspada i lik samo ceka otkaz :D A Mirza sa ekipom koja ga potrefi na parketu tesko da i moze nesto uraditi jer svako gleda svoju statistiku tako da nije ovo nista.

Jednostavno nema srece, prosel sezone je pokusavao da se navikne na novi sistem igre ove sezone "pojacani tim" igra tako lose da bi i bolji igrac od Mirze se izgubio :o
jasko_ba

#3164 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

salvatore paradise wrote:
jasko_ba wrote:Ja i dalje vjerujem da u nekoj drugoj ekipi on moze postici dosta toga. Vidjecemo u narednom periodu sta on zeli, valjda ce se oglasiti konacno
Ja se nadam, ali jednostavno u njegove kvalitete skoro nijedan strucnjak nema povjerenja... Uostalom kad je vidio ko sve dolazi u ekipu ove godine trebao je odmah kupiti prnje...
Zbog tog mi je krivo i najvise, preko ljeta je trebao imati muda i traziti da ode.
salvatore paradise

#3165 Re: Mirza Teletovic all about

jasko_ba wrote:
Zbog tog mi je krivo i najvise, preko ljeta je trebao imati muda i traziti da ode.
Pa vec je imao Evansa i Blatche-a u konkurenciji. Zatim dolaze KG i Kirilenko i on opet ostaje u ekipi :-) . Ruku na srce s ovakvim ugovorom za nedokazanog NBA igraca, ne bi se bas lomili timovi...
Revolver

#3166 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Revolver »

jasko_ba wrote:
spinel_ wrote:jel to usao molim vas na -33 ?
Kako ce uci drugacije u ovoj shupackoj ekipi? Samo nek on ceka garbage time, umjesto da zatrazi trejd vec jednom, patnja ziva
s obzirom kako Brooklyn igra biće puno garbage time-a ove sezone :-D
MT3

#3167 Re: Mirza Teletovic all about

Post by MT3 »

ja mislim da je vecina realna sto se tice Mirze ;-) nikad niko nije rekao eeeee Mirza je Bog dajte mu 30 minuta po mecu....... Mirza nikada nije dobio pravu sansu znaci NIKADA jedino ako ti smatras da je sansa ako igra 7/8 minuta pa sljedecih 5 utakmica presjedi onda dobro
Sta to Redzo pokazuje :?:
Odnosno svi oni igraju lose znaci svi sinoc Shengelia ulazi prije Mirze :oops: Kiddu sigurno ne odgovara Mirza zbog cega to ne znamo zato Mirza :run: iz tog tima
BIH je uz tebe :bih:
salvatore paradise

#3168 Re: Mirza Teletovic all about

MT3 wrote:
ja mislim da je vecina realna sto se tice Mirze ;-) nikad niko nije rekao eeeee Mirza je Bog dajte mu 30 minuta po mecu....... Mirza nikada nije dobio pravu sansu znaci NIKADA jedino ako ti smatras da je sansa ako igra 7/8 minuta pa sljedecih 5 utakmica presjedi onda dobro
Odnosno svi oni igraju lose znaci svi sinoc Shengelia ulazi prije Mirze :oops: Kiddu sigurno ne odgovara Mirza zbog cega to ne znamo zato Mirza :run: iz tog tima
Prilika se prije svega zasluzuje. Pristupom, treninzima, iskoristenim prilikama. Ovdje isto kao prica o Dzeki, koji god trener dodje iz nepoznatog razloga opstruira Dzeku. Treneri su ljudi kojima je u cilju da njihov tim igra dobro jer tako ostaju na poslu od kojeg zaradjuju. A da li ce igrati dobro zbog Garneta, Kirilenka, Blatchea ili Mirze im je potpuno nebitno. Do sada su tri trenera bila i nijedan Mirzu nije vidio kao nekog ko bi mogao pomoci timu. Jebiga mi se volimo praviti da znamo najvise o svemu pa tako i o NBA kosarci od ljudi koji su u tom sportu decenijama ali nije bas tako. Da se razumijemo niko sretniji od mene da Mirza postane standardni dio rotacije koji ce ubacivati nekih svojih 8,9,10 poena u prosjeku. Ali to ove sezone necemo docekati. A godine idu...
MT3

#3169 Re: Mirza Teletovic all about

Post by MT3 »

MT3 wrote:
Prilika se prije svega zasluzuje. Pristupom, treninzima, iskoristenim prilikama. Ovdje isto kao prica o Dzeki, koji god trener dodje iz nepoznatog razloga opstruira Dzeku. Treneri su ljudi kojima je u cilju da njihov tim igra dobro jer tako ostaju na poslu od kojeg zaradjuju. A da li ce igrati dobro zbog Garneta, Kirilenka, Blatchea ili Mirze im je potpuno nebitno. Do sada su tri trenera bila i nijedan Mirzu nije vidio kao nekog ko bi mogao pomoci timu. Jebiga mi se volimo praviti da znamo najvise o svemu pa tako i o NBA kosarci od ljudi koji su u tom sportu decenijama ali nije bas tako. Da se razumijemo niko sretniji od mene da Mirza postane standardni dio rotacije koji ce ubacivati nekih svojih 8,9,10 poena u prosjeku. Ali to ove sezone necemo docekati. A godine idu...
Kad je Mirza dobio priliku??? jbt nemoj zajebavati siguran sam da Mirza ima pristup kako treba i da na treningu radi odlicno fol je u tome sto svi u Netsima igraju lose pitanje je da li bi osvojili ABA ligu :lol: a mirza tu najvise ispasta iako igraju katastrofalno a siguran sam da bi 100% odigrao bolje od nekih sto imaju minutazu 20/25 minuta sto se tice godina tu se slazem sto prije treba da napusti ovu ekipu TRADE ili povratak u Evropu jer oni njega ne znaju koristiti na pravi nacin a realno i boli ih briga za naseg Mirzu
hrastov žižak

#3170 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

Šta je po tebi prilika? 20 minuta? Pet utakmica za redom u petorci? De nam prvo to preciziraj, stavi u neke okvire, pa da vidimo ima li smisla to što govoriš, a siguran sam da ću ti ponudit dosta protuprimjera za tvoju tvrdnju.
spinel_

#3171 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spinel_ »

prilika je ono sto Evans ima, a sto obilato ne koristi. ali njemu ce se to progledati kroz prste, bez obzira sto za vrijeme utakmice i ne baci pogled ka kosu izuzev kad treba docekati loptu u ruke kad oko njega nema nikoga. Mirza iako dobije pravu priliku, a ne iskoristi je iz prve odmah ga nema pet utakmica, do seste kad udje na -33. I tako sve iznova.
hrastov žižak

#3172 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

to što evans ima nije prilika nego reciklaža. on je u ligi dugo, ima jednu sposobnost koju je nekoć sjajno koristio, a sada igra samo zbog toga što je naradio u prošlosti. pa liga je puna takvih veterana i mislim da ti je evans pogrešan primjer za priliku.
spree

#3173 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spree »

evans igra odbranu za razliku od mirze koji izgleda pogubljeno nazalost :(. niko sretniji od mene da igra 48 min po utakmici, ali kako je izgledao posljednjih par utakmica, da sam trener ni ja mu ne bi dao sansu :(.

e: napokon da nesto odigra ledjima prema kosu :). to samo moze biti pozitivno.
insaneinthebrain

#3174 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

hocemo li vecaras docekati da vidimo koji minut mirzu na terenu. :roll:
jasko_ba

#3175 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Sumnjam, posto im ocajnicki treba pobjeda, a detroit je neugodan protivnik ove godine
Mozda krajem prve cetvrtine da udje malo i pocetkom trece
Post Reply