Mirza Teletovic all about
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrastov žižak
#3026 Re: Mirza Teletovic all about
tanko je ovo. jebiga, mlad je, gledaćemo ga valjda neđe drugo u manje tužnoj roli.
- devito
#3027 Re: Mirza Teletovic all about
Dokle ce fulati Mirza 1-6 sut ?:sad:
Zao mi ga drama
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Zao mi ga drama
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
- jasko_ba
#3028 Re: Mirza Teletovic all about
Sta te boli briga, samo krkan moze ovako komentarisatiparanormalan wrote:DWILLoftheGODZ on Sun Nov 03, 2013 8:00 pm
No blowout is official until Mirza throws up an airball![]()
kevu mu posjetim
![]()
DWILLoftheGODZ on Sun Nov 03, 2013 8:05 pm
Mirza is SOOOOOO BADDDDDD on Defense.. Mirza ubacen u igru kad ih vec Orlando kida 20 razlike ali primjeti lik kako je mirza loooos u odbrani hahah
Naravno, i sutra na Klixu naslovnica, Mirza los u porazu Bruklina
-
nema me tamo
#3029 Re: Mirza Teletovic all about
Moraš shvatit ( mislim da vec shvataš, al et'..) to da je garbage time najvazniji za njega u ovom momentu..paranormalan wrote:DWILLoftheGODZ on Sun Nov 03, 2013 8:00 pm
No blowout is official until Mirza throws up an airball![]()
kevu mu posjetim
![]()
DWILLoftheGODZ on Sun Nov 03, 2013 8:05 pm
Mirza is SOOOOOO BADDDDDD on Defense.. Mirza ubacen u igru kad ih vec Orlando kida 20 razlike ali primjeti lik kako je mirza loooos u odbrani hahah
A u pojedinim momentima se tako loše kretao da je meni tesko bilo gledati..Jason gleda brate njega najviše, pogotovo navijaci koji ga baš vole to se da primjetit'..Uglavnom 1 od 6 je razocaravajuce u najmanju ruku...Šta ovo je 3 utakmica zaredom njegova da ima ovakav šut i gori? Ja Mirzu strašno gotivim, al' sve u svemu klupa mu ne gine.
-
saphir_
#3030 Re: Mirza Teletovic all about
pa to, njega gledaju kad je utakmica rijesena i tada mora igrati pod pritiskom iako je sve rijeseno. daj mu barem jednu jebenu utakmicu od tih 80 i nesto kako treba da odigra 25-30 min pa da onda vidimo i sudimo. Jebo ovo sve kad te trener uvede u garbageu i na osnovu toga ti sude mediji, navijaci, tren-er.
Najnepravedniji sport u svakom smislu, gdje mjesta za gresku gotovo da ne smije biti, dok ako dobro odigras u garbage minutama situacija se ne mijenja i ponovo moras cekati te minute da bi se navodno "dokazivao". Dok ovamo Blec i razne ublehe smiju se ispucavati i zajebavati citavu sezonu.
Najnepravedniji sport u svakom smislu, gdje mjesta za gresku gotovo da ne smije biti, dok ako dobro odigras u garbage minutama situacija se ne mijenja i ponovo moras cekati te minute da bi se navodno "dokazivao". Dok ovamo Blec i razne ublehe smiju se ispucavati i zajebavati citavu sezonu.
-
smijesni_ste
#3031 Re: Mirza Teletovic all about
Žao mi ga fakat, pretpostavljam da mu nije lako ni na treninzima sa ovim ego tripašima...
- paranormalan
#3032 Re: Mirza Teletovic all about
Do njega je ako mu je draze da mase peskirom i gleda losije igrace od sebe kako igraju jer eto imaju nesto sto on nema meni je ok, ali ako misli nastaviti da igra kosarku onda vise nije pitanje hoce li promijeniti ekipu nego kad ce to uraditi
Ovako s ovim nacinom s ovim sekundama na terenu samo jos vise ide na dole da izgleda kako totalni amater, u odbrani ga nema u napadu fula tablu i kako stati i reci zasluzio je da igra
nije ali treba dobiti priliku samo i to je upitno zasto bas treba dobiti priliku, mnogi nisu vjerovatno nece ni on jbga 
Ovako s ovim nacinom s ovim sekundama na terenu samo jos vise ide na dole da izgleda kako totalni amater, u odbrani ga nema u napadu fula tablu i kako stati i reci zasluzio je da igra
- Herr Flick
#3033 Re: Mirza Teletovic all about
Dje ba mlad ima 28 godinahrastov žižak wrote:tanko je ovo. jebiga, mlad je, gledaćemo ga valjda neđe drugo u manje tužnoj roli.
-
spacek
#3034 Re: Mirza Teletovic all about
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:46, edited 1 time in total.
- jasko_ba
#3035 Re: Mirza Teletovic all about
Opet pitam, nadji mi jednog igraca kroz historiju da je imao savrsenu statistiku na odigranih 6-7 minuta utakmice?paranormalan wrote:Do njega je ako mu je draze da mase peskirom i gleda losije igrace od sebe kako igraju jer eto imaju nesto sto on nema meni je ok, ali ako misli nastaviti da igra kosarku onda vise nije pitanje hoce li promijeniti ekipu nego kad ce to uraditi![]()
Ovako s ovim nacinom s ovim sekundama na terenu samo jos vise ide na dole da izgleda kako totalni amater, u odbrani ga nema u napadu fula tablu i kako stati i reci zasluzio je da igranije ali treba dobiti priliku samo i to je upitno zasto bas treba dobiti priliku, mnogi nisu vjerovatno nece ni on jbga
Da je sinoc imao sut za trojku 2/2, 3 asistencije i 5 skokova za 5 minuta, nista se ne bi promijenilo.
-
spacek
#3036 Re: Mirza Teletovic all about
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:46, edited 1 time in total.
- shalla
#3037 Re: Mirza Teletovic all about
Trade i samo trade, treba da bude uporan ko mazga jer će u svakoj, ali apsolutno svakoj drugoj ekipi dobiti više minuta... Mrzim ove instant ekipe koje nabacaju bruku igrača i hoće uspjeh odmah, bez građenja ekipe (hint: Man City)...
- hrastov žižak
#3038 Re: Mirza Teletovic all about
najbolje godine za košarkaše. ima on još dosta igratHerr Flick wrote:Dje ba mlad ima 28 godinahrastov žižak wrote:tanko je ovo. jebiga, mlad je, gledaćemo ga valjda neđe drugo u manje tužnoj roli.![]()
- paranormalan
#3039 Re: Mirza Teletovic all about
Ah tebejasko_ba wrote:Opet pitam, nadji mi jednog igraca kroz historiju da je imao savrsenu statistiku na odigranih 6-7 minuta utakmice?
Da je sinoc imao sut za trojku 2/2, 3 asistencije i 5 skokova za 5 minuta, nista se ne bi promijenilo.
- Asamoah Gyan
#3040 Re: Mirza Teletovic all about
Blatche je najveća pratljača u ligi
- hrastov žižak
#3041 Re: Mirza Teletovic all about
Koji god je igrač na 6-7 minuta imao savršenu statistiku, minutaža bi mu bila povećana, a ako ju ne bi iskoristio, opet bi dobio mrvice, tako da je logično kako takvog igrača nema i pitanje automatski nema smisla. Što bi čovjek koji dobro obavlja svoj poso dobivao samo 6-7 minuta? Prošle godine je Dramond na malu minutažu čuda pravio, pa je dobivao sve više minuta. Da Teletović odigra par dobrih utakmica sa malom minutažom, siguran sam da bi dobivao sve veće šanse. Prosta logika. Gledajte Nurkića, svaka mu je minuta koju dobije zlatna.paranormalan wrote:Ah tebejasko_ba wrote:Opet pitam, nadji mi jednog igraca kroz historiju da je imao savrsenu statistiku na odigranih 6-7 minuta utakmice?
Da je sinoc imao sut za trojku 2/2, 3 asistencije i 5 skokova za 5 minuta, nista se ne bi promijenilo.nije vise to ni problem pogodio il ne pogodio vec sto se stvara takva slika da izgleda kao levat
svi smo saglasni da treba promjeniti ekipu samo upitno je koliko ekipa zeli sad njega i kakva bi mu uloga bila tamo
- jasko_ba
#3042 Re: Mirza Teletovic all about
Da je neka druga ekipa, vjerovatno bi se o tome tako i moglo pricati. On je ovdje zadnja opcija, bez obzira na ucinak na terenu. Znao je i prosle godine spojiti 2-3 dobre utakmice zaredom, sto opet nije nista znacilo jer je nakon toga znao presjediti 3 utakmice. U ovim uslovima, ne mozes ocekivati njegovu najbolju igru, sumnjam da bi iko i mogao nesto perfektno uciniti. Meni opet svejedno, do Mirze je da napokon pokaze muda i zatrazi trejd. Ovdje se nece naigrati
-
saphir_
#3043 Re: Mirza Teletovic all about
pa koji bi jos igrac imao motiva da u garbidz minutama ispravlja greske saigraca a prvenstveno petorke koja je tada "zasluzeno" na hladjenju. Igrac na kojeg se racuna dobije ako nista 3-4 minute na pocetku 2/4 da malo odmori glavne igrace a ne kad je utakmica rijesena. npr sinoc se Blec ispucavao i to mu moze proci na svakoj utakmici jer ima kredita i niko mu ni pisnuti nece dok npr Mirzi se zamjera 1/6 sut u garbidzu i pri vodstvo protivnika od 20 razlika 5 minuta do kraja.
kao ti si krivac zbog visokog poraza, sto se nisi borio
trebali su odmah reci da na njega ozbiljno ne racunaju, a ne ovako dobar si, ali ti je klupa plafon.
trebali su odmah reci da na njega ozbiljno ne racunaju, a ne ovako dobar si, ali ti je klupa plafon.
-
kakavdanakneiskustvu
#3044 Re: Mirza Teletovic all about
nema za mirzu minuta u netsima
-
kakavdanakneiskustvu
-
Static-X
#3046 Re: Mirza Teletovic all about
Ja sinoc malo pratio vidim ne ubacije ga pa prekinem gledati.
Al eto ipak je usao u igru. Al ovo 1/6
jebga, ne znam sto ga jednom ne krene. Na trening sam I samo pucaj trojke.
Mozemo mi njega braniti koliko hocemo, al nazalost ako se ne mozes pokazati u tih par minutica kada udje u igru, nece nista bolje ni dobiti. Mjesto da se kida bori kao da je svaka utakmica njemu posljednja za zivot da se bori.
Njego posao nije da se brije to sto njegov tim gubi I sto je izgra zavrsena. On je trebao da igra kao da je tek pocela I da je 0:0. Radi se o sopstvenom dokazaivanju. Pusti tim, pokazi, zasluzi da igras pa tek onda brini o timu I pobjedama.
Ovo ce otici ka onom slicnom poput Dzeke, udje tip pa se seta ko balerina
ebem ti tu nasu bosnjansku psihu.
Al eto ipak je usao u igru. Al ovo 1/6
Mozemo mi njega braniti koliko hocemo, al nazalost ako se ne mozes pokazati u tih par minutica kada udje u igru, nece nista bolje ni dobiti. Mjesto da se kida bori kao da je svaka utakmica njemu posljednja za zivot da se bori.
Njego posao nije da se brije to sto njegov tim gubi I sto je izgra zavrsena. On je trebao da igra kao da je tek pocela I da je 0:0. Radi se o sopstvenom dokazaivanju. Pusti tim, pokazi, zasluzi da igras pa tek onda brini o timu I pobjedama.
Ovo ce otici ka onom slicnom poput Dzeke, udje tip pa se seta ko balerina
- House
#3047 Re: Mirza Teletovic all about
Teletović nakon poraza od Orlanda: Mrzim kad me lažu
Tužno brata mi , Kidd prava seoska varalica
Tužno brata mi , Kidd prava seoska varalica
- alphonse kauders
#3048 Re: Mirza Teletovic all about
Postavlja se pitanje iz perspektive Nets-a zašto su ga doveli uopšte, štaviše insistirali da dođe. Mislim, znali su i od prije kakvu košarku igra, da njegova igra jednostavno zahtjeva min. 10-15 šuteva po utakmici i da nije igrač koji će se us.rati od sreće da igra 5-10 minuta po utakmici svake prestupne.
Ja ga doživljavam kao realnog momka, svjesnog sopstvenih mogućnosti i vjerovatno je za vrijeme predsezone otišao do Kidd-a i rekao mu neka mu otvoreno kaže ima li mjesta ili ne za njega u rotaciji i da je bio spreman da se pomiri s tim da mu Kidd kaže "slušaj, jarane, dobar si ti, ali teško da možeš više igrati nego prošle sezone", jer bi tada poduzeo konkretne korake (tražio trade, vratio se u Evropu, bilo šta). Ovako je vjerovatno dobio neko obećanje tipa "slušaj, ti si važan, daćemo ti barem 15-ak minuta, a ostatak zasluži, ništa se ne brini" i onda 2x 0 minuta i bezveze alibi ubacivanje u garbage time-u, kada ionako svaki igrač gleda samo sebe i svoje statistike. Al' kod njega je problem što nema pojma kada će igrati i da li će uopšte igrati - pa nije ovo igrica niti je Mirza (niti bilo koji drugi igrač u toj situaciji) robot pa kao da na dugme odigra regularnih svojih 5 minuta kako zna i umije.
Psiha je čudo u sportu, a Mirza je trenutno ubijen u pojam i to još od doba A.Johnsona i P.J. Carlessima pa u situacijima u kojima može da se dokaže nekako se previše trudi i sili loptu, ne bili nekako dokazao kako mu je mjesto na parketu. I nekad ga krene, a nekad mu se (kao sinoć) obije o glavu. Razumijem ga, ali ne vidim da se išta u Netsima može promijeniti u njegovu korist - NBA je surovo i profitabilno okruženje,skoro svako je zamjenjiv i lične sudbine apsolutno nisu bitne.
Ja ga doživljavam kao realnog momka, svjesnog sopstvenih mogućnosti i vjerovatno je za vrijeme predsezone otišao do Kidd-a i rekao mu neka mu otvoreno kaže ima li mjesta ili ne za njega u rotaciji i da je bio spreman da se pomiri s tim da mu Kidd kaže "slušaj, jarane, dobar si ti, ali teško da možeš više igrati nego prošle sezone", jer bi tada poduzeo konkretne korake (tražio trade, vratio se u Evropu, bilo šta). Ovako je vjerovatno dobio neko obećanje tipa "slušaj, ti si važan, daćemo ti barem 15-ak minuta, a ostatak zasluži, ništa se ne brini" i onda 2x 0 minuta i bezveze alibi ubacivanje u garbage time-u, kada ionako svaki igrač gleda samo sebe i svoje statistike. Al' kod njega je problem što nema pojma kada će igrati i da li će uopšte igrati - pa nije ovo igrica niti je Mirza (niti bilo koji drugi igrač u toj situaciji) robot pa kao da na dugme odigra regularnih svojih 5 minuta kako zna i umije.
Psiha je čudo u sportu, a Mirza je trenutno ubijen u pojam i to još od doba A.Johnsona i P.J. Carlessima pa u situacijima u kojima može da se dokaže nekako se previše trudi i sili loptu, ne bili nekako dokazao kako mu je mjesto na parketu. I nekad ga krene, a nekad mu se (kao sinoć) obije o glavu. Razumijem ga, ali ne vidim da se išta u Netsima može promijeniti u njegovu korist - NBA je surovo i profitabilno okruženje,skoro svako je zamjenjiv i lične sudbine apsolutno nisu bitne.
- OldMayor
#3049 Re: Mirza Teletovic all about
Jbg prijatelju sta se on ima dokazivati, jedan od najboljih evropskih igraca i oni mu daju minute na kapaljku. Kako da se dokaze kad je u igri sa drugim timom (citave pripreme), sta ocekujes da udje 5 minuta i zabije 5-6 trojki. Pa koji to igrac redovno moze tako ulaziti sa klupe i hladno zabijati, ja ga ne znam.Static-X wrote:Ja sinoc malo pratio vidim ne ubacije ga pa prekinem gledati.
Al eto ipak je usao u igru. Al ovo 1/6![]()
jebga, ne znam sto ga jednom ne krene. Na trening sam I samo pucaj trojke.
Ovo ce otici ka onom slicnom poput Dzeke, udje tip pa se seta ko balerina![]()
![]()
Njemu trebaju utakmice, mora da igra, da osjeti malo kako je to odigrati citavu tekmu barem 35 minuta. I u tom slucaju ce sigurno pokazati sta zna i umije, u ovih nekoliko minuta on ne moze nista. Da ne govorimo o tome da igra sa drugim timom, gdje takodjer svako zeli isto u tim minutama da se dokaze.
Ja bih volio da ga ubaci 5-6 tekmi da igra ko covjek citavu tekmu, ako tad ne zadovolji - dovidjenja nije islo. Ovako nikad necemo saznati sta Mirza moze u NBA ligi, jer realno lik ne igra, 5-6 minuta u odnosu na 48 minuta je nista.
-
kakavdanakneiskustvu