Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
House

#2976 Re: Mirza Teletovic all about

Post by House »

Veceras povratak Kidda na klupu ? Ako je tako , onda ocekujem min 5 minuta Teletovicu
Herr Flick

#2977 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Herr Flick »

I sta moze uradit za 5 minuta.Jedino izvodit aute :-) :-)
House

#2978 Re: Mirza Teletovic all about

Post by House »

Herr Flick wrote:I sta moze uradit za 5 minuta.Jedino izvodit aute :-) :-)

Bolje 5 nego 0 :D jebi ga
saphir_

#2979 Re: Mirza Teletovic all about

Post by saphir_ »

mislim da se vraca, ako veceras pod Kiddom ne dobije prave minute onda pisi propalo i ova sezona, pri tome dirti minute ne brojim
alphonse kauders

#2980 Re: Mirza Teletovic all about

Post by alphonse kauders »

House wrote:

E, hebo i ovo, ako mu je to ambicija u ovom timu. :roll:
kakavdanakneiskustvu

#2981 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

alphonse kauders wrote:
House wrote:

u bilo kojem timu
House

#2982 Re: Mirza Teletovic all about

Post by House »

alphonse kauders wrote:
House wrote:

Ako dobro odigras tih 5 minuta , ostat ces na terenu jos 5 ili vise ;-)
Herr Flick

#2983 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Herr Flick »

Mirzi bi bilo najbolje da ode u Fenerbahce i da radi sa jednim velikanom Zeljkom Obradovicem.Cak je bila ta prica kako ga Obradovic hoce al eto on uporan pa uporan.Fener ima sjajan tim sa sjajnim trenerom,em sto bi ga Fener mogao keširat blizu kao i Bruklin em Istanbul velegrad a on jos Bosanac. :D :D

Da hoce bogdom uspjet u NBA,ali nisam optimista,Ova sezona mu je presudna
jasko_ba

#2984 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Trejd u drugi tim za pocetak. Od Bruklina nema nista
Asamoah Gyan

#2985 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Asamoah Gyan »

Objektivno teško da bi bilo koji drugi igrač na njegovoj poziciji u ovom trenutku dobio značajan prostor pored svega čime raspolaže Bruklin ove sezone. Vidjećemo večeras u Orlandu sa Kidom.
House

#2986 Re: Mirza Teletovic all about

Post by House »

Nash,Bryant,Young,Teletovic,Gasol :D
SSemir

#2987 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SSemir »

Herr Flick wrote:Mirzi bi bilo najbolje da ode u Fenerbahce i da radi sa jednim velikanom Zeljkom Obradovicem.Cak je bila ta prica kako ga Obradovic hoce al eto on uporan pa uporan.Fener ima sjajan tim sa sjajnim trenerom,em sto bi ga Fener mogao keširat blizu kao i Bruklin em Istanbul velegrad a on jos Bosanac. :D :D

Da hoce bogdom uspjet u NBA,ali nisam optimista,Ova sezona mu je presudna
mirzin odlazak u NBA ja sam vidio samo kao njegovu zelju za novim izazovom i dokazivanjem. u europi se dokazao i pokazao, ne bi mi uopce imalo smisla rano odustajanje i predavanje od NBA i povratak u europu, bez obzira u koji klub. ne lici to na mirzu
Tayyip

#2988 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tayyip »

Baš tako. Uvijek je govorio ako ću već igrati u NBA igraću u ekipi koja će imati zapaženu ulogu u ligi. A u kolikoj mjeri će on tu ulogu imati u timu ove sezone ostaje da vidimo.
KID

#2989 Re: Mirza Teletovic all about

Post by KID »

Ne znam brate, dolaskom Piercea, KG-a i Kirilenke mislio sam da su mu sanse svedene na jednu veliku nulu... malo me obradovala njegova igra u predsezoni... Ako ga Kidd ne bude koristio kao u predsezoni a trebao bi, jer je Mirza pokazao da moze igrati... onda mu ne gine jos jedna sezona grijanja klupe.... vidjet cemo veceras...
Sretno Mirza...

¤¤¤ Sent from my Tapatalk ¤¤¤
tataćusak

#2990 Re: Mirza Teletovic all about

Post by tataćusak »

u kol'ko sati je tekma
Svicko

#2991 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Svicko »

Nema šta ljudi, i ja pratim situaciju pomno i vjerujem da frajer samo odbrojava dane do momenta kada će zatražiti trade.
Strpit ćemo se zajedno sa Mirzom još nekih 6-7 sedmica i onda ćemo vidjeti dalje šta će biti.

Apsolutno ne dolazi u obzir za njega povratak u Europu, barem dok god ima zagarantovan ugovor, a to je još ova i naredna sezona. Tražit će se i bit će uporan do kraja i mislim da i treba biti jer ima šta ponuditi, samo kada bi dobio pravu priliku, a pod time mislim 30-40 utakmica a ne 3-4 utakmice, što su neki smatrali pravom prilikom.
saphir_

#2992 Re: Mirza Teletovic all about

Post by saphir_ »

naravno ni govora od povratka u Evropu, ali ono sto je gore od toga je to da predje u neki nba tim koji ce 60 utakmica tankirati i onako amaterski igrati kosarku. Stoga, samo klub sa visokim ambicijama dolazi u razmatranje
Org

#2993 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Org »

ima li ko kakav link?
BHF_Manijak

#2996 Re: Mirza Teletovic all about

Post by BHF_Manijak »

Ma mora on podhitno trade trazit, fakat, ne znam samo ko ga nagovori da pored ovakve konkurencije ostane. Moras bas imati optimizam na vrhuncu i muda k'o u vola pa da se nadas nekim vecim minutama pored ovakvih igraca. Nek' ide u neki slabiji tim, lahko je kad se dokazes mijenjati.
nema me tamo

#2997 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Pa evo svi igraci iz evrope sto su otisli tamo u zadnjih par godina igraju zapazene uloge u svojim klubovima..
Mirza znaci da je otisao bilo gdje osim u ovaj Brooklyn imao bi sigurno 15 20 min po utakmici..
Ovako mu je klupa i dalje bog zna kolko još vremena, a u najboljim je godinama..
Evropa svakako ne dolazi u obzir više!
Svicko

#2998 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Svicko »

nema me tamo wrote:Pa evo svi igraci iz evrope sto su otisli tamo u zadnjih par godina igraju zapazene uloge u svojim klubovima..
Mirza znaci da je otisao bilo gdje osim u ovaj Brooklyn imao bi sigurno 15 20 min po utakmici..
Ovako mu je klupa i dalje bog zna kolko još vremena, a u najboljim je godinama..
ma vala i ne igraju pravo da ti kažem. ko npr?

- Edit, doduše malo bolje kad pogledam...

Vučević, Peković, Rubio, Valanciunas, De Colo je igrao čini mi se, Nedović i Kuzmić su igrali isto sinoć čini mi se... ma loše.

I još nešto razmišljam, nemoguća je ta pozicija u kojoj je Mirza. Mislim, ko se, realno, sa 12. ili 13. pozicije u timu ikada probio u rotaciju? To je vjerovatno prava ali baš totalno velika rijetkost. Evo pada mi na pamet Jeremy Lin, mislim.. jednom u sto godina.

I kaže onda nek' ne razmišlja kada šuta.. pa gdje neće razmišljati, i kako neće biti pritiska kad mu se gleda svaki mig, i sve analizira. Evo i ovaj kreten Evans uđe.. ma nek idu u p.m.
nema me tamo

#2999 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Svicko wrote:
nema me tamo wrote:Pa evo svi igraci iz evrope sto su otisli tamo u zadnjih par godina igraju zapazene uloge u svojim klubovima..
ma vala i ne igraju pravo da ti kažem. ko npr?

- Edit, doduše malo bolje kad pogledam...

Vučević, Peković, Rubio, Valanciunas, De Colo je igrao čini mi se, Nedović i Kuzmić su igrali isto sinoć čini mi se... ma loše.

I još nešto razmišljam, nemoguća je ta pozicija u kojoj je Mirza. Mislim, ko se, realno, sa 12. ili 13. pozicije u timu ikada probio u rotaciju? To je vjerovatno prava ali baš totalno velika rijetkost. Evo pada mi na pamet Jeremy Lin, mislim.. jednom u sto godina.

I kaže onda nek' ne razmišlja kada šuta.. pa gdje neće razmišljati, i kako neće biti pritiska kad mu se gleda svaki mig, i sve analizira. Evo i ovaj kreten Evans uđe.. ma nek idu u p.m.

Pero Antić... :lol: :lol: :lol:

Ma brate ja i razumijem trenera, mislim nemozes ti gurat ponekad Mirzu prije Blatcha decko ima 9 sezona u nba vec..Znaci nije bitno koliko ko doprinosi ako je ovaj tu toliko, i Reggie je isto tako dobar broj sezona vec tu...Znaci samo su krivi Dolari i cijene igraca- ništa više..Doduše mozda ima i Mirza krivice s one 2 katastrofalne utakmice zar ne?
Svicko

#3000 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Svicko »

Ma, mislim da nema.
Kažem opet, mislim da bi igrao drugačije da mu neko kaže bićeš u rotaciji zagarantovano 30-40 utakmica, i fakat ćeš pokazat da li možeš ili ne možeš. I onda bi se sve jasno vidjelo.

A ovako, zbog ogromnog pritiska, koji prosječan NBA standardan igrač bilo koje rotacije ipak nema, ovaj ima dodatni teret i duplo mu je teže i onda ga razumijem odakle i te dvije katastrofalne utakmice. Jer pri svakom, ali svakom šutu koji uputi njemu prođe kroz glavu da mora pogoditi da bi zaradio više minuta. I to je konstantan pritisak zbog kojeg igra slabije nego što realno može jer se ni u jednom momentu nije oslobodio tog pritiska.
Post Reply