Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
salvatore paradise

#15326 Re: Mirza Teletovic all about

Post by salvatore paradise »

jasko_ba wrote:
salvatore paradise wrote: Za tebe sam Fil Dzekson, realno. :run:
Pojma ti nemas ubleho jedna
Vrijedjanje ostavi za kucnu atmosferu, okupili smo se da pricamo o kosarci.
salvatore paradise

#15327 Re: Mirza Teletovic all about

OldMayor wrote:
salvatore paradise wrote:
Mustang1 wrote:Opet padobranci u vidu poznavaoca kosarke napadaju :D
Ne napadam, vi napadate. Ja samo realno komentiram. Ak ti se ne svidja, zaobidjes. Simple as that :-D
Pa sacekajmo barem da pocne sezona, ti kako pises ko da si u strucnom stabu Netsa, pa si ubijedjen da Mirza nema mjesta u prvoj petorci.
Ma mogu Mirzu staviti i da bude prva banana ali to ne znaci da on kvalitetom to zasluzuje. Proveo je dvije godine u ligi, u najboljim igrackim godinama i jasno je koji je njegov plafon. I to nije uopce lose, igraca poput Mirze uvijek treba, ali on nije superstar, niti ce ikad biti. To je cinjenica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15328 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Za nase uslove je superstar. Uspio, otisao u NBA. Prvu sezonu mala minutaza. Drugu sezonu dupla minutaza. Vidjecemo sta ce biti trecu sezonu, ali do sada se biljezi napredak. Od rupe odbrani do solidnog odbrambenog. Kad hoce, moze odigrati u stilu superstar igraca. Sjetimo se partije protiv Mavsa ili odbrane na Jamesu.
Ocekujem vise minuta i jos bolju igru, sto je logicno obzirom na napredak koji biljezi.
salvatore paradise

#15329 Re: Mirza Teletovic all about

Tomahawk11 wrote:Za nase uslove je superstar. Uspio, otisao u NBA. Prvu sezonu mala minutaza. Drugu sezonu dupla minutaza. Vidjecemo sta ce biti trecu sezonu, ali do sada se biljezi napredak. Od rupe odbrani do solidnog odbrambenog. Kad hoce, moze odigrati u stilu superstar igraca. Sjetimo se partije protiv Mavsa ili odbrane na Jamesu.
Ocekujem vise minuta i jos bolju igru, sto je logicno obzirom na napredak koji biljezi.
Naravno da se biljezi napredak, bilo bi lose da je suprotno. Ali on i dalje nije solidan odbrambeni, samo je manja rupa nego sto je bio. Pa on ni u Europi nije bio neka odbrambena sila, a pogotovo to nije na ovom nivou. Trudi se, ali jednostavno nema predispozicije da bude dobar odbrambeni.

Napredak ce se nastaviti u svakom slucaju. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15330 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:Za nase uslove je superstar. Uspio, otisao u NBA. Prvu sezonu mala minutaza. Drugu sezonu dupla minutaza. Vidjecemo sta ce biti trecu sezonu, ali do sada se biljezi napredak. Od rupe odbrani do solidnog odbrambenog. Kad hoce, moze odigrati u stilu superstar igraca. Sjetimo se partije protiv Mavsa ili odbrane na Jamesu.
Naravno da se biljezi napredak, bilo bi lose da je suprotno. Ali on i dalje nije solidan odbrambeni, samo je manja rupa nego sto je bio. Pa on ni u Europi nije bio neka odbrambena sila, a pogotovo to nije na ovom nivou. Trudi se, ali jednostavno nema predispozicije da bude dobar odbrambeni.

U Evropi nije ni igrao odbranu. U NBA je dosao totalno bez odbrane, pa je prva sezona izgledala kao da je profulio sport po tom pitanju. Jbes ga, ionako je bitnije sta uradi u napadu.
salvatore paradise

#15331 Re: Mirza Teletovic all about

Tomahawk11 wrote:

U Evropi nije ni igrao odbranu. U NBA je dosao totalno bez odbrane, pa je prva sezona izgledala kao da je profulio sport po tom pitanju. Jbes ga, ionako je bitnije sta uradi u napadu.
Naravno. Ali ako si slab u odbrani onda gubis minute na terenu, osim ako nisi superstar tipa Harden, pa da bolikurac u odbrani nadoknadis sjajnim ucinkom u napadu... Bice to ok :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#15332 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Tomahawk11 »

Vidjecemo kako ce to funkcionisati sa Hollinsom, on dosta polaze na defanzivu.
Arsene Wenger

#15333 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Arsene Wenger »

Evo ko je na godišnjem odmoru ili na bolovanju ili radi u državnoj firmi: :mrgreen:

http://www.netsdaily.com/2014/7/14/5895 ... n-williams

http://www.netsdaily.com/2014/7/14/5900 ... e-spectrum

http://www.netsdaily.com/2014/7/15/5900 ... ree-agency

Sve u svemu Mirza je zaradio poštovanje Američke publike i novinara, u to više nema nikakve sumnje. Gdje je ono piskaralo sa Indexa da ovo malo protabiri, čisto edukacije radi? :bih:
kakavdanakneiskustvu

#15334 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

OldMayor wrote:
Mustang1 wrote:Opet padobranci u vidu poznavaoca kosarke napadaju :D
Ne napadam, vi napadate. Ja samo realno komentiram. Ak ti se ne svidja, zaobidjes. Simple as that :-D
Pa sacekajmo barem da pocne sezona, ti kako pises ko da si u strucnom stabu Netsa, pa si ubijedjen da Mirza nema mjesta u prvoj petorci.
Ma mogu Mirzu staviti i da bude prva banana ali to ne znaci da on kvalitetom to zasluzuje. Proveo je dvije godine u ligi, u najboljim igrackim godinama i jasno je koji je njegov plafon. I to nije uopce lose, igraca poput Mirze uvijek treba, ali on nije superstar, niti ce ikad biti. To je cinjenica.[/quote]

logično da nije superstar,takvih ima par u čitavoj ligi,ne bi bilo loše ni da ima za nijansu bolju sezonu nego prošlu
kakavdanakneiskustvu

#15335 Re: Mirza Teletovic all about

a i manju konkurenciju na njegovoj poziciji
salvatore paradise

#15336 Re: Mirza Teletovic all about

kakavdanakneiskustvu wrote:
salvatore paradise wrote: Pa sacekajmo barem da pocne sezona, ti kako pises ko da si u strucnom stabu Netsa, pa si ubijedjen da Mirza nema mjesta u prvoj petorci.
Ma mogu Mirzu staviti i da bude prva banana ali to ne znaci da on kvalitetom to zasluzuje. Proveo je dvije godine u ligi, u najboljim igrackim godinama i jasno je koji je njegov plafon. I to nije uopce lose, igraca poput Mirze uvijek treba, ali on nije superstar, niti ce ikad biti. To je cinjenica.

logično da nije superstar,takvih ima par u čitavoj ligi,ne bi bilo loše ni da ima za nijansu bolju sezonu nego prošlu[/quote]
Nema razloga da tako ne bude. Vidio je da moze, vidjeli su svi. Eh sad, kakav ce status imati kod novog trenera, to je vec drugo pitanje. Uostalom ovo mu je zadnja godina ugovora trebao bi odigrati dobru sezonu.
Butmiran

#15337 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

SSemir

#15339 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SSemir »

navratih, i vidim nista novo na ovoj temi. znaci svi ovi linkovi, misljenja strucnjaka, analize..to nista ne pije vode, jer salvatore zna bolje od svih njih.
ne primjetih onog shupka sa indexa. ili se pojavio sa novim nikom?
Butmiran

#15340 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

SSemir wrote:navratih, i vidim nista novo na ovoj temi. znaci svi ovi linkovi, misljenja strucnjaka, analize..to nista ne pije vode, jer salvatore zna bolje od svih njih.
Čekaj dok počne sezona. :D
Chill Out

#15341 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Chill Out »

1 novembar :D tad' počinje ludilo na ovoj temi :bih:
Butmiran

#15342 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

Ima i predsezona, biće i tu interesantno. :D
hrastov žižak

#15343 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

SSemir wrote:navratih, i vidim nista novo na ovoj temi. znaci svi ovi linkovi, misljenja strucnjaka, analize..to nista ne pije vode, jer salvatore zna bolje od svih njih.
Šta je salvatore reko suprotno od stručnjaka?
Chill Out

#15344 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Chill Out »

Butmiran wrote:Ima i predsezona, biće i tu interesantno. :D

oktobar :thumbup: jašta radi.Bit će dobrih utakmica

fali mi Barclays Center i odlazak na posao kao mejt :( :D
Iker C

#15346 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Iker C »

Pjanic15 wrote:Image

:roll:
Mirza pao si mi u očima. :D
swarley_s

#15347 Re: Mirza Teletovic all about

Post by swarley_s »

jeko kockasta glava?
kakavdanakneiskustvu

#15348 Re: Mirza Teletovic all about

swarley_s wrote:jeko kockasta glava?

denis stojnić čini mi se
nema me tamo

#15349 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

Iker C wrote:

Gotivim ja Mirzin stil igre na parketu i to..
Po tome mi je drag malo je reci..

Dok recimo van terena njegov stil oblacenja, pa društvo..
Suprotnost i to cistih 100%.

Ne mislim na Denisa pod društvo on je ok. :D
kakavdanakneiskustvu

#15350 Re: Mirza Teletovic all about

nema me tamo wrote:
Iker C wrote:

Gotivim ja Mirzin stil igre na parketu i to..
Po tome mi je drag malo je reci..

Dok recimo van terena njegov stil oblacenja, pa društvo..
Suprotnost i to cistih 100%.

Ne mislim na Denisa pod društvo on je ok. :D

ko mu je to društvo?
Post Reply