Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
haris0032

#15301 Re: Mirza Teletovic all about

Post by haris0032 »

Sumnjam da si ko mnogi ovdje odgledao sve i jednu Mirzinu utakmicu ove sezone.
Da si gledao onda bi i shvatio nase misljenje o Mirzi.
Prvo Kidd nije iskoristio Mirzu mnogo puta, jer se drzao haman u sekundu tacno svoje rotacije. Mirza i kad ga je isao sut i kad je dobar u odbrani bio izlazio je vani totalno nepotrebno.
Koliko puta smo se ovdje kolektivno sjebavali rad Kiddovih odluka Bog dragi zna.
Drugo malo je glup, sa tvoje strane, taj nacin diskusije, gdje sve ostale trpas u jedan kos, a sebe izdizes. Nije tvoje da sudis ko zna, a ko ne zna.
Ja cu ponoviti svoje misljenje, koje je po meni realno, a to je da ocekujem najmanje 24 min prosjek na parketu. Jer to je zasluzio prosle sezone.
A smatram da imam pravo dati takav zakljucak jer sam mu odgledao svaku utakmicu i vidio sam koliko moze pruziti ekipi i vidio sam koliko je puta Kiddovim odlukama bio uskracen da pomogne.
Nadam se da ce s novim trenerom to biti puno bolje.
I nemoj molim te vise govoriti mi to govorimo zato sto je nas, jer da je u pitanju neki drugi kosarkas vjerujem da bi se i ti sa svojim kosarkaskim znanjem slozio s vecinom ovdje.
duminjo

#15302 Re: Mirza Teletovic all about

Post by duminjo »

salvatore paradise wrote:
duminjo wrote:Hajd ti nama zabrani da pricamo o necemu i reci sta treba da ponavljamo za tobom
Ma necu vam zabraniti, ali da vam je prica glupa, jeste. Nije Mirza zrtva pored ociju slijepih trenera, zlih suigraca, dzinova, neke nesretne igre sudbine... Njegove brojke i minutaza su u skladu sa njegovim kvalitetama u NBA okviru. Problem je sto vecina vas nema apsolutno nikakvog pojma o NBA, niti se trudi da nesto nauci.
Jedini problem ovdje je sto se ti ne uklapas u ovu temu. Ovdje se raja zajebava, navija i ostaje do zore da gleda mirzu cak i onih početnih 2minute svake pete utakmice.
Ako ti se pametuje imaš temu o NBA i tamo o svom poznavanju NBA, a ovdje il si nas il nisi.
Mirza zaslužuje prvu petorku i tacka :mrgreen:
Arsene Wenger

#15303 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Arsene Wenger »

To. :-D
Ma ne znam sto svi zamisljaju Kirilenka na poziciji niskog krila a JJ-a na poziciji bek sutera. Smijesno. Nisko krilo je najkompletniji igrac i to je JJ u prvoj postavi. Tako da za poziciju krilnog centra konkurisu fakticki 4 igraca: Garnet, Bleč, Mirza i Kirilenko. Naravno, mogu igrati i na drugim pozicijama. Prosle sezone je Kid napravio nevjerovatnu stvar kada je stavio Pirsa koji je malo veci od 2m na poziciju krilnog centra. Garnet je igrao centra a Livingston sutera. Sad ce se karte malo izmijesati i iskreno ne ocekujem Mirzu u prvoj postavi, ali ocekujem bolje brojke od njega. Preko 10 poena i blizu 5 skokova po utakmici bi bilo fantasticno. Nazalost, puno vise to zavisi od trenera nego od Mirze. Kakav se sistem igre uspostavi, tako ce mu i biti. Mirzi realno odgovara dodavacki stil igre, tako da je mozda i dobro sto su otisli Tornton i Livingston koji su cesto nepotrebno zadrzavali loptu. Pirs otisao i vise nije konkurencija, a doveli su pleja Dzered Dzeka koji bi trebao vise odgovarati Mirzi.
kakavdanakneiskustvu

#15304 Re: Mirza Teletovic all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

Arsene Wenger wrote:To. :-D
Ma ne znam sto svi zamisljaju Kirilenka na poziciji niskog krila a JJ-a na poziciji bek sutera. Smijesno. Nisko krilo je najkompletniji igrac i to je JJ u prvoj postavi. Tako da za poziciju krilnog centra konkurisu fakticki 4 igraca: Garnet, Bleč, Mirza i Kirilenko. Naravno, mogu igrati i na drugim pozicijama. Prosle sezone je Kid napravio nevjerovatnu stvar kada je stavio Pirsa koji je malo veci od 2m na poziciju krilnog centra. Garnet je igrao centra a Livingston sutera. Sad ce se karte malo izmijesati i iskreno ne ocekujem Mirzu u prvoj postavi, ali ocekujem bolje brojke od njega. Preko 10 poena i blizu 5 skokova po utakmici bi bilo fantasticno. Nazalost, puno vise to zavisi od trenera nego od Mirze. Kakav se sistem igre uspostavi, tako ce mu i biti. Mirzi realno odgovara dodavacki stil igre, tako da je mozda i dobro sto su otisli Tornton i Livingston koji su cesto nepotrebno zadrzavali loptu. Pirs otisao i vise nije konkurencija, a doveli su pleja Dzered Dzeka koji bi trebao vise odgovarati Mirzi.

koga ti vidiš na dvici ako je johnson na 3?
Mustang1

#15305 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Opet padobranci u vidu poznavaoca kosarke napadaju :D
Arsene Wenger

#15306 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Arsene Wenger »

Pa trenutno je to Dzered Dzek, po mom misljenju, a ocekujem jos neko pojacanje na bekovskim pozicijama. Tu su i Markiz Tag i onaj Meksikanac, vjerujem da ce dobiti koju minutu u rotaciji.
swanfilter

#15307 Re: Mirza Teletovic all about

Post by swanfilter »

Blec ide u Toronto. Kirilenko vise da ce na 3 igrati ...
south

#15308 Re: Mirza Teletovic all about

Post by south »

Stephen A. Smith thinks Mirza Teletovic should play 30+ minutes per game, "He can PLAY!" :bih: :bih:
kakavdanakneiskustvu

#15309 Re: Mirza Teletovic all about

Arsene Wenger wrote:Pa trenutno je to Dzered Dzek, po mom misljenju, a ocekujem jos neko pojacanje na bekovskim pozicijama. Tu su i Markiz Tag i onaj Meksikanac, vjerujem da ce dobiti koju minutu u rotaciji.

jack je play,ne dvojka,može igrati i na 2 ali je idealan kao rezervni play
Arsene Wenger

#15310 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Arsene Wenger »

swanfilter wrote:Blec ide u Toronto. Kirilenko vise da ce na 3 igrati ...
:shock: Još jedan iritantni debil manje. :D
Arsene Wenger

#15311 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Arsene Wenger »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Arsene Wenger wrote:Pa trenutno je to Dzered Dzek, po mom misljenju, a ocekujem jos neko pojacanje na bekovskim pozicijama. Tu su i Markiz Tag i onaj Meksikanac, vjerujem da ce dobiti koju minutu u rotaciji.

Pa jeste, al sam mislio u trenutnom rosteru. Ali dovešće bek-šutera, mogu se kladiti. Šta je sa Bojanom Bogdanovićem?
Butmiran

#15312 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Butmiran »

south wrote:Stephen A. Smith thinks Mirza Teletovic should play 30+ minutes per game, "He can PLAY!" :bih: :bih:
Sviđa mi se kako razmišlja. :D
jasko_ba

#15313 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

duminjo wrote:Hajd ti nama zabrani da pricamo o necemu i reci sta treba da ponavljamo za tobom
Ma necu vam zabraniti, ali da vam je prica glupa, jeste. Nije Mirza zrtva pored ociju slijepih trenera, zlih suigraca, dzinova, neke nesretne igre sudbine... Njegove brojke i minutaza su u skladu sa njegovim kvalitetama u NBA okviru. Problem je sto vecina vas nema apsolutno nikakvog pojma o NBA, niti se trudi da nesto nauci.
Gdje si strucnjak, nismo te prepoznali :lol:
Uvijek kontras bio :-)
fosil

#15314 Re: Mirza Teletovic all about

Post by fosil »

south wrote:Stephen A. Smith thinks Mirza Teletovic should play 30+ minutes per game, "He can PLAY!" :bih: :bih:
Amen my brother. :)
_mufljuz_

#15315 Re: Mirza Teletovic all about

Post by _mufljuz_ »

djeste raja :mrgreen: nismo se dugo vidjeli - jel ovo opet moram angazirat cistacice za temu :mrgreen:
Mustang1

#15316 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Mustang1 »

Sve mi se cini da onaj rus cita ovaj forum pa kad vidi ko se nama ne svidja otjera ga .. Sve one debile rastjerao :lol: Nego da mu kazemo koga ce dovesti ? :D
Lakat Jebić

#15317 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Lakat Jebić »

Mustang1 wrote:Sve mi se cini da onaj rus cita ovaj forum pa kad vidi ko se nama ne svidja otjera ga .. Sve one debile rastjerao :lol: Nego da mu kazemo koga ce dovesti ? :D
trejdo je debil bavcica u klivlend :evil:
kakavdanakneiskustvu

#15318 Re: Mirza Teletovic all about

Arsene Wenger wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Pa jeste, al sam mislio u trenutnom rosteru. Ali dovešće bek-šutera, mogu se kladiti. Šta je sa Bojanom Bogdanovićem?

pa imaju 2 u johnsonu,bogdanović je u netsima ali teško da može imai neku bitnu ulogu na početku sezone
salvatore paradise

#15319 Re: Mirza Teletovic all about

Post by salvatore paradise »

duminjo wrote:
Jedini problem ovdje je sto se ti ne uklapas u ovu temu. Ovdje se raja zajebava, navija i ostaje do zore da gleda mirzu cak i onih početnih 2minute svake pete utakmice.
Ako ti se pametuje imaš temu o NBA i tamo o svom poznavanju NBA, a ovdje il si nas il nisi.
Mirza zaslužuje prvu petorku i tacka :mrgreen:
Definitivno nisam vas.
salvatore paradise

#15320 Re: Mirza Teletovic all about

jasko_ba wrote:
Za tebe sam Fil Dzekson, realno. :run:
salvatore paradise

#15321 Re: Mirza Teletovic all about

Mustang1 wrote:Opet padobranci u vidu poznavaoca kosarke napadaju :D
Ne napadam, vi napadate. Ja samo realno komentiram. Ak ti se ne svidja, zaobidjes. Simple as that :-D
salvatore paradise

#15322 Re: Mirza Teletovic all about

haris0032 wrote:Sumnjam da si ko mnogi ovdje odgledao sve i jednu Mirzinu utakmicu ove sezone.
Da si gledao onda bi i shvatio nase misljenje o Mirzi.
Prvo Kidd nije iskoristio Mirzu mnogo puta, jer se drzao haman u sekundu tacno svoje rotacije. Mirza i kad ga je isao sut i kad je dobar u odbrani bio izlazio je vani totalno nepotrebno.
Koliko puta smo se ovdje kolektivno sjebavali rad Kiddovih odluka Bog dragi zna.
Drugo malo je glup, sa tvoje strane, taj nacin diskusije, gdje sve ostale trpas u jedan kos, a sebe izdizes. Nije tvoje da sudis ko zna, a ko ne zna.
Ja cu ponoviti svoje misljenje, koje je po meni realno, a to je da ocekujem najmanje 24 min prosjek na parketu. Jer to je zasluzio prosle sezone.
A smatram da imam pravo dati takav zakljucak jer sam mu odgledao svaku utakmicu i vidio sam koliko moze pruziti ekipi i vidio sam koliko je puta Kiddovim odlukama bio uskracen da pomogne.
Nadam se da ce s novim trenerom to biti puno bolje.
I nemoj molim te vise govoriti mi to govorimo zato sto je nas, jer da je u pitanju neki drugi kosarkas vjerujem da bi se i ti sa svojim kosarkaskim znanjem slozio s vecinom ovdje.
Odgledao sam barem tridesetak utakmica Netsa prosle sezone, tako da mi ne moras nista pricati. Nije moje da sudim, svakako. Ali sta reci na komentare da Mirza na ovoj razini sebi kreira sut? Da je dobar odbrambeni igrac? Da moze zabijati 20 poena u prosjeku? (sve su ovo komentari s ove teme i nije ih problem naci). U tome se vidi toliko nepoznavanje NBA da to jednostavno vristi sa stranica ove teme. Ali eto uzivajte, jebite mater i novom treneru i novim suigracima koji ce opet biti zli prema Mirzi iz nekih nepoznatih razloga (vjerovatno da nerviraju forumase sa Klixa)...
spinel_

#15323 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spinel_ »

ma ta on zna :skoljka:
jasko_ba

#15324 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

jasko_ba wrote:
salvatore paradise wrote:Ma necu vam zabraniti, ali da vam je prica glupa, jeste. Nije Mirza zrtva pored ociju slijepih trenera, zlih suigraca, dzinova, neke nesretne igre sudbine... Njegove brojke i minutaza su u skladu sa njegovim kvalitetama u NBA okviru. Problem je sto vecina vas nema apsolutno nikakvog pojma o NBA, niti se trudi da nesto nauci.
Za tebe sam Fil Dzekson, realno. :run:
Pojma ti nemas ubleho jedna
OldMayor

#15325 Re: Mirza Teletovic all about

Post by OldMayor »

Mustang1 wrote:Opet padobranci u vidu poznavaoca kosarke napadaju :D
Ne napadam, vi napadate. Ja samo realno komentiram. Ak ti se ne svidja, zaobidjes. Simple as that :-D
Pa sacekajmo barem da pocne sezona, ti kako pises ko da si u strucnom stabu Netsa, pa si ubijedjen da Mirza nema mjesta u prvoj petorci.
Post Reply