što bi rekli...objasnio je sve
samo bih upitao dotičnog gospodina,koji se očigledno dobro razumije u ovaj sport...
u čemu je problem,šta je razlog..pa danas na ovim prostorima nema ni približno tako dobrih igrača,kao što ih je bilo u bivšoj Yu?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
vryzas! sa zakašnjenjem od hiljadu godina!!!! TO JE TTOOOOOOO!!!!vryzas wrote:Mislim da se ovo ranije nije sviralo u NBA, a da su komentatori zvali taj dvokorak eurostep ili nesto sl.drag_gost wrote:Ne, nije "eurostep". "Eurostep" je takozvani cik-cak korak. Brkicev korak je nesto sto se u NBA ligi svira kao koraci. Ako je desna "stajna noga", naskace se opet na desnu nogu, pa onda na lijevu. Ako je lijeva stajna, onda obrnuto. "Cik-cak" korak se ne radi tako. Strasno tezak za nauciti, jer krsi zakone motorike, ali meni licno, pored Dzabarovog horoga, najbolji potez u kosarci. Unikatan, a nevjerovatno ucinkovit, jer izbaci iz ravnoteze svakog cuvara. Haris Brkic je legenda....doduse ne pratim NBA jos od ere Bulsa tako da nisam 100% siguran.
U svakom slucaju tvoj opis je tacan,a Haris je ovaj dvokorak izvodio savrseno.
@zijancer evo pa pogledaj kako to izgleda...bas si me zadevero, "preoro" sam po interneta da nadjem pravi primjer.![]()
Prvi korak; desno stopalo, desno stopalo
Drugi korak: desno stopalo, lijevo stopalo
Cini mi se da ovaj dvokorak vecinom koriste igraci sa ex-Yu prostora...
zijancer wrote: vryzas! sa zakašnjenjem od hiljadu godina!!!! TO JE TTOOOOOOO!!!!samo je on to elegantnije izvodio, neuhvatljivije za oko
(hjde sto si se ti zadeverao po netu da nades, nego ca sam ja radila, molila sam raju koja su igrala kosarku nekad s njim, da demonstriraju taj korak na hodniku
tanjush wrote:nestade plećaša, a taman postalo zanimljivo.
kakavdanakneiskustvu wrote:tanjush wrote:nestade plećaša, a taman postalo zanimljivo.
sta mu bi?
Ovo Bruno mi je tako zaparalo , znao sam da nema sanse da se tako zove, google Branko je u pitanjuhrasno38 wrote:Recimo sto se tice strijelaca ex-yu mene je uvijek odusevljavao Bruno (ljevoruki) Skroce...taj se covjek jednostavno nije mogao cuvati ni pomocu filmskih trikova. Ili da se neko iz sarajevske skole kosarke sjeca Rajka Maravica iz Zelje a bogami Mugdima Avdica Hende iz te iste ekipe i generacije. Rajko se i 80-tih godina ponovo vratio u Zelju pa igrao, bio trener. Ljepota suta Mirza Delibasic pa Miki Mitrovic a ruznoca suta Sabit Hadzic:) Boro Vucevic je imao nevjerovatan odraz i skocnost. Pa nekadasnja Jugoplastika sa Krstulovicem i Dukanom (crni pojas karate).
70-tih godina Bosnine mladje selekcije je vodio Zoka Kajmakovic i bio zajeban trener do bola sto je osjetila i moja malenkost kao i u Zelji pokojnog Misu Terzica. U Sarajevu je bilo koarke koliko hoces prije rata: Bosna, Zeljo, Sarajevo pa onda klubovi u kojima su bivsi kosarkasi ova prva tri kluba igrali onako za sebe Vraca, Novi Grad, Omladinac sa Kovaca, Visnjik. Pa legendarna utakmica Bosne i Zelje 72 godine u kojoj nema cega nije bilo......ma da ga jebes bila su to lijepa vremena.
Doda37 wrote:Ovo Bruno mi je tako zaparalo , znao sam da nema sanse da se tako zove, google Branko je u pitanjuhrasno38 wrote:Recimo sto se tice strijelaca ex-yu mene je uvijek odusevljavao Bruno (ljevoruki) Skroce...taj se covjek jednostavno nije mogao cuvati ni pomocu filmskih trikova. Ili da se neko iz sarajevske skole kosarke sjeca Rajka Maravica iz Zelje a bogami Mugdima Avdica Hende iz te iste ekipe i generacije. Rajko se i 80-tih godina ponovo vratio u Zelju pa igrao, bio trener. Ljepota suta Mirza Delibasic pa Miki Mitrovic a ruznoca suta Sabit Hadzic:) Boro Vucevic je imao nevjerovatan odraz i skocnost. Pa nekadasnja Jugoplastika sa Krstulovicem i Dukanom (crni pojas karate).
70-tih godina Bosnine mladje selekcije je vodio Zoka Kajmakovic i bio zajeban trener do bola sto je osjetila i moja malenkost kao i u Zelji pokojnog Misu Terzica. U Sarajevu je bilo koarke koliko hoces prije rata: Bosna, Zeljo, Sarajevo pa onda klubovi u kojima su bivsi kosarkasi ova prva tri kluba igrali onako za sebe Vraca, Novi Grad, Omladinac sa Kovaca, Visnjik. Pa legendarna utakmica Bosne i Zelje 72 godine u kojoj nema cega nije bilo......ma da ga jebes bila su to lijepa vremena.
U pravu si do mene je:)Doda37 wrote:Ovo Bruno mi je tako zaparalo , znao sam da nema sanse da se tako zove, google Branko je u pitanjuhrasno38 wrote:Recimo sto se tice strijelaca ex-yu mene je uvijek odusevljavao Bruno (ljevoruki) Skroce...taj se covjek jednostavno nije mogao cuvati ni pomocu filmskih trikova. Ili da se neko iz sarajevske skole kosarke sjeca Rajka Maravica iz Zelje a bogami Mugdima Avdica Hende iz te iste ekipe i generacije. Rajko se i 80-tih godina ponovo vratio u Zelju pa igrao, bio trener. Ljepota suta Mirza Delibasic pa Miki Mitrovic a ruznoca suta Sabit Hadzic:) Boro Vucevic je imao nevjerovatan odraz i skocnost. Pa nekadasnja Jugoplastika sa Krstulovicem i Dukanom (crni pojas karate).
kakavdanakneiskustvu wrote:https://exyukosarka.wordpress.com/2015/ ... jeci-1988/