Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
radostan dan wrote:nekad davno sam slučajno na tv-u vidio kako je nastradao...nikad u životu nisam poželio da opet pogledam snimak.
preminuo prije neku godinu.
sin mu igra za grčku
je li čemu?
General_Jackson dana 29/07/2014 11:47
Jeste, a ne treba ni Sabita Hadžića zaboraviti, prije njih isto, ipak je i on bio reprezentativac.
zar nije sabit zakačio malo karijere zajedno sa mutapčićem?
ne znam kakav je,napisao sam da igra za grčku a mislio sam da je pozvan na pripreme,čini mi se da je u panatinaikosu bio prošlu sezonu ali ne znam baš da je nešto igrao
ja se ne sjećam sabita pred rat gdje je igrao,da li je već tad završio karijeru,na netu nema nista o tome,mislim da su igrali bar jednu sezonu zajedno u bosni
radostan dan wrote:pa zbuniste me, znam da sam ih zajedno gledao....
ako me sjećanje ne vara, hadžić je bio brži, a mutapčic raznovrsniji.
a koji je ono bek ili krilo iz bosne prešao u zvezdu, bio je dobar šuter, ne mogu da se sjetim imena...negdje 90. ili 91. godina je u pitanju?
ne znam za takvog beka a ni krilo da je tad prešao u zvezdu
Ne znam ni ja, jedino da ne misli na Mitrovića, čini mi se da je on u ratu bio kratko tamo.
Što se tiče Sabita igrali su on i Mutapčić duže zajedno, a mislim da je karijeru završio u Famosu pred rat, neka me neko ispravi ako griješim.
radostan dan wrote:pa zbuniste me, znam da sam ih zajedno gledao....
ako me sjećanje ne vara, hadžić je bio brži, a mutapčic raznovrsniji.
a koji je ono bek ili krilo iz bosne prešao u zvezdu, bio je dobar šuter, ne mogu da se sjetim imena...negdje 90. ili 91. godina je u pitanju?
ne znam za takvog beka a ni krilo da je tad prešao u zvezdu
Ne znam ni ja, jedino da ne misli na Mitrovića, čini mi se da je on u ratu bio kratko tamo.
Što se tiče Sabita igrali su on i Mutapčić duže zajedno, a mislim da je karijeru završio u Famosu pred rat, neka me neko ispravi ako griješim.
i meni se čini kao da je u famosu bio,ali nisam siguran
geograf1- wrote:svaka lista bez pedje stojakovica je smijesna.
stojakovic je imao najbolju nba karijeru od svih kosarkasa sa prostora bivse juge.
jediono ako se nba liga na racuna ovdje.
mislim da je divac imao bolju nba karijeru,duže vremena je igrao na visokom nivou nego stojaković
mislim da se varas,,
3 puta ucesnik ol star meca..
osvajac prstena.
karijeru je je zavrsio kao cetvrti najbolji tricas svih vremena u nba
e sad ko voli divca,kukoca ili petrovica je stvar ukusa
ali stojakovic je definitivno imao najabolju nba karijeru od svih kosarkasa u nba
i znamo da se na ol star meceve pozivaju samo najbolji nba igraci u sezoni,,nisam siguran ali mislim da jedini sa prostora bivse juge koji je ucestovo na ol star mecevima je uprzavo stojakovic
to nije ni kukoc,ni divac,a ni petrovic..
prema tome bila kakva lista bez stojakovica je nerealna.
igrao je i divac na all star,2001. godine,meni najdraži je kukoč,divac je imao 12 sezona sa više od 11 poena i 6 skokova,45. je skakč svih vremena,27. bloker svih vremena,stojakoviću svaka čast ali nije imao tako dugo kvalitetnu karijeru kao divac
geograf1- wrote:svaka lista bez pedje stojakovica je smijesna.
stojakovic je imao najbolju nba karijeru od svih kosarkasa sa prostora bivse juge.
jediono ako se nba liga na racuna ovdje.
Pogledaj malo bolje naslov teme! ovo je tema o igračima koji su stasali i igrali u bivšoj državi a tu svakako Peđa Stojaković ne pripada, on je imao samo 15-ak godina kada se bivša država raspala.
geograf1- wrote:pedja stojakovic je igrao 13 sezona u nba.
prvih 10 sezona je imao prosjecno 24 poena po utakmici
zadnje 3 god karijere je imao problema sa ledjima i igrao je malo i to mu je oborilo statistiku u poenima
pa je tako cijeli svoju karijeru 13godisnju u nba imapo prosjecno 18 poena po utakmici
mnogo mnogo vise nego sto su imali divac ili kukoc
3 puta je bio ucesnik ol star utakmica
2puta pobjednik u sutiranju trica
karijeru zavrsio kao zvanicno cetvrti tricas u povijesti nba.
covjek je 13 godina igrao u nba
postizo na nekim utakmicama i preko 40 poena
e sad je druga stvar,,sto on nije bio zanimljiv politicki ni srbima ni hrvatima..
ali to je igrac sa daleko najboljom karijerom u nba.
i sad reci da stojakovic nije imao toliko dugu dobru karijeru kao divac je smijesno,,
13 god,,prosjecno 18 poena
3 puta ucesnika ol star utakmica
2 puta pobjednik u sutiranju trica
karijeru zavrsio kao zvanicno 4 najbolji tricas u povijesti nba
divac je bio soumen glumio je tamo u serijama bio je zvijezda i van terena
petrovic je imao skromnu karijeru u nba ali smrt ga je digla u nebesa
a stojakovic je imao najbolju karijeru u nba,
a sve ostalo su prazne price.
Ja se slažem da je Stojaković bio jedan od najuspješnijih u NBA sa ovih prostora, ako ne i najuspješniji ali ti opet kažem fulio si temu. Tema "Kraljevi ex-yu kosarke" podrazumjeva igrače koji su igrali u bivšoj SFRJ.
zadnje 3 god karijere je imao problema sa ledjima i igrao je malo i to mu je oborilo statistiku u poenima
pa je tako cijeli svoju karijeru 13godisnju u nba imapo prosjecno 18 poena po utakmici
e sad je druga stvar,,sto on nije bio zanimljiv politicki ni srbima ni hrvatima..
i sad reci da stojakovic nije imao toliko dugu dobru karijeru kao divac je smijesno,,
kako je prvih 10 sezona imao 24 poena prosječno kad je u samo jednoj sezoni imao taj prosjek,u ostalim sezonama uvijek manje
ne znam sto ponavljaš da je stojaković igrao 13 sezona,ako je to dokaz da je najbolji sta onda reći za divčevih 16 sezona,stojaković j bio odličan šuter i to je to,niti je bio dobar skakač ni asistent,divac kao centar je bolji od stojakovića i u asistima i u osv. loptama
niđe veze ti je spominjanje politike i srba i hrvata
kako je prvih 10 sezona imao 24 poena prosječno kad je u samo jednoj sezoni imao taj prosjek,u ostalim sezonama uvijek manje
ne znam sto ponavljaš da je stojaković igrao 13 sezona,ako je to dokaz da je najbolji sta onda reći za divčevih 16 sezona,stojaković j bio odličan šuter i to je to,niti je bio dobar skakač ni asistent,divac kao centar je bolji od stojakovića i u asistima i u osv. loptama
niđe veze ti je spominjanje politike i srba i hrvata
ocito da momak nije upamtio yu-kosarku,pa mu je stojakovic vrh.
Murat Sabanovic wrote:
ocito da momak nije upamtio yu-kosarku,pa mu je stojakovic vrh.
Kad se sjetim koliko odlicnih igraca nikada nije dobilo sansu da nastupi za reprezentaciju...liga je bila medju najboljim u Evropi, najbolji igraci haman vanzemaljci u to doba, treneri vrhunski...
sjeća li se ko što čuture nije bilo u sastavu hrvatske 1992. na olimpijadi,nije valjda naglić bio bolji, i zna li ko zbog čega teoman alibegović nije igrao za nas nego za sloveniju?
Sjeća li se iko intervjua sa Nenadom Markovićem,kad su ga pitali,kako to tako dobro pogađaš trice,a on reko..."ma meni onaj koš dođe ko bure..ne mogu ga nikako promašiti"
NIsu neki kraljevi ex yu kosarke al je cijela ekipa bila za*ebana.. NIsam nikada vidio ex yu kraljeve da su se nesto naigrali i rasturali na tom terenu. MIslim na ekipu Zadra !! Ako mi se sjecanje nije pomutilo .. Obad, Popovic i kompanija. Zeznuta ekipa i dobri igraci koji se nisu prmijetili u onoj konkurenciji.
I nikada nisam nista genijalnije vidio nego kako je Maljkovic napravio ekipu od "odpadaka" i polufabrikata .. . Zastrasujuce koja moc znjanja trenerskog i rada.