Kraljevi ex-yu kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#251 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

Romanista 101% wrote:Ovo je po meni najaca generacija, jaca i od one Drazenove:

Yugoslavia 1975: Krešimir Ćosić, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Nikola Plećaš, Željko Jerkov, Vinko Jelovac, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Rajko Žižić, Dragan Kapičić (Coach: Mirko Novosel)

jaki,jaki
kakavdanakneiskustvu

#252 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

1994. bi da je ostala ta država živa mogli imati možda ovakvu ekipu

đorđević,zdovc,petrović,danilović,komazec,bodiroga,paspalj,kukoč,rađa,divac,vranković,rebrača
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#253 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by JoseMujica »

moj najdraži igrač ikad je Toni Kukoč :thumbup: njegova igra je umjetnost

bilo je sigurno i boljih i zasigurno najbolji ikad ex-yu košarkaš je bio Dražen Petrović, iako ga nisam mlogo gotivio dok je igrao :D

ps

a Andro i džemper :D neprehebivo :lol:
kakavdanakneiskustvu

#254 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

JoseMujica wrote:moj najdraži igrač ikad je Toni Kukoč :thumbup: njegova igra je umjetnost

bilo je sigurno i boljih i zasigurno najbolji ikad ex-yu košarkaš je bio Dražen Petrović, iako ga nisam mlogo gotivio dok je igrao :D

kukoč je baš bio umjetnik,genijalac
1 x 2

#255 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by 1 x 2 »

Radivoje Korać, jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena, a pored toga je bio i inžinjer elektrotehnike čini mi se.

al je na čudan način bacao slobodna bacanja....
nije ono normalno preko glave, nego odozdol kao da diže neki teret. :lol:

evo ovdje u ovm klipu o njemu se vidi kako je bacao na 1:31

kakavdanakneiskustvu

#256 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

1 x 2 wrote:Radivoje Korać, jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena, a pored toga je bio i inžinjer elektrotehnike čini mi se.

al je na čudan način bacao slobodna bacanja....
nije ono normalno preko glave, nego odozdol kao da diže neki teret. :lol:

evo ovdje u ovm klipu o njemu se vidi kako je bacao na 1:31

ko rick barry
fosil

#257 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by fosil »

Mario Primorac
kakavdanakneiskustvu

#258 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

fosil wrote:Mario Primorac

šta sa njim?
Love_MJ

#260 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Love_MJ »

Po meni kraljevi ex-yu košarke su definitivno Petrović kao broj 1,Delibašić i Bodiroga ;)
radostan dan

#261 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

nisam gledao, ali znam iz -čuvenja-(što bi rekli vojvođani - priča), da je ivo daneu izvodio sl. bacana na način o kojem pričate.
mi klinci smo to zvali - iz gaća...
kakavdanakneiskustvu

#262 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:nisam gledao, ali znam iz -čuvenja-(što bi rekli vojvođani - priča), da je ivo daneu izvodio sl. bacana na način o kojem pričate.
mi klinci smo to zvali - iz gaća...

da bi se sjećao daneua trebao bi imati bar još 10 godina života više nego što pretpostavljam da imaš
radostan dan

#263 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

ako ne i više...

sad na prvu, a i godine su uradile svoje pa permutujem stvari, prva sjećanja su mi djogo, varajić, radovanović iz bosne,marić, pešić, kićanović iz partizana, dal su u to doba igrali jerkov, jelovac.. :? kasnije avdija, kovačević, žižić, milivojša--zvezda, macura, šarić, jarić-šibenik, sunara i još jedan iz zadra u paru sa njim, ubijali su...
i tako...kažem, na prvu...
kakavdanakneiskustvu

#264 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:ako ne i više...

sad na prvu, a i godine su uradile svoje pa permutujem stvari, prva sjećanja su mi djogo, varajić, radovanović iz bosne,marić, pešić, kićanović iz partizana, dal su u to doba igrali jerkov, jelovac.. :? kasnije avdija, kovačević, žižić, milivojša--zvezda, macura, šarić, jarić-šibenik, sunara i još jedan iz zadra u paru sa njim, ubijali su...

ja se kićanovića iz partizana ne sjećam,vjerovatno je otišao negdje vani igrati,taj iz zadra,da nije veljko petranović?
radostan dan

#265 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

ne mogu da se sad sjetim, uglavnom sa sunarom je činio strašan tandem. meni lično bio bolji od sunare, aL sunara bio - izvikaniji-
stao mozak...konsultovaću druga gugla.

kićanović je iz partizana otišao u francusku, čini mi se čim je napunio 28 godina.
kakavdanakneiskustvu

#266 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:ne mogu da se sad sjetim, uglavnom sa sunarom je činio strašan tandem. meni lično bio bolji od sunare, aL sunara bio - izvikaniji-
stao mozak...konsultovaću druga gugla.

kićanović je iz partizana otišao u francusku, čini mi se čim je napunio 28 godina.

skroče?
radostan dan

#267 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

:thumbup:

branko skroče.
nemoŠ ti to popamtiti, kad ih ima trista koji su bili vrh...
kakavdanakneiskustvu

#268 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote::thumbup:

branko skroče.
nemoŠ ti to popamtiti, kad ih ima trista koji su bili vrh...

par godina stariji od sunare,čini mi se 55. godište da je,bio je a možda je i dalje direktor kk zadar,bio najbolji strijelac tadašnje lige par puta čini mi se
radostan dan

#269 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

da, da...
a sjećaš li se obada, kad već lupamo po zadru?
proćelav čini mi se, izgledao stariji 5-6 godina nego što jeste...takođe koš ubica.
kakavdanakneiskustvu

#270 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:da, da...
a sjećaš li se obada, kad već lupamo po zadru?
proćelav čini mi se, izgledao stariji 5-6 godina nego što jeste...takođe koš ubica.

ne sjećam se da je baš bio koš ubica,jest izgledao stariji,igrao je u brotnju poslije rata koliko se sjećam,sjećaš li se koji igrač zadra je na jednoj tekmi kupa koraća postigao 144 poena?
radostan dan

#271 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

osim komazeca, niko mi ne pada na pamet, a vjerovatno nije on...

u vezi obada i koš ubice...meni jeste bio...teže su mi padali koševi igrača tipa on ili čutura, nego -bušenje- petrovića.
ako vratiš malo film u nazad, zvezda vs cibona i li zadar, sredinom osamdesetih...
uvjek na korak, ali nikako korak da se napravi...za petrovića znaš da će natrpati 25-35, ali kad čutura počne da trpa one otpatke, ili protiv zadra obad...još ko u inat, neće da zakuca iako mu je slobodno, nego je položi...
a i to nije kraj jada, nego nekad neće ni da polože, nego od tablu, namjerno. :-) :mrgreen:

ovo mi dođe pod nazivom - jadi mladog radosnog. :mrgreen:
stakasa

#272 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by stakasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ja se kićanovića iz partizana ne sjećam,vjerovatno je otišao negdje vani igrati,taj iz zadra,da nije veljko petranović?
Joj, pa sto je Piksi bio u fudbalu to je Kico bio u kosarci, tri cetri stranice u svakom broju Tempa :D
kakavdanakneiskustvu

#273 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:osim komazeca, niko mi ne pada na pamet, a vjerovatno nije on...

u vezi obada i koš ubice...meni jeste bio...teže su mi padali koševi igrača tipa on ili čutura, nego -bušenje- petrovića.
ako vratiš malo film u nazad, zvezda vs cibona i li zadar, sredinom osamdesetih...
uvjek na korak, ali nikako korak da se napravi...za petrovića znaš da će natrpati 25-35, ali kad čutura počne da trpa one otpatke, ili protiv zadra obad...još ko u inat, neće da zakuca iako mu je slobodno, nego je položi...
a i to nije kraj jada, nego nekad neće ni da polože, nego od tablu, namjerno. :-) :mrgreen:

ovo mi dođe pod nazivom - jadi mladog radosnog. :mrgreen:

zdenko babić,nikad nije bio ni u zadru među boljim igračima ali u jednoj tekmi kupa koraća 1986. postogao 144 poena

ima istine u tome što pišeš za obada i čuturu,sjećaš li se nakića iz cibone,on mi je prije pojave kukoča bio omiljeni igrač
kakavdanakneiskustvu

#274 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

stakasa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Joj, pa sto je Piksi bio u fudbalu to je Kico bio u kosarci, tri cetri stranice u svakom broju Tempa :D

jbg,ja se ne sjećam tih dana kad je toliko o kići pisano
radostan dan

#275 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

jašta je, on i dalipagić, pola tempa...a očima se nisu mogli gledati. aL na terenu druga priča...

kako se ne sjećam mihovila, prvi od gospode, odmah iza knega.
Post Reply