Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
FreakyStyley
#8876 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravo tako. Ako je razlog uzimanja njemackog drzavljanstva broj stranaca u klubu, to opet ne znaci nista jer bi Djedovic kao jedan od glavnih igraca Bayerna sigurno imao mjesta u ekipi.
- phillie
#8877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sad kad je Mirza probio led, ocekujem da i Nihad u narednim danima kaze da se na njega u narednom periodu u reprezentaciji ne racuna. Naravno ako je sve to sa drzavljanstvom istina.
U tom slucaju hvala ti Nihade za ovo do sada, sretno ti bilo u Njemackij i navijaj za nas u buducnosti...
U tom slucaju hvala ti Nihade za ovo do sada, sretno ti bilo u Njemackij i navijaj za nas u buducnosti...
-
nema me tamo
#8878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mirza sam rekao da nije bilo ništa posebno, da javnost pretjeruje.__Phoenix__ wrote:Mirza se prije nekoliko mjeseci bukvalno borio za život.
Ja nemam šta da mu prigovorim tolike godine je bio tu, i sad kad je potpisao ugovor na jednu godinu nece da se zamjeri rukovodstvu Sunsa.
Razumijem i poštujem, na evropskom smo najebali i to je to.
Teško da cu i pratit samo cu se iznervirati.
- SpecialOffer
#8879 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Poslije Safeta, SP i njegove epizode u reprezentaciji toliko mi je ogadilo i ohladilo reprezentativni sport da me nista vise ne moze iznenaditi a ni razocarati sto se tice sportista. Prava linija.
Kad se samo sjetim kao prije se nervirao sto Dzeko sjedi na klupi, sto Teletovic ne igra i sl. Joj koja sam budala bio
ja se nervirao a oni pinku brali
Sad kad bi kolektivno samoubistvo izvrsili ne bih se pocesao
Hvala Safete tebi i tvom javasluku i na tome sto si mi sve sto se tice reprezentacije zgadio.
Lijepo je biti ravnodusan

Kad se samo sjetim kao prije se nervirao sto Dzeko sjedi na klupi, sto Teletovic ne igra i sl. Joj koja sam budala bio
Sad kad bi kolektivno samoubistvo izvrsili ne bih se pocesao
Hvala Safete tebi i tvom javasluku i na tome sto si mi sve sto se tice reprezentacije zgadio.
Lijepo je biti ravnodusan
-
FreakyStyley
#8880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa definitivno je potvrdjeno da Nihad ne igra na Eurobasketu zbog promjene drzavljanstva.phillie wrote:Sad kad je Mirza probio led, ocekujem da i Nihad u narednim danima kaze da se na njega u narednom periodu u reprezentaciji ne racuna. Naravno ako je sve to sa drzavljanstvom istina.
Teletovic ne igra radi kluba. Njemu se moze i halalit, jer je imao tesku povredu tj. vise bolest nego povredu, pa je sve to razumljivo, a i upitno je koliko bi mogao na Eurobasketu.
Ne vidim zasto obojica ne mogu igrali u buducnosti, osim ako zaista nece.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dogodine ih sve okupiti, ove godine halal bilo.
Da priupitam ove vrle patriote, sjecate li se Teletovica prije nekoliko mjeseci, covjek je jedva ziv ostao? Sad se krenulo napadati covjeka, mislim da to nije fer.
Da priupitam ove vrle patriote, sjecate li se Teletovica prije nekoliko mjeseci, covjek je jedva ziv ostao? Sad se krenulo napadati covjeka, mislim da to nije fer.
- dulekrele
#8882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
reprezentativna kanta za nabijanje. tugo moja.nema me tamo wrote:Mirza sam rekao da nije bilo ništa posebno, da javnost pretjeruje.__Phoenix__ wrote:Mirza se prije nekoliko mjeseci bukvalno borio za život.
Ja nemam šta da mu prigovorim tolike godine je bio tu, i sad kad je potpisao ugovor na jednu godinu nece da se zamjeri rukovodstvu Sunsa.
Razumijem i poštujem, na evropskom smo najebali i to je to.
Teško da cu i pratit samo cu se iznervirati.
-
nema me tamo
#8883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravu si nema šta, evo nakon rukometaša i čupanja kose na glavi i ja se dohavizao.SpecialOffer wrote:Poslije Safeta, SP i njegove epizode u reprezentaciji toliko mi je ogadilo i ohladilo reprezentativni sport da me nista vise ne moze iznenaditi a ni razocarati sto se tice sportista. Prava linija.
Kad se samo sjetim kao prije se nervirao sto Dzeko sjedi na klupi, sto Teletovic ne igra i sl. Joj koja sam budala bio![]()
![]()
ja se nervirao a oni pinku brali
![]()
Sad kad bi kolektivno samoubistvo izvrsili ne bih se pocesao![]()
Lijepo je biti ravnodusan![]()
![]()
Sad da se bilo šta desi samo ravnodušno, a bilo je nakon rukometaša materijala za nerviranje.
Jebi ti to samo sebe gledaj, ove svakako boli kurac za nas.
dule ljepoto sta hoces da kazes s tim?
-
FreakyStyley
#8884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nek Ivanovic zovne sve ove mlade momke da igraju uz Kikanovica, Gordica, Stipanovica itd. I juniore i kadete.
Bolje njih da gledamo i da tako skupljaju iskustvo i rastu kao igraci (mozda se i ogrebu za koji transfer ili ih skauti primjete), nego da gledamo tridesetogodisnjake iz rumunske, madjarske, makedonske i slicnih liga. Ako nista, ginuli bi na terenu.
Bolje njih da gledamo i da tako skupljaju iskustvo i rastu kao igraci (mozda se i ogrebu za koji transfer ili ih skauti primjete), nego da gledamo tridesetogodisnjake iz rumunske, madjarske, makedonske i slicnih liga. Ako nista, ginuli bi na terenu.
- phillie
#8885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo sad gledam sastav bajerna i izgleda da je nihad uzeo njemacko državljanstvo zbog "bosanca" renfo-a
zanimljivo je i to sto npr savanovic nije uzeo njihovo drzavljanstvo ili stimac npr. (doduse za ovog drugog ne zbam jel jos clan bayerna) .
Sad samo treba i Ivanovic da kaze, jeb'te se svi necete me praviti budalom ionako radim za kikiriki...odoh ja.
Sad samo treba i Ivanovic da kaze, jeb'te se svi necete me praviti budalom ionako radim za kikiriki...odoh ja.
-
nema me tamo
#8886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa jel to i Nihad otkazao nastup na Ep? 
-
SSemir
#8887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
nehljebari iz saveza su sve ovo odavno znali i usput nurkica otjerali..mogu mislis kako se ivanovic osjeca, kad skonta da su mu oni to sve krili i zavlacili ga
-
FreakyStyley
#8888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ja jebo ga ti.nema me tamo wrote:Pa jel to i Nihad otkazao nastup na Ep?
Govorio je i ranije da nece igrat, jer je uzeo njemacko drzavljanstvo, sad je sve zvanicno potvrdjeno.
Navodno moze igrat nakon godinu dana.
- van Basten
#8889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
otkazi pljušte kao da se zove u svatove za Ramazan
hoće li nas i Duško otpiliti nakon svega, obzirom da je sam govorio kako mu je sportski motiv bio glavni razlog preuzimanja a već sad je očito da če nam i jedna pobjeda biti ravna čudu?
hoće li nas i Duško otpiliti nakon svega, obzirom da je sam govorio kako mu je sportski motiv bio glavni razlog preuzimanja a već sad je očito da če nam i jedna pobjeda biti ravna čudu?
-
Mustang1
#8890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pacenici jedni !
- MOSALJOZE
#8891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Raja ovde pise kako nikada nece igrati za BIH,sto je potpuno pogresna informacija.Halalicu ovaj EB,ako cemo na narednom igrati sa Jukom Mirzom i Nihadom,uz neke igrace koji ce sigurno napredovati poput Buze,Vrabca,mozda i SulejmanovicaFreakyStyley wrote:Pa ja jebo ga ti.nema me tamo wrote:Pa jel to i Nihad otkazao nastup na Ep?![]()
Govorio je i ranije da nece igrat, jer je uzeo njemacko drzavljanstvo, sad je sve zvanicno potvrdjeno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8892 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da je pametan i prekrizio bi nas. Koji ce se klinac zayebavati s nama? Dobijemo strucnjaka kojeg bi svaka reprezentacija, a onda sve ude u neku stvar.
-
dječak sa šibicama
#8893 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Crnogorci uveliko govore da ce Ivanovic preuzeti njihovu/svoju reprezentaciju CG za naredno EP za dvije godine.
Koliko je istina, ne znam.
Koliko je istina, ne znam.
-
nema me tamo
#8894 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pratim ja..FreakyStyley wrote:Pa ja jebo ga ti.nema me tamo wrote:Pa jel to i Nihad otkazao nastup na Ep?![]()
Znao sam da je uzeo njihovo drzavljanstvo, al' on je sam rekao da ce igrati dao izjavu..
Sve kontam otkazao Juka dobro to se znalo..
Evo Mirza, reko Nihad ce igrati mozda se mozemo nadat da ce napravit par finih akcija kad ono.
Uh kako smo najebali, pa Poljaci ce nas natamburat preko 10 raz da ne pricam o francuzima..
Kakva katastrofa jebote toliko sam se radovao ovom EP.
I daj gore prestanite pricati o Mirzi kao da je trebao izdahnuti..
Lik se vratio hladno u play offu i to bio spreman za igru, drugo je sto je ispao iz forme bio..
- Bosanski_kralj
#8895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Najviše je Đedović razočarao svojim potezom, za kojeg nema opravdanja.
Nurkić i Teletović se koliko-toliko mogu izvlačiti na zdravstveno stanje.
Nurkić i Teletović se koliko-toliko mogu izvlačiti na zdravstveno stanje.
- shalla
#8896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja ovo napisah prije 2 dana, znao sam za ovo već nekih 7-8 dana (ako sam ja znao znači da su mnogi znali i prije toga), jebiga jeste šteta što se nije prije probao naći modus da igramo u najjačem sastavu ako je već potrošen Duško na mjestu selektora ali kada sagledam realno ja ih donekle i razumijem. Zašto? Evo zašto:shalla wrote:Ne dolazi nijedan od trojice 110%
Mirza mora raditi dodatne pretrage u Sunsima, Nihad ne može više uzeti naš pasoš tj može ali onda više nikad ne bi mogao uzeti švapski i samim tim ima status stranca a Juka nema teorije da će se dotad oporaviti tako da... Pušalgin... Šteta, mogli smo imati baš fin roster...
Mirza može igrati ali ako plati cca 300 hiljada dolara Sunsima, ko će to platiti, da neće Savez možda ili da možda ne očekujemo da Mirza plati tolike pare? Nihad također može igrati, evo sam objasnio gore pod kojim uslovima. Recimo da ga ja kao otac male bebe donekle i mogu razumjeti, žena mu je pred porodom, i ja bih vjerovatno uradio isto jer kako sam skontao ovako mu dijete automatski dobija njemačko državljanstvo a ruku na srce, gledajući u kojem smjeru ide ova naša lijepa domovina, bolje je imati i državljanstvo Šri Lanke nego naše...
Za Jusufa je manje-više sve čisto, oporavak od ovakve povrede traje dugo i za njega se u startu znalo da su jako male šanse da zaigra... Ponavljam još jednom, šteta jer smo mogli imati jako fin roster, pored ove udarne trojke i Gordić je imao super sezonu a i Renfroe je zaista solidan play, Kikanović i Stipanović na svom nivou... Šteta, baš šteta...
-
SSemir
#8897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
konacno, lijep i razuman komentar na ovoj temi.shalla wrote:Ja ovo napisah prije 2 dana, znao sam za ovo već nekih 7-8 dana (ako sam ja znao znači da su mnogi znali i prije toga), jebiga jeste šteta što se nije prije probao naći modus da igramo u najjačem sastavu ako je već potrošen Duško na mjestu selektora ali kada sagledam realno ja ih donekle i razumijem. Zašto? Evo zašto:shalla wrote:Ne dolazi nijedan od trojice 110%
Mirza mora raditi dodatne pretrage u Sunsima, Nihad ne može više uzeti naš pasoš tj može ali onda više nikad ne bi mogao uzeti švapski i samim tim ima status stranca a Juka nema teorije da će se dotad oporaviti tako da... Pušalgin... Šteta, mogli smo imati baš fin roster...
Mirza može igrati ali ako plati cca 300 hiljada dolara Sunsima, ko će to platiti, da neće Savez možda ili da možda ne očekujemo da Mirza plati tolike pare? Nihad također može igrati, evo sam objasnio gore pod kojim uslovima. Recimo da ga ja kao otac male bebe donekle i mogu razumjeti, žena mu je pred porodom, i ja bih vjerovatno uradio isto jer kako sam skontao ovako mu dijete automatski dobija njemačko državljanstvo a ruku na srce, gledajući u kojem smjeru ide ova naša lijepa domovina, bolje je imati i državljanstvo Šri Lanke nego naše...
Za Jusufa je manje-više sve čisto, oporavak od ovakve povrede traje dugo i za njega se u startu znalo da su jako male šanse da zaigra... Ponavljam još jednom, šteta jer smo mogli imati jako fin roster, pored ove udarne trojke i Gordić je imao super sezonu a i Renfroe je zaista solidan play, Kikanović i Stipanović na svom nivou... Šteta, baš šteta...
- It_is_a_Leclerc
#8898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Teletovića donekle razumijem. Ali samo donekle. Klub je tražio, on se nije htio zamjerati novim gazdama. Sami mi nije jasno zašto on ima toliko loš status u svom novom klubu, da ne može tražiti da mu se ispuni želja ili zahtjev. Ali eto. Hajde da kažemo da je ok i da nije toliko strašno što ga nema. Kao.
Što se Đedovića tiče, ako i on odustane, to je već čin izdajstva reprezentacije, bez presedana. Dakle, svjesno i savjesno, poznavajući sve eventualne posljedice, mijenjati državljanstvo, bez ikakve potrebe, govori o tome šta je Đedovićev motiv i vodilja, i o tome više nema diskusije. Ali mi je na nekom malom nivou i drago, jer je napokon dokazano da zakletve pojedinih forumaša, i nisu takve patriJote, i bez Baje i Partizana.
Ne trebamo se lagati. Bez ove trojice, mi smo među par najlošijih, ako ne i najgora reprezentacija nominalno na Eurobasketu. Ja bih dodao ove djece na spisak, neka makar vide dvorane i hotele za seniore. Bolje i njih nego Minju Miloševića i Draška Albijanića, žalosna nam majka.
Što se Đedovića tiče, ako i on odustane, to je već čin izdajstva reprezentacije, bez presedana. Dakle, svjesno i savjesno, poznavajući sve eventualne posljedice, mijenjati državljanstvo, bez ikakve potrebe, govori o tome šta je Đedovićev motiv i vodilja, i o tome više nema diskusije. Ali mi je na nekom malom nivou i drago, jer je napokon dokazano da zakletve pojedinih forumaša, i nisu takve patriJote, i bez Baje i Partizana.
Ne trebamo se lagati. Bez ove trojice, mi smo među par najlošijih, ako ne i najgora reprezentacija nominalno na Eurobasketu. Ja bih dodao ove djece na spisak, neka makar vide dvorane i hotele za seniore. Bolje i njih nego Minju Miloševića i Draška Albijanića, žalosna nam majka.
-
nema me tamo
#8899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mirza je prosjek igrac nema se on šta kome zamjerat, malo realnosti ipak. 
-
LSD
#8900 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jedino Nihad nije mogao nikako zaigrati za BiH ove godine
njegova situacija je apsolutno cista, promjena državljanstva, što automatski znaci da se znalo od ranije da ne može nastupiti za BiH ove godine nikako i on se nema za šta pravdati...sve ostalo je šuplja prica i mlacenje prazne slame....i tek ce za godinu dana moci opet zaganjati naš pasoš.
Ova druga dvojica
hajd dobro, imaju neko opravdanje - bolesni, operisani, ne puštaju ih klubovi, ali oni imaju bh pasoš i mogli su tehnicki nastupiti.
Ova druga dvojica